ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
LUNA
AUG-2016
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La Ştefan cu mult elan!

TIPĂREȘTE URM de aici

Costineştiul nu duce lipsă de mâncătorii de diverse categorii: berării, tarabe, chioşcuri, bodegi şi restaurante şi, sinceră să fiu, n-aş fi ştiut ce să aleg pentru o „ieşire în oraş” dacă Adrian nu ar fi descoperit chiar din prima zi Terasa Ştefan şi nu m-ar fi informat că pare un loc OK de luat masa. Imediat mi-am amintit că citisem şi eu pe nişte bloguri şi aici, pe AFA, câteva comentarii laudative la adresa sus-numitului local, care are de altfel un scor de 4,5 din 5 pe Tripadvisor din 18 recenzii.

Aşa că în ultima seară a scurtului nostru sejur la Vila Foişor vezi impresii ne-am îndreptat cu mult elan spre acest obiectiv turistic de primă mână.

De ce cu mult elan? Pentru că ne era foame: în ziua aceea, la prânz, descoperiserăm că mâncarea ne fusese furată din frigiderul din foişorul gazdei :( şi, uşor iritaţi de întâmplare, săriserăm peste masa de prânz, trecând direct la siestă şi plaja de după-amiază. Iar pe la 7.30 seara, la întoarcere în cameră, după duşul de rigoare am simţit că stomacurile ne cam strângeau...

Bun, hai să luăm cina la Terasa Ştefan. Adresa o ştiam deja: strada Pescăruşului, imediat în spatele falezei din zona sudică a Costineştiului, între Hotelul Terasa Azur şi Hotelul Ştefan, care presupun că aparţine aceluiaşi sau aceloraşi proprietar (i).

Primul lucru pe care l-am remarcat la această terasă este că părea foarte populară. Locuri libere la mese erau destul de puţine când am ajuns noi, pe la ora 8 seara, iar până am plecat, după o oră şi jumătate, localul era full. Şi asta în condiţiile în care restaurantul este destul de mare: are, cum ar veni, trei saloane în aer liber, unul la stradă, celelalte două, despărţite de o alee îngustă, fiind orientate către mare, dar din păcate nu cu vedere foarte directă spre apă căci între ele şi faleză se interpune o curte cu iarba pârjolită şi o împletitură de sârmă care împiedică accesul dinspre plajă. :(

Decorul interior, care se vrea rustic, e preponderent din lemn, la fel şi mobilierul, şi se vede că detaliilor nu li s-a acordat prea mare atenţie. Totul e gândit strict funcţional: ca ornamentaţii n-am observat decât o pictură murală înfăţişând o temă istorică (n-aş şti să vă spun care :-?? ). Am mai văzut că au montat câte un televizor cu ecran plat în fiecare salon şi multe ventilatoare de tavan, care nu reuşeau însă să facă faţă foarte bine din cauza zidurilor împrejmuitoare. Deşi în aer liber, aerisirea nu era grozavă şi după efortul de a dovedi tot din farfurie m-am trezit leoarcă de transpiraţie.

Să trecem acum la meniu, prezentat şi el în stil minimalist, fără niciun desenache şi nici o înfloritură grafică sau de text, între coperte din imitaţie de piele cam obosite de atâtea mânuiri.

Sărim peste oferta de mic dejun şi trecem direct la capitolul ciorbe: nimic deosebit aici şi preţuri între 7 şi 9,50 lei, cu excepţia borşului de peşte, care costă 12 lei. Urmează preparatele tradiţionale: sarmale cu mămăligă 17 lei, fasole sau varză cu cârnaţi 16 lei, tochitură moldovenească 25 de lei. Preparatele de pui sunt bine reprezentate şi costă 22-30 lei: gordon bleu, pui gorgonzola, valdostana, piept, frigărui. Grătarul fumegă: frigărui asortate 19 lei, ceafă de porc 18 lei, muşchiuleţ de porc împănat 21 lei, muşchi de vită 42 lei.

Uite şi peştele de care ne pomenise Vasea pe plajă vezi impresii: şalău, păstrăv şi crap, că doar suntem la mare! =)) Ei haide, să nu fiu chiar aşa de cârcotaşă: au şi guvizi (14 lei/300 g) şi chefal (28 lei porţia). Plus (bonus) preparate pescăreşti rafistolate: somon pregătit pe pat de legume, cu ciuperci sau parfumat - ce o mai fi şi asta? :-??.

Oferta de paste (15-30 lei) este mai mult decât generoasă, la fel şi cea de pizza (tot 15-30 lei/32 cm), şi vă las pe voi să o descoperiţi din fotografiile ataşate. Stau bine şi la capitolul desert: clătite (8-9 lei), papanaşi 14 lei, tort 17 lei, îngheţată 11 lei.

