ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.12.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
DEC-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurantul medieval Unglerus 4*, cu mâncare aleasă din Biertan, jud. Sibiu

TIPĂREȘTE URM de aici

După ce am vizitat Compexul medieval cetatea Biertan vezi impresii, am fost să mâncăm la Restaurantul Unglerus 4*.

Numele restaurantului poartă numele primului episcop evanghelic al sașilor ardeleni, Lucas Unglerus, care în anul 1572 atunci când a fost numit episcop, acesta a acceptat doar cu condiția transformării cetății în reședința episcopală, el nedorind să părăsească Biertanul.

Restaurantul Unglerus se află pe locul în care a fost construit bastionul în secolul al XVI lea, împreună cu Turnul de poartă și al treilea zid de apărare. În secolul al XIX, bastionul a fost demolat. Restaurantul face parte din Complexul medieval biserica fortificată Biertan. În zidul de apărare al cetatii este intrarea la restaurant.

Adresa: Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 1, Biertan
Programul: 8:30 - 22:30

Restaurantul medieval Unglerus are la intrare o curte în care sunt aranjate câteva mese pe terasa în aer liber. Din curte se intră în clădirea restaurantului, construită cu mansardă, amenajată în stiul tradițional medieval cu mobilier din lemn masiv, cu mese mari, scaune cu spătarele lungi căptușite cu piele și șezutul confecționat din bucăți de piele neagră. Pe mese sunt așezate suporturi pentru farfurii și tacâmuri din piele neagră.

Parterul

La parter, geamurile sunt mari și dese, clădirea restauantului fiind foarte luminoasă. Între ferestre pe pereți sunt etalate copii ale armurii medievale: scuturi, lancii, coifuri, bluză de zale, săbii, blazoane. Pe ceilalți pereți tablourile de mari dimensiuni împodobesc frumos încăperea.

Un stativ cu vinuri de la Crama Oprisor, alături de decorațiunile Crăciun: coronițe, crengi de brad și bradul frumos împodobit, vă invită să vă relaxați într-o atmosfera caldă, familială.

Nu lipsește televizorul cu ecran mare și boxele montate pe pereți, ca elemente moderne care se îmbină în atmosfera medievală.

Mansarda

La mansardă lumina este mai discretă, iluminatul natural făcându-se prin ferestele mici din acoperiș. Lumina naturală este completată de lumina indirectă a pendulelor sub formă de coif, ingenioase.

Mobilierul, de asemenea se schimbă la etaj, regăsim aceleași mesese lungi, dar și câteva mese de 4 persoane ca la parter, dar scaunele nu mai au spătarele capitonate cu piele, ci sunt cu spătarele cu decupaje în formă de ochiuri de tragere, după modelul celor din zidurile Cetății Biertan.

Scaunele la rândul lor sunt asamblate parcă din bucăți de lemn masiv, cu șezutul din bucăți de piele, ca la parter.

Separeul

Bârnele din lemn masiv, peste care trebuie să treci cu mare grijă și acoperișul lăsat mai jos, le găsim într-o parte mai izolată a mansardei, după ce urcăm câteva trepte de la nivelul de bază al mansardei.

Mie mi-a plăcut foarte mult cum este conceput și amenajat restaurantul, atmosfera creată este specială, unică, deosebită.

Mâncarea

Noi am comandat și consumat cu mare plăcere următoarele preparate foarte gustoase: ciorbă de fasole cu afumătura (15 lei), piept de pui cu sos de ciuperci cu smântână (28 lei), cartofi prăjiți (6lei), salată de ardei copți (9 lei), biftec tartar (49 lei), papanași prăjiți cu smântână și sos de afine 2 buc/ porție (20 lei), bere Ursus Cooler fără alcool (8 lei). Totalul notei de plată a fost 135 lei.

Biftecul tartar a fost foarte bun, este prima dată când am comandat, iar când am văzut oul crud așezat în mijlocul cărnii de vită tocate, am spus că eu nu pot mânca așa, sub acea formă preparatul și am rugat frumos ospătărița să îl ducă bucătăresei ca să îmi mixeze tot ceea ce era atât de frumos aranjat pe platou. Preocupată de șansa reușitei de a trimite la bucătărie biftecul tartar, am uitat să îi fac o fotografie... l-am pozat gata mixat, mai inestetic... scuze!... dar asta e dovada că am mâncat biftecul delicios! La biftec am primit 4 felii de pâine prăjită cu două pachețele de unt. Nu am reușit să terminăm două persoane porția mare de biftec tartar. Așadar aveți grijă când comandați, cred că este mai bine să comandați preparatul următor după ce l-ați consumat pe cel anterior, sau după ce văzut măcar cum arată, cât este de mare porția. Noi am exagerat și tot nu am reușit să consumam tot ce am poftit.

Papanașii nu au mai avut loc în stomac, toate porțiile sunt foarte mari, așa că i-am luat la pachet... fotografia lor la pachet nu este aspectuoasă. Papanașii în schimb, au fost destul de mici și cam scumpi după părerea mea.

Recomandarea

Vă recomand acest restaurant, pentru mâncarea gustoasă, porțiile mari și atmosfera medievală plăcută. Noi vom mai reveni să mâncăm aici pentru că ne-a plăcut tot, inclusiv servirea amabilă și rapidă.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 22.12.18 21:09:18
Validat / Publicat: 23.12.18 08:48:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BIERTAN [SB].

VIZUALIZĂRI: 2181 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Restaurantul medieval Unglerus 4*, Biertan
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42300 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[23.12.18 08:47:17]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Biertan?, BIERTAN [SB]" (nou-creată pe sait)

webmaster
[23.12.18 08:51:34]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Dana2008AUTOR REVIEW
[23.12.18 09:14:15]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

crismis
[23.12.18 11:42:04]
»

@Dana2008: Într-adevăr, restaurantul este decorat inspirat, iar mâncarea arată bine, înțeleg că a fost și foarte gustoasă. Noi am reușit să vizităm biserica fortificată din Biertan în vara asta (după a treia încercare). La Ungleruș ne-am oprit doar pentru o cafea și o limonada, așa că n-am avut vreme să ne facem o idee.

Cu ceva timp în urmă țin minte că făcusem și o rezervare la pensiunea Ungleruș pentru ceva festival gastronomic, dar a trebuit s-o anulez, căci ne-am găsit alte drumuri de umblat!

Sărbători fericite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008AUTOR REVIEW
[25.12.18 07:42:33]
»

@crismis: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Cetatea Biertan este frumoasă și merită toate eforturile pentru o vizita. Restaurantul medieval Unglerus este de asemenea un popas unic care își va găsi un loc special în amintirile de călătorie.

Chiar dacă la un restaurant ne deplasăm pentru mâncare, la Unglerus decorurile și atmosfera medievală te pot rechema doar ele însele, indiferent dacă mâncarea este excepțională sau nu. Dar aici avem și mâncare gustoasă în porții mari.

Sărbători fericite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dana2008, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Biertan?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086750984191895 sec
    ecranul dvs: 1 x 1