EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O zi de plimbare prin orasul drag sufletelor noastre, Iasi, o vizita la gradina botanica in feeria de culori si parfum, specifica sezonului, e tot ce isi poate dori, cred, fiecare dintre noi. Dar dupa atata frumos pentru suflet vine vremea sa ne gandim si la ceva pentru trup si mai pe seara ne indreptam spre un restaurant de care aflasem cu putin timp inainte, Zori. Punem pe maps si in cateva minute parcam in zona rezervata clientilor.
Zori, e un restaurant ascuns de ochii curiosilor, dar usor de gasit de cei care doresc sa fie desfatati cu bucatele gatite aici. Situat intr-un cartier de case, aproape de Mitropolie si de centrul orasului, restaurantul ocupa o cladire veche si curtea acesteia, transformata intr-o terasa primitoare. Mesele sunt atat in zona deschisa, avand protectia unor umbrele, cat si in zona acoperita si care poate deveni o zona inchisa, vitrata. Despre interiorul restaurantului nu pot spune nimic si va trebui sa mai mergem o data cand vremea va fi rece. In zilele de vara nu te gandesti ca ai putea manca in interior.
Am incercat sa ocupam o masa aflata sub un dud, dar domnisoara care ne-a primit ne-a rugat sa ocupam loc in zona acoperita. Vremea instabila nu le-a permis sa pregateasca mesele din curte si ne conformam.
Am primit imediat meniurile si am purces la alegerea bucatelor. Stiam ca nu este un meniu foarte bogat, dar primisem referinte bune despre gustul apetisant al acestora. Din lista de bucate, fiecare si-a gasit ceva dupa gustul propriu.
Eu, am ales sa fiu „Cu capul in zori” si am luat pulpa de rata cu piure de linte si morcov si sos de mandarine. Vlad, a avut „Motiv de sarbatoare” si a ales o portie de obrajori de vita cu cartof la cuptor umplut cu oarece. Pe meniu era trecut un sos „chirmichurri” , probabil umplutura cartofului.
Avand la masa un „motiv de sarbatoare” si fiind cu „capul in zori” era nevoie si de ceva de baut si in aceste conditiii ce putea fi mai bun decat o sticla cu apa plata rece, dar si un desert pe masura felului de baza, adica un” SenZorial” , mai exact panacota cu afine si violete, capsuni, zmeura, ciocolata alba, mousse de ciocolata alba cu soc. Totul a fost excelent! Citisem ca acest restaurant nu are congelator, deci toate preparatele sunt facute din produse proaspete, iar meniul se schimba in functie de sezon.
Daca cumva nu credeti, singura solutie este sa faceti un drum „in dulcele targ al Iesilor „si dupa ce colindati prin Copou, pe la Gradina Botanica sau prin centrul orasului pe celebra strada Lapusneanu, spre apus, treceti pragul Zorilor si cu siguranta veti fi rasplatiti de preparatele gatite de chef Marian Zancianu.
Marian Zancianu, este „head cheful” , dar si proprietarul restaurantului. Citisem in presa locala ca totul a pornit de la dorinta acestuia de a avea propriul restaurant. Gasirea unui loc care sa corespunda dorintelor, sa fie ceva intim, sa ofere confort oaspetilor, a durat ceva timp. In final a gasit o casa veche de 100 de ani, intr-o zona linistita si azi ne putem bucura de cateva clipe placute in acest loc, unde personalul este amabil si prompt si unde totul e gandit sa te simti bine.
Preturile nu sunt tocmai mici, dar din cand in cand ne putem rasfata cu bucate pregatite de un chef. Toata consumatia a fost undeva la 160 de lei, cred.
Va recomand sa ii treceti pragul daca ajungeti in Iasi si va prinde foamea!
P. s. poate niste poze va conving mai usor...
despre SERVICII
Personal amabil, atent si cu zambetul pe buze.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Preparate excelente, frumos aranjate in farfurie, servite intr-o ambianta placuta.
Trimis de DOINITA in 15.06.22 15:29:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în IAȘI.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Iași?, IAȘI" (deja existentă pe sait)
În primul rând să vă fie „de bine” și să trăiască sărbătoritul!
Este a patra oară când reiau scrierea acestui ecou. Nu știu unde s-au „evaporat” al doilea și al treilea, după ce primul a rămas incomplet, deoarece am vrut să pun emoticoane și să aduc un paragraf dintr-un articol mai vechi, al meu. În mod sigur am butonat greșit!
