ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.11.2023
DE kmy
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Jilava [IF]
ÎNSCRIS: 08.09.08
STATUS: PARTENER
LUNA
NOV-2023
Cuplu
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Ciolanuri si alte bunătățuri în Viena la Restaurant Luftburg – Kolarik din Prater 

TIPĂREȘTE URM de aici

Fie vară, fie iarnă vizita noastră in Viena nu e completă dacă nu mergem să mâncăm niște porcării la restaurantul nostru preferat din Prater.

Anul acesta am avut cazare la Hotel H+ despre care voi povesti mai târziu, si de la acest hotel am avut transport direct cu tramvaiul 5 în Prater (capăt de linie). De aici am străbatut parcul de distracții si pe langa cel mai inalt turn, am mai mers cativa pasi, am trecut calea ferata si am ajuns la restaurantul Luftburg – Kolarik.

Cum ajungeți la Prater

În parcul de distracții Prater puteți ajunge folosind metroul U2. Trebuie să coborâți la statia Praterstern sau Messe-Prater. Nu contează în care statie coborâți, ambele vă duc exact unde trebuie, ambele vă apropie suficient de parc.

Dacă alegeți să mergeți în Prater cu ajutorul trenului, trebuie să vă dați jos la stația Wien Nord. Sunt mai multe linii de tren care trec prin aceasta statie, așadar puteti să le notați pentru ca S1, S2, S3, S7, S15, toate vă duc acolo, la parcul de distractii Prater si restaurantul Luftburg – Kolarik, iar pentru toate acestea Wien Nord este răspunsul. Tot din Wien Nord puteti lua trenul S7 si sa ajungeti direct la aeroport.

Cand poti sa mergi in parcul de distractii?

Parcul Prater nu se închide niciodată. Parcul are intrare libera și puteți să vă plimbați prin el la orice oră din zi și din noapte fără să plătiți intrarea. În definitiv, plimbarea nu costă nimic. Dacă vrei sa ajungi la restaurantul Luftburg - Kolarik cu mașina sau taxiul poți intra prin spatele parcului unde exista o parcare contracost.

Parcul se poate vizita si în timpul iernii, dar unele atracțiii sunt inchise. În timpul Adventului aici se desfășoară unul din cele mai frumoase târguri pentru sărbătorile de iarna. Anul acesta – 2023 – aici era montată o scena unde in fiecarea seară erau câteva formații ce prestau programe artistice.

Programul de funcționare al Restaurantului Kolarik este pe tot parcursul anului, fata de celelalte restaurante din parc care sunt deschise doar in sezonul de vară, aici pot exemplifica celebrul Schweizerhaus.

Restaurantul are mai multe zone unde poti servi masa si se intinde pe o suprafata destul de mare in spatele parcului Prater.

- Vara poti să rezervi o masa la terasă, care este umbrită de foarte multi copaci care se îmbină intre ei impletindu-și ramurile ca o adevarata copertina naturala. De jur imprejurul terasei si a meselor te racoreste o ceată de vapori de apa rece din sistemul conceput pentru a-ti creea o stare de bine in arșița verii.

- Iarna, la terasă, poti să stai si sa asculti colinde si alte cantecele in timp ce bei un vin fiert sau vestitul lor punsch cu portocale, rom sau alte arome la Punschgarten. Aici erau mulți baloti de paie, iar copiii se jucau si se tăvăleau prin căpițe si erau foarte fericiți. Tot in aceasta zonă erau multe locuri de joacă pentru copii (un mini carusel cu masinute, caluti. Copilasii se puteau legana in motorete, biciclete, autobuz, avion si caluti. Tot aici este si un tobogan urias gonflabil si o căsuță gonflabilă sub formă de elefant. O sa o vedeti intr-o fotografie atașată la review.

In acest anotimp, terasa era frumos amenajata cu foarte multi brazi taiati si împodobiți cu decorațiuni minunate care te faceau sa-l cauți in fiecare colt pe Mos Nicolae să vezi ce a pregătit pentru tine.

