ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.07.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: PRETOR
LUNA
JUN-2013
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 3 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Altceva decât ceea ce ştiam

TIPĂREȘTE

În cele nouă zile petrecute la Cocor SPA pe lângă micul dejun, inclus în preţ, toate mesele de prânz le-am servit la restaurantul hotelului (de care am fost foarte mulţumiţi aşa cum v-am spus în precedentele impresii) cu o singură excepţie, când am hotărât să servim masa pe plajă, la terasa din dreptul hotelului. Proastă inspiraţie!

Vraja Mării – o mare vrăjeală!

Într-una dintre zilele de la începutul sejurului am vrut să profităm de vremea frumoasă (la început de iunie vremea pe litoral a fost ok în ciuda previziunilor şi a faptului că în ţară mai mult a plouat!) şi de programul mai lejer de la proceduri şi ne-am decis să servim masa la terasa cea mai la îndemână – ,,Vraja Mării’’ de unde ne alimentam de regulă cu apă, sucuri, bere şi îngheţată, ultima servită la cupă dar cu întârziere şi cam moale.

O fătucă cam speriată ne-a adus meniul (pe care l-am parcurs foarte repede fiind sărăcăcios!) şi după câteva minute vine să ne ia comanda – eu cu soţia am dorit câte o ciorbă dar singura pe care o aveau era cea de burtă, aşa că am comandat două, iar pentru nepoţel am luat o pulpă de pui cu cartofi prăjiţi şi o salată asortată; cred că fătuca era şi bucătăreasă deoarece mâncarea ne-a fost servită de ,,şefu’’, un domn brunet, cu o burtă imensă, care se ocupa personal (împreună cu soţia, care n-avea mai mult de ,,treijdă kile udă’’) de puţinii clienţi care le treceau pragul.

Stupoare însă! Ciorbele servite erau reci! L-am chemat pe şefu’, i le-am dat înapoi, şi-a cerut scuze şi ni le-a adus după câteva minute ,,taman’’ bune – una caldă şi cealaltă... puţin mai caldă ca prima dată!

Ne-am lămurit cu cine aveam de-a face şi n-am mai insistat să o mai încălzească încă o dată, pentru a nu avea şi alte surprize, i-am cedat-o pe cea caldă soţiei iar eu am încercat să mă mulţumes cu ce a rămas de la nepoţel, adică o bucată de pulpă cu zgârciuri şi nişte cartofi prăjiţi în ulei rânced-noroc cu salata, care a fost mai acceptabilă, că altfel făceam foamea!

Terase pe plajă

Chiar în acea zi am fost în ,,inspecţie’’pe plajă pentru a găsi alternative de a servi masa şi aşa am ,,descoperit’’ la vreo 150 de metri spre sud terasa ,,Delfinul’’, care arăta impecabil de curată, cu personal atent şi receptiv, cu meniu diversificat şi bucătărie ,,la vedere’’ care inspiră multă încredere; de fapt nu este o simplă terasă pentru că deasupra are şi câteva camere de cazare dotate cu aer condiţionat, după cum am văzut din exterior şi care sunt foarte solicitate – zilele acestea am vrut să trimit copiii acolo dar dl. Mocanu (patronul cred!) mi-a spus că are camerele rezervate până în septembrie!

Mai la nord am remarcat terasa-restaurant Bicaz, în dreptul sinistrului complex ,,Panoramic-Amfiteatru-Belvedere’’ (cândva mândria litoralului de sud, acum o imagine dezolantă!), o terasă foarte îngrijită, plină de verdeaţă dar cam pustie în acea perioadă.

Nu am mâncat la niciuna dintre aceste două terase dar sunt convins că reprezintă o alternativă mult mai bună decât ,,Vraja Mării’’ pe care nu v-o recomand pentru mâncare!

Restaurante în staţiune

Dacă pentru prânz nu ne-am mai riscat să servim masa altundeva decât la hotel, în schimb masa de seară am servit-o în mai multe locaţii, atât din Neptun-Olimp cât şi din afara staţiunii, ajungând într-o după-amiază la Vama Veche iar într-o seară chiar la Mamaia.

Din staţiune nu mai reţineam decât două restaurante pe care le-am frecventat înainte şi după Revoluţie, respectiv ,,Calul Bălan’’ şi ,,Crama Murfatlar’ situate unul lângă celălalt în sudul staţiunii, la graniţa cu Jupiter, localuri preferate şi de Ceauşescu şi la care trebuia să faci rezervare în sezonul estival ca să poţi mânca acolo-mai tot timpul era plin de străini, până prin anii 2001-2002.

