ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.12.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 30.06.14
STATUS: PRETOR
LUNA
JUL-2018
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Zum-Zum, un loc in care am simtit ospitalitatea greaca.

TIPĂREȘTE URM de aici

Data sejur: 30.06 - 13.07.2018

Primul sejur din Rodos s-a desfasurat fara grija pandemiei de COVID 19. Am optat pentru Rodos Town, la Hotel Mediteranean, in regim de MD. Pentru masa de pranz si cina m-am orientat catre restaurantele si tavernele de pe stradutele din jurul hotelului sau cele din „Old Town".

In prima zi, imediat dupa cazare am efectuat un scurt tur prin „New Town" si „Old Town" pentru familiarizare cu locurile. Am ales pentru cina restaurantul Anthony situat in apropiere de locul de cazare, vis-a-vis de Casino Rhodos. Nu pot descrie serviciile decat printr-un singur cuvant: execrabile. Pentru o portie de lamb chops am achitat 19 euro desi in meniu era 14 euro. Am avut de asteptat vreo ora pana cand a venit comanda. Prin urmare am taiat acest loc de pe lista, la fel si cu taverna Marina unde preturile se umfla sub proprii ochi.

In urmatoarele patru zile din sejur am trecut pragul mai multor localuri, cum ar fi George' s din„New Agora", Zizi din„Old Town", Andreas Oasis si Nissos de pe Odos Georgiou Papanikolau fiind multumit de serviciile oferite. Chiar nu stiam la care sa ma opresc la orele pranzului sau seara desi am observat ca turisti de anumite nationalitati sunt tratati preferential. Esti britanic sunt in stare sa stea in genunchi in fata ta. Daca spui ca esti din Romania, bine ai venit, insa astepti pana vine comanda si nota de plata la final. La Andreas Oasis, la ultima masa servita, chelnerul a incurcat comenzile, cu toate ca nu era prea multa lume in local.

Restaurantul Zum-Zum l-am descoperit intamplator, in dupa amiaza zilei de 6 iulie. Am venit de la plaja, un dus rapid la camera, apoi iesire prin oras impreuna cu doi prieteni. Nu eram inca decis sa servesc masa de pranz. Ne-am plimbat prin Gabriel Charitos Square dupa care ne-am deplasat pe Odos Georgiou Papanikolau cu intentia de a ajunge in Parcul Eleftherias si mai departe in„Old Town". Brusc s-a facut o pofta de mancare, dar nu orice, ci kalamari proaspeti. Asa mi-a sarit in ochi restaurantul Zum-Zum unde destul de repede suntem intampinati politicos de un domn intre doua varste, cu ochelari, pantaloni negri si camasa alba. Ne-a condus elegant catre o masa cu patru scaune si, dupa ce am luat loc, a venit cu meniurile. Aveam sa aflu ca este patronul acestui local, afacere de familie, si se numeste Mihalis. Am comandat kalamari la un pret de 11,80 euro si un saganaki la 4,80 euro portia asortate cu salata greceasca (6,90 euro). Kalamarii au fost preparati excelent de un master-chef. Gata! Pana la finalul sejurului urma sa servesc masa de seara numai la Zum-Zum.

Restaurantul Zum-Zum este un loc care te atrage prin simplitatea sa. Nu este un local de lux. Are vedere la strada si nu se prezinta prin dimensiuni uriase. Totul, absolut totul, de la coloanele din piatra pana la ramele din lemn de la geamuri, garduletul de la intrare, mesele si scaunele sunt vopsite in culorile alb-albastru. Un local traditional grecesc care poate gazdui cu aproximatie 80 de persoane. Clientul este intampinat cu cele mai mari onoruri si obligat sa se simta bine. In prima zi, imediat ce am comandat portia de kalamari, am primit un pahar cu apa si unul mai mic cu ouzo din partea casei. La final erai tratat cu o prajitura mica sau pepene rosu. Acest tratament s-a aplicat pe toata durata sejurului. In fiecare seara aveam grija sa ma prezint la orele 18:30 pentru a mai prinde un loc liber. Localul nu a dus lipsa de clientela chiar daca n-avea televizor avand in vedere faptul ca sejurul a coincis cu CM de Fotbal din Rusia, iar multi turisti se orientau catre restaurante si taverne dotate cu televizoare. Nu am avut cum sa ma declar nemultulit de acest local care straluceste prin curatenie, serviciile oferite si ospilitate.

Restaurantul Zum-Zum este un local cu mancare traditionala greaca, bucatarie mediteraneana si internationala. Meniul este diversificat si pe gustul tuturor: paine si lipie, salate proaspete, aperitive, supe, paste, pizza, mancaruri traditionale grecesti, specialitati din pui, peste proaspat, specialitati de porc, miel si vita, bauturi nealcoolice, bauturi spirtoase, bere si vinuri, cafea, inghetata, fructe si prajituri.

