GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Weinkeller - Pivnita cu vinuri, ambianta romantica si vin de calitate
Daca esti pe Podul Minciunilor si mergi spre Biserica Evanghelica, imediat dupa arcada ce acopera scarile, pe dreapta, vezi sigla din tabla care se misca usor in bataia vantului: Weinkeller - Pivnita cu vinuri.
Se spune ca firma de tabla atarnata de zid ar fi originala, ea datand din anul 1939.
Parcurgi cativa metri pe scari in dreapta, si te intampina o terasa care vara este cel mai romantic loc plin de flori si culoare.
Locatia cu un program zilnic intre 12-24 se afla mai exact in strada Turnului numarul 2 si apare in Guide 2012 la restaurante recomandate, a la carte ,din Sibiu.
Restaurantul se afla intr-o fosta pivnita care a fost atent reamenajata prin curatirea peretilor de caramida, refacerea podelelor si prin felul in care s-au reutilizat inacaperile cu ziduri masive. Arcadele din caramida sunt sprijinite pe stalpii care adapostesc nise romantic luminate de aplice din fier forjat si lumanari.
Localul are mai multe incaperi sub forma de galerie, iar separatia camerelor este foare bine facuta, delimitandu-se clar fumatorii de nefumatori.
Culoarea predominata este rosul, reflectat de lumina galbuie a veiozelor de pe masutele din lemn, ceea ce confera spatiului o ambianta romantica prin culoare si muzica de jazz in surdina.
Ce poate sa fie mai frumos in simfonia de muzica si culoare decat un pahar de vin rosu? Aici puteti savura o gama larga de vinuri cu adevarat bune cu un raport echilibrat calitate-pret.
Restaurantul german este reprezentat de o gama larga de feluri de mancare la preturi accesibile. Eu am servit o friptura Weinkeller in sos marinat cu cartofi natur la pret convenabil. Un pahar de vin rosu de-al casei costa in jur de 10 lei. Servirea este promta, ambianta calda, pare un loc atat pentru indragostiti, dar si pentru degustatorii de vin bun.
Am vazut pe site-ul lor ca servesc intre orele 12-17 pana vineri meniul zilei, valabil saptamanal (saptamana asta meniul suna cam asa; ciorba de perisoare, crocanele de pui cu ciuperci, budinca de vanilie).
Eu am incercat papanasii, e drept fara smantana, pentru ca asa i-am cerut si au fost foarte deliciosi.
Pentru ambianta medievala cu terasa si gradina, care mai ales vara e splendida, pentru colectia de vinuri bune si mancarea atent pregatita, pentru spiritul german si pentru ca este printre cele mai romantice locuri ale orasului Sibiu, recomand cu multa placere locatia!
Trimis de elenahelen in 27.03.13 12:57:33
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenahelen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
In afara de locatia asta recomand si Cafe Wien cu specific austriac, unde se bea o cafea foarte buna si au produse de patiserie bune (langa biserica evanghelica in Piata Huet) si pub -ul Go In situat in Piata Mica unde se mananca foarte bine (au si pizza) la preturi accesibile.
Mai este La Turn in Piata Mare pe care-l recomand pentru atmosfera, servire si produse bune (pizza, salate, specificul mi s-a parut italian, dar au si ciorbe si papanasi etc).
Si la Union se mananca bine la preturi bune (in Piata Mica) perete in perete cu Go In...
Ce diferenţă între Sibiul de azi şi cel din anii 90 sau chiar începutul anilor 2000! Ce va să zică o administraţie orientată pe turism! Îmi aduc aminte că, ca turist fără prea multe cunoştinţe despre oraş (ceva normal pe vremea dinainte internetului, cînd, dacă nu aveai ponturi de la localnici, mergeai la plezneală), La Turn era cam singurul loc "sigur" din centru, era reperul, era crîşma unde ştiai că mănînci ceva calumea, că poţi bea o bere la halbă.
Sigur, mai erau cafenele prin cartiere, dar, cum ziceam, aveai nevoie de un pont. În 97 am ajuns, în căutarea unui loc decent unde să bem o bere, care să nu semene cu dughenele anilor 90, prin nişte străduţe lăturalnice de era să ne rătăcim, în urmărirea unui pont primit de la un amic.
Iar cînd mergeam la un eveniment ca Raliul Sibiului, abia găseam cazare, erau cîteva hoteluri şi pensiuni, rezervate cu luni înainte.
Iar străzile oraşului erau printre cele mai proaste din ţară!
Şi iată acum o urbe înfloritoare, mult schimbată în bine (din punctul de vedere al turistului), care respiră un aer mai relaxat şi mai european.
@abancor: Pentru mine Sibiul este cel mai frumos oras din tara... E foarte bine ca a inflorit. Nu stiu cum era atunci, eram prea mica sa fac turism: -)... dar daca ar fi sa ma nasc a doua oara as vrea sa ma nasc in Sibiu: -)
Multumesc de completari!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant Delis] Restaurant Delis, Piața Mică — scris în 16.08.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Hanul din Tulgheș] Hanul din Tulgheș - mai bine nu se putea! — scris în 01.04.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 Sibiu — scris în 11.01.24 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Doner la Sibiu — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Super Mamma / Nicolae Bălcescu] La Super Mamma... nu mai e ce era odată! — scris în 03.04.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Suzzy] La „Suzzy” se mănâncă bine! — scris în 10.03.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant Jacob Grill House] Jacob Grillhouse — scris în 22.02.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