GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Statiunea Paltinis este asezata la 32 de km de Sibiu, pe coasta de nord-est a munţilor Cindrel (Carpaţii Meridionali), în mijlocul unei păduri de conifere.
Drumul din Sibiu catre aceasta statiune este foarte bun, sosea modernizata si iarna mereu curatata ca sa poti urca cu usurinta! Este asezata la o altitudine de 1442 metri.
Noi fiind din judet deseori mergem pa acolo, mai ales pe timp de iarna cand se poate skia, da cu sania, cu patinele, cu bobul, vara nu am fost niciodata am preferat marea! Partiile sunt foarte bune din decembrie pana in aprilie, insa noi am fost cu niste colege de la servici anul acesta in martie, de ziua femeii si am avut o excursie tare frumoasa si inca mai era muuulta zapada!
E o statiune linistita si frumoasa pe care o recomand impatimitilor de sporturi albe!
Trimis de raly in 14.09.10 22:18:14
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raly); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am fost la Paltinis in copilarie, intr-o escursie organizata in timp ce ma aflam in tabara la Saliste, era descrisa ca si cea mai inalta statiune montana din tara, la acea vreme, anul asta am fost la Ranca, mi se pare ca aste este la o altitudine mai mare.
cu deosebit respect si daca imi dati voie v-as contrazice nitzel. sunt nascut in sibiu si locuiesc la nici 20 km de paltinis. am lucrat 5 ani in acea statiune, cam pe la toate locatiile inclusiv hotelul BRD unde am fost si sef bucatar. la casa turistilor de asemenea am lucrat tot ca sef bucatar iar la celelalte am colaborat inclusiv casa aurora asa zisul hotel de 4 stele cindrel si multe altele. de fapt in meseria mea, ma ocup cu reabilitare de hoteluri si pensiuni care chiar nu mai merg. ok. sper ca pana aici m-am facut inteles cum ca am cunostinta de varianta nevazuta de turisi. interiorul. la toate pensiunile sau hotelurile din paltinis, datorita raritatii turistilor in perioada cand zapezile se topesc, se merge pe principiul nimic nu se arunca, totul se recicleaza. adica. in perioada de paste, se scoate la consum tot ce a ramas de la revelion si se ofera din abundenta produse proaspat... decongelate. e politica statiunii. apoi, personalul de servire nu au nici o calificare in domeniul turismului serviciilor si prin urmare nici nu au habar de ce trebuie sa faca pentru stelele afisate. datorita salariilor mici, nici un calificat nu se va duce sa muncesca acolo sa stea o saptamana in conditii jalnice pentru a castiga cei doi poli, asa ca vin oameni de obicei pentru care ultima sansa de a li se asigura o casa si o masa este sa munceasca acolo. cei care sunt din sibiu, sunt copii care muncesc doar pentru a avea si ei pe cartea de munca ca au muncit in domeniu pentru a fi acceptati apoi sa munceasca in oras unde se cere experienta. deci acolo se dau corigentele si se fac teste pe turisti. datorita faptului ca nu exista gaz in statiune, mancarea se face pe lemne sau daca este ceva infim si rapid, pe butelie. strictetea folosirii buteliei care este scumpa duce si la intarzierea meselor sau a comenzilor. din lipsa de personal, cei ce lucreaza la bucatarie, taie lemne, spala bude, fac focul, gatesc etc. e greu de crezut ca salubritatea este raportata la cele 3 sau 4 stele raportate. cainii ce misuna vesnic printre turisti, ce stau si cersesc un os de la vreo masa, bataia intre caini ce se isca cand cineva arunca vre-un rest ceva, intradevar te duce cu gandul strict la cele 3 sau 4 stele. am incercat fara succes sa revigorez situatia din zona, dar conducera pensiunilor, din motive de economie nu si-au putut permite sa foloseasca produse proaspete asa ca incercau sa ma convinga sa fac din rahat bici si sa si plesneasca. eu nu am acceptat sa ofer turistilor la o masa spre exemplu diminteata cremvursti, carnaciori, momite prajite etc ca la masa de amiaza ce ramane de la asa zis-ul bufe svidish sa le transform in tochitura cu mamaliguta. ciorbele care le mancati sunt super reciclate si super congelate. se fierb legumele o singura data pe saptamana din economie impreuna cu carnea care apoi se portioneaza si se congeleaza iar zeama ramasa e