GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Pensiunea Chic - de mancat mai nimic...
Salut.
Daca mergeti la Sighisoara si aveti de gand si sa mancati, cititi si aceste cateva randuri scrise de un viitor autor de renume.
Pe 13 septembrie 2012 am poposit, dupa multe incercari, in Cetatea Medievala a Sighisoarei. Frumooos, frumos, ce sa zic. Asa de frumos ca mi s-a facut foame la un moment dat. Ce-am facut cand m-a apucat foamea aceasta crunta am scris aici - vezi impresii. Adica am servit o masa nici rea, nici buna, dar scumpa. Si ne-am hotarat sa cinam la restaurantul pensiunii Chic. Acesta nu se afla in zona cetate, nici macar in zona centrala, ci chiar vis-a-vis de gara Sighisoara. Daca sunteti cazati prin centru si doriti sa incercati, cu orice pret, deliciile acestui restaurant, puteti veni pe jos si pleca cu taxiul (este o statie de taxi chiar langa terasa restaurantului) care va va usura de circa 4 lei pana in centru.
Sa ramanem la restaurant daca tot am ajuns aici. Precaut, intreb ospatarul daca putem plati cu cardul iar raspunsul este ca da, dar doar daca avem cazare. Pam-pam! Dupa ceva negocieri si telefoane date conducerii si cu angajamentul ca vom manca mult si bine, s-a ajuns la concluzia ca se poate face o concesie. Slava Domnului!
Oferta de mancare este extrem de redusa, respectiv pulpa de pui picanta (8 lei), coaste de porc (8 lei), cascaval pane (12 lei) si cod pane (12 lei). Garnituri de cartofi in varii forme (prajiti, la cuptor sau condimentati la 4,5 lei. Salata de muraturi (buna si mica la 3,5 lei). La bauturi acum. Eu am plecat aici hotarat sa beau Jagermaister, recomandat de Vila Franka, unde am fost cazat, la 4 lei 40ml. Cand ajung, surpriza!!! Era 8 lei, nasol. Cum pofta era mare, am comandat doua Jager plus o bere nefiltrata, germana, nu mai stiu ce firma, buna, la 6 lei. Sa stiti ca bere nefiltrata gasiti cam in toate restaurantele din Sighisoara (eu am frecventat 4 dintre ele, toate dotate cu licoarea asta naturala 100%).
Acum experienta nasoala. Pe langa faptul ca oferta de papa era mica spre minuscula - noi evaluasem ca asortam Jager-ul cu niste coaste, urmat de bere nefiltrata, iar piciul cascaval pane - am constatat ca nu aveau cascaval pane, asa ca am comandat un sandvich cu... cascaval. Asta pentru ca piciu' nu cred ca agrea nici prosciuto crudo, nici salam picant, cele doua posibilitati, foarte variate de altfel, ale restaurantului. Ca sa fie totul de dat exemplu, cand a venit sandvich-ul avea in el si niste frunze de salata. Mana sus care aveti copil de 5 ani si mananca salata verde. Da? Ok. Deci, retur.
Oamenii mari si adulti au comandat o portie de coaste la cuptor, mmmmm, nu? Eh, bine, nu! Au venit una bucata si jumatate coaste porc, tari ca... ca... ce vi se pare voua mai tare. Daca le storceai iesea imbietor un ulei negru, ca de la motorul Daciei vechi a vecinului nostru. Bleaaah! Nu exagerez. Cartofii asezonati, prin forta imprejurarilor, cu mozzarela, ca nu aveau cascaval, ce naiba, ati uitat, v-am spus mai devreme. Ah, si o maioneza si-un ketchup de calitatea mcxxivi. Urat. Dintr-un reflex neconditionat, la un moment dat, comandasem si o pulpa de pui care era ceva mai comestibila. Am aflat ca produsele sunt gatite, bagate la congelator si servite, dupa o intalnire prealabila cu cuptorul cu microunde, cand apare vreun client ratacit ca mine.
L-am rugat pe ospatar sa-mi recomande un alt restaurant, sa-mi faca o nota decenta, avand in vedere ca unele produse nu le mancasem, iar altele nu corespundeau cu niciun standard de calitate din lume. M-a rezolvat cu restaurantul, dar am platit si coastele porcului medieval si pulpa de pui neatinsa. Am scapat de o salata de muraturi pe care, sincer, as fi platit-o si mancat-o cu placere dar, preventiv, ne-a luat-o din fata.
Si-am fugit repede la restaurantul Perla din centru si AM MANCAT, domnilor.
Din analiza textului reiese ca autorul a vrut sa evidentieze necesitatea imperioasa ca turistul curios de frumos si infometat de gustos sa evite gratios aceasta locanta fara prestigiu. Acesta suprinde cu delicatete faptul ca micutul oras medieval ofera alte, cateva ce-i drept, posibilitati de satisfacere a papilelor gustative pe care el insusi le-a frecventat in perioada sa de apogeu literar.
Oameni buni, pe scurt, asa nu!
Trimis de george_bton* in 23.09.12 14:33:48
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (george_bton*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Două restaurante bunicele în Sighișoara — scris în 29.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 [Restaurant-pizzerie Pizzeria Quattro Amici] Quattro Amici — scris în 19.10.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Restaurant Casa Vlad Dracul] Vlad Dracul — scris în 24.04.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Medieval Cafe Restaurant] Medieval — scris în 23.04.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [Restaurant Hanul din pădure [Stejărenii (Beșa)]] Bun gust și gust bun la Hanul din pădure – Stejărenii de Mureș — scris în 18.01.22 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 [Restaurant Domeniul Dracula [Daneș]] Mult mai mult decât bucate delicioase! — scris în 01.01.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Ceva dulce „La Scară” – Sighișoara — scris în 17.09.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