ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.02.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.11.08
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JAN-2012
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 12 si 7

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Valea Sacra a Incasilor

TIPĂREȘTE

A doua zi dupa sosirea la Cuzco am vizitat Valea Sacra a Incasilor. Aceasta este situata la doar o ora de mers cu masina din Cuzco. Zona este dominata de muntele Vilcanota si este cunoscuta si cu denumirea de Valea Urubamba, un loc plin de locatii arheologice si terase impresionante. Aici este locul unde incasii isi strangeau proviziile. Azi in Valea Sacra a Incasilor se prelucreaza stiuleti de porumb ai caror boabe au cel mai mare miez din lume.

Valea Sacra a incasilor, incepe de la Pisac si se continua catre Machu Picchu, Ieaganul cinvilizatiei inca.

Prima oprire a fost la intrarea in Valea Sacra, strabatuta de Riul Urubamaba pentru cateva fotografii. Apoi am continuat catre Pisac Market , un targ unde artizanii locali expun o mare varietate de produse : tricotaje de lana alpaca si baby alpaca, tablouri, covoare din piele de alpaca, bijuterii din argint. Problema a fost ca ghidul ne-a spus ca avem la dispozitie 30 minute pentru cumparaturi . Asa am inceput un slalom printre tarabe, contracronometru. Dar tot am reusit sa luam cate ceva : un lantisor din piele cu crucea andina, niste mostre de cuart si o pereche de butoni de argint cu model incas. Am fost surprinsa sa constat ca pretul ce mi se comunicase era pe bucata , nu pe pereche. Avand in vedere timpul scurt avut la dispozitie, nu prea am avut timp de negocieri, asa ca am cumparat la pretul comunicat.

Drumul a continuat catre ruinele de la Pisac. Ne-am oprit intr-o parcare plina de autocare si microbuze si am parcurs vreo 400 m pe o poteca ingusta. In stanga se vedeau terasele pentru agricultura. Ruinele sunt din pietre care se imbina perfect , fara ciment. Constructia este interesanta dpdv arhitectural : sunt 10 camere, dreptuhghiulare ( zidurile de la camere nu se ating intre ele) si una rotunda Ruinele de la Pisac sunt similare cu cele de la Machu Picchu, dar la scara redusa.

La un moment dat ghidul ne-a prezentat o imagine impresionanta: in munte erau sapate o multime de gauri. La intrebarea mea : ce sunt acestea, ghidul mi-a spus ca in aceste gauri erau ingropati mortii.

Urmatoarea etapa a vizitei in Valea Sacra a fost la Ollantaytambo, punctul de plecare catre Inca trail si vizitarea altor vestigii istorice. In perioada de apogeu a culturii Inca , Ollantaytambo era folosit ca rezidenta regala de catre Pachacuteq (al 9 lea rege Inca). Deasemenea, este ca este cel mai vechi oras locuit continuu de pe continentul american functionand si azi dupa planurile unui oras incas.. Ghidul si-a facut datoria si ne-a prezentat pe scurt ceea ce urma sa vedem ; zona agricola, sistemul de irigatii , templul fortareata construit de al 9 lea rege Inca cu ajutorul pietrarilor aprtinand culturii Colla din zona lacului Titicaca. Ce a uitat ghidul sa ne spuna: o sa urcam multe trepte!!!!! In fata acestei situatii n-am prea avut ce face: am inceput "urcusul". Copiii au inceput sa comenteze despre numarul mare de trepte . Solutia a fost negocierea cu ei : voi mai urcati trepte, noi va lasam sa va alegeti un suvenir la sfarsitul vizitei. A functionat, asa ca am vizitat in totalitate ruinele .

Dupa cum i-am spus si ghidului : pacat ca incasii nu au invetat si un sistemde scripeti, ca sa ajungem mai repede sus in varf. Oricum, efortul merita din plin. Privelistea ce ni se arata de sus este uimitoare!!

Pozele vor vorbi de la sine!!


[fb]
---
Trimis de Arinuca in 08.02.12 00:10:51
Validat / Publicat: 08.02.12 06:19:14
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD. A mai fost în/la: Argentina
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2793 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Arinuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17750 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Diaura*
[08.02.12 08:02:17]
»

Valea este foarte frumoasa si incredibil de mare.

Spui ceva despre sistemul de irigatii: dar la cat ploua de mult de ce mai era nevoie de un astfel de sistem? In afara de porumb, mai cultivau si altceva pe terase? Banuiesc ca si acum se mai face agricultura pe acele terase. Daca da, ... e greu de tot. Pana urci pe ultima terasa esti mort de oboseala, de unde sa mai ai putere sa sapi sau sa culegi... Viata grea.

Satu Ollantaytambo este cel din foto P03? Ati coborat acolo? Asa cum vad eu constructiile, mi se par destul de recente: ruine ale vechilor incasi nu mai sunt?

In Valea Sacra nu este mult mai celebrul Machu Pichu?

Stiu ca exista undeva, (nu sunt sigura daca tot in Valea Sacra) o zona cu multe bazine micute, unul langa altul, in care era captata apa unui izvor sarat, care era lasata sa se evapore. Asa obtineau sarea. Ai idee unde este aceasta „ salina „ de suprafata?

ArinucaAUTOR REVIEW
[09.02.12 16:39:33]
»

@Diaura: Sincera sa fiu nu stiu ce mai cultvau pe terase.

Am mai adaugat poze, asa ca o vezi "strazile din Ollantaytambo".

Am auzit si eu de salina de suprafata, dar nu am vazut-o.

Diaura*
[09.02.12 20:36:12]
»

Oricum este fantastic ca ai fost acolo.

” Strazi ” pe care multi dintre noi le vom vedea doar in filme si fotografii... tu le-ai strabatut.

ArinucaAUTOR REVIEW
[11.02.12 08:38:48]
»

pt. webmaster: din greseala am introdus pozele P-1930-02,05,06,11,13,15 si 35 la Valea sacra a Incasilor. Locul acestor poze este ll Inka-City MachuPichu. Va rog sa efectuati modificarea. Multumesc, Arinuca

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Arinuca, Diaura*
Alte impresii din această RUBRICĂValea Sacră a Incaşilor:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055229902267456 sec
    ecranul dvs: 1 x 1