GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Neptun este stațiunea mea preferată la momentul acesta de pe litoralul românesc, însă n-am ales să pălavrăgesc despre restaurantele și terasele de aici datorită acestui fapt, ci pentru că anul acesta și în ultimii doi ani am fost aici, așa că ideile și impresiile mele sunt mai proaspete pentru această porțiune a litoralului din România.
RESTAURANT INSULA
Încep cu Insula pentru că e, atât restaurantul, cât și hotelul meu preferat de la Marea Neagră românească.
În primul rând, acest restaurant este altceva, nu este numai o clădire în care bei și mănânci, Insula este mult mai mult decât atât, este un loc unic, un loc în care abia aștepți să ajungi și din care nu te grăbești să pleci.
Farmecul acestui spațiu atât de cunoscut în Neptun și nu numai, este dat de mai mulți factori, cei mai importanți fiind calitatea produselor oferite, amabilitatea personalului (hotelul este cunoscut pentru personalul extraordinar) și nu în ultimul rând, peisajul mirific creat de Lacul Neptun acoperit cu nuferi care mai de care mai frumoși și de construcțiile cu mult bun gust ale complexului Insula.
Bucatele sunt care mai de care mai apetisante, iar varietatea preparatelor pescărești este uluitoare: pește frip la plită cu lemne, pește întreg, pește porționat, preparate tradișționale din pește, paste cu pește, borș pescăresc, salată cu pește (somon), antreuri și gustări reci din pește, antreuri și gustări calde din pește, fructe din Marea Neagră, specialitățile restaurantului cu pește și asta e numai o idee asupra tipurilor de preparate pe care le puteți savura la Insula.
Există pentru cei care nu agreează peștele sau fructele de mare și preparate fără elementele pescărești precum mai multe tipuri de cartofi, legume, salate, borș, paste, preparate din carne de porc, vită și pui, iar capitolul " dulciuri" este și el unul destul de variat prin câteva feluri de clătite, tort, înghețată, papanași. Tipurile de desert care se regăsesc în meniul " Insula" sunt homemade.
Astfel, renumitul restaurant de patru stele, Insula, își merită stelele și renumele, tot ceea ce înseamnă INSULA, înseamnă de fapt calitate. Singurul inconvienent sunt prețurile care sunt mai mari decât anul trecut, în condițiile în care și anul trecut plecai cu mult mai puțini bani din buzunar de la Insula (dar merită).
RESTAURANT ANTIK, CAFE EFENDI
Restaurantul Antik- Cafe Efendi este o locație inedită prin ingeniozitatea cu care a fost design-uit, fiecare colț al restaurantului reprezentând cu multă mândrie poporul tătar.
Există mai multe sectoare ale restaurantului, cafeneaua propriu- zisă, restaurantul în aer liber, restaurantul din interior și cine mai știe la câte erau acolo?
Primești două tipuri de meniuri, unul pentru restaurantul Antik, adică restaurantul cu preparate convenționale și altul pentru Cafe Efendi, meniu numai cu preparate tătărești.
N-am mâncat până acum la Antik, ci doar la Efendi, însă din văzute, la Antik par a fi specialiști în Pizza (foarte multe tipuri de pizza).
Meniul tătăresc este o poveste în sine, pe care îți este mai mare dragul să o deslușești.
Începutul e o istorie al etniei tătare, iar apoi este prezentată cafeaua la nisip, specifică lor.
Printre povestioare se mai regăsesc și rețete ale preparatelor ce pot fi comandate la terasa lor, într- un mod inedit, combinandu- se arta culinară cu arta povestirii.
La sfârșitul meniului, clienții pot admira fotografii cu tătari dobrogeni și chiar cu echipa de tătăroaice care îi fac pe turiști să saliveze de fiecare dată când aud numele terasei, ca mai apoi să fie dornici să cumpere suvenirurile expuse în meniu, suveniruri tătare.
Preparatele sunt foarte bune, este restaurantul la care aș mânca zilnic. Aici am mâncat Șuberek cu carne, Șuberek cu brânză, Dort Kesken, Kobete cu brânză și cu carne și Baclava, care au fost incredibil de delicioase. Lista cu preparate de ale lor foarte plăcute la gust este foarte lungă. Merită încercat Cafe Efendi măcar odată, ca mai apoi să dați de gust și să vreți să tot mai veniți.
RESTAURANT MEDITERRANEO
În opinia mea, restaurantul Mediterraneo este restaurantul la care poți găsi ce să mânânci și zi și noapte, și pentru pretențioși și pentru modești, și pentru buzunare mai pline, și pentru buzunare normale și nu în ultimul rând pentru orice gust, căci gustul aici domină.
