BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Păstrăvăria Doftana – mămăligă și pește, normal!
O plimbare prin arealul submontan de pe Valea Doftanei îți creează o poftă de mâncare strașnică astfel că foamea te face să te îndrepți repejor către un punct strategic de pe malul râului Doftana, și anume Păstrăvăria Doftana. După plimbările îndelungi pe culmile deluroase și popasul la Muzeul „Casa Domnească” din Brebu (vezi impresii) ne-am oprit obligatoriu și la „punctul de lucru” al Păstrăvăriei Doftana.
Am înțeles că este o afacere de familie preluată de la bunici, bazele păstrăvăriei fiind puse pe la mijlocul anilor 1960 în comuna Valea Doftanei (agrointel.ro/126202/pastr ... oftana-material). De bun augur este însă apariția pe marginea drumului județean a acestei terase care desface/prepară gustosul păstrăv pentru deliciul gustativ al turiștilor. Unde găsim terasa în aer liber? Pe DJ 102I, acolo unde șoseaua se desparte în două brațe, unul urcă spre baraj Paltinu, celălalt te conduce către satul Lunca Mare (comuna Șotrile). De altfel nu e greu de dibuit având în vedere numărul mare de autoturisme staționate în zonă mai ales în weekend, precum și o troiță și cele două statui din lemn de mari dimensiuni (un urs înfulecând un pește și Iisus cu peștele și pâinea în mâini).
Programul de funcționare acoperă întreaga săptămână, de luni până vineri între 12.00-19.00, sâmbăta și duminica e deschis de la 11.00 la 20.00. Chiar dacă veți găsi locul aglomerat să știți că lucrurile se mișcă repede și mesenii nu pierd vremea la mese, în câteva zeci de minute deguști produsul preferat și pornești din nou la drum, totul este în dinamică permanentă.
Terasa în aer liber nu este pentru cei pretențioși, amenajările sunt bazice: mese și copertine, scaune, bănci, balansoare amplasate la distanță suficientă una de alta. Peștele se gătește într-o anexă specială, spațioasă, dotată cu tot ce trebuie. Clientul merge la recepție unde comandă și plătește, bonul e transmis la cei care servesc – aici ți se pune totul pe o tavă, utilizându-se veselă de unică folosință. După ce mânânci/bei ești rugat să debarasezi masa – într-o laterală există container de gunoi și lăzi pentru sticle + dezinfectant mâini. Pe mese sunt amplasate cutii cu șervețele, „scaunele” din buturugi de lemn sunt sculptate cu pești în diferite ipostaze, câteva „mese” sunt realizate din baloți mari rotunzi de paie. Există apă curentă și toalete curate.
La Păstrăvăria Doftana vei găsi numai produse realizate din pește – numai păstrăv. Noi am mâncat câte un păstrăv pe plită cu mămăligă coaptă și mujdei de usturoi (30 lei/buc/300 gr sau 35 lei/buc/350 gr) și am băut un suc (6 lei/250 ml). Peștele a fost delicios! Ce mai puteți gusta aici? Borș de păstrăv – 18 lei, sărmăluțe din păstrăv – 20 lei/5 buc., cartofi – 10 lei/porția, mămăligă cu cașcavea – 15 lei/porția, cârnați de păstrăv – 15 lei/porția. Drept băuturi puteți alege sucuri de tot felul, limonadă (10 lei), vin la pahar (10 lei) sau la sticlă, bere.
Păstrăvăria Doftana este cunoscută pentru produsele sale atestate tradițional: cârnați de păstrăv, zacuscă de păstrăv și păstrăv afumat și copt la jar. Produsele se pot achiziționa direct de la terasa în aer liber sau se pot comanda și livra acasă (detalii pe site-ul web oficial: pastravariadoftana.ro). Se poate cumpăra păstrăv viu care este și eviscerat la cerere, contra cost.
Nouă ne-a plăcut păstrăvul fript și probabil ne vom mai opri la terasa rustică de la Lunca Mare, pe valea râului Doftana.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 19.05.21 12:12:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VALEA DOFTANEI.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
foarte bună recomandarea! Cred că e nou aparută. Am fost des prin zonă și nu am remarcat-o! Să vă fie de bine!
@robert: Mulțumesc! Cred că această terasă în aer liber care valorifică păstrăvul crescut în păstrăvăria din comuna Valea Doftanei (la 33 km distanță) a apărut în a doua parte a anului trecut (2020). Eu am descoperit-o la sfârșitul lunii februarie ' 21, într-o scurtă incursiune în zonă. În weekend nu se poate să o ratezi, e aglomerație în zona terasei.
