ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.04.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: bucuresti
ÎNSCRIS: 12.02.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JAN-2015
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Good morning Viet Nam - Episodul 9: Hoi An (a treia zi)

TIPĂREȘTE URM de aici

Ultima zi in Hoi An am petrecut-o explorand imprejurimile orasului, in directia plaja. Sunt doua plaje aproape de oras, An Bang Beach si Cua Dai beach, unde poti ajunge cu bicicleta, cu taxiul, unele hoteluri mai scumpe ofera si masina pana la plaja, sau, pt curajosi -mergand pe jos! Noi la AN Bang Beach, situata la aproximativ 5 km de oras, am mers pe jos, pt ca vremea era superba, voiam sa cascam gura si ochii peste tot, fara sa fim atenti la trafic, de nici un fel (sigur ca nu e vorba de traficul haotic din Asia, e mult mult mai lejer)

Dupa un mic dejun gustos si o cafea foarte buna (imi place cafeaua din Vietnam), am luat cele necesare plajei, apa si harta si am plecat la drum!

Drumul este superb, gasesti tot ce ai nevoie pe drum (chiar tot, adica si toalete care in Romania din pacate nu exista), a fost destul de simplu de iesit din oras si urmat drumul catre plaja.

Ne-am plimbat prin sate, am admirat campurile cu orez, oamenii muncind alaturi de bivoli sau nu, am fost invitati sa vedem cum se planteaza orezul, e o munca foarte grea) si ne-am murdarit putin, am admirat multe pasari, am ascultat cantecul broscutelor de pe un pod frumos, am facut un popas intr-o gradina unde nimeni nu ne-a zis nimic, am tot spus ca oamenii sunt extrem de draguti si de amabili, si impart cu tine tot ce au, pt ei musafirii sunt foarte importanti!

La un moment dat, am vazut un semn catre 'satul legumelor', despre care citisem ca e un punct de atractie al zonei si al tururilor cumparate de la agentiile de turism (am vazut oprind tururi cu autocare, dar si cu biciclete, cu multi turisti de varsta a treia, in special, pt ca cei mai tineri merg pe cont propriu mai mult) si ne-am hotarat sa dam o raita pe acolo! Zis si facut, mergand pe langa casele oamenilor, i-am vazut jucandu-se cu copii, relaxandu-se, lucrand in gradina de legume-un domn in varsta mi-a daruit un buchet de busuioc, a fost foarte dragut, si mi-a rupt cate o frunza din fiecare planta pt a o mirosi, a o gusta, a fost foarte haios, pt ei inseamna mult sa aiba o gradina de legume.

Pe drum vazusem un semn catre o moara veche, am vrut sa o vedem, dar nu mai era, se construia un hotel acolo... pacat!

Ne-am plimbat in sus, in jos, si la intoarcere am vazut ca nu am intrat pe intrarea principala a satului, unde era bine ascunsa o casa de bilete, dar nu era nimeni acolo atunci, asa ca, am plecat mai departe spre plaja.

Pentru ca am fost in ianuarie, desi soarele ne-a insotit in ziua aceea, cand am ajuns la mare, vantul nu ne-a lasat sa facem baie si nici plaja, a fost destul de puternic, spre deosebire de zona din sud, unde in Mui Ne ne-am balacit si bronzat la aceeasi mare a Chinei))

Am facut o plimbare prin nisipul fin, si alb, plaja e curata, are sezlonguri, umbrele, poti inchiria pt 1$ sau poti sta gratis daca iei masa de pranz la restaurantul care se ocupa de ele, imediat apare cineva sa-ti prezinte oferta!

Sus este o parcare pt masini, motorete, biciclete, nu ai voie sa cobori la mare cu ele, dar e pazita, nu e nici o problema, au si dusuri pt picioare, iti ofera si prosop sa te stergi, nu ai de ce sa te plangi!

Am baut un suc, domnul meu a mancat fructe de mare (mie nu-mi plac), am povestit putin despre faptul ca plajele in ultimii ani sunt inghitite de mare, si am plecat cu parere de rau ca nu am putut petrece toata ziua la plaja, asa cum planuisem!

Pe drum, am gasit doamne care vindeau peste proaspat, pe care ti-l gateau pe loc daca doreai, iubesc fast-food-ul din Asia, unde bucataria e mobila, si imediat instalezi un restaurant la margine de drum, iar scaunelele ma distreaza, mai ales cand europeni inalti stau pe ele, cu genunchii la gura))

Ne-am intors in oras, am mers din nou sa o vizitam pe Mis Lien, bucatareasa noastra preferata din Hoi An!

Va spusesem ca mancarea din Hoi An a fost cea mai buna din Vietnam, si multe feluri de mancare nu le-am mai gasit, iar altele aveau alt gust.