considerata concentrat si congelata si ea in bidoane de plastic de 2 l care doar la nevoie se dezgheata si se recongeleaza in functie de cati clienti sunt si daca mai ramane ceva. citeam un review unde cineva spunea ca patronii au fost super amabili... pai cum ar putea fi? clientii sunt atat de rari. cei avizati, care vin de ani buni acolo la schii, consuma de obicei doar ceai, cafea, alcool si sucuri. cei neavizati o cam iau in freza... si sunt multi... doar in sezon. in sezon din cauza imbulzelii, ajungi sa stai sa faci comanda si 40 min iar apoi mai stai inca 45 min pana ti se aduce mancarea si din nou 20 min pana reusesti sa faci plata. iti strici jumate de zi numai sa servesti o masa care este departe de o mancare bine facuta si igienica. greu de crezut ca ajutorul de bucatar dupa ce se duce sa centrala pe pacura sa mai vada daca functioneaza apoi merge la soba sa mai bage lemne in soba, mai poate sa scoata mirosul de pacura, fum si statut din haine si din piele. sa spuna cei care au fost in sezon daca cele spuse de mine nu se intampla intocmai. chiar azi am fost la casa turistilor cu niste musafiri veniti din constanta si care doreau sa vada paltinisul. nici nu am incercat sa le spun ca nu are rost sa nu cumva sa creada ca ma eschivez de la a face cinste
ajunsi acolo gasim doar sus la telescun niste rasinareni si niste romi care isi fac veacul pe acolo si vanzand fructe de padure si ciuperci isi castiga existenta. pustiu ca la morga. telescaunul era inchis asa ca nu am putut urca sa le arat si altceva, asa ca am incercat la vila1. inchis si acolo... doar niste pui de catzei ne-au intampinat voiosi. ne-am urcat in masina si am poposit la casa turistilor unde era deschis. desi eram numai noi, ospataritei, o copila de vreo 16, sau 17 ani, eleva am aflat ulterior, fara experienta, vine si ne aduce o lista de meniu la 6 persoane. dupa indelungi deliberari ca musafirii voiau sa manance, au inceput sa faca comanda...
mici aveti? ... nu imi pare rau
sarmalute aveti? ... nu nici d-alea
tocanita? ... nu nici aia
dar ce aveti?
avem doar preparate la gratar.
ok. adu-ne pulpe de pui dezosate cu cartofi prajiti la toti. eu m-am eschivat zicand ca nu mi-e foame. desi cade padurea pe ei, preparatele la gratar nu se fac la gratar ci la tigaie striata... ha ha ha.
dupa 10 min apare domnisoara si ne spune... imi pare rau... s-au terminat, daca doriti altceva, o ceafa, un cotlet...
in final au reusit sa se inteleaga la niste nimicuri, pline de ulei, gatite in friteusa unde uleiul devenise maroniu de vechi ce era si niste cartofi prajiti sleiti. bineinteles ca nu au putut manca dar in rest sucurile au fost bune... traiasca coca cola ca ne scoate din foame. chestia asta garantat o sa o patiti si voi si o sa va aduceti aminte de mine. e un noroc porcesc sa nimeresti odata acolo poate cand e ceva organizat si sa gasesti ceva mai de doamne ajuta. peisajul este de basm, aer curat, poti sa faci poze sa ai ca amintire intr-un cadru greu de gasit in alte parti. infrastructura este la pamant. daca ai o masina mai inaltata nu o sa simtiti toate gropile... in rest o sa vin cu completari... mi-e somn acum dar promit ca o sa vin si cu probe
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Pe covor de brândușe prin Păltiniș și tramvaiul din Rășinari — scris în 21.05.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Un schit micuț — scris în 04.04.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2021 Relaxare pe pârtie, nemulțumire după — scris în 07.02.21 de ux118608 din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jun.2017 O minivacanţă pe cea mai inalta statiune din tară — scris în 19.06.17 de sorindezmi din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Dec.2016 Staţiunea Păltiniş — scris în 23.01.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Vf. Oncești din Păltiniș, cu zmeură, afine, ciuperci colorate și crestele munților Cindrel îmbrăcate „la patru ace” verzi de brazi — scris în 27.12.16 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Sep.2016 De vizitat pe drumul Sibiu-Paltinis — scris în 20.09.16 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