GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Vanatoresc Furnica
Nu este prima data cand intru in Restaurantul Vanatoresc Furnica, insa abia acum m-am decis sa scriu despre el, satisfacut pe deplin de modul de preparare si de calitatea mancarii de aici.
Prima data am fost prin 1994, cu iubita mea (care intre timp mi-a devenit si sotie), apoi prin 1999 cu niste prieteni de familie care aveau obiceiul ca atunci cand cheama ospatarul prima oara, sa-i ofere un bacsis generos care asigura intotdeuna un timp de asteptare minim si o mancare de calitate, proaspata, preparata ecelent, neaparat si un zambet. Intotdeuna am mancat excelent cand am fost impreuna cu ei, noi nu ne-am fi permis niciodata sa dam ca bacsis suma de bani pe care ei o aruncau de fiecare data.
Mai apoi am fost prin 2002 cu parintii si in 2008 cu nasii, insa de fiecare data preparatele culinare au fost exceptionale iar servirea ireprosabila; mai putin anul acesta cand serviciile, de fapt ospatarii mi s-au parut pe cat de sictiriti pe atat de indolenti la solicitarile clientilor. Am sa revin…
Localizare
Coordonatele GPS sunt urmatoarele: Lat: 45.359957; Long: 25.538671
In Sinaia, din bulevardul Carol al II-lea sau DN1 cum il cunoaste toata lumea, se face stanga in curba din apropierea parcului Carol catre Manastirea Sinaia, apoi se continua drumul catre Furnica. De aici parasim drumul spre Cota 1400 si o luam catre dreapta, pe langa hotelul Marami, pe aleea Pelesului. Este un drum cu piatra cubica, care coboara accentuat catre hotelul Economat din cadrul domeniului Peles.
Imediat in spatele hotelului Marami se gaseste restaurantul Vanatoresc Furnica, pe partea stanga. In partea dreapta descoperim o parcare imensa, strajuita de numeroase tonete cu suveniruri. In timpul saptamanii este goala deoarece se permite accesul cu masinile pana la hotel Economat, insa in wk, pentru evitarea aglomeratiei, exista o poarta care nu permite accesul altor autovehicule in incinta Pelesului. O parcare mai micuta intalnim si la intrarea in restaurant, insa stiu ca aceea este a angajatilor.
Restaurantul
Este o constructie din piatra si lemn decorat ca o cabana vanatoreasca, in trecut imi aduc aminte ca era formata din doua saloane, in prezent exista un singur salon care are o capacitate de 90 de locuri.
Mesele sunt asezate astfel incat sa asigure confortul si intimitatea unei familii, dar si a unui grup de pana la 8-10 persoane.
Interiorul restaurantului, din lemn de brad, ne incanta cu numeroase trofee vanatoresti, amplasate atat pe pereti cat si pe tavan, atmosfera este intima iar mesele nu sunt inghesuite.
Exista un bar si un stand cu vinuri, cateva sortimente mi-au atras atentia deoarece sunt printre preferatele mele, fiind concepute la Murfatlar. Insa sunt vinuri disponibile din toate zonele consacrate din tara, dar si vinuri de productie straina.
In fiecare seara exista program artistic, noi cand am fost ultima data, am fost rasfatati de un acordeonist care interpreta cateva romante.
La ora pranzului, cand am intrat noi, erau doar doua mese ocupate, mai tarziu a mai sosit un grup de cateva persoane, oricum este bine sa faceti rezervare inainte daca sositi in weekend la orele serii.
Mancarea
Aici este punctul forte al restaurantului. Mie imi plac preparatele vanatoresti, aici am descoperit o multitudine de combinatii dintre cele mai apreciate la astfel de restaurante.
Gandul meu a fost sa incerc tochitura vanatoreasca de mistret, mai mancasem asa ceva in urma cu ceva ani si mi-a placut mult. De fapt cam pe unde mergem incerc tochiturile, sunt mort dupa ele, stiu ca uneori sunt prea « grele » pentru mine, insa fara ele parca nu ma satur J
Deci, de comun acord cu fetele, care nu sunt atat de mancacioase ca mine, am decis sa comandam ciorbe de vacuta pentru toata gasca, iar ca felul doi tochitura de mistret pentru mine, iar pentru fete snitel parizian si cordon bleu cu garnitura de cartofi taranesti. La salate am optat pentru rosii cu branza si castraveti in otet. Ca desert alegerea noastra au fost papanasii nelipsiti din meniurile noastre montane. Totul a costat 120 de lei fara bauturi. Echitabil spun eu, prea mult spune sotia care imi arata in directia taberei militare unde am fi platit pe jumatate, dar unde n-am fi avut placerea de a asculta romante live J
Ce alte preparate mai puteti savura?