Mis Lien este o doamna foarte draguta, vorbeste engleza destul de bine, ofera lectii de gatit si era foarte mandra de faptul ca era pe tripadvisor, laudata de multi oameni pt gustul mancarurilor ei!

Isi recunostea clientii, stia fiecare ce doreste, cum prefera mancarea (se amuza, si noua ne spunea, 'no pepper, no chili, no sugar in juice', no ice - nu stiu de ce pun zahar in sucuri, si ies foarte dulci, eu prefer sucul asa cum este, nu pun zahar nici un sucul de lamaie)

Stia ca mie imi placea un sos dulce -acrisor pe care il facea ea, mi-a spus si cum se pregateste, si mi-l aducea la un fel de mancare care se servea in mod normal cu sos iute, pt ca ma vazuse cum combinasem mancarea))

Totul se pregatea pe loc, in fata ta, puteai vedea cum se gateste, te invitau la masa daca te nimereai acolo in timp ce mancau si ele, la final primeai banane din partea casei!

Sa va povestesc putin despre felurile traditionale de mancare -

-faimoasa supa Pho a fost mult mai buna in sud si in nord, decat aici in centru, spre exemplu, unde seamana mai mult cu o ciorba si ustura (ea este de fapt o supa minunata, de vita sau pui, cu taietei de casa, muguri de grau, ceapa, coriandru, ghimbir) /ei o mananca mai mult la micul dejun pt energia pe care o ofera! Dar celelalte feluri pe care o sa le descriu au fost minunate aici

- Cao Lầu, este un fel de mancare bazat pe fidea, daca aveti fidea aveti Cao Lầu: include carne de porc taiata felii, jumări de porc, muguri de fasole, salata verde si ierburi aromate, secretul fiind apa ce provien dintr-un izvor Cham, tinut secret! ;

- Mi Quảng se face cu taitei de orez colorati in galben cu utilizarea de turmeric. Proteinele sunt, de obicei, creveți, carne de porc, pui, sau chiar pește și carne de vită. se adauga bulion asezonat cu sos de pește, piper negru și usturoi, ou fiert tare, arahide zdrobite, ardei chili sau sos de ardei iute, legume proaspete inclusiv: menta, busuioc, coriandru, floare de banană feliata;

- Wonton (noi l-am numit pizza de Hoi An pt ca asezat pe farfurie asa arata, ca niste felii de pizza taiate si pt ca se manca cu mana) este un fel de mancare format din coltunasi prajiti usor, in care se pune un amestec de creveti, carne, ceapa, ierburi aromate, peste care se adauga sos de rosii si coriandru, si se servesc fierbinti, cu un sos iute (sau nu)) alaturi;

- Spring rolls, excelente, ata cele fresh, cat si cele prajite, pt ca foaia de orez este atat de subtire, incat nu absoarbe deloc ulei, sunt delicioase));

- Rice pancake ti le rulezi tu cum vrei, cu ce vrei- noi am vrut cu pui, asezi bucata de pui in foaia de orez, legume, salata, rulezi si mananci cu sos iute sau dulce;

Felul meu preferat de mancare a fost de departe

- Banh Bao Vac (White Rose) - un fel de galuste din foaie de orez din Delta Mekongului, rasucite sa arate ca niste trandafiri translucizi, umplute cu creveti, dar si cu pui daca nu iti plac crevetii, care se servesc cu un sos dulce -acrisor facut din 1 lingura de sos de peste, 1 lingura de apa, 1 lingura de zahar si o jumatate de lime -excelent!!

Am ales sa vorbesc despre mancarea din Hoi An, pt ca realmente a fost delicioasa, mai ales pt o persoana care nu mananca picant deloc, asa ca mine, nici nu se omoara dupa orez sau paste!

Am plecat apoi sa ne asiguram ca avem rezervata masina pt a doua zi, cand plecam catre Hue, pe ruta feroviara de data aceasta, cea mai frumoasa parte a tarii pt calatoria cu trenul, pe coasta, intre DaNang si Hue!

Evident ca seara s-a incheiat cu plimbare in orasul vechi, pe poduri, pe ambele maluri ale raului, in targul de noapte, pe sub lampioanele colorate, lansand pe apa semne ale iubirii)), cu greu ne-am luat la revedere de la Hoi An, un oras pe care trebuie sa-l vedeti daca ajungeti in Vietnam!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de andreea72 in 11.04.15 12:40:31
Validat / Publicat: 11.04.15 13:32:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VIETNAM.

VIZUALIZĂRI: 4045 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andreea72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 cartea de vizita a lui mis lien, si felurile traditionale de mancare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19550 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Vietnam:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042618036270142 sec
    ecranul dvs: 1 x 1