Reiau: Să trăiască sărbătoritul!!!
În mod sigur este ceva în neordine: ori cu PC-ul meu, ori cu emoticoanele. Am reluat a parta oară scrierea ecoului și... după ce am pus emoticonul cu „party” , tastat nu luat cu copy/paste, s-a întâmplat același lucru: s-a pierdut mai mult de jumătate din ecou. Încerc să reiau mâine!
@doinafil: Mulțumesc frumos, dar nu aveam un sărbătorit ci doar felul de mâncare se numea"Motiv de sarbatoare". Oricum urările sunt bine venite și încă o data îți mulțumesc!
@DOINITA: În ecourile pierdute întrebam cum a fost „obrăjorul de vită” , deoarece vita este mai pretențioasă la gătit. Am comandat și eu, anul trecut, la un restaurant bucureștean, o porție de obrăjor de porc pe pat de nu mai știu ce fisticherii!
N-am să uit ușor acea porție! Carnea se topea - efectiv - în gură!
Să vă fie de bine și să vă mai regalați și cu alte porții!
Din declaratiile celui care a comandat (mie nu prea imi place vita) a fost excelent! Eu pot spune ca si cartoful cu sosul "chirmicurri" a fost delicios.
Multumesc mult pentru timpul aocrdat, pentru vot si ecouri! Nu am mai scris nimic pe site de peste 2 ani. Cred ca imediat se implineau chiar 3 ani????♀️
@DOINITA: Nici noi n -am mai fost așa activi! Pandemia ne-a pus piedici tuturora! Cu toate astea, tot am dat „o fugă” în Egipt (două săptămâni, dintre care una pe un vas de croazieră, pe Nil, altă săptămână în Hurgada), și o altă „fugă” cu Caravana AFA, de care s-a ocupat Cornel. A fost ceva „de vis” , o minunată excursie care mi-a mers la suflet! Am văzut Alpii austrieci și Dolomiții italieni, despre care pot să spun că m-au încântat! Ce să-ți mai spun despre colegii Caravanei, majoritatea AFA-iști!
@DOINITA: Cand am vazutca sunt doar 6 poze nu prea mi-a convenit, as fi vrut mai multe , insa cand am vazut farfuriile mi-a trecut, nu as fi fost in stare sa suport mai mult, poate doar daca imi puneai poze cu mese, scaune si altele, fara bucate insa .
Ce sa spun, arata minunat, cred ca meritam sa ne rasfatam din cand in cand macar, asa incat nu pot spune decat felicitari, votat cu mare drag si sa mai repetati.
@mishu: Poze mai multe nu am, dar cred ca esenta a fost surprinsa???? Cu siguranta
vom mai repeta ca ne-a cam placut???? si atunci o sa am grija sa fac mai multe poze.
Multumesc frumos pentru vizita, vot si ecou!
@doinafil: Nu pot spune ca am stat doar acasa, dar nu am avut puterea de a scrie pe unde am umblat.
Imi pare tare rau ca am ratat caravana, dar chiar nu am avut cum sa mergem. In luna
mai, iunie si iulie am avut ceva evenimente in familie si la prieteni foarte apropiati si ne-
a fost imposibil sa mergem. Speram ca se va mai repeta si daca totul va fi bine cu
siguranta vom merge. Pana atunci ne multumim cu ceva plimbari prin tara si putin prin
exterior.
Sa aveti o vara frumoasa si sa ne vedem cu bine!
Arată tare bine mâncarea, dar și restaurantul! ????????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Czech In restro Brewery] Czech In Resto Brewery – o seară frumoasă — scris în 21.11.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Buena Vista] Buena Vista — scris în 17.11.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Motiv] Restaurant Motiv – tradițional pe artera pietonală — scris în 11.10.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Trai] Trai pe vatrai — scris în 29.11.23 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Panoramic (hotel Unirea)] Cina la inaltime, adica la etajul 13 — scris în 28.11.23 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant-pizzerie Mamma Mia] La pomul lăudat, mâncare reîncălzită — scris în 08.07.23 de SorinLeo din BUCUREșTI
- May.2023 [Restaurant Bolta Rece] Povestea prânzului nostru la Bolta Rece — scris în 06.06.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