În momentul de faţă ,,Calul Bălan’’ este lăsat în paragină de vreo câţiva ani iar ,,Crama Murfatlar’’ nu avea nici un client în seara când am vrut să servim masa acolo (în parcare era o singură maşină, probabil a vreunui ospătar!), lucru care ne-a pus pe gânduri aşa că am renunţat-avusesem o experienţă nefastă aşa cum v-am povestit iar acum suflam şi-n iaurt!

Restaurantul Cireşica

Fiind cazaţi la Cocor SPA nu aveam cum să ratăm o vizită la terasa-restaurant Cireşica, aflată la circa 150 de metri de hotel, pe strada Scriitorilor nr. 1, local care face parte din complexul Cireşica care mai are un minihotel ce cuprinde un apartament şi 14 camere dotate cu mobilier modern, televizor şi aer condiţionat, camere de circa 34 mp care au câte 2 terase, una cu vedere spre mare iar cealaltă spre grădină.

Complexul este amplasat într-un cadru natural de excepţie, terasa fiind poziţionată într-o livadă de gutui, are loc de joacă pentru copii, o volieră cu păuni şi este renumit pentru programele artistice oferite de artişti cunoscuţi-Gheorghe Gheorghiu, George Rotaru, Angela Rusu, Mirabela Dauer, Raoul etc (în serile în care am fost noi au cântat doar primii trei).

Este de notorietate faptul că este terasa favorită a preşedintelui Băsescu care o frecventează ori de câte ori se cazează la vilele de protocol din apropiere dar este preferată şi de turişti şi localnici din nordul litoralului (Mamaia, Constanţa, Eforie etc.) lucru pe care l-am aflat de la ospătarul care ne-a servit.

Meniul este diversificat, preţurile piperate, comenzile venea repede în acea perioadă, mâncarea este de calitate şi excelează la deserturi-totuşi noi am comandat păstrăv într-o seară şi nu ne-a dat pe spate (ne-am dat seama ulterior că păstrăvul se mănâncă la munte nu la mare!).

Recomand localul în primul rând pentru amplasament şi program artistic!

Hotelul 2D

Într-una din ultimele seri am fost la piscina hotelului 2D pentru a urmări un show cu nişte dansatori din Columbia, în colaborare cu un post de radio (radio ZU cred), care antrenau la un fel de dans aerobic câteva sute de persoane de toate vârstele (dans la care a participat şi soţia mea, eu având grijă de nepoţel) oferind un spectacol care mi-a adus aminte de animatorii din marile resorturi de pe litoralul turcesc-sincer a fost o surpriză foarte mare pentru mine deoarece Neptun-Olimp arăta mai degrabă a staţiune pustie în acest început de iunie iar participanţii erau de o vivacitate deosebită.

Am comandat două cocktail-uri la barul de la piscină (cam slăbuţe!) şi am inspectat puţin complexul format din fostele hoteluri Dobrogea şi Sulina, renovate şi dotate şi cu un centru SPA, la care se adaugă hotelul Traian al cărui oaspeţi servesc masa tot la restaurantul 2D; recepţia şi restaurantul mi-au făcut o impresie bună ca dealtfel şi spaţiul exterior unde pe lângă piscina destul de mare mai găsim şi un loc de joacă pentru copii mult mai dotat ca la Cocor Spa – în concluzie o locaţie care face notă discordantă cu majoritatea unităţilor de cazare din Neptun-Olimp în sensul că se vede preocupare pentru ,,îmbunătăţire continuă’’-eu zic că merită încercat!

Restaurantul Insula

Cea mai plăcută surpriză d. p. d. v. gastronomic din acest sejur am avut-o în seara cu vizita la complexul 2D când, datorită aglomeraţiei din parcarea amintitului resort am parcat în faţa hotelului Insula, ocazie cu care am remarcat restaurantul cu acelaşi nume, situat într-un decor deosebit, pe o insulă de pe lacul Neptun 1 şi la care se ajunge pe un pod ce mi-a adus aminte de intrarea la restaurantul Monte Carlo din Cişmigiu.

Surpriza a fost mai mare deoarece, de-a lungul timpului, înainte şi după Revoluţie, ne-am cazat de mai multe ori în staţiunea Neptun-Olimp (o dată chiar la hotelul Neptun aflat în apropiere!) dar nu aflasem de acest restaurant care datează totuşi din 1968 şi care este un restaurant de referinţă al staţiunii.

