ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.02.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
LUNA
JAN-2017
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

In Zarnesti, la Casa Rustica

TIPĂREȘTE URM de aici

Nu eram prea decis in a scrie despre restaurantul unde am mancat in fiecare seara, in micutul nostru sejur de la Zarnesti, dar cautand pe AFA, la capitolul Restaurante din Zarnesti si imprejurimi, nu numai ca nu figura niciun restaurant din Zarnesti dar nici cele din imprejurimi nu sunt prea bine reprezentate, de fapt doar 2 si alea cu recenzii negative (nu stiu ce s-a intamplat cu Restaurantul si Cabana Plaiul Foii dupa renovare, care este acum calitatea serviciilor oferite, dar in trecut pana la renovarea de acum vreo 2 ani se manca tare bine la cabana, e drept nu foarte ieftin, atat noi cat si prietenii care ne-au insotit acolo in cateva randuri fiind multumiti de bucatele oferite).

Asa ca m-am hotarat sa va zic cate ceva despre acest restaurant Casa Rustica, din Zarnesti, mai ales ca din punctul nostru de vedere merita din plin a fi mediatizat.

Pai sa incepem cu inceputul. =))

Ligia, gazda noastra de la Pensiunea Kyfana, cand am intrebat-o unde putem manca seara, ne-a indrumat sa mergem la Casa Rustica sau daca nu ne place acolo ar mai fi un restaurant ma maricel, dar ceva mai departe de penssiune, restaurant caruia …. i-am uitat numele, =)) nemaifiind de interes pentru noi dupa prima cina la Casa Rustica. :))

Acest restaurant care pe sigla lui apare scris Restaurant- Pizzerie Casa Rustica, se afla pe strada Mitropolit Metianu, strada principala de acces de la gara spre centru, vreo 700m de la sensul giratoriu din centru.

Functioneaza intr-o ccadire veche cu etaj, cu arhitectura specifica zonei. Interesanta si intrarea in restaurant, usa si peretele exterior din jurul ei avand realizata o latura a unei cabane rustice din lemn, adica “o felie” de cabana lipita pe exteriorul acestei cladiri. =))

Cand am ajuns noi in prima seara acolo, cred ca pe la ora 19,00 si am intrat inauntru primul lucru pe care l-am observat era ca nu prea erau locuri libere, am gasit o singura masa libera la acel moment.

Am fost intampinati de un ospatar tinerel, un pusti de fapt, subtirel, zambitor, care imediat s-a indreptat spre noi conducandu-ne la masa libera.

Practic localul se compune dintr-o sala lunga, pe toata lungimea casei, avand imediat la intrare in stanga, ca un separau, o alta camera, probabil o camera din vechea arhitectura interioara a cladirii, intreg spatiul fiind ocupat de o masa foarte mare.

In sala mesele sunt distribuite de-a lungul peretilor, mese mai mici de 4 persoane sau mese mari de 8-10 persoane, functie de cum a permis amplasarea lor. Aaa, sa nu uit, mesele si scaunele sau bancile sunt din lemn masiv, rustice, cum altfel, adica te cam luptai cu ele pentru al le muta /ajusta convenabil. =))

Pereti decorati dragut, rustic, cu fel si fel de obiecte din lemn, lucrate manual, polite si policioare, castroane, ulcele, farfurii din ceramic pictata, cat si alte obiecte vechi. Stergare cusute, traditionale prinse pe perete, fete de masa in ton cu stilul mobilierului. Lemnul isi gasea loc peste tot, cu rol decorativ-functional, ba ca lambriu, ba rame decorative pictate portiunile de pereti interiori ai cladirii care nu au fost demolati, pentru a pastra integritatea si portanta structurii cladirii.

Totul se termina, in partea din spate cu barul, accesul la bucatarie facandu-se undeva pe la jumatatea carciumii. Adica au exploatat foarte frumos si eficient interiorul acestei cladiri vechi

Barul bineinteles ca si era din lemn, rustic in ton cu tot interiorul.

Hai ca prima seara a fost plina carciuma, am considerat noi, ca fiind sambata seara, dar tot plina am gasit-o si duminica seara si aproape la fel si luni seara.

Imediat cum ne-am asezat si ne-am facut comozi ne-au fost aduse meniurile, intrebandu-ne daca dorim ceva de baut.

