BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cin Cin - haine noi, calitate fără reproș
Pe la jumătatea lui februarie, am avut din nou treabă la Iași. Genul de treabă care știi când începe, dar nu știi exact când se va termina. Am prins o ofertă bunicică la Hotel Select (4*, clădire istorică, buricul târgului), în care am mai stat de 2 ori, așa că n-am pregetat să rezerv pe booking – deocamdată 2 nopți, cameră twin cu mic dejun inclus pentru 2 persoane (aveam să fiu însoțită de fiul meu, Paul), 272 lei/noapte.
Dar nu despre hotel va fi vorba în articolul de azi, am mai scris despre el și schimbări semnificative nu mi s-a părut c-ar fi apărut. Singura mea nemulțumire a fost legată de data asta de dimensiunile paturilor twin; efectiv a trebuit să mă străduiesc să nu cad din pat noaptea.
În schimb, Restaurantul Cin Cin, ce aparține hotelului (alături de o cofetărie și o patiserie), a fost redecorat recent, după cum am aflat de la recepție cu ocazia formalităților de cazare. De asemenea, am aflat că, în calitate de oaspeți ai hotelului, vom avea o reducere pe nota de plată de 15% în cazul în care vom alege să mâncăm acolo. Chiar și fără reducere, tot eram chitiți să mâncăm la Cin Cin, căci mai aveam doar o oră și un pic până când trebuia să ajungem la „treabă” și oricum restaurantul ne inspirase încredere și dățile trecute, n-aveam motive să-l ocolim.
Așa că ne-am luat în primire camera și ne-am grăbit să coborâm pentru prânz (noi doi plus Tati, care mă adusese cu mașina la Iași și care avea să se întoarcă acasă în aceeași seară). Imediat ce i-am trecut pragul, am fost surprinsă de transformare! Îmi plăcea și cum era înainte, dar acum îmi place și mai mult! Mai modern, mai spațios, mai luminos, mai pastelat! Podeaua în zig-zaguri neregulate alb-negru, plafonul cu casete înconjurate de ghirlande vegetale verzi, mobilierul tapițat în nuanțe de gri-verde și gri-petrol, cu accente de vișiniu și maro, contrastând frumos cu imensele jaluzele verticale de culoarea fildeșului, lampadarele și tablourile supradimensionate... Hai că nu vă mai zic, mai uitați-vă și la poze! ????
Ne-am așezat la masă, nu era aglomerat, m-am gândit că din cauză de oră (dar aveam să constat în zilele următoare că nici seara nu se înghesuie gașca, deci motivul ar trebui să fie altul și cred că-l bănuiți: nu-i deloc un loc ieftin). Am primit câte un meniu, practic o broșurică lunguță cu doar 4 pagini, dintre care ultima conține informații despre restaurant. Oferta nu-i stufoasă, dar nici cât să nu zici că n-ai ce comanda, pentru 2-3 zile e ok. Să enumerăm deci: 5 aperitive, 4 supe-cremă, 8 paste&risotto, 7 pește&fructe de mare, 4 pui, 4 vită (plus 1, specialitatea bucătarului), 3 porc, 1 miel, 9 garnituri și 4 deserturi.
Deși de obicei nu luăm decât un fel principal, de data asta am declarat că suntem rupți de foame (fiecare din motive diferite), iar supele alea sunau într-un mare fel, așa că nu ne-am putut abține! ???? (Hmm... mă uit pe nota de plată și constat că s-au comandat totuși doar 2 supe, ceea ce înseamnă că Tati trebuie să fi gustat de la noi.) Deci: o supă de hribi și una de țelină (35 lei bucata; plus un munte de crutoane la fiecare), risotto cu ciuperci (45 lei) pentru mine, paste cu fâșii de vită și roșii (49 lei) pentru Paul și șnițel vienez cu cartofi (tot 49 lei) pentru Tati. De băut, am băut toți apă minerală (10 lei sticla de 750 ml).
Totul s-a desfășurat rapid și cu profesionalism, mi-a plăcut că ne-au fost aduse din oficiu câteva felii de lămâie protejate de un mic clopot transparent (pentru apă), mi-a plăcut recipientul 2 în 1 pentru sare și piper (nu mai văzusem până atunci), mâncarea a fost frumos prezentată și absolut delicioasă. Nota a totalizat 233 lei, 198 cu reducere și, la sugestia ospătarului, am optat să ne fie trecută „pe cameră” spre a o achita la final.
Am revenit încă de 2 ori doar cu Paul, în aceeași seară și a doua zi la prânz. Seara am cinat destul de târziu, eram extrem de obosiți, iar mâncarea de la prânz cred că încă nu se digerase complet, așa că am decis să luăm doar câte un aperitiv și am ales amândoi același lucru: platou cu bruschete asortate (32 lei). Am luat și câte o bere Ciuc Premium (7 lei), pentru destresare.