Alimente de baza: Paine si unt (0,90 euro); Lipie (1,80 euro); Paine cu usturoi/garlic breed (2,30 euro).

Salate proaspete: Salata greceasca/6,90 euro (rosii, ceapa, castraveti, piper verde, masline, branza feta); Salata de ton/8,90 euro (salata verde, ton, rosii, masline, ceapa, anice); Salata bucatarului/7,50 euro (salata verde, rosii, oua, castraveti, branza, sunca); Salata Cesar/7,50 euro (salata verde, pui, crutoane, branza, parmezan); Salata de somon/8,80 euro (salata verde, somon afumat, crutoane, oua, anice); Salata„Zum-Zum"/8,80 euro (salata verde, rosii, oua, crutoane, castraveti, pui, bacon).

Aperitive: Tzatziki cu usturoi (3,40 euro); Humus (3,40 euro); Salata Tarama cu peste si rom (3,40 euro); Salata de vinete (3,40 euro); Tirokafteri cu branza (3,40 euro); branza Feta (3,40 euro); Saganaki (4,80 euro); branza Feta prajita in crusta cu miere si susan (5,50 euro); Bile de branza (5,50 euro); Bujurdi (5,50 euro); Mozzarela Caprese cu rosii (4,50 euro); Haloumi la gratar (4,80 euro); Dolmades umplute cu orez, vin, servite cu tzatziki (4,50 euro); ciuperci Champignon umplute cu branza si usturoi (5,50 euro); Keftedakia, chiftele prajite din carne proaspata de vita (6,90 euro); Spetsofai, carnati grecesti in sos de rosii cu branza feta si ardei (6,90 euro); cocktail cu creveti (5,90 euro); creveti cu Saganaki la cuptor (8,50 euro); midii coapte cu unt si usturoi (6,90 euro); varietate Mezes de aperitive grecesti (10,80 euro); octopus (9,80 euro); peste Mezes, varietate (10,80 euro).

Supe: supa de rosii (4,80 euro); supa de ceapa (4,80 euro); supa de carne (5,90 euro); supa de peste (8,40 euro).

Paste: Bolognese (8,50 euro); Carbonara (8,90 EURO); Arrabiata (7,90 euro); Aglio Olio (9,50 euro); paste cu Fructe de mare (12,00 euro); paste specialitatea„Zum-Zum cu pui, bacon, ciuperci in sos de smantana (9,50 euro); paste cu somon afumat in sos de smantana (14,00 euro).

Pizza: Margherita (7,90 euro); Mozzarela (8,80 euro); Cappriciola (8,80 euro); Bologna (9,80 euro); Greek (9,50 euro); Mexicana (9,70 euro); Hawaii (9,50 euro); Vegetariana (9,50 euro); Il tonno (10,80 euro); Frutti di Mare (12,00 euro); Speciale (9,80 euro).

Mancaruri traditionale grecesti: Moussaka (7,90 euro); Stifado (12,00 euro); Exochiko (12,00 euro); Yiouvetsi (12,00 euro); Soutzoukakis (9,50 euro); Vegetarian Moussaka (7,90 euro); Seafood Yiouvetsi (13,80 euro); Kleftiko (13,50 euro); Roast lamb (11,50 euro); Punghi (13,50 euro); Lamb Punghi (13,50 euro); Stamna (13,00 euro); Greek Plate (12,80 euro) /

Specialitati din pui: Grilled chicken filet (9,50 euro); Gyros chicken (10,90 euro); Souvlaki chicken (9,90 euro); Chicken filet (9,90 euro); Chicken schnitzel (9,90 euro); Fried chicken nuggets (8,50 euro); Chicken filet curry (11,50 euro); Chicken filet bearnaise (11,50 euro); Chicken a la creme (11,50 euro).

Peste proaspat: Kalamari (11.80 euro); Grilled fresh salmon (13,50 euro); Salmon a la creme (14,50 euro); Sole fish filet (12,00 euro); Grilled sword fish (12,80 euro); Tsipoura (14,50 euro); Fagkri (18.50 euro); Shrimjos from the grill (19,90 euro); Mix fish (22,00 euro).