-Ciorba de perisoare din caprioara – 8,5 lei;
-Ciorba taraneasca de caprioara – 10 lei;
-Ciorba taraneasca de mistret – 12 lei;
-Supa de fazan cu taietei de casa – 6 lei;
-Ciorba de vacuta – 12 lei;
-Pastrav la gratar – 12 lei;
-File de somon la gratar – 20 lei;
-Muschi de porc la gratar – 20 lei;
-Pulpa de caprioara – 25 lei;
-Muschi de mistret – 35 lei;
-Tocana de cerb cu mamaliguta -30 lei;
-Sarmalute din carne de vanat cu mamaliguta – 20 lei;
-Fazan la tava – 21 lei;
-Ciulama de prepelita cu mamaliguta – 20 lei;
-Ostropel de fazan cu mamaliguta – 20 lei;
-Tochitura vanatoreasca de mistret – 26 lei;
-Carnati vanatoresti cu varza calita – 18 lei;
-Pastrama de urs la gratar – 26 lei.
Meniul este mult mai stufos, pe acestea le-am reprodus aici din memoria telefonului, pe internet din pacate nu se gaseste nimic referitor la preparatele din restaurant si eu cred ca ar fi interesant de stiut ce se poate servi si mai ales cat costa.
Mie personal nu mi se pare foarte scump in comparatie cu alte restaurante cu renume pe unde am mai poposit si unde nu am fost atat de satisfacuti gastronomic.
Personalul
Ei, aici este marea problema, daca in anii precedenti servirea si atitudinea ospatarilor a fost impecabila, in acest an, mai precis in data de 20 martie cand am fost noi, servirea a lasat mult de dorit.
N-ar fi corect sa descriu atat de frumos restaurantul si calitatea excelenta a preparatelor fara a aduce in discutie si atitudinea personalului care pot pune pe fuga turistii.
Sa o luam cu inceputul:
-la intrarea in restaurant n-am fost indrumati de nimeni, chiar daca doi ospatari, o doamna si un domn, ne-au zarit, insa nu si-au intrerupt activitatea de privit la televizorul de langa bar;
-dupa ce ne-am asezat la o masa dintr-un colt, am mai asteptat cateva minute bune pana sa se termine stirile de la tv, ca sa primim meniurile.
-Dupa 5 minute de la primirea meniurilor, a sosit ospatarita sa primeasca comanda, am rugat-o frumos sa ne mai lase putin timp sa ne decidem, aceasta a afisat o mima de sictir si fara sa ne priveasca ne-a intors spatele;
-De la momentul de mai sus si pana ne-am hotarat ce sa comandam au mai trecut 5 minute, insa atunci cand am chemat ospatarita, s-a facut ca nu ma vede si nu ma aude, fiind ocupata sa scrie ceva la bar. S-a dus in schimb in bucatarie si a chemat un ospatar la masa noastra.
-Servirea acestuia a fost corecta desi am asteptat mult pentru a sosi comanda, insa nici la acesta nu am vazut nici cel mai mic zambet, parea crispat si abatut.
Atunci mi-am amintit de prietenii mei care ofereau sute de mii la preluarea comenzii. Daca majoritatea procedau in asa mod acolo, este de inteles de ce pe noi ne-au primit atat de rece.
Una peste alta, eu consider acest restaurant o alternativa interesanta pentru petrecerea unor ore de relaxare in Sinaia, nimic nu poate fi mai frumos si linistitor dupa o masa copioasa, decat o plimbare pe langa Peles, unde peisajul este sublim iar linistea sufleteasca maxima.
Mai vreau sa adaug faptul ca acest restaurant apartine de RA-APPS Bucuresti, alaturi de complexul Economat si Furnica.
Trimis de pepsi70ro in 09.05.11 16:53:48
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am trecut de multe ori pe langa Restaurantul vanatoresc Furnica insa de fiecare data eram cu "rezervorul" plin. Am retinut recomandarea lui pepsi70ro si promit ca o sa ma infometez inainte.
Ce amintiri mi-ai trezit cu acest restaurant! Eu am nimerit aici la o conferinta de presa acum 10 ani... Flancata de un ziarist de la New York Times si de unul de la BBC ma chinuiam sa gust mistret si potarniche. Cel putin asa mi-au zis ca am in farfurie cei doi. Am gustat eu de gura lor, dar mi-e imposibil sa mananc vanat!
Daca nu creste pe langa casa omului...
Ca tot veni vorba de Furnica, hotelul s-a redeschis?
@magdalena, legat de Furnica nu-ti pot spune multe, din cate am inteles hotelul functioneaza, insa in parcare n-am vazut nici o masina desi era wk.
@web13, multumesc pentru melodie, ai sa razi, insa la Gh Zamfir ma gandisem si eu
@all, restaurantul este superb, preparatele sunt pregatite excelent, daca aveti drum spre Peles, nu-l ocoliti, o sa va incante. Multumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Lord @ Hotel Caraiman] Restaurantul Lord Caraiman - mâncare bună într-o ambianță plăcută — scris în 02.12.23 de calator65 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant Complex Militar Sinaia] Se mănâncă foarte bine! — scris în 27.07.23 de ux127042 din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] Restaurantul „La Roq” hotel Sinaia — scris în 02.07.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] O seara de neuitat — scris în 01.02.23 de Zmeu din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant WooD] Un prânz rapid într-un restaurant cu clasă — scris în 07.01.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant pensiune Argeșu] O experienta extrem de neplacuta — scris în 29.12.22 de ux128011 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie Hotel Irish House] Una calda, una... rece rau. — scris în 02.12.22 de _XXL_ din BUCURESTI - nu recomandă