In gradina frumos amenajata cu paturi de paie unde poti servi impreuna cu familia un vin fiert, se organizeaza si vanzari de braduti pentru Craciun. Brazii Nordmann ai fermei ecologice Großingerhof au un verde minunat și un miros inconfundabil. Crescuti timp de opt până la doisprezece ani în condiții de cultivare durabilă în Austria Inferioară, acestia sunt tăiați în faze favorabile ale lunii. O dată cumpărați, aceștia pot fi păstrați la terasa restaurantului si luați acasa in ajunul Crăciunului.

- Copertina retractabilă din grădină asigură un timp plăcut chiar și în timpul ploilor si furtunilor de vară, dar si pe timp de iarnă. Noi am prins o ploaie torentiala in vară si am simțit cât de mult ne-a ajutat această terasa acoperită. Am stat pana la finalul programului pentru că nu puteam pleca fără umbrelă. Pentru ca programul s-a terminat si noi trebuia să plecam am luat o umbrelă publicitara imensă de la ei, bineînțeles contracost și după multe rugăminți.

- Restaurantul are 850 locuri la terasa si 350 locuri in interior. Intotdeauna trebuie sa faci rezervare să fii sigur că prinzi un loc.

Am rezervat cu o zi inainte la telefon +43 1 7294999 si iata-ne prezenti cu o pofta imensa pentru genunchiul de porc fiert si rotisat si coaste fripte.

Masa ne aștepta si ospătarul nostru obișnuit si-a facut imediat apariția. Am inceput cu berea casei Kolarik care nu stiu cum dispărea imediat din halbă.

Porcăriile ne-au fost aduse la 15 minute după ce am facut comanda si ne-am pus pe mancat. Nu pot reda in cuvinte cum trosnea șoriciul crocant de pe bucata mare de carne, dar și acum când scriu, la 3 zile distanță imi ploua in gură.

Ciolanul de porc a fost servit pe un platou de lemn pe un pat mare de cartofi prajiti alături de salată de varză si hrean fin dat pe răzătoare. De obicei ospatarul indeparteaza osul printr-o simpla rasucire si ti-l aseaza ca pe un trofeu alaturi de bucata de carne. De data aceasta sotul a sarit direct cu cutitul si furculita pe el, ca nu i-a mai lasat bietului om satisfactia de a ne arata fragezimea ciolanului servit. În interior carnea este extrem de fragedă încât si tendoanele sunt gelatinoase si ti se topesc in gură.

După cum am mai spus la exterior, șoriciul este crocant si sărat să mearga bine berea. Berea vine intr-o halba cu spumă ce depășește cu mult buza halbei. Dimensiunile halbelor variaza de la jumatate de litru la 2 litri. Recomand sa comandati la litru să o beti mereu rece, pentru ca halba nu poate sta niciodata goală pentru ca ospătarii trec mereu si te întreabă dacă trebuie să o înlocuiască. Berea e foarte tare si te da gata foarte repede.

Pentru ca am comandat pentru doua persoane un ciolan mare si o portie de coaste am platit 115 euro cu tot cu multumirea noastră familiei Kolarik.

Un sfat pentru cei ce ajung in Prater este că dacă vreți să vă distrați prin toate mașinăriile din parcul de distracții mergeți la final la Restaurantul Luftburg – Kolarik, că altfel e mare păcat de bunătățile servite aici.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de kmy in 21.11.23 21:31:26
Validat / Publicat: 21.11.23 22:02:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 2471 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kmy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P47 Terasa restaurantului familiei Kolarik
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

resita2009
[24.11.23 08:29:16]
»

Ptiu ce pofta mi-ai facut, votul 20 si un bine meritat Superbonus.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
resita2009
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Viena? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044160127639771 sec
    ecranul dvs: 1 x 1