Din nou am beneficiat de același serviciu profi și eficient, iar bruschetele s-au dovedit fix ce ne trebuia la ora aia, așa că ne-am delectat cu cele 4 combinații: mozzarella cu roșii și pesto de busuioc, prosciutto și piept de rață, ambele cu cremă de brânză, somon afumat cu hribi și Gorgonzola. De-li-cioa-se! (Bine, Gorgonzola lui Paul a ajuns tot la mine, el nu prea se-nnebunește; de-aia dospesc eu într-o veselie, din altruism.) Total-general – 66,3 lei după aplicarea reducerii de 15%. Tot pe cameră, desigur. Săru’ mâna pentru masă!
A doua zi la prânz eram ceva mai relaxați, treaba mersese bine și aveam mari speranțe că ne vom descurca în continuare. Drept pentru care și foamea și-a intrat mai abitir în drepturi. Drept pentru care am comandat chestii mai consistente: eu, file de biban de mare (68 lei), iar Puiu’-lu’-Mama piept de curcan la cuptor (55 lei). Plus o sticlă mare de apă. Nici cel mai mic reproș! Peștele s-a dovedit gătit excelent, asezonat cu un fel de sos cu bucățele de legume (salsa, cre’ că-i zice în limbaj bucătăresc) și însoțit de un sfert de limetă, iar curcanul a fost acompaniat de 2 bucăți mari de cartof copt, de un pic de sos roșu și ceva mai mult de smântână, într-un bol micuț. Totul minunat! 113 lei cu reducere.
Una peste alta, restaurantul Cin Cin, gătit în haine noi, s-a dovedit din nou o gazdă excelentă și-l recomand cu drag, mai ales celor care aleg să se cazeze la Hotel Select! Dar nu numai! Noi o să revenim, cu siguranță, cu prima ocazie (poate-o mai fi și de relaxare ocazia asta, nu numai de treabă...) !
despre SERVICII
Nimic de reproșat.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Ofertă destul de limitată, prețuri măricele, dar mâncare excelent gătită!
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
În centrul „dulcelui târg al Ieșilor” .
Trimis de crismis in 08.05.22 16:18:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în IAȘI.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@crismis: Cred ca atunci cand iti place locul si te simti bine, treci si peste preturi. Asa este, sunt ceva mai maricele, insa nu ajungi acolo in fiecare zi.
Arata bine produsele, si facand abstractie de acest loc, ceea ce ma intriga la toate restaurantele, este ca apa minerala sau sucurile, sunt mai scumpe decat berea .
Cand erau copiii mai mici si ajungeam cu ei la restaurant glumeam spunand ca mai bine le dau sa bea bere decat apa .
Sa va fie de bine, felicitari, votat cu mare drag.
Cin Cin haine noi cu preturi pe măsură... cel puțin supele cremă!!...
Ori sunt zgârcită la mâncare ori foarte zgârcită... ????
M-am învățat cu all inclusive și când văd asemenea prețuri la restaurante prefer să mănânc acasă! ????
Dar când e vorba de un sejur nu mă mai interesează prețul, chestie psihologică, vorba soțului, "dai căt face"!
@elenaadina: Da, scumpuț, am zis deja. Și mă așteptam să fie așa, țin minte că nici înainte nu era ieftin. Dar în astfel de situații mergem pe principiul că nu mâncăm în fiecare zi acolo; din când în când ne putem face și noi câte un moft... Pe de altă parte, când mergem prin străinătățuri, nu ni se mai pare exagerat un 10-15 euro pe un fel de mâncare. Oricum, a meritat, chiar au fost foarte gustoase!
@mishu: Asta cu apa și cu berea am remarcat-o și eu adesea. Și mai remarc ceva, în premieră, cred. Că tot am scris la foc automat despre cele 2 mâncătorii din Iași, constat o treabă: la Cin Cin (mâncare scumpă) berea e 7 lei, iar la Mamma Mia (mâncare multă și ieftină) berea e 9 lei (sau pe-acolo). O fi o poiltică de marketing sau o simplă întâmplare?!...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Czech In restro Brewery] Czech In Resto Brewery – o seară frumoasă — scris în 21.11.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Buena Vista] Buena Vista — scris în 17.11.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Motiv] Restaurant Motiv – tradițional pe artera pietonală — scris în 11.10.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Trai] Trai pe vatrai — scris în 29.11.23 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Panoramic (hotel Unirea)] Cina la inaltime, adica la etajul 13 — scris în 28.11.23 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant-pizzerie Mamma Mia] La pomul lăudat, mâncare reîncălzită — scris în 08.07.23 de SorinLeo din BUCUREșTI
- May.2023 [Restaurant Bolta Rece] Povestea prânzului nostru la Bolta Rece — scris în 06.06.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