GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Taverna Lithies - Vassilikos
Am avut deosebita placere sa descoperim o taverna autentica greceasca, adapostita intr-o casa traditionala din satul Ano Vassilikos (imediat dupa ce treceti de iesirea spre Plaja Banana, pe senul de mers spre Gerakas).
Spre deosebire de "tavernele" din Argassi, laudate de conationalii nostri dar care pot fi incadrate cel mult la categoria fast food (gen Stars taverna sau Green frog - unde primiti portii mitocanesti la preturi...populare...sic! ) ,aici am fost rasfatati cu meniuri cu adevarat traditionale, cu explicatii si chiar recomandari (insa numai cand le-am solicitat - fara sa ne simtim presati).
Ca si categorie de pret, o masa de 2 persoane, cu aperitive si fel principal costa in jur de 50 de euro. Puteti sa mai adaugati o sticla de vin, la 10-15 euro. Daca ne gandim ca unii platesc acesti bani pentru un pranz in mahalalele Bucurestiului, taverna Lithies merita acesti bani inzecit...
Aici am experimentat o excelenta placinta greceasca cu feta si dovlecei sau sarmale cu orez in foi de vita, legume la cuptor sau chiftelute cu feta si spanac, toate proaspete si delicioase. Si preparatele din carne au gust deosebit.
Atmosfera este foarte relaxata, fiind ocupate mai putin de 30% dintre mese. Servire prompta, fundal musical placut si bine ales.
In acest loc gasiti sa cumparati si produse traditionale, de genul: ulei de masline, vin sau sapun.
Nu uitati sa va rasfatati cu desertul zakynthian, "frigania". Aici l-am descoperit pe cel mai bun... ;)
De retinut: celor care prefera "bombele" din Laganas sau Argassi nu le va placea aici. Este un local ultra-linistit, tipic grecesc. Este raiul gurmanzilor care stiu sa savureze si un paharel (iar nu o galeata...) de vin.
Trimis de nosferatoo in 04.10.14 23:50:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nosferatoo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Eu am gasit in Laganas o taverna, Tasos Greek Taverna, unde atmosfera era extraordinara, in opozitie cu nebunia din statiune. Am mancat aici cel mai bun lamb kleftiko flambat, ever!
@danamandache - Multumesc pentru vot. Pur si simplu, nu support zona Laganas, o gasesc ca fiind mult prea prafuita si comerciala pentru ceea ce caut eu la Grecia. Poate a fost determinanta si prima experienta avuta acolo...
Interesantă taverna, n-amfostacolo... dar...
”Nu uitati sa va rasfatati cu desertul zakynthian, "frigania". Aici l-am descoperit pe cel mai bun...
Eu am mîncat-o la taverna lui Dimitri din Zante și ziceam că-i cea mai bună... tot din partea casei.
Acu-i-acu' : care din noi are dreptate?
Probabil că amândoi...
”Daca ne gandim ca unii platesc acesti bani pentru un pranz in mahalalele Bucurestiului, taverna Lithies merita acesti bani inzecit...
Care ar fi aceste mahalale?
@Eugenia55 - Aceasta este o intrebare retorica, nu?!? Pentru ca eu nu consider ca fiind ceva grozav sa iau pranzul pe vreun trotuar prafuit de pe bd. Decebal sau, mai groaznic, la vreun... Mall... Oricum, orice bodega de cartier tot 200 Lei (cca 44 Euro) cere pentru un pranz de doua persoane asa ca, despre ce ma intrebati de fapt?
@nosferatoo -
”unde primiti portii mitocanesti la preturi... populare... sic!
Sic pentru ce? Pentru portii sau pentru preturi?
Daca pretul e mic si portia mare, te obliga cineva sa mananci tot din farfurie?
Poate nu toti conationalii isi permit sa plateasca 100 euro/zi pentru doua mese, plus sticla de vin... Asa ca merge si o portie mitocaneasca plus o carafa de vin, totul la jumatate de pret...
Am scris asta pentru ca sunt multi oameni in tara asta cu venituri mici, care economisesc un an pt 7 zile de vacanta si mananca si ei pe unde gasesc mai ieftin...
Felicitari pentru gusturile rafinate, dar parca tonul e prea dur... Chestia cu galeata de vin nu isi are locul. O vad ca pe o jignire generala si fara rost... daca gresesc, imi cer de pe acum scuze.
@adrianaglogo - Bag de seama ca a inceput Campania electorala...
@nosferatoo - Daaa? Si eu de partea cui sunt in imaginatia ta? Chiar nu vad legatura cu "Campania electorala", parca era un topic despre Grecia si nu despre Romania.
Poate trebuia sa precizez ca si eu fac parte dintre acei turisti care isi permit o cheltuiala medie de 100 euro/zi, intr-o vacanta decenta.
Nu zic ca imi displace ideea de a cheltui 100 E doar la o masa, la un restaurant select, cu fete de masa apretate si parfumate. Dar ma multumesc cu o masa de 30 E la o taverna cu harta zonei pe post de fata de masa!