Specialitati de porc, miel si vita: Souvlaki pork filet (9,50 euro); Souvlaki beef (12,50 euro); Gyros plats (10,90 euro); Spare ribs (12,50 euro); Texas burger (8,50 euro); Schnitzel pork (9,70 euro); Schnitzel a la creme (10,80 euro); Meatballs (9,50 euro); Burgers (9,90 euro); Fried beef liver (10,80 euro); Grilled lamb chops (12,00 euro); Mix Souvlaki (12,00 euro); Mix grill filet pork, beef, lamb. burger si carnati (30,00 euro); Pork filet cu ciuperci (12,50 euro); Pork filet cu sos Bearnaise (12,50 euro); Pork filet a la creme (12,50 euro); Beef steak cu ceapa prajita (13,50 euro); Beef steak cu unt si usturoi (13,50 euro); Beef steak cu sos de ardei (13,50 euro); Beef steak cu sos Bearnaise (13,50 euro); Beef steak cu sos Jack Dabiels (13,50 euro); Beef filet cu ceapa prajita (22,00 euro); Pepper steak filet (22,00 euro); Bearnaise filet (22,00 euro); Filet a la creme (22,00 euro); Roquefort filet (22,00 euro); Tornedeaux filet (22,00 euro); Jack Daniels filet steak (22,00 euro); Chateaubriand (22,50 euro).

Bauturi nealcoolice: Apa minerala plata/500 ml (1,50 euro); Apa minerala plata/1 l (2,50 euro); Soda water/250 ml (2,80 euro); Tonic water/250 ml (2,80 euro); Coca Cola/250 ml (2,80 euro); Coca Cola Light/250 ml (2,80 euro); Sprite/250 ml (2,80 euro); Fanta Orange/250 ml (2,80 euro); Fanta Lemon/250 ml (2,80 euro); Ice Tea lemon/330 ml (2,90 euro); Pahar cu lapte/250 ml (2,20 euro); Red Bull (4,20 euro); Fresh Orange Juice/330 ml (3,90 euro); Orange Juice/330 ml (3,20 euro); Apple Juice/330 ml (3,20 euro); Pineapple Juice/330 ml (3,20 euro); Tomatoe Juice/330 ml (3,20 euro); Mix fruit juice/330 ml (3,20 euro).

Aperitive si Cidru: Ouzo (2,50 euro); Ouzo Plamari (6,90 euro); Dry Martini cocktail (3,50 euro); Campari (3,50 euro); Mar de cidru (5,50 euro); Pere de cidru (5,90 euro); Smirnoff la gheata (5,50 euro); Bacardi Breezer (5,50 euro).

Bauturi spirtoase: Aquavit (3,20 euro); Brandy Metaxa***** (4,00 euro); Cognac Martell (6,50 euro); Greek liqueurs (3,00 euro); Whiski (3,50 euro); Vodka (3,50 euro); Gin (3,50 euro); Rum (3,50 euro); Long drinks (5,00 euro); Cocktails (7,00 euro); Cocktails„Zum-Zum" (7,50 euro).

Bere: Mythos/330 ml (3,20 euro); Mythos/500 ml (3,90 euro); Alfa/330 ml (3,20 euro); Alfa/500 ml (3,90 euro); Amstel/330 ml (3,20 euro).

Vin alb: Glass of wine (4,00 euro); Carafe of wine house/500 ml (7,50 euro); Carafe of wine house/1l (14,00 euro); Bootle white wine (18,00 euro); Moschofilero (19,00 euro); Sawatiano (19,00 euro); Chardonnay (21,00 euro); Sauvignon Blanc (21,00 euro).

Vin rosu: Glass of wine (4,00 euro); Carafe of house wine/500 ml (7,50 euro); Carafe of house wine/1l (14,00 euro); Bootle red wine (18,00 euro); Syrah (19,00 euro); Cabernet - Syrah (19,00 euro); Agiorgitiko (19.00 euro); Merlot (21,00 euro); Cabernet Sauvignon (21,00 euro).

Vin rose: Glass of wine (4,00 euro); Carafe of house wine/500 ml (7,50 euro); Carafe of house wine/1l (18,00 euro).

Champagnes: Cair of Rhodes/750 ml (32,50 euro); Moet et Chandon/750 ml (85,00 euro).

Cafea: Cafea filtru (2,50 euro); Nesscaffe (2,50 euro); Ice coffe frappe (2,50 euro); Espesso (2,50 euro); Double espresso (3,90 euro); Greek coffee (4,90 euro); Cappuccino (3,50 euro); Pot of tea (2,30 euro); Irish coffee (5,50 euro).

Personalul restaurantului este extrem de amabil si politicos, mai tot timpul cu zambetul pe buze. Cu domnul Mihalis v-am facut deja cunostinta. Alaturi de el este o echipa, o familie, in care bucatarul - master chef - este fratele sau, apoi vine domnul Tito, chelnerul-sef, secondat de o doamna blonda si alti doi ospatari tineri, baiat si fata, nepotii domnului Mihalis. Responsabil la Bar este mister Georgios din ale carui maini ies cele mai bune cafele si cocktail-uri.

