ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.12.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
LUNA
SEP-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Cel mai bun restaurant din Leptokaria

TIPĂREȘTE URM de aici

Anul trecut când am poposit în Leptokaria, ne-a plăcut mult ce am mâncat la Taverna Zorbas și am revenit și anul acesta de două ori acolo pentru a ne aminti de mâncărurile gustoase de anul trecut. A fost bun tot ce am mâncat și acum dar în apropierea locației am descoperit un alt restaurant care a reușit să ne fascineze și unde am revenit de trei ori pe perioada sejurului petrecut aici anul acesta.

Localul se numește Ψαροταβέρνα Κάβος și am reușit să îl traduc ca și Taverna cu pește Kabos. Se află pe plajă în apropierea Hotelului Dionisos și are o sală interioară, o terasă exterioară lipită de local și o alta lângă ea care e mai aproape de plajă și mare. Mobilierul este diferit pe terase iar mesele sunt de patru persoane la terasa de sus și de șase sau opt persoane pe terasa de lângă plajă. La intrarea pe terase este un panou care îți prezintă cu poze ce mâncare găsești aici.

Noi am mers aici în prima seară când am ajuns în Leptokaria. La fel ca și majoritatea restaurantelor din Grecia și acesta este administrat de către proprietari. Patronul ne-a întâmpinat și ne-a poftit la o masă, apoi ne-a întrebat de unde suntem. Aflând că suntem din România ne-a adus meniul scris în română. În timp ce studiam meniul am primit o sticlă de apă plată și un coș cu pâine unsă cu ulei de măsline și prăjită. Aceste sunt din partea casei și le-am primit la fel de fiecare dată când am mâncat aici.

În prima seară eram veniți de pe drum și eram cam flămânzi așa că ne-am cam lăcomit și am comandat o porție de sos tzatiki pe care l-am mâncat ca și aperitiv cu pâinea prăjită. La felul principal am cerut o porție de pești gavros prăjiți, una de sardine la grătar și crezând că nu ne ajunge am mai comandat ca și garnitură o porție de dovlecel prăjit. Ne-am prins că am greșit abia când au început să vină porțiile. Erau foarte mari. Dovleceii erau tăiați felii și prăjiți iar pe lângă ei aveau și sos tzatiki și un pireu de cartofi cu usturoi. Era un platou imens. Peștii erau așa de mulți căci, cu toată foamea pe care o aveam, nu am reușit să terminăm porțiile și am luat la pachet ce a rămas. Totul a costat 24 euro.

Am fost așa încântați de mâncarea de aici încât am ajuns la concluzia că acesta este, în opinia noastră, cel mai bun restaurant din stațiune și că nu are rost să ne tot mutăm la alte restaurante când aici știm siguri că o să fim mulțumiți.

Am revenit așadar de alte două ori aici și am gustat și alte mâncăruri care ne-au plăcut foarte mult. Eu am fost încântat de sardinele la grătar și de dovleceii cu tzatiki și pireu, așa că am mai comandat și în altă zi, iar soția și-a luat o porție de spaghete carbonara, sperând că sunt mai „ușoare”. Dar nu a fost de loc așa. Aici am întâlnit cea mai mare porție de paste din viața noastră. Cred că era aproape un pachet întreg de spaghete cu multă șuncă și sos carbonara. Nici dacă nu ai mâncat de două zile nu reușeai să mănânci toată porția. Și erau așa de gustoase că a fost dezamăgită că trebuie să renunțe la aproape jumătate de porție.

În altă zi am comandat o porție de calamar prăjit și am descoperit o mâncare care pe mine m-a fascinat și pe care acum o gătește și soția acasă, saganaki cu creveți. O delicatesă locală care mi-a mers la suflet și care se pare că nu e greu de preparat. În una dintre zile am primit, din partea casei, ca și desert, câte două baclavale pentru fiecare.

În lateralul restaurantului, patronii aveau și un stand cu înghețată, pe care o puteai savura pe o mică platformă din lemn cu câteva mese și scaune, amenajată la marginea plajei. Am luat într-o seară o înghețată de mango și una de fistic și au fost foarte bune.

În final pot să spun că titlul articolului este subiectiv, dar asta am simțit noi despre acest loc după ce am vizitat și alte restaurante din acea stațiune. Sunt sigur că atunci când o să mai ajungem în Leptokaria o să mâncăm doar în acest loc pentru că nu am fost dezamăgiți nici de gustul mâncărurilor, nici de mărimea porțiilor și nici de preț.


[fb]
---
Trimis de ungureanica in 12.12.19 13:54:49
Validat / Publicat: 12.12.19 16:56:21
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 4822 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Taverna cu pește Kavos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32150 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[12.12.19 17:21:38]
»

@ungureanica:

alinafulg
[12.12.19 20:56:47]
»

@ungureanica: Am avut noroc din cauza ca am cititit ce ai scris dupa ce am mancat pentru ca daca mi-ar fi fost foame nu stiu cum rezistam. Mancarea in Grecia este foarte, foarte buna. Va salutam cu drag!

ungureanicaAUTOR REVIEW
[12.12.19 21:20:28]
»

@alinafulg: Ne pare rău că îți facem poftă. Vă salutăm și noi cu drag!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, Carmen Ion, ungureanica
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Leptokaria?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057742118835449 sec
    ecranul dvs: 1 x 1