GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Hanul Dacilor din Iași
După ce în review-urile anterioare am dormit și mâncat în Rădăuți, acum mă voi întoarce la Iași, vezi impresii și fiind ora mesei spre seară, cum obișnuim noi în excursiile pe care le facem pe cont propriu, mă voi opri la Hanul Dacilor….
De ce acolo? Pentru că Am Fost Acolo să revăd Plopii fără soț sau cei rămași din plopii cântați de Eminescu (!?) care ne-a întâmpinat în fața lor, deși nu pe noi ne aștepta, l-am salutat pe marele poet, ne-a urat “Bun venit”, ne-am plimbat puțin printre ei și am hotărît să mergem la masă; aveam mai multe variante, “Hanul Trei Sarmale”, “Restaurantul La Plopii fără Soț” sau “Hanul Dacilor” la el am mers, voi povesti acum câte ceva despre el și despre acea masă…
Hanul Dacilor, cum spune și numele este un han amplasat spre ieșirea din Iași în Cartierul Bucium, odinioară sat, pe Șoseaua Bucium numărul 73, (lângă Plopii fără Soț) cum se prezintă el, are site-ul hanuldacilor.ro și telefon 0332 418 062. Hanul asigură cazare în Camere Duble sau Twin cu sau fără balcon și masa la restaurantul propriu.
Restaurantul Hanul Dacilor, un restaurant tradițional românesc cu 100 de locuri și o terasă cu 40 de locuri, se deschide zilnic la ora 11, se închide în weekend la ora 23, în celelalte zile la ora 22 și este cunoscut în Iași prin muzica populară pe care o promovează, prin atmosfera plăcută, relaxantă, deconectantă, prin gustoasele preparate tradiționale moldovenești pe care le servește și prin condițiile pe care le asigură, aer condiționat, parcare mare, internet wireless, loc de joacă pentru copii, ...
Am rămas pe terasă, era cald, era plăcut, era liberă, tânăra de la bar îmbrăcată în port național ne-a urat bun venit, și am așteptat meniurile care nu au întârziat să vină aduse tot de o tânără îmbrăcată ca și cea de la bar, amabilă, zâmbitoare, puțină conversație, ceva recomandări și s-a retras lăsându-ne la studiu.
Între timp am mers în restaurant, are mai multe săli înalte, spațioase, cu mese și scaune din lemn masiv, decorate cu arme și alte obiecte dacice și cu picturi murale ce prezintă scene din viața lor, … printre care apar instalațiile de aer condiționat și monitoarele PC-urilor. Câteva poze și am revenit la meniul care mă aștepta. Eram în Moldova, trebuia să îmi aleg ceva de acolo….
Meniul, broșură copertată, prezintă mâncărurile cu detalii, cantități, prețuri și unele poze color. Oferta este deschisă de Bucatele Casei, specialitățile casei și ale bucătarului, multe și tentante, am optat pentru o „Tochitură Moldovenească” și un „Cotlet Uriaș cu Pesmet”, am trecut peste Platouri, arătau frumos, erau plăcute dar, pentru mine, cam mari și m-am oprit la Ciorbe, erau de burtă, de văcuță, de pui, de fasole, am optat pentru o „Ciorbă Rădăuțeană” chiar dacă eram în Iași. Ciorbele de fasole sunt servite cu ceapă, celelalte ciorbe cu smântână și ardei iute, toate fiind oferite “din partea casei”, nu incluse în preț, dar cred că incluse, ca toate ofertele “gratis” des întâlnite în restaurante și hoteluri. Am mai pozat câteva pagini, Grătare din carne de porc, pui și vită, mici sau cârnăciori, Preparate de Pește, păstrăv, crap, șalău, somon și hamzii, Salate, mă tenta „Salata de Sfeclă Roșie cu Hrean”, dar am comandat „Cartofi Țărănești” de la Garnituri, deserturile erau cele obișnuite, am trecut peste ele, la fel și peste băuturile alcoolice, vin, bere, tării străine și românești sau non-alcoolice, răcoritoare și apă, fresh-uri și limonade, ceaiuri și cafea.
Are și o ofertă dedicată celor mici, Meniu pentru Copii, cantități mai mici la prețuri pe măsură, 19.90 lei meniul ce cuprinde „Şniţel de pui cu Cartofi pai” sau „Piept de pui la grătar cu Piure de cartofi” cu „Clătită cu dulceaţă sau Îngheţată” și un pahar cu „Apă plată sau Limonadă”, foarte apreciate de cei mici, eu le pregătesc destul de des când nepoții mei sunt la Pitești….
Tânăra noastră gazdă a adus foarte repede ciorba, avea smântână și ardei iute, a fost și gustoasă, dar tot mai bună a fost cea din Rădăuți, apoi a venit și restul comenzii.
Tochitura era moldovenească, un mix de pulpă de porc și cârnați cu mămăliguță, brânză de burduf și ou, foarte bună, cam mare, m-a ajutat șoferul meu..., dar cotletul nu era uriaș, era un șnițel din cotlet de porc servit cu sos și lămâie.
A sosit și nota de plată, 70 lei, pe care am achitat-o cash, i-am mulțumit tinerei care ne-a servit, amabilă și operativă, ne-a mulțumit și ea, și ne-am retras spre parcare, unde ne aștepta mașina.
Restaurantul s-a prezentat bine, sălile înalte, curate, aerisite, terasa la fel, personalul atent, amabil, profesionist, îmbrăcat în costume naționale, mâncarea gustoasă și variată, nu scumpă, fac din Hanul Dacilor un popas plăcut pentru o masă obișnuită sau pentru un eveniment, vă invit să îi treceți pragul dacă sunteți prin zonă, sau mai bine să vă programați să fiți prin zonă, la orele de masă! Merită!!
Trimis de mprofeanu in 19.12.19 13:00:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în IAȘI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mprofeanu: Sună foarte bine recomandarea ta, mulțumim
Să va fie de bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Czech In restro Brewery] Czech In Resto Brewery – o seară frumoasă — scris în 21.11.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Buena Vista] Buena Vista — scris în 17.11.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Motiv] Restaurant Motiv – tradițional pe artera pietonală — scris în 11.10.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Trai] Trai pe vatrai — scris în 29.11.23 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Panoramic (hotel Unirea)] Cina la inaltime, adica la etajul 13 — scris în 28.11.23 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant-pizzerie Mamma Mia] La pomul lăudat, mâncare reîncălzită — scris în 08.07.23 de SorinLeo din BUCUREșTI
- May.2023 [Restaurant Bolta Rece] Povestea prânzului nostru la Bolta Rece — scris în 06.06.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