ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.03.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 28.11.14
STATUS: PARTENER
LUNA
MAR-2015
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

David's - o pizzerie, cum toate ar trebui să fie!

TIPĂREȘTE

Adresa poştală : B-dul Decebal, nr. 66;

Pagina web : davidspizza.ro;

Coordonatele GPS: N 47.056666 / E 21.917597.

Dacă ar trebui să recomand în Oradea o pizzerie David's Pizza ar fi aceea. Dar, doar dacă vreţi să savuraţi pizza. Dacă vreţi să aveţi în meniu mai multe variante de mâncăruri din bucătăria naţională şi internaţională rămân la prima recomandare Crinul Alb.

David's Pizza este amplasată într-o zonă intens circulată a oraşului, la intersecţia B-dului Decebal, cu str. Primăriei, peste drum de Biserica Emanuel, poliţia de frontieră şi lângă una din cele mai importante staţii de tramvai, care face legătura între 3 din cartierele oraşului (Nufărul, Ioşia şi Rogerius), astfel că zona este mai tot timpul un furnicar de oameni. Cu toate astea, poziţia ei nu este una ultracentrală, dar este uşor de atins cu maşina (pentru care există locuri de parcare în faţa restaurantului, lângă staţia de tramvai) sau chiar cu mijloacele de transport în comun.

Dar, să revenim la pizzerie. Eu am descoperit-o de vreo 5-6 ani şi, în prima fază, comandam la domiciliu, mai ales Pizza Calzoni, preferata fiicei mele.

Ştiu sigur că şi azi, pizza este făcută de acelaşi pizzar, care anterior a lucrat câţiva ani buni prin Italia, unde a învăţat (sunt convins) multe din tainele unei pizza delicioase.

Cu toate că, în meniul pizzeriei există şi paste (cum altfel) şi chiar bruschette, diverse salate şi chiar o gamă destul de largă de deserturi (tiramisu, profiterol, panna cotta, etc.), iar mai nou încearcă chiar şi mâncăruri la grătar (ceafă de porc Mangaliţa, sau muşchi de vită la grătar), eu nu am luat niciodată altceva decât pizza şi sincer să fiu, nu am auzit niciodată pe nimeni să recomande localul pentru altceva decât pentru pizza.

Aşa că, în zilele ce au trecut (pe parcursul a vreo 10 zile), am fost acolo de 2 ori şi am mâncat la faţa locului (prima dată cu fii-mea, iar a doua oară singur), astfel că, vreau să-mi împărtăşesc cu voi experienţa acumulată acolo.

Pizzeria este situată la parterul unei case, într-un spaţie destul de mic şi are foarte bine delimitate 2 saloane.

Primul, cel în care intri este destinat fumătorilor, poate fi privit chiar drept o cafenea, deoarece tot aici este amplasat şi barul, de unde se servesc băuturile comandate. Din acest salon, care are vreo 6 mese cu vreo 20 de locuri este vizibil locul unde pizzarul (în văzul oricărui curios) prepară pizza şi o coace într-un cuptor pe lemne.

Al doilea salon, este populat cu mese de diverse dimensiuni, cu un total de vreo 20 locuri şi este destinat exclusiv nefumătorilor, sau de ce nu, familiilor cu copii, care vor să se retragă din zona pentru fumători.

Decorurile sunt absolut minimaliste, cu câte un tablou ici şi colo, televizoare sunt în ambele saloane, dar erau stinse (nu le-am simţit lipsa, deoarece atmosfera era animată de PRO FM). Sigur că semnalul wifi există şi merge foarte bine.

În schimb motivul prezenţei tuturor acolo, respectiv pizza este sublimă!

Cu un blat subţire şi crocant, cu ingrediente de cea mai bună calitate, cu o varietate foarte mare (am numărat în meniu 22 feluri de pizza clasică, 4 feluri de pizza roşie - fară mozzarella, 11 feluri de pizza albă - fără sos de roşii, 3 feluri de calzoni şi 23 feluri de pizza "elaborata/fantesia"), astfel că oricine poate să-şi găsească ceva pe plac.

Fie că se comandă pizza "tonno e cippolla", sau "prosciutto e funghi", ori cu fructe de mare, sau "diavola", ori, de ce nu, o "pizza românească" sau o "pizza cu de toate", vă garantez că sunt toate, absolut delicioase.

