GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Duminica ce tocmai a trecut am decis sa evitam zona Constantei si Mamaia datorita aglomeratiei si sa mergem in statiuni ca sa ne bucuram de cateva ore de plaja mai linistite.
Plus de asta, la aceasta terasa intamplator mai si cunosteam cateva persoane, mai mancasem acolo, preturi foarte bune si mancarea gustoasa.
In afara de mine care mai fusesem acolo, le mai recomandasem si altor prieteni acest loc si ei erau veniti si cu un copil de 6 ani. Plus o mamica a unui infant de 2 luni.
Doar ca acum ne-am asezat ca orice alt client si am inceput sa asteptam ospatarul. Ne-am servit singuri cu 2 meniuri abandonate pe o masa si am asteptat in continuare.
Una din cunostintele de la acest local se duce si anunta ospatarul ca noi totusi chiar vrem sa ne lasam banii acolo.
Fiind ora 15, aflam ca linia de autoservire s-a inchis. Si totusi nu ne-am lasat, am vrut sa mancam acolo.
Vine ospatarul. Pregatit direct sa ne alunge:
- sa stiti ca nu mai avem nimic in afara de gratar (nota: cand am aflat ca se inchide linia de autoservire apucasem sa facem un tur pe langa ea si am vazut ce mai exista si ce nu, ar mai fi adunat de la linia de autoservire un castron de supa pentru copilul pe care il aveam la masa si parintii i-ar fi fost recunoscatori daca facea acest gest)
- gratar e foarte bine. aveti si salate?
- salate da
Comandam pulpa de pui la gratar si salate dobrogene. Au fost mai multe dar la ele ma voi referi mai departe.
Salata dobrogeana in acceptiunea bucatariei de la Cupidon inseamna un cm de castron cu ceapa si un cm de castron cu ardei. Rosiile au decorat doar marginea castronului si deasupra s-a acoperit cu multa branza rasa, oul taiat in 4 si 4 masline artistic aruncate deasupra.
Si am descoperit o noua forma de a face gratar. Prin fierbere. Nici urma de arsura. Deosebit.
Nici macar prajit nu era. Dar avea o vaga aroma de usturoi.
De foame, mancam partial si facem misto ca suntem la regim de spital. Totul fiert si natural.
Repet, aveam un copil de 6 ani cu noi care pe buna dreptate s-a plimbat cu furculita pe deasupra farfuriei. Si o mama care alapta un infant de 2 luni, care spera ca salata sa ii tina de foame.
Si pe langa asta ospatarul chiar a insistat sa comandam si chiflele de la inceput ca sa nu ramanem fara ele. Iaca pozna, c-am ramas fara ele la masa dar cu ele in nota de plata.
Iar de aici a inceput distractia: cand i-am zis ca bucatarul lor are o noua viziune asupra ideii de gratar, s-a jucat cu cutitul prin carnea de pui ca sa caute gratarul probabil. Si a culminat cand ne-a transmis din varful buzelor ca putem sa scadem painea ca o pune de la el. Bonul era fiscal, intr-adevar. Daca ar fi cerut storno pentru chifle ar fi trebuit sa cheme probabil un sef si sa isi recunoasca greseala.
Asa ca in momentul acela am chemat-o noi pe sefa. Doar ca nu te pui cu comerciantul de moda veche:
- a, dar ati mancat; asa ca platiti
- da, am mancat fiindca mi-era super foame; si am mancat fara paine desi este trecuta in nota de plata si am mancat carne fiarta fara gust; de ce sa o platesc la pret de gratar?
Cam aici ne-a apucat lehamitea, venisem sa ne relaxam, venisem cu oameni carora eu le recomandasem locul acela, mai fusesem acolo dar intotdeauna cu un reprezentant al sefiei si totul mersese struna, iar acum doar ca nu eram scuipati, in special de ospatar. Am aflat apoi ca intreg personalul fusese cu o noapte inainte la Liberty Parade, iar dupa ora 15 cand se inchide linia de autoservire probabil sperau sa se cam retraga toti la odihna pana spre cina. Iar noi le-am stricat planurile cu insistenta noastra de a manca totusi la ei.
Fiindca alaturi de noi se asezase o alta familie cu copil pe care "dragutul" de ospatar a reusit sa o goneasca incepand multe din raspunsuri cu "NU".
Aviz amatorilor: vedeti ca mai sunt ceva concerte si in week-endurile viitoare deci daca vedeti angajati sezonieri uitandu-se stramb la voi sa stiti de ce.
Asa ca pentru linistea neuronilor mei si fiindca nu-mi place sa ma bag in troaca cu porcii am decis sa-i platim integral nota de plata (175 de lei) desi Sefa in mariminia ei vroia sa ne scada o singura pulpa din 4 si o singura salata din 3. Si uite asa am platit carne fiarta la pret de gratar.
Dar aia a fost si ultima data cand m-am oprit la aceasta terasa. Exista si alte optiuni pe litoral si oameni care vor sa faca treaba. Si intentionez sa-i aflu si sa-i fac cunoscuti.
Trimis de diana-s in 29.07.14 10:16:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SATURN.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diana-s); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@diana-s: Tocmai am rezervat aseara pentru weekend camera la hotelul Cupidon, pentru a fi mai apropate de Vama Veche. Acolo nu am avut sanse sa gasim nimic liber.
Dupa ce am citit aici o sa cautam alt loc de a lua masa.
@alora: banuiesc ca vii pentru festivalul de folk
la cazare nu stiu sa-ti zic, eu am mai fost in alte dati pe terasa si chiar a fost totul in regula, adica pana duminica as fi recomandat aceasta terasa, acum nu imi mai asum acest risc
iti recomand sa mananci in Saturn la Cafe Antik, in Mangalia la Cristopher Pub si Bistro Marinos (ambele in zona sensului giratoriu) si in Vama la Cherhana
@diana-s: Multumesc pentru recomandari. Nu prea cunosc pe acolo.
@diana-s: in vama mergem pentru vama ca sa zic asa. Am fost acum cativa ani 1 zi doar si vroiam sa revedem
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Saturn?, VENUS / SATURN" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Super yumm Chef Berry — scris în 09.07.23 de ux129658 din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Terasa Galbenă] Misterul terasei Galbene — scris în 24.07.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Terasa hotel Cerna [Saturn]] Cerna — scris în 02.10.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Terasa La Manuc] La Manuc — scris în 26.09.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Terasa Galbenă] Multumit de ce am mancat — scris în 29.04.22 de Santy1234 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Terasa Nautic] Nautic — scris în 26.05.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Terasa Mihaela] Mihaela — scris în 29.10.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