Odată ce păşiţi în restaurant sunteţi luaţi în primire de ospătari amabili care îţi prezintă posibilităţile pe care le aveţi de a servi masa-în salonul acoperit, pe vaporaş, pe unul din pontoanele de pe apă, lângă cascadă, sub o salcie, într-un separeu sau... în copac – nu e nici o figură de stil, sunt câteva căsuţe amplasate între copaci pe care se urcă pe nişte trepte înguste.

Nu am riscat, fiind cu nepoţelul, aşa că am ales un ponton micuţ cu lumină difuză (ca la mai toate mesele situate în exterior!) de unde am admirat multitudinea de nuferi de pe lac, am simţit briza mării şi nu senzaţia specifică a lacurilor, ne-am bucurat de linişte iar singurii care ne-au deranjat înafară de ospătari au fost vreo doi ţânţari rătăciţi şi păunii din voliera de la intrare din când în când, prin ţipetele lor.

Am observat un meniu diversificat unde, pe lângă preparatele clasice din carne de porc, pui, vită, paste, preparate tradiţionale româneşti etc am întâlnit o mare varietate de preparate din peşte de mare, de apă dulce precum şi fructe de mare, toate la nişte preţuri măricele dar conforme cu amplasamentul, calitatea produselor şi a serviciilor.

Am servit şalău file cu mămăligă şi mujdei, somon cu legume, pulpă de pui cu piure, clătite dobrogene, papanaşi, vin alb Ostrov demisec, fresh de portocale şi am plecat cu regretul de a descoperi acest restaurant la sfârşitul sejurului.


[fb]
---
Trimis de marocanu21 in 04.07.13 19:58:42
Validat / Publicat: 04.07.13 21:03:14
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6494 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vraja Marii văzută de sus
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21350 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster
[04.07.13 21:01:59]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Andox
[04.07.13 21:25:23]
»

@marocanu, cladirea aia galbena din P09 apartine de vreun hotel? Sau ce este, ca mi se pare bestial sa fi cazat acolo.

marocanu21AUTOR REVIEW
[04.07.13 22:05:08]
»

@Andox: nu ştiu de cine aparţine dar se află lângă terasa-restaurant Bicaz din faţa sinistrului complex Panoramic-Amfiteatru-Belvedere şi cred că este o locaţie de cazare foarte solicitată la fel ca şi cea de la Delfinul (P05) unde am vrut să cazez copiii săptămâna aceasta dar patronul mi-a spus că are ocupat până în septembbrie aşa că m-am orientat la Cireşica.

Cred că este hotelul Egreta dar nu sunt sigur!

Ai dreptate, poziţia şi plaja din faţa locaţiei este deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.07.13 09:06:27]
»

Da, clădirea din P09 e Hotel Egreta. Unul dintre corpuri de fapt, pentru că mai e un corp situat simetric faţă de Amfiteatru, la baza aleii care coboară de la Cireşica, şi care nu are plajă în faţă, ci o stradă şi apoi direct marea.

La Delfinul am rezervat în martie pentru august. E al treilea an cînd merg (am mers din primul an cînd au construit camerele, 2011, şi doar atunci am găsit cazare cu doar o lună înainte, pentru că încă nu se ştia despre camere; anul trecut în martie am rezervat ultimele două camere pentru final de august, iar anul ăsta la fel). Nişte prieteni au rezervat chiar de anul trecut pentru anul ăsta. Într-adevăr, fiind puţine camere şi fiind un loc apreciat de mulţi "obişnuiţi" ai Olimpului, e "bătaie". Am scris şi un review unde recomand acelaşi lucru: rezervaţi cel tîrziu în martie.

deathface
[18.10.17 22:51:30]
»

@marocanu21: Daca ceea ce afirmati este si adevarat lasati numele dumneavoastra si un nr de tel ca sa va intreb unele detalii.

webmaster45
[18.10.17 23:13:31]
»

@deathface:

Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").

Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

deathface
[19.10.17 00:09:27]
»

@webmaster45: Sa inteleg ca sunteti aceasi persoana daca ati raspuns in locul lui. Superb, sa para ca va citeste multa lume.

webmasterX
[19.10.17 08:10:26]
»

@deathface:

Sa inteleg ca sunteti aceasi persoana

nu, e suficient să înțelegi că există un regulament și trebuie respectat.

În ceea ce privește dorința de a contacta autorul:

Daca ceea ce afirmati este si adevarat (...) sa va intreb unele detalii.

sincer ne întrebăm care ar fi sensul clarificărilor la mai bine de patru ani de la întâmplare?!? Dacă sunteți cumva reprezentantul uneia dintre unitățile mai sus descrise, de ce nu ați intervenit atunci?!?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, deathface, marocanu21
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Neptun?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063704967498779 sec
    ecranul dvs: 1 x 1