ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.09.2016
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

De vizitat pe drumul Sibiu-Paltinis

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Daca cineva va vizita obiectivele turistice de vazut pe drumul Sibiu-Paltinis pe care le recomand in urmatorul articol probabil ca nu va ajunge la Paltinis in ziua respectiva, va dura pana a doua zi.(sau a treia) .

Paltinisul statiunea montana aflata la 30 de km de Sibiu am descris-o cu o zi in urma,

Dar... pana ajungem la Paltinis, mai avem cate ceva (mai multe) de vazut.

Zoo Sibiu este primul obiectiv la care ar trebui sa ne oprim mai ales daca avem copii in dotare iubitori de animale. Zoo Sibiu se gaseste la indicatorul iesire din Sibiu pe drumul 106A, in Padurea Dumbrava. A fost infiintata in 1929, in prezent se intinde pe o suprafata de 20 de hectare, si sint de vizitat 268 de animale. Tarifele sint simbolice 2/3 ron copil/adult, iar plimbarea cu barca si hidrobicicleta costa 15 ron/30 minute pe lacul aflat in gradina. Mai multe informatii pe site :

zoo.sibiu.ro

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra

Se gaseste pe acelasi drum 106A imediat dupa zoo. Exista intrare in acest muzeu care se intinde pe 96 hectare si dinspre gradina zoologica. Istoria acestui muzeu are mai mult de 100 de ani in 1905 a avut loc prima expozitie cu aceasta tematica. Tariful de adult/pensionar/copil este de 17/10/3,5 ron. Trebuie rezervata mai mult de o jumatate de zi pentru vizitare. Exista si un lac de agrement, restaurante, crame, magazine. Locuri de parcare sint destule nu costa, in incinta muzeului este 3 ron/masina. Un link util aici :

mcpt.muzeulastra.ro

Cisnadioara nu se mai afla pe 106A dar chiar merita un mic ocol de cca 3 km pe 106D si vizitarea Cetatii Medievale (tarif 7 ron), Bisericii Evanghelice si Piatra Broastei. Toate acestea le-am descris pe larg intr-un articol anterior. vezi impresii

Dupa vizitarea acestor obiective ne putem intoarce la intersectia 106A si continua drumul. Pe langa acest drum este o pista noua de biciclisti din centrul Sibiului pana in localitatea Rasinari.

Rasinari : La 8 km de Sibiu gasim comuna Rasinari situata la poalele muntilor Cindrel. Localitatea istorica a fost infiintata in anul 1738. Preocuparea principala a locuitorilor a fost oieritul, in afara de agricultura, exploatarea forestiera, etc. Multi rasinareni avand o ocupatie in Sibiu au avut nevoie de o legatura rutiera mai rapida decat caruta. Asa s-a infiintat linia de tramvai Rasinari-Sibiu, de fapt extinedera retelei de tramvai din Sibiu exsitenta deja. Istoria tramvaiului din Sibiu incepe din 1905, linia la inceput gara-centru, pe urma extinsa pana in zona de agrement padurea Dumbrava si ulterior Rasinari. La inceput a fost trasa de cai.

Biserica veche de confesiune ortodoxa din Rasinari se afla in centrul comunei, a fost construita in 1725-1758 si poarta hramul Cuvioasei Paraschiva. Este din piatra si caramida, are un turn clopotnita, stilul arhitectural este baroc, iar sponsorul principal a fost Petru-Pavel-Aron, episcop greco-catolic. Autorul picturilor din interior a fost Ion Grigorovici. Langa biserica este scoala veche din Rasinari, in fata bisericii este piata. Aici a fost centrul vechi, cimitirul si o sala de judecata pe vremuri.

Biserica din Deal este un alt lacas de cult de confesiune ortodoxa. Construita in 1800-1814 poarta hramul Sfanta Treime si fiind construita pe un deal este vizibila de departe. biserica in forma de bazilica mult mai mare decat prima, are doua nave laterale si turn de clopotnita in forma gotica. Stilul arhitectural este renascentist italian. Pe dealul pe care se afla biserica este un cimitir mare atat in partea stanga cat si partea dreapta a drumului.