Patronul se afla printre clienți și împărțea spre degustare aperitive conținând un fel de salată de păstrăv. Am cumpărat pentru acasă zacuscă de păstrăv (25 lei/borcan) - foarte bună.
Numai bine!
@tata123: Foarte bună recomandarea ta, un loc pe gustul meu, sună excelent "sarmale și cârnați din păstrăv", nu am mâncat așa ceva niciodată.
Deja îmi ploua in gură și eu nu sunt pofticioasa de fel.
Mulțumim pentru pont, cu adevărat util un asemenea loc, când te răzbește foamea nu contează luxul, important e sa fie curat și preparatele gustoase.
@krisstinna: Mi-a plăcut experiența culinară în aer liber de pe malul râului Doftana, deși a fost vorba doar de un pește prăjit! ???????? Un preparat gustos și o companie plăcută îți creează un vibe deosebit.
Nu am degustat cârnați și sarmale din păstrăv, dar sună tentant într-un fel. Poate data viitoare.
Mulțumesc. Numai bine!
Am mâncat și noi la păstrăvărie undeva prin martie. Am traversat de la Nistorești la Secăria și apoi pe Valea Doftanei ne-a apărut brusc în față, în drum spre altă terasă pe care o alesesem pentru masă. Dar ne-am oprit aici și abia am găsit o masă. Noi am fost 6 și am luat diferit, astfel că am gustat din toate. Ne-a plăcut și ce am mâncat dar și ce am luat la pachet, un păstrăv afumat delicios și zacusca la fel.
Este un loc plăcut, dar dacă era doar puțin, puțin mai retras din șosea era și mai bine. A fost un trafic intens în ziua aceea și cred că tot timpul este. Din cauza asta este un loc în care mănânci repede și-ți vezi de drum mai departe, cum și tu ai remarcat. Cred că așa a și fost gândit, dar la cum arată curtea ai fi tentat să mai zăbovești. Oricum, pentru plimbăreții prin zonă este binevenită. Servire rapidă, bucate bune...
Informații corecte, cu mențiunea ca, în oct. -nov. 2021 porția de păstrăv pe plita ori prajit+ mamaliga+ mujdei+lămâie costa 40 lei. Dar merita, e foarte gustos! Cârnații din păstrăv sunt 120 lei/kg, zacusca din același peste 25 lei borcanul, păstrăvul copt la jar și afumat e 90 lei kg. Toate delicioase!
E deschis de vineri pana duminica, tot anul. Probabil ca vara au zilnic.
@ela52: Mulțumesc pentru actualizări. Păstrăvăria Doftana este strategic amplasată pe valea râului cu același nume, o zonă turistică super căutată în ultimii ani. Și nu putem spune că sunt multe locuri unde poți mânca pe valea Doftanei!
Mi-a plăcut păstrăvul prăjit și mă voi opri din nou acolo în momentul viitoarei vizite în zonă. De asemenea a fost gustoasă și zacusca de păstrăv.
Aviz amatorilor!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 [Pastravaria Doftana [Lunca Mare, Șotrile]] Una din cele mai bune ciorbe de peste! — scris în 29.01.24 de balasa violeta din CâMPINA - RECOMANDĂ
- May.2021 [Restaurantul Pensiunii Popas Viaduct [Brebu Mănăstirii]] Doamna Florentina — scris în 06.05.21 de Alina-82 din BRAşOV - nu recomandă
- Oct.2020 [Restaurant pensiune Atra Doftana [Teșila]] Un prânz de nota 20 — scris în 16.01.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- May.2019 [Restaurantul Pensiunii Popas Viaduct [Brebu Mănăstirii]] Mâncare gustoasă într-un peisaj de vis - Popas Viaduct — scris în 03.07.19 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 [Restaurant pensiunea Valea Negrașului [Trăisteni]] Valea Negrasului - Colt de rai in Romania — scris în 30.06.14 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ
- Jul.2013 [Restaurant Cabana Veverița [Trăisteni]] Restaurant-pensiune Veveriţa -- o veveriţă cam obosită — scris în 12.08.13 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 [Restaurant Cabana Veverița [Trăisteni]] Pranzul la Pensiunea Cabana Veverita - Valea Doftanei la picioarele tale... priveliste incantatoare! — scris în 17.07.11 de corina79 din BRASOV - RECOMANDĂ