ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.05.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 02.09.09
STATUS: CONSUL
LUNA
MAY-2012
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurant 'La Cetate', Căpăţâneni, comuna Arefu, Argeş

TIPĂREȘTE

Acum o săptămână ne-am gândit, ca tot omul, să ieşim la o plimbare...

De fapt, planificasem ceva mai demult ieşirea, aşa că, în ciuda previziunilor meteorologice, am purces la drum.

Ţinta finală era lacul Vidraru şi castelul Poienari. În drum, ne-am oprit, bineînţeles şi la Mănăstirea Curtea de Argeş.

Traseul, pentru cine nu-l cunoaşte, face parte din Transfăgărăşean, un drum spectaculos, dar căzut oarecum în uitare, de când mai proaspăt asfaltatul Transalpina a fost dat în folosinţă.

Ziua începuse bine şi cerul senin ne dădea speranţe că ea va decurge şi mai bine.

Din păcate însă, deja la plecarea din parcarea mănăstirii, nori negri au început să se îngrămădească pe cer şi, la sosirea la baraj ne-a întâmpinat o ploaie măruntă, de munte, care de obicei ţine câteva zile.

S-a mai întrerupt ea din când în când, cât să facem câteva fotografii şi să dăm o raită prin zonă, dar orice plan de plimbare cu vaporaşul pe lac a ieşit din discuţie.

Ca urmare, ne-am întors la baza muntelui, pe acelaşi drum, care chiar şi pe ploaie este la fel de spectaculos.

Aici, la baza muntelui, unde, în subteran se află şi hidrocentrala, este un loc mai larg, cu amenajări pentru cei dornici de un grătar.

Tot aici se află şi pensiunea La Cetate (pensiunealacetate.ro/index.html), la al cărei restaurant ne-am oprit şi noi, pentru că ploaia se înteţise şi nu prea era de stat pe-afară. Chiar şi pe această vreme, am constatat că totuşi erau curajoşi care se încumetau să urce cele peste o mie de trepte până la cetatea Poienari, adevăratul castel al lui Vlad Ţepeş.

În ciuda vremii, sau poate tocmai datorită ei, restaurantul era plin “ochi”. Acesta este totuşi destul de încăpător (are 110 locuri), aşa că totuşi am găsit şi noi o masă unde să ne aşezăm pentru ceva vreme, pentru că se făcuse ora prânzului.

Oricum, am fi putut sta şi pe terasa acoperită, unde mai sunt încă 100 de locuri, dar cam bătea vântul şi am preferat să rămânem în interior.

Restaurantul are două compartimente: unul în dreapta intrării, pentru fumători, celălalt, în stânga, pentru nefumători, compartiment pe care l-am ales şi noi.

Nici nu am apucat să privim mai pe-ndelete trofeele vânătoreşti de pe pereţi că a şi sosit o chelneriţă amabilă, care ne-a adus meniul, lăsându-ne pentru scurt timp să alegem fiecare ce-şi dorea.

Meniul oferit aici este cu specific tradiţional românesc: o gamă destul de diversificată de ciorbe, bulz, platouri combinate, cu care poţi sătura câteva persoane, frigărui, pastramă şi alte bunătăţi, că nici nu te poţi hotărî ce să alegi.

După îndelungi dezbateri, am decis fiecare ce doreşte şi am dat comanda. Din şase persoane, câţi eram, doar două au decis să comande acelaşi fel doi, restul comenzilor fiind diferite. La sfârşitul mesei, toţi s-au declarat foarte mulţumiţi de calitatea produselor oferite.

Timpul de aşteptare a fost mediu: nici prea scurt, ca să te duci cu gândul la o mâncare veche şi reîncălzită, nici prea lung, ca să ţi se lungească urechile de foame.

Preţurile nu mi s-au părut nici mici, dar nici exagerate. Puteţi constata şi voi acest lucru, privind nota de plată şi fotografiile ataşate: pentru un bulz “La Cetate”, o porţie de păstrăv prăjit (provenit de la o păstrăvărie din apropiere), o tochitură “La Cetate”, o porţie de clătite cu dulceaţă, două beri Ursus şi un Campari Orange, am plătit 73,50 lei.

Pentru cei rămaşi fără “cash”, trebuie să vă spun că este posibilă plata şi cu cardul.

Singura observaţie cu privire la rubrica “bucătărie şi condiţiile de servit masa” este că mesele nu au feţe de mese şi nici suporturi pentru veselă. Farfuriile şi celelalte obiecte sunt puse direct pe lemnul mesei.

Despre pensiune nu vă pot spune nimic, deoarece nu am stat acolo, dar ca poziţie ea este foarte bine amplasată, în imediata apropiere a cetăţii Poienari şi a barajului şi lacului de acumulare Vidraru şi la mică distanţă (25 km) de Curtea de Argeş. În zonă sunt şi alte obiective turistice, mai ales pentru iubitorii muntelui.