Monumentul Eroilor Romani din al doilea razboi mondial se afla visavis de fatada bisericii.

Muzeul Etnografic Rasinari se afla in centru, in jur de 1500 obiecte etnografice si de arta populara gasim expuse aici. Tariful simbolic este adult/copil 4/2 ron. Parcarea nu se plateste.

Muzeul Parohiei ortodoxe din Rasinari este de fapt fosta casa episcopiala construita din lemn.

Case memoriale Emil Cioran, Octavian Goga, Ilarie Mitrea se pot vizita doar de afara deoarece sint proprietati private. Cate o placuta ne aminteste cine a locuit aici.

Poplaca este o localitate ce face parte din Marginimea Sibiului. Merita din nou un ocol de cca 5 km din Rasinari si inapoi pe un drum asfaltat si foarte bun. Este 106D.

Biserica ortodoxa Nasterea sf. Ioan Botezatorul din Poplaca a fost construita in anul 1793 si este imprejmuita dupa modelul de atunci cu un zid de piatra. Fresca din interior a fost pictata intre anii 1793-1810. Merita vizita si cei 10 km in plus.

Valea Stezii este un loc de stat la iarba verde, de campat, de facut gratarul, de facut ceva sport, eventual un pescuit de pastrav, sau o drumetie. Se poate urca pana la Santa de aici. Pe valea Stezii au loc tot felul de evenimente, am luat parte o data la festivalul branzei si tuicii. Amintiri personale de aici sint multe cu ocazia camparii cu cortul.

Arca Park este un parc de aventura destinat toate varstelor, distanta pana aici 25 km din Sibiu, mai aproape de Paltinis. Activitatile principale aici sint catararea, escalada in copaci, tiroliana, etc. (tarife 23-43 ron) Traseele sint pentru diferite varste si grade de dificultate. Se mai organizeaza diferite programe pentru scoli si gradinite (asa a ajuns si baiatul meu aici), petreceri pentru copii, si teambuilding pentru adulti ai caror patroni investesc in asa ceva. Totul se petrece doar in aer liber. Un site foarte util aici. arkapark.ro

Locuri de cazare si de luat masa pe drumul Sibiu-Paltinis :

Hilton Sibiu se gaseste langa zoo Sibiu. Cele 5 stele costa, un twin acum ar fi 600 ron, dar este tot confortul+3 restaurante/zona Spa si piscina in incinta. Mai multe pe

Carciuma din Batrani este o locatia excelenta de luat masa in incinta Muzeului Tehnicii Populare Astra. Hanul Vestem si Hanul Tulghes se gasesc de asemenea aici. Mai multe informatii de asemenea meniul pe situl muzeului. Personal recomand Carciuma din Batrani, de mai multe ori am servit masa aici. Linkul util cu descrierea si meniul aici: carciumadinbatrani.ro

Casa Cioran este o pensiune in Rasinari, cazarea este de 80 ron. Exsita spatii comune cum ar fi un living, curte

Pensiunea Marcu la fel costa 80 ron si are 24 locuri, spatii comune, bucatarie, gradina, foisor.

Pensiunea Pantelimon este la iesire din Rasinari spre Paltinis, costa 70 ron dar si numai 3 camere. Ar mai fi cateva pe care le-am vazut Pensiunea Vis (80 ron), Otilia (80 ron) Iliut (70), Deni (60 ron dar are piscina)

Pensiunea Marin se gaseste deja in afara comunei la marginea padurii si malul paraului Steaza pe partea dreapta a drumului. Costa de la 100 ron dar are curte, foisor, gratar, teren sport si piscina

Pensiunea Alpin putin mai departe dar tot pe partea dreapta a drumului, pentru pretul de la 100 ron in sus primim un confort binemeritat. Are, terasa, piscina, pastravarie. Aici am beneficiat de masa festiva inaintea craciunului cu ocazia unor petreceri corporate. Recomand cel putin din punct de vedere restaurant.

