BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O soluție convenabilă: restaurantul Miercurea Băi
În circuitul „Tradiții și meșteșuguri în Maramureș” , făcut în august 2024 cu o agenție de turism din București, am poposit de două ori pentru masa de prânz la Restaurant Miercurea Băi, și anume în prima și în ultima zi.
Ca să scap de o grijă, iată informațiile obligatorii:
Adresa: Băile Miercurea 2, Miercurea Sibiului
Telefon: 0735 778 293
Site: https://miercureabai.ro/
Scor 4 pe Tripadvisor
Localul e amplasat foarte la îndemână pentru automobiliști, tiriști și șoferi de autocare, la o abatere scurtă de pe șoseaua E68 (Autostrada A1), între Miercurea Sibiului și Cunța. Ați dedus deja ‒ sunt sigură ‒ că este un restaurant de tranzit în drumul spre și dinspre Transilvania.
În afara restaurantului, mai există Hotelul Comfort și Băile Miercurea, situate în imediata apropiere, toate trei operând sub aceeași umbrelă ‒ o afacere de familie demarată imediat după 1990. Așa încât, la un popas mai prelungit, puteți lua masa la cârciumă, după care vă puteți relaxa la bazinele exterioare sau interioare pentru adulți și separat pentru copii, și odihni apoi la hotel.
Tacâm complet! 😁
Ideea care a stat la baza amenajării acestui complex, finalizat în anul 2019 odată cu darea în funcțiune a băilor, este aceea de a oferi călătorilor o experiență plăcută, cu servicii de calitate la prețuri rezonabile. Să nu vă așteptați, prin urmare, la cine știe ce decoruri extravagante, paturi cu baldachin, meniuri sofisticate ș. a. m. d. 🤪 Totul pare să fi fost gândit la nivel basic dar de bun simț…
Hotelul dispune de 33 de camere și un apartament, fiecare cu baie proprie, televizor, WI-FI gratuit...
În legătură cu băile, site-ul precizează că „Resursele de ape minerale de la Miercurea Băi au fost exploatate încă din epoca romană și până la sfârșitul secolului XX în scop curativ. Aici se regăsesc ape minerale clorurate, sodice și iodate, ape bune pentru tratarea reumatismului și a altor afecțiuni: ginecologice, posttraumatice ale aparatului locomotor, neurologice, cu efect binefăcător pentru minte, corp si suflet.”
Parcarea imensă, care deservește toate cele trei unități, este păzită, monitorizată și gratuită.
Să vedem acum care-i treaba cu restaurantul.
Are o terasă măricică, mobilată simplu cu mese și scaune din lemn, din care se ajunge la toaleta sclipitor de curată, plus alte câteva locuri amenajate la umbra unor corturi. Câțiva copaci și niște straturi de floricele înveselesc puțin atmosfera. Interiorul, foarte curat, aduce totuși mai degrabă cu o cantină… 🤣 Nu că ar fi ceva neapărat rău în asta, doar că se vede că proprietarii nu s-au sinchisit prea tare de designul interior, mizând pe calitatea produselor.
De altfel, iată ce declară ei (citez de pe site): „Rețetele noastre sunt foarte simple: ingrediente mereu proaspete și un strop de dragoste în tot ceea ce gătim! Nu veți găsi în restaurantul nostru un meniu pretențios, însă cu siguranță vă veți linge degetele după un ciolan generos și sățios. Pentru că un client bine hrănit este un client mulțumit, încercăm să oferim celor care ne trec pragul cele mai bune preparate într-un timp cât mai scurt de așteptare. Meniul nostru cuprinde mâncare cu specific românesc, dar și internațional. Avem grijă ca niciun client să nu plece flămând de la noi.”
Frumos zis! 😃
Bun, haideți să consultăm acum meniul. Înainte de a vă înșira produsele, e musai să menționez că vedeta incontestabilă este ciolanul cu fasole, servit cu murături asortate despre care am citit că ar fi de-a dreptul fabuloase.