De fiecare data dupa ce comandam, aducerea mancarurilor la masa dura fix cat ar fi fost necesara pregatirea lor, nu ni se lungeau ochii uitandu-ne dupa ospatar.

Si am uitat sa va spun ca intreaga carciuma era deservita de doar doi ospatari acest pusti omni-prezent si inca o fatuca. Ei luau comanda, ei serveau la masa, ei debarasau, ei se ocupau si de bar. Si asta timp de trei seri, cat am mancat noi acolo au fost doar ei. Si nu morocanosi, nu pareau obositi, din contra permanent acest pustiulica gasea o vorba buna, o gluma placuta, potrivita, prin care reusea de minune sa “mascheze” si mici intarzieri ale unor comenzi inerente, normale as zice, in asemenea conditii de servire pe banda rulanta.

Ce am mai remarcat la acest restaurant era faptul ca veneau sa manance multi localnici, dupa modul cum intrau in vorba si se salutau, nu numai turisti.

Alt lucru remarcat este ca nu “se atarna” in fata unei beri sau a unei pizza, stand la palavre. Nu! Venit, mancat, baut, plecat!

Adica dintr-o data carciuma era plina, peste vreo jumatate de ora se golea jumatate, peste alt sfert de ora, se umplea la loc si tot asa. :)

Si la capitol curatenie au o mare bila alba din partea noastra, totul curat, fie ca era vesela sau tacam fie ca era fata de masa sau masa in sine.

La capitolul oferta de mancaruri as zice numai de bine. Mancaruri gustoase si portii mai mult decat generoase, meniu destul de bogat.

Daca in prima seara eu am incercat o pastrama cu mamaliguta iar sotia un platou cald, in alta seara am mancat o delicioasa ciorba de fasole (am dorit-o in pita, dar se terminase… pita) si un ciolan cu varza foarte gustos. In ultima seara stiind ca au si pizza in meniu, o oferta foarte larga chiar, si vazand in serile trecute ca multi comandau pizza, unii veneau special sa ia la pachet, pentru acasa, ne-am gandit sa comanda si noi si putem spune ca au fost delicioase (pizza casei si quatro formaggi parca am comandat) si la un pret foarte ok as spune, adica vreo 18-19 lei pizza de 32cm diametru.

Oricum de fiecare data nu am platit mai mult de 80 lei, in doua seri comandand si desert: clatite zarnestene (cu branza si stafide) si papanasi. Intr-o seara am baut bere, in alta o carafa de vinul casei iar sotia o cana vin fiert. As zice ca preturile sunt chiar decente.

Singurul lucru care nu l-au avut la acel moment, de fapt doua lucruri nu le aveau: palinca si berea la halba (asta posibil ca vara sa nu lipseasca).

O muzica populara, placuta completa de minune atmosfera din carciumioara.

Uitandu-ma pe pagina lor de facebook am vazut ca ar avea si o terasa rustica, incapatoare, tare draguta. Nu as putea sa va spun nimic despre aceasta pentru ca nu am vazut-o. E drept lumea se tot vanzolea iesind pe o anumita usa, pentru a fuma. Dar eu nu am fost curios sa vad unde duce acea usa.

O alta bila alba maricica as acorda-o chiar proprietarului acestui restaurant, tanar si el (asa am dedus ca ar fi vazundu-l in fiecare seara plimbandu-se discret prin local, discutand si cu cei doi tineri ospatari prin spatele barului.). S-a indreptat intr-o seara spre una din mese, unde erau vreo 6-7 tineri asezati si unul in picioare, care statea in acea pozitie de ceva timp, in spatiul dintre masa lor si masa vecina, un spatiu destul de ingust, care facea ca acest client chiar daca nu era rezemat de masa vecina, sa ii trateze “cu fundul” pe mesenii vecini.

Pe un ton mai mult decat civilizat, judecand dupa mimica si gesturile patronului, neauzind discutia, foarte calm i-a explicat ca nu este corect sa stea in acea pozitie deranjand pe cei din jur si la invitat sa se aseze pe banca langa prietenii sai.

Si asta in conditiile in care nimeni de la masa vecina nu se plansese de acest aspect.