Aşa că, vă invit la un traseu pe Transfăgărăşean (tunelul se deschide la 1 iunie) şi, eventual la un popas la pensiunea şi restaurantul “La Cetate”. Dar să ştiţi că pe traseu sunt multe alte locaţii bune, unde puteţi rămâne peste noapte, sau doar pentru o masă bună.

Călătorie plăcută!


[fb]
---
Trimis de Costi in 20.05.12 12:17:02
Validat / Publicat: 20.05.12 14:29:06
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 13729 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Fotografie luată din faţa pensiunii "La Cetate". În faţă se vede partea de suprafaţă a hidrocentralei şi în dreapta sus cetatea Poienari.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[20.05.12 14:27:51]
»

Mutat la rubrica "Locuri unde se poate servi masa" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

carmen carmen
[20.05.12 17:30:07]
»

Tentanta invitatia pe Transfagarasan! Iar restaurantul nu mai are nevoie de alta recomandare! Pacat totusi ca nu ai urcat la cetate. Din cate imi amintesc, cred ca sunt 1480 de trepte, pe care, cu putin efort, le poate urca fiecare. Dar privelistea de acolo, de sus, este cea mai buna recompensa. Cetatea e ca un cuib de vulturi, si, odata ce ajungi acolo sus, ti se umple sufletul si totodata parca il simti plutind deasupra Muntilor Fagaras.

Poate altadata vremea nu te va descuraja sa urci si vei vedea ca a meritat efortul.

Drumuri bune oriunde vei pleca!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryana
[20.05.12 22:41:10]
»

cum se mai prezinta drumurile noastre pe acolo, tot asa cu gropi sunt?

CostiAUTOR REVIEW
[21.05.12 08:31:22]
»

@carmen carmen:

Mulţumesc pentru urări, la fel şi ţie!

Fiind din zonă, nici nu mai ştiu de câte ori am fost la Vidraru şi cetatea Poienari nu era ceva necunoscut pentru mine, aşa că nu a fost o pierdere prea mare faptul că ploaia ne-a împiedicat să urcăm

@adryana

Drumurile pe-acolo nu sunt deloc cu gropi. Doar porţiunea de la baraj la coada lacului avea ceva probleme, dar s-au reparat. E drept, drumul nu e "ca-n palmă", este puţin denivelat din cauza "plombelor", dar e OK.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
gabibrb
[22.08.12 17:10:29]
»

Am fost si noi (5 persoane) la acest restaurant, dupa ce am coborat de la Cetatea Poienari. Bulzul difera, nu e la fel ca cel pe care l-ai mancat tu. Pastravul e bun, papanasii buni. Dar bulzul m-a dezamagit.

zburatura
[28.07.15 13:27:42]
»

Am fost la acest restaurant, dupa o plimbare la Vidraru, pe transfagarasan unde sunt locuri superbe peisaje magnifice. Apoi am coborat, am vizitat cetatea de la Poienari, greu de urcat, dar ce vezi de sus este superb. Am coborat si am mers sa servim masa la ,,renumitul restaurant'' la Cetate.

Cu greu am gasit locuri la o masa de 6 locuri unde era o singura persoana. Am cerut voie sa stam cu ea, nu a fost nici o problema a fost draguta si a fost de acord.

Dupa un sfert de ora vine si ospatarul care ne ia la intrebarii si pe noi si pe persoana care ne-a primit la masa ei daca ne cunoastem si dai cearta de zici ca i-am luat ceva. Persoana terminase de mancat si a cerut nota de plata. Dar [...] ca nu poti sa-i spui altfel se face ca nu aude. Si stai ea astepta nota, noi lista cu meniul, si stai si stai trece o jumatate de ora si nici nu ne baga in seama. Degeaba l-am chemat trecea pe langa noi parca nici nu eram acolo.

Ne-am ridicat si am plecat. Doamna a ramas sa astepte nota de plata pentru niste papanasi.

Deci nu va recomand acest restaurant nu meritat sa va sticati buna dispozitie dupa tot ce vedeti frumos in zona cu un animal. Cei ca el nu merita sa lucreze in turism ci la vidanja poate nici acolo, nu merita nici cel mai mic respecte.

Deci evitati acest restaurant pe cat puteti. Mergeti in Curtea de Arges pe strada principala este plin de restaurante si terase cu oameni plini de buna voie, ambili care stiu sa isi faca datoria.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, carmen carmen, Costi, gabibrb, zburatura
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm pe Transfăgărașan? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060090780258179 sec
    ecranul dvs: 1 x 1