Meniul de mâncare, foarte stufos, cuprinde următoarele categorii de produse:
- gustări: salam, șuncă, cașcaval, mușchi file, ceafă afumată, brânză telemea, roșii, castraveți
- minuturi: ochiuri la capac, omlete
- gustări calde: creier și cașcaval pane, ficăței de pasăre, crenvurști, cârnați de casă
- ciorbe: de burtă, de legume, de ardei umpluți, cu perișoare, fasole boabe, a la grec
- mâncăruri gătite: ciolan de porc, sarmale cu carne de porc sau de post, tocană de vită, tochitură moldovenească, friptură de porc la tavă, ficat prăjit cu ceapă, șnițel, file de șalău, păstrăv pane, mămăliguță cu brânză și smântână
- preparate la grătar: ceafă, ficat de porc, frigărui, rinichi și cotlet de porc, mititei, pulpe și piept de pui, mușchi de vită
- salate: castraveți cu roșii și ceapă, varză cu roșii, gogoșari, murături asortate, ardei copți
- deserturi: papanași, clătite cu gem, ciocolată sau cașcaval, înghețată
Băuturi:
- răcoritoare: apă gazoasă și plată, sucuri, limonadă, nectar
- aperitive și tării: gin, martini, campari, lichior, fernet, coniac, țuică, whiskey, vinars, vodcă, șampanie
- nealcoolice calde: espresso, cappuccino, latte, ceai, ciocolată caldă
- bere la sticlă sau doză: Timișoreana, Ursus, Ciucaș, Azuga, Peroni
- vin din podgoriile Jidvei, Domeniile Sâmburești, Recaș și Cotnari
Prețurile sunt, într-adevăr, rezonabile, și le puteți consulta în pozele atașate. De pildă, ciorbele costă 16-22 lei, grătarele din carne de porc 30 și ceva de lei, faimosul ciolan 39 de lei, sarmalele 34 de lei, berea la 500 ml 8-10 lei. Și pot depune mărturie că porțiile sunt generoase, așa încât, după cum fusesem „prevenită” , nu m-am ridicat flămândă de la masă. 😉
Capitolul „deserturi” e însă cam subțire😞, semn clar că proprietarii nu au angajat un cofetar profesionist, probabil fiindcă majoritatea clienților poposesc aici în grabă și nu au timp de răsfățuri culinare.
Apropo de angajați: deși din autocar am năvălit câteva zeci de persoane și fiecare a comandat altceva, serviciul a fost excepțional de prompt. Un amănunt amuzant: chelnerii și chelnerițele erau cu toții trecuți de prima tinerețe, oameni trecuți prin viață și școliți în vremurile comuniste. S-au comportat foarte profesionist dar în același timp familiar, făcând glumițe, bătându-i pe bărbați pe umeri și vorbind cu noi la per tu… 😂
Ce am comandat?
În prima zi, șnițel de pui cu cartofi prăjiți și ardei copți, la care am adăugat o sticlă mică de apă plată și o ciocolată caldă – total consumație 54 lei. Carnea de pui a fost fragedă și bine prăjită, iar ardeii s-au potrivit de minune.
În ultima zi am poftit la o tochitură moldovenească servită cu mămăliguță (o alegere excelentă!), plus un espresso și din nou o sticlă de apă plată, pentru care am achitat 62 de lei. Se poate plăti cash sau cu cardul.
În concluzie, ghidul nostru s-a descurcat și de această dată de minune. A ales pentru noi un restaurant modest ca prezentare și prețuri, dar cu o ofertă bogată de mâncăruri gustoase, tocmai bune să țină călătorului de foame.
Trimis de Carmen Ion in 19.12.24 12:58:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MIERCUREA SIBIULUI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2020 [Restaurant Miercurea-Băi] Restaurant Miercurea Bai - Miercurea Sibiului — scris în 19.04.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Jul.2017 [Restaurant Miercurea-Băi] A fi sau a nu fi (satul si multumit) la Restaurant Miercurea-Bai? — scris în 07.09.17 de black_mamba din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 [Restaurant Miercurea-Deal] O masa gustoasa la restaurant 'Miercurea Deal' — scris în 15.09.14 de mafteimarian din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 [Restaurant hotel Rin] Hotel Rin / Probabil ok dar nu din ce am vazut eu — scris în 27.08.10 de florintm din TIMISOARA - nu recomandă
- Jul.2010 [Restaurant hotel Rin] Restaurant-hotel Rin - Slabut la mancare — scris în 16.08.10 de magdalena din BUCUREșTI - nu recomandă