Dar atentia si dorinta ca toti clientii sai sa fie multumiti, sa se simta bine in restaurantul sau l-a facut sa intervina discret, imediat. Cinste acestui om care stie sa-si administreze astfel afacerea.

Daca ajungeti in Zarnesti si vi se face foame intrati cu incredere la Casa Rustica, nu cred ca veti regreta.


[fb]
---
Trimis de Testosu' in 07.02.17 17:42:10
Validat / Publicat: 07.02.17 20:40:22

VIZUALIZĂRI: 6690 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

mishu
[08.02.17 10:54:54]
»

@Testosu: Deja asta este sadism, adineauri am citit articolul lui Ovidiu si acum am trecut la al tau, bine cel putin ca inca nu ai pus si poze, m-am mai linistit desi cu imaginatia bogata pe care o am, vedeam un ditamai ciolanul cum acopera toata farfuria, ciorba de fasole chiar daca nu era in pita eu acolo o vedeam aburinda si mirosind frumos si eventual cu o cepa rosie langa ea... nu-i asa ca si eu sunt sadica?

Iar pizza, parca vedeam cum se intande cascavalul si cum se aude blatul crocant... si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea-asa.

O recomandare foarte buna, de care cred ca vor tine cont cei care ai citit articolul si vor ajunge pe acolo, felicitari, votat cu mare placere.

PS - Si SB-ul acordat cu aceeasi placere

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Testosu'AUTOR REVIEW
[08.02.17 11:34:36]
»

@mishu: Din pacate poze nu voi pune.

De obicei fotografiez mai putin prin carciumi, pentru a nu deranja oameni veniti sa le tihneasca o mancare.

Mai fur ici colo cate o imagine despre un detaliu interesant, sau mai surprind in vreo poza, facuta rapid, pe furis pentru a nu pierde naturaletea momentului, privirea sotiei in fata vreunui fel de macare. Mai ales acele mancaruri noi pentru noi, specifice locului respectiv. Ca ne place atat de tare sa experimentam mancarurile locale, ceva de speriat.

Chiar mai glumim, ca in anumite momente ale vacantelor noastre facem un adevarat turism culinar.

Facem zeci si zeci de kilometri pe jos, pe carari de munte si ne intoarcem din vacante cu kilograme in plus.

Ciorba de fasole chiar daca nu a fost in pita a fost gustoasa tare, si cum altfel decat cu o ceapa rosie langa.

Mai rau a fost ca noi dorind initial ciorba in pita, care stiam ca in mod normal este mai putina, primind in schimb ditamai portia de ciorba am uitat sa ne resetam si sa nu mai comandam si felul doi, plus ceva desert.

Asa ca seara am aplicat procedura: "Toaaaate colebileleee sa vina la mine!!! "

Ciolanul chiar acoperea la propriu varza, ... era dezosat.

Aaaa, si inca un secret, pizza comandata chiar asa avea blatul usor crocant, ingredientele erau din belsug pe ele, iar 2 tipuri de branzeturi din pizza quatro formaggi comandata erau: cascaval afumat si telemea. Adica Pizza Quatro Formaggi by Zarnesti. Noua placandu-ne acest tip de pizza, special am dorit sa incercam acest sortiment inedit de pizza, nu mai retin daca aveau si varianta clasica. Dar a fost delicios!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[08.02.17 11:46:32]
»

@Testosu : In concluzie, chiar daca nu am vazut poze, am imaginatie bogata

Testosu'AUTOR REVIEW
[08.02.17 12:02:02]
»

@mishu: Ooo, daaaa! Si la obiect! ????

elviramvio
[09.02.17 10:57:04]
»

@Testosu:

Daca mai mergi mult prin astfel de locatii si daca le mai descrii asa... apetisant, chiar va fi criza de colebil!! De aceea fug la farmacia din zona sa le cumpar stocul, asa, preventiv!

Testosu'AUTOR REVIEW
[14.02.17 17:50:11]
»

@elviramvio:

cata_adc
[17.04.17 15:44:34]
»

Frumoasa descrierea ta, intradevar unul din locurile in care sa mananca cu adevărat bine. Cred că celălalt restaurant se chema Transilvania

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cata_adc, elviramvio, mishu, Testosu'
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Zărneşti?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055217027664185 sec
    ecranul dvs: 1 x 1