Repet, unele pasaje din postarea ta mi s-au parut rautacioase si jignitoare.
@adrianaglogo -
Strimata doamna (asta ca sa nu vorbim in registrul dumneavoastra, cu "tu", ca nu suntem la frizer ci pe un spatiu virtual public), va invit sa cititi postul meu cu atentie.
Dupa ce veti fi terminat, va invit sa luati 5 minute pauza, dupa care sa il mai cititi o data. Cu atentie.
Ei, unde am afirmat eu ca "cineva este cumva", ori ca "cineva bea vin din galeata"?
Unde am indicat eu vreun tariff de 100 de euro?
Atunci va intreb: de ce ma agresati (pentru ca numai comentarii ori recenzii nu ati postat aici...) in mod repetat si nejustificat?
In seara asta o sa am o discutie cu un avocat iar maine ne vom adresa reprezentantilor AFA in legatura cu afirmatiile dumneavoastra repetate.
Eu nu am afirmat nimic din ce mi-ati pus in gura si va asigur nu voi lasa chestiunea nesolutionata.
Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca si postarile din spatiul virtual atrag raspunderea autorilor.
@nosferatoo -
In primul rand imi cer scuze pentru nefolosirea pronumelui de politete. De la primul meu contact pe AFA am vazut ca moderatorii nu foloseau aceasta formula de adresare, la fel am vazut si la multi utilizatori. Asa ca am procedat si eu la fel, mai ales ca nu consider asta o impolitete.
Nu vreau sa fac decat doua precizari.
- Nu am spus ca ati scris pe undeva despre un tarif de 100 euro, eu am spus ca doua mese a 50 E ar fi 100. zi numai masa. Ceea ce ar depasi media de 100 E/zi.
- Nu am avut intetia sa va agresez, dar daca asa s-a inteles si daca asta credeti, imi asum intru totul responsabilitatea.
Sunt absolut de acord cu afirmatia dumneavoastra vis-a-vis de asumarea responsabilitatii, inclusiv intr-un spatiu virtual.
@adrianaglogo - Stati linistita, stimata doamna.
Nu doresc raul nimanui si am actionat intotdeauna in consecinta. Binele se intoarce in lumea asta, chiar daca nu neaparat de la cei ajutati.
Doua precizari consider ca se impun:
a) cand am comparat pretul mesei cu cel practicat de bodegile de cartier din Bucuresti (unde eu nu merg insa le cunosc de la cativa cunoscuti), nu am intentionat decat sa incurajez membrii AFA sa mearga (macar pentru o seara pe an) intr-o locatie mai speciala. Personal, nu merg la restaurant decat atunci cand plec in concediu, asta ca tot vorbeam de... saracie... Si, da, si eu economisesc tot un an intreg (ba chiar 2, in cazul de fata) pentru cateva zile de concediu.
b) cand m-am referit la consumul de vin "cu galeata" am facut un apel strict la moderatie... Sincer, ma gandeam la turistii din UK pe care I-am vazut mergand mai mult in zig-zag pe insula aceea... Doar nu credeti ca ajungeau sa cada in coma pe trotuar de la... o bere...
In fine, experienta asta m-a ajutat sa ma hotarasc: am postat pentru ultima oara pe AFA.
Se pare ca nu ma ridic la standardele celorlalti utilizatori.
Imi pare rau pentru fotografiile impartasite.
Am pierdut drepturile de autor pentru imagini unice, pe care aproape nimeni nu le-a apreciat.
Pentru viitor le voi pastra pentru mine si familia mea.
Va urez cele bune.
Chm... chm...
Nu e prima dată când "ne lăsăm luaţi de prea mult entuziasm". La urma urmei, nu e chiar o "infracţiune", având în vedere că întreg saitul şi întreaga comunitate există, "funcţionează" tocmai pe acest «combustibil» — suflet, mult suflet pus în... aproape orice.
Doar nu credeţi cumva că eu personal sau echipa de moderare nu ne auto-suprindem, din când în când, în "uşor ofsaid" din cauză de funcţionare cu "mici explozii" ale motoarelor interioare mai "nărăvaşe" - proprii celor cu sufletul la preaplin.
Important de văzut e dacă suntem suficient de maturi şi echilibraţi şi putem, ştim să trecem, cu toții, peste aceste inerente "mici explozii". Sau nu.
@nosferatoo - Un sb ca sa incepem bine ziua de joi, care nu e vineri, dar aproape. Desertul ala imi lasa gura apa...
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Unde mâncăm? Taverne în zona Vasiliki» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2016 Taverna Gerakas - Gerakas — scris în 19.07.17 de RossoNerro din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Taverna Anthonis - plaja Dafni, atenție la servirea mesei! — scris în 01.08.16 de bbradu70 din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Calamaru' de la Taverna Porto Mella (Dafni) — scris în 02.11.15 de luciaoradea din ORADEA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Nu mancati la The View, Xirokastello! — scris în 29.10.15 de luciaoradea din ORADEA - nu recomandă