Şi să trecem la băuturi. Bere la draft nu au decât Ciuc (5,5 lei) şi Heineken (8 lei). În schimb, au mai multe sortimente la sticlă, cu preţuri între 5,5 şi 13 lei. Pentru cocteiluri şi vinuri, dacă sunteţi curioşi puteţi consulta pozele.

Una pesta alta, aş zice că ai de unde să alegi şi ca mâncare şi ca băutură, iar preţurile mi s-au părut rezonabile pentru un restaurant de pe litoral.

Ce am comandat?

Fiind lihniţi, am comandat mai mult decât am putut mânca: am început, evident de sete, cu un vin alb demisec la carafă neaşteptat de bun, apoi Adrian a dorit o ciorbă de burtă iar eu o salată Caesar, a cărei prezentare m-a surprins: roşii, salată iceberg şi bucăţi de pui, totul stropit cu un sos de iaurt cu oregano cu gust splendid şi încadrat de trei focaccia. Nu semăna cu Caesarul clasic, aşa cum îl cunosc eu, adică acela cu crutoane, dar a fost superbun, iar porţia atât de mare, încât unindu-ne forţele, n-am reuşit s-o dovedim.

La felul doi eu am comandat (modestă cum mă ştiţi ;) ) tortellini pana iar Adrian guvizi pané cu mămăliguţă. Pastele excelente, idem guvizii, aşa că ne-a fost uşor să le dăm pe gât, ajutaţi şi de o a doua carafă de vin.

Totul a costat 95,50 lei.

Am fost serviţi de o chelneriţă foarte tânără şi emoţionată, care ne-a informat, scuzându-se, încă de la început, că era prima ei zi de lucru. S-a descurcat destul de bine şi la final i-am lăsat un bacşiş generos, pentru încurajare.

Am remarcat de altfel că mai tot personalul nu depăşea vârsta de 30 de ani şi că se mişcau în viteză, astfel încât, deşi localul era aglomerat, nu trebuia să aştepţi prea mult comanda.

Am părăsit Terasa Ştefan cu burţile (prea) pline şi mulţumiţi de alegerea făcută. :))

Recomand!


[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 22.08.16 18:04:07
Validat / Publicat: 22.08.16 20:10:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în COSTINEȘTI.

VIZUALIZĂRI: 4545 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Salata Caesar cu focaccia, nu cu crutoane...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[22.08.16 20:17:02]
»

@Carmen Ion - Și normal că la Ștefan cu mult elan eu să fiu prima, nu?

Carmen IonAUTOR REVIEW
[22.08.16 20:23:59]
»

@Zoazore - Păi da. Să-ţi trăiască Ştefanul

elviramvio
[22.08.16 20:33:21]
»

@Carmen Ion -

Nu credeam ca poti sa-mi faci asta: din tot meniul trebuia sa iei guvizi, cu mamaliga! Acum nu stiu daca ajung la Stefan al vostru dar guvizii ma bantuie de cand am rezervat camera caci imi plac foarte mult. Tocmai mi-am facut curaj sa ma uit la farfuria lui Adrian si par tare buni. Ultimii guvizi seriosi i-am mancat acum un an la bulgari, la noi am primit ceva ce semana a guvid de Auschwitz.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen IonAUTOR REVIEW
[22.08.16 20:36:04]
»

@elviramvio - Adrian a comandat guvizii şi se pare că a fost inspirat. Eu nu prea mă omor după peşte, însă în Grecia sper să-mi pot face cura anuală de peşte şi fructe de mare.

După care pauză un an!

elviramvio
[22.08.16 20:38:12]
»

@Carmen Ion -

Bafta la vreme buna, peste si umblat!

Zoazore
[22.08.16 20:52:51]
»

@Carmen Ion - Realizezi că la ora asta, dacă mă și uitam mai atentă la farfurii, comiteai un genocid?

Așa c-am citit meniurile (maare greșeală), am privit strada, pe Adrian... Farfuriile... eh... da... Și, cum ziceam...

Noapte bună, copii!

P.S. Vreme bună și mult pește! Și Elvirei, idem+ mulți guvizi!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[22.08.16 21:10:14]
»

@elviramvio - Mersi!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[22.08.16 21:56:02]
»

@Zoazore - Un genocid pentru că tu faci cât un întreg popor. Poporul AFA-ist

Zoazore
[22.08.16 22:00:46]
»

@Carmen Ion - Sau poporul chinez, că-i și jumatea p-aici, mai vede o poză, îi mai citesc vreo poantă...