Eu/noi am luat prima dată o "tonno e cippolla" (eu) - 21,50 lei şi o "pizza cu de toate" (fii-mea) - 28,50 lei, 2 ape minerale - 8 lei (amândouă) şi o cafea espresso - 4,5 lei (total 62,50 lei).

Dacă "tonno e cippolla" este clar că are ton şi ceapă ( :)) ), "pizza cu de toate", chiar are de toate, adică sos de roșii, mozzarella, șuncă, ciuperci, porumb, salam picant, măsline, roșii cherry.

Clar că au fost minunate, ne-am ridicat de la masă sătui şi absolut mulţumiţi. Am uitat, ambele au în jur de 500 grame :)

Am doar un regret. Când ne-am aşezat la masă, nu ştiam de cel de-al doilea salon (v-am mărturisit că până atunci luam acasă), aşa că am stat în salonul pentru fumători (dar, nu era aglomerat şi nu am simţit fumul, aşa că a fost ok. şi aşa ).

A doua oară, eram între 2 întâlniri şi fiind în zonă, am intrat în pizzerie şi am mers direct în salonul de nefumători (absolut gol la ora aia - în jur de 16.00), am comandat fără să mai caut în meniu o "capriciosa" - 23,50 lei şi vă dau cuvântul meu că în 7 minute o aveam pe masă aburindă! Nu-mi vine să cred nici acum, dar asta-i adevărul, am verificat de 2 ori!!!

Normal că şi de data asta pizza a fost conform aşteptărilor. Nici o ţâră mai bună! Doar, conform aşteptărilor! :))

Vreau acum să-mi argumentez titlul review-ului : David's - o pizzerie, cum toate ar trebui să fie! - acesta parafrazează o reclamă la un lanţ de farmacii şi mi s-a părut extrem de potrivit pentru experienţele mele de aici.

De ce David's este o pizzerie aşa cum toate ar trebui să fie? Păi, pentru că aici găsim într-un cadru nesofisticat pizza excelentă, cu ingrediente de cea mai bună calitate şi într-o varietate absolut suficientă. Pentru că... în 7 minute am avut pe masă pizza aburindă. Şi, pentru că, fetele care asigură servirea sunt foarte bune, iar pizzarul este poate cel mai bun din oraş. Pentru că are preţuri ok., pentru că livrează la domiciliu până la 23.00.

Dar, mai ales pentru că, la masă nu primeşti ketchup din comerţ, cum multe pizzerii cu pretenţii îţi oferă, ci primeşti (dacă ceri, că doar italienii consideră o adevărată blasfemie să mai pui ceva pe pizza), un sos de roşii făcut în casă şi un ulei de măsline extravirgin, aromat de ei, într-o sticlă în care vezi ierburile aromatice.

Singurul minus este cel al sortimentului de cafea pe care au ales să îl servească. Mie, cafegiu de prea mulţi ani, mi se pare că nu-i ok. să serveşti Doncafe într-un loc unde mănânci mâncăruri de inspiraţie italiană. Aş fi preferat un brand de cafea italienesc (Illy dacă se poate :))). Sau, dacă nu, să nu ceri 4,5 lei/porţie, adică atât cu cât la cafenele poţi savura o cafea, nu un doncafe :))

Aşadar, David's Pizza & Coffee (cum se numeşte oficial localul) este după părerea mea cea mai bună pizzerie din oraş, fie că vrei să serveşti acolo o pizza, fie că o savurezi la domiciliu, sau îţi cumperi o felie şi o mănânci în fugă pe stradă.

Iar, dacă orarul pizzeriei este luni - vineri: 10:00 - 24:00 şi sâmbătă - duminică: 16:00 - 24:00, se poate alege livrarea la domiciliu, zilnic, până cu o oră înainte de închidere (telefonul îl găsiţi pe pagina web oficială, pusă mai sus), şi, pentru trecătorii grăbiţi şi înfometaţi, se serveşte şi o pizza la felie (5 lei/felie), dar nu am aprofundat subiectul, aşa că nu ştiu ce sortiment este acestă pizza la felie.

În concluzie, AmFostAcolo de mai multe ori, am să mai merg şi vă recomand şi vouă, fără reţinere această pizzerie!