Preparatele oferite sunt savuroase, așa că impresia pe care ți- o lasă nu e una complexă, ci e una clară și concisă: " AICI MAI VIN! ".
Personalul este și el amabil și dorește să le facă clienților pe plac, chiar daca în meniu nu apar anumite dish- uri. Pot spune că se pricep într- adevăr la bucătarie, de la grătar și cartofi prăjiți, la pizza și paste.
Totuși, eu cred că cel mai și cel mai bine se pricep în ale Italiei, pastele având calitatea pe care nu reușești să o găsești la toate restaurantele, fie ele cu specific italian sau nu, iar pizza, fiind făcută cu multă pasiune și uriașă dorință de a- i face pe clienți fericiți, atrage papilele gustative ale oricărei persoane (aluatul este fraged, subțire și delicios, iar compoziția este calitativă).
Un inconvenient este prezența numeroșilor țânțari pe timp de seară, dar stai și înauntru numai ca să te bucuri de mâncarea apetisantă a restaurantului.
RESTAURANT RECIF
Restaurantul Recif nu este deschis numai celor cazați la hotelul cu același nume, ci și turiștilor din afara acestuia.
Am spus câte ceva despre acesta și în articolul meu despre hotel, așa că aici vreau să amintesc faptul că mâncarea este gustoasă, însă restaurantul nu este potrivit pentru cei foarte pretențioși deoarece meniul nu este variat, ci prezintă anumite preparate pe care le pregătesc foarte bine, puține la număr și nu neapărat comune cu alte restaurante, aici nefiind renumitele paste Carbonara, cu fructe de mare sau Bolognese, ci au alte feluri, cel pe care l-am ales eu fiind pastele cu patru feluri de brânză, extraordinar de bune, însă.
Nu există nici pizza aici, ceea ce poate fi un minus pentru clienții restaurantului.
Pește puțin, un singur fel parcă, așa că aici cea mai potrivită pare mâncarea bazată pe carne la grătar și șnițel și salate/ garnituri (bune, ce-i drept).
Există un loc de joacă pentru copii, așa că familiile cu copii foarte mici sunt avantajați din acest punct de vedere.
SPRINGTIME
E un loc preferat de foarte mulți, prețurile sunt, să zicem, ok, mâncarea este de două tipuri: autoservire (mâncare gătită, mai mult) și la comandă (pizza, platouri fast- food).
Ceea ce mi se pare delicios aici sunt clătitele cu înghețată. Prăjiturile sunt și ele oarecum variate și au un gust foarte plăcut.
În general, mâncarea este savuroasă și reprezintă o bună alegere pentru orice perioadă a zilei, însă nu e un loc pentru pretențioșii aflați în goana după eleganță și mondenitate.
LA PREMIERA
Mâncarea e bună, însă atmosfera este cam neplacută, factorul principal fiind spațiul care lăsa impresia mai mult de opusul curățeniei. Pastele și pizza sunt ok aici, însă e un restaurant pentru turiștii fără așteptări foarte mari.
Fiecare restaurant are avantajele și dezavantajele lui, fiecare este organizat și constituit într- un stil aparte, având în Neptun astfel ocazia să alegi dintre felurite locații, în funcție de propriile gusturi și plăceri.
Acestea au fost o parte dintre restaurantele stațiunii Neptun, însă lista e mult mai mare (La Barchetta, Restaurant Casa Maria, Restaurant Oceanic, Popasul pescarilor din Olimp, Cireșica etc).
Trimis de JulieJuly in 11.07.16 20:48:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în NEPTUN / OLIMP.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (JulieJuly); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 [Restobar Bali Neptun] Mancare ca la mama acasa — scris în 02.08.23 de ux130103 din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ
- Sep.2022 [Terasa Scoica] La Scoica Neptun — scris în 11.09.22 de ux127197 din BâRLAD [VS] - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Terasa La Perla] Recomand din suflet! — scris în 21.08.22 de manuvaru din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Restaurant-pizzerie Antik Cafe Efendi] Antik Cafe Efendi - o experiență delicioasă — scris în 29.08.21 de Rofri din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Casa Maria] Experiența neplacuta — scris în 09.08.21 de ux121738 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2021 [Restaurant Spring Time] Nu recomand — scris în 07.07.21 de Santy1234 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2020 [Terasa La Perla] Nu recomand — scris în 07.08.20 de florcleo din BUCURESTI - nu recomandă