Sejurica
[23.08.16 08:28:40]
»

Am ramas cu gura cascata cand am citit ca vi s-a furat mancarea din frigider! Dar am inchis-o repede cand am citit de guvizii aceia aurii, altfel inundam pe aici ????

Sa va fie de bine si sa aveti un sejur pe placul dumneavoastra in Grecia!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[23.08.16 08:32:07]
»

@Sejurica - Mulţam frumos de ecout şi urări!

Sejurica
[23.08.16 08:33:33]
»

@Carmen Ion: Cu mare drag! Astept cu nerabdare sa ne povestiti cum a fost in Grecia!

mishu
[23.08.16 09:20:30]
»

@Carmen Ion-Cu mancarea furata de prin frigidere cred ca este locul care se preteaza la asa ceva (ma refer la Costinesti).

Acum ca o paranteza, la anteriorul loc de munca era o persoana (banuita dar nedovedita) care volatilize mancarea din frigider, astfel incat cand te duceai si tu ca omul la pauza la masa nu iti mai gaseai mancarea si e frustrant rau de tot. Eu nu am patit-o, semn ca stia de cine sa se fereasca sau poate doar am avut noroc.

Revenind la Stefan, normal ca atunci cand foamea e mare normal ca iti face cu ochiul totul. mie mi-ar fi facut ochii precum stroboscopul, si in plus ceea ce ati comandat pare minunat.

Am si eu o intrebare insa, ciorba de burta de ce nu este in poze, eu la aia inghit in sec ca e preferata mea. Spune-mi macar ca a fost buna.

In rest ce ai pus in poze arata minunat si sunt convinsa ca a fost si grozav, iar fatuca care v-a servit daca mai stia ca vei scrie si un articol cred ca ar fi fost si mai emotionata.

Ce sa mai, nu pot decat sa spun felicitari, votat cu placere si inghitit in sec.

Carmen IonAUTOR REVIEW
[23.08.16 11:35:54]
»

@mishu - Pozele cu ciorba de burtă şi pastele nu le-am pus pentru că arătau ca o ciorbă, respectiv ca nişte tortellini oarecari - nimic deosebit ca aspect. Ambele au fost însă foarte bune.

Mersi de ecou şi vot.

Zoazore
[23.08.16 12:48:34]
»

@Carmen Ion - Si cam ca ce-ai fi vrut, bre, s-arate ciorba? Da' mai bine ca n-ai pus poza, ca ma bateam cu Mishulica pe ea! Sau pui poza de doua ori, s-ajunga la toata lumea, sau (cum ai facut tu) n-o pui si gata!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[23.08.16 13:03:40]
»

@Zoazore: Corect

mishu
[23.08.16 13:07:03]
»

@Carmen Ion: Data viitoare cand mai e cu ciorba de burta te rog sa-i faci poza din 2 unghiuri diferite (ca sa nu-ti excluda web-ul poza) si sa ne pui sa ne ajunga la amandoua .

Sejurica
[23.08.16 13:09:09]
»

@mishu: ????????

Carmen IonAUTOR REVIEW
[23.08.16 13:52:26]
»

@mishu: Îhî. Da' rămâne între noi

ANILU
[25.08.16 14:03:54]
»

@Carmen Ion: Ştiu "Ştefanul" din verile când nepotul meu -bucătarul familiei- lucra la acest restaurant ca bucătar binenţeles.

Fiind la mare întotdeauna ajungeam aici să mâncăm că doar cunoşteam bucătarul.

Îmi pare bine să aud că se păstrează în continuare calitatea mâncării şi a serviciilor.

Să vă fie de bine.

O vară frumoasă pe acolo prin Grecia şi să te ţii de cura anuală de peşte şi fructe de mare.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen IonAUTOR REVIEW
[25.08.16 14:07:55]
»

@ANILU: Da, "Ştefanul" a fost unul din puţinele lucruri plăcute care ni s-au întâmplat în scurtul sejur petrecut la Costineşti.

Mulţumesc de urări! Sper să reuşesc să ţin cura de peşte şi fructe de mare în Grecia

Aaalexinho
[15.07.17 22:40:06]
»

Intradevar se mănâncă bine la această terasa dar un minus mare îl au ospătarii care la a doua vizită se poarta in funcție de cat le ai lăsat prima oară bacșiș ca hienele să zic așa dar eu mă intreb ei nu au salar... cam asta e părerea mea ms.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aaalexinho, ANILU, Carmen Ion, elviramvio, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Costinești?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081916093826294 sec
    ecranul dvs: 1 x 1