Pensiunea Miorita vecinul de la Alpin tot 100 ron ne costa. De aceasta data si cu mic dejun. In afara de curte, gratar si piscina este acces la biliard, tenis de masa.

Pensiunea Mirani de pe partea stanga a drumului ne scoate din buzunare 130-150 ron/noapte.

Pensiunea Mai de 5 margarete situata pe marginea drumului pe partea stanga are un tarif ridicat, booking arata in acest moment 289 ron. Ce primim pentru acest pret? Piscina interioara si exterioara, jakuzzi int-ext, resturant, sala de conferinta, multe servicii inclusiv de agrement.

Vila Briana o gasim pe partea dreapta, cu piscina, restaurant si multe servicii costa cca 250 ron/noapte.

Pensiunea Curmatura Stezii se afla chiar in locul unde incep serpentinele spre Paltinis. Pretul (camera twin) incepe de la 60 ron. Este singura cabana istorica alfandu-se acolo de când ma stiu. Era si singura in zona, asa ca era mereu plin, nu se gasea un loc liber vara nici la cazare nici la restaurant. Inainte cabana Curmatura Stezii era o cladire de lemn pe 2 nivele, jos era rastaurantul si terasa, iar sus camerele. Era vopsit intr-o culoare inchisa parea a motorina arsa. Era urata. Langa cabana erau casutele de inchiriat + loc de campare cu cortul. Acum exista cabana veche dar frumos renovata, lemn lacuit de culoare deschisa, iar de aceasta cabana lipita pensiunea cu mai multe nivele cu restaurant, sala de mese, terasa, piscina, teren de sport. Casutele se afla pe acelasi loc cred ca noi sau reinnoite (50 ron-doar vara se pot folosi) dar gradinita are multa verdeata si mobilier de gradina. Din toate locurile de cazare pe aceasta o recomand, nu neaparat din motive de nostalgie ci pentru ca este cel mai bun raport calitate/pret. Dupa începerea urcusului pe serpentine catre Paltinis nu mai gasim locuri de cazare si de luat masa pana aproape de intrare in statiunea montana.

Cam asta ar fi o descriere sumara despre acest drum sper sa fie de folos celor care urca la Paltinis si vor sa mai vada cate ceva sau sa serveasca masa. Rog videoclipul urmator bineinteles tot filmare cu drona deasupra muzeului Astra youtube


[fb]
---
Trimis de AZE in 20.09.16 22:09:11
Validat / Publicat: 21.09.16 09:08:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PĂLTINIȘ [SB].

VIZUALIZĂRI: 30286 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Centru Rasinari
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36200 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[21.09.16 08:49:26]
»

@AZE: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

===

Mutat, la reorganizare, în rubrica "REDESCOPERĂ PĂLTINIȘUL" (deja existentă pe sait)

ANILU
[21.09.16 10:59:50]
»

@AZE: Citind articolul tău iar mi-am reamintit excursiile noastre pe acest traseu Sibiu-Răşinari-Păltiniş-

La Pensiunea Curmătura Stezii am stat o dată, când am venit special pentru Festivalul ţuicii şi al brânzei.

Pot confirma cele spuse de tine legat de această pensiune, raportul calitate/preţ este corect.

În poza 19, în plan îndepărtat, pe platou se organizează festivalul. Noi vedeam de pe balcon toată organizarea.

Felicitări pentru articol, votat cu mare plăcere.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[21.09.16 15:20:43]
»

@AZE: Un articol cu de toate, cazare si distractie. Ce-ti trebuie mai mult? disponibilitate, vreme buna si distractie.

Felicitari, votat cu placere.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Păltiniș:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.54936909675598 sec
    ecranul dvs: 1 x 1