[fb]
---
Trimis de bogumil in 02.03.15 20:28:21
Validat / Publicat: 02.03.15 21:05:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORADEA.

VIZUALIZĂRI: 3236 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 David's - o pizzerie, cum toate ar trebui să fie! Barul garnisit cu de toate... gradele :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

luciaoradea
[02.03.15 21:18:06]
»

Bine ai revenit! De multisor nu ai mai scris ceva, ma si gandeam ce e cu tine. Ma bucur sa citesc un material de "acasa"! Bravo!

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.03.15 21:52:26]
»

Zilele trecute am văzut la tv un mic documentar cu orașul Oradea. Deși l-am străbătut de atâtea ori, în drumurile mele spre vestul Europei, încă nu am reușit să-i vizitez obiectivele istorice.

Cu proxima ocazie, când voi mai trece granița pe la Borș, mă voi caza la Oradea și cu siguranță voi căuta și pizzeria David's.

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.03.15 22:17:21]
»

@bogumil - Norocul tău este că am citit review-ul după ce am servit masa de seară, altfel se lăsa cu voturi negative .

Promit solemn, la prima ocazie când ajung în orasul tău, am să mă risc și am să mă las pe mâinile tale să mă duci la un local și să mă minunez! Atenție, și eu sunt pretențios la cafea .

Ca idee-poate un pic off topic- azi am luat un capuccino to go de la Gloria Jean Coffe din Piața Victoriei din București. Buuuunn, dar 12,9 RON . Așa că, 4,5 lei un Don Cafe parcă nu mai pare așa o tragedie...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Larissa
[02.03.15 23:05:49]
»

@bogumil - E musai sa il incerc si pe asta, mai trebuie sa schimb pizza de la pizza Hut (care mi se pare cea mai buna din viata mea, cu blatul pufos), urmata indeaproape de cea de la Jerry's Pizza.

Daca serveste la domiciliu e superok, inseamna ca pot comanda linistita la hotel, daca ma apuca foamea seara.

Multam pentru impresii, mai e un local la tine unde am mancat cel mai bun cremsnit facut in casa ever, nu retin acum numele dar maine il aflu...

cristina65
[03.03.15 19:32:21]
»

Pozele m-au dat gata, imi amintesc de pizza tineretilor mele, care arata exact la fel, era pe bd, Kogalniceanu, intre Facultatea de Drept si Piata Kogalniceanu un mic local in care aveau cea mai buna pizza pe care am mancat-o eu pana acum (sau asa mi se parea, poate o idealizez eu :-)) -nu mai stiu cum se numea, tot imi vine sa zic "Ciresica", dar ala era localul de pe colt, vis-à-vis de Cismigiu... Poate ma ajuta careva din generatia mea :-)

Aveau si un soi de vin de Malaga, dar mi-era frica sa cer, ca ma mirosea mama :-) Ei, ce vremuri!...

Iar tu, @bogumil, ar trebui sa ai mila fata de cei care vin infometati de la munca si tu ii sabotezi...

Ma duc sa iau un iaurt din frigider si apoi sa alerg un pic in parc :- ( (

Oricum, multumesc pt amintirile din vremea liceului...

cristina65
[03.03.15 22:42:32]
»

@bogumil - Gata, Trifoias se numea. pizzeria "Trifoias"!!! Uf!!

N-am avut liniste pana acum, am dat si telefoane, au zis astia ca sunt cu capu', asa ca de suparare am ras o juma' de pizza Livorno si uite-asa mi-a venit inspiratia :-))

Ah, ce vremuri, ce amintiri la pizzeria "Trifoias"...

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.03.15 09:01:13]
»

@cristina65 - Mda, Trifoiaș, Gogoșarul, Bumbești, locații care nu mai există, însă ne aduc aminte de ale studenției valuri

cristina65
[04.03.15 09:17:24]
»

@johnnyredlabel - Acu'zici, dupa ce m-am chinuit aseara o gramada sa-mi aduc aminte :-) !...

Dan&Ema
[24.08.17 13:30:25]
»

@bogumil:

M-ai convins pentru optiunea din seara asta!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristina65, Dan&Ema, Larissa, luciaoradea
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Oradea și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075608015060425 sec
    ecranul dvs: 1 x 1