Va recomand cu mare placere acest restaurant pentru faptul ca aveti parte de ospitalitate greceasca, voie buna si un festin gastronomic pe masura.

In incheiere vreau sa mai adaug ca in acest an am revenit in Rodos, la Faliraki, pentru un sejur se sapte zile. In ziua de Sfanta Marie, o sambata, am vizitat Rodos Town si, evident, la orele pranzului am servit o portie de lamb chops la „Zum-Zum". Domnul Mihalis m-a recunoscut imediat si a venit sa ma salute bucuros. Au trecut doi ani, dar memoria nu l-a parasit in ciuda varstei inaintate. Era suparat din cauza pandemiei COVID 19 care i-a afectat grav afacerea, terasa fiind inchisa in perioada martie - iunie. A acuzat autoritatile locale si guvernul de la Atena ca au inchis insula patru luni desi pe insula s-au inregistrat doar doua cazuri de imbolnaviri, insa privea cu incredere spre un viitor mai bun. Ne-am despartit cu urari de sanattate si ganduri bune ca ne vom mai revedea.

Acelasi lucru doresc tuturor membrilor AFA: sanatate si alegeri inspirate (fie ca este Rodos sau altele) !

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ovidiuyepi in 12.12.20 19:13:48
Validat / Publicat: 12.12.20 20:28:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 2433 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ovidiuyepi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 La Zum-Zum am mancat cel mai bun lamb chops.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

mishu
[12.12.20 20:33:05]
»

@ovidiuyepi:  Start vot! Ce sa comentez ca nu am ce, ai ales inspirat si mi-a placut si ce am vazut in poze, am rezistat eroic si textului, pana la afirmatia ta

am servit o portie de lamb chops

aici s-a rupt filmul, asta e nu am ce sa fac, decat sa spun felicitari, votat cu mare drag.  

danappPHONE
[12.12.20 20:56:12]
»

Subscriu la cele spuse de tine. Si eu am mancat la Zum Zum cand am fost in Rhodos. E o taverna bine pozitionata si cu o mancare de-men-ti-a-la!!!  

Eu merg in Grecia din 2013, dar cel mai gustos miel aici l-am mancat. Fie ca erau cotlete fripte, muschiulet la cuptor sau rulada de miel la cuptor, totul a fost un deliciu. Si mai au un desert Chocolate cake absolut delicios.  

Plus felul lor de a fi, de a se apropia de tine ca si client dar si ca prieten in acelasi timp, te fac sa te simti extraordinar si sa ai o vacanta de vis.

Imi doresc ​​​sa revin acolo si cu siguranta ca o s-o fac, pentru ca am aruncat banut in fantana din centru

ovidiuyepiAUTOR REVIEW
[12.12.20 22:50:59]
»

@mishu:  Rezistenta a fost pe masura! Si acum duc dorul dupa... lamb chops... !

Multumesc pentrtu aprecieri !

ANILUPHONE
[13.12.20 11:02:18]
»

Am fost și noi la taverna Zum-Zum într-o seară, când am fost în Rhodos la sfârșitul lui septembrie... în acest an pandemic (așa o să rămână amintirea despre 20 20... pandemie) și confirm cele scrise de tine despre tavernă.  

Atunci era deschis doar pentru masa de seară din lipsă de clienți și chiar și așa era cam pustiu...

Mâncare bună și personal foarte amabil!

Sperăm să revenim la vremuri mai bune și să putem călătorii unde ne dorim!

Toate cele bune! ​​​​

ovidiuyepiPHONEAUTOR REVIEW
[13.12.20 11:08:08]
»

@ANILU:  Tot sezonul a fost eclipsat de lipsa turistilor, dar Zum-Zum o sa supravietuiasca. Imi pare bine ca ​​v-a placut localul.

Numai bine va doresc si un an mai bun pentru calatorii! ​

Gabones
[13.12.20 16:54:21]
»

Frățicule, poza cu lamb chops si cartofiori prăjiți m-a dărâmat, mi-a căzut salivă pe tastatură.

danappPHONE
[13.12.20 18:33:30]
»

@Gabones:  

Parca numai tie?

Mi-e de de mor de Grecia si abia astept sa revin la anul, oriunde, cu toate testele din lume. Le fac fara discutie.  

ovidiuyepiPHONEAUTOR REVIEW
[13.12.20 21:04:52]
»

@Gabones:  Si eu la feeeeel.  !

ovidiuyepiPHONEAUTOR REVIEW
[13.12.20 21:11:36]
»

@danapp:  La fel am procedat si eu. Un banut in fantana din Piata Hippokrates.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, danapp, Gabones, mishu, ovidiuyepi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? Taverne în Rhodos Town:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060060024261475 sec
    ecranul dvs: 1 x 1