BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cimbru Author Cuisine - o minunată experiență de fine dining în Cluj Napoca
Cimbru Author Cuisine – 4,7 pe Google, str. Emil Isac 11
A fost încheierea apoteotică a periplului nostru culinar prin Cluj! Milena îmi povestise de ceva vreme despre conceptul lor special, chiar îi vizitase o dată și venise foarte încântată. Este ceea ce se cheamă restaurant de fine-dining, în mod clar. Este găzduit de o casă veche, destul de mică, au puține mese. Deschid doar 4 zile pe săptămână, de miercuri până sâmbătă, între orele 17:00 și 22:30. În aceste condiții, e foarte puțin probabil să găsești masă liberă fără rezervare, iar la momentul respectiv (noiembrie 2023) rezervarea trebuia făcută cu măcar o săptămână înainte.
Meniul se schimbă în fiecare săptămână și este de tip fix, cuprinzând un aperitiv (din 3 variante, una vegetariană), un fel principal (tot din 3 variante, dintre care una pe bază de steak de vită și alta vegetariană) și un desert (din 2 variante, dintre care una de obicei este selecție de brânzeturi cu fructe sau gemuri de casă). Poți opta pentru meniu complet sau aperitiv + fel principal sau fel principal + desert, la prețuri diferite, desigur. Când am fost noi, acestea erau 100/75/75 lei, acum sunt un pic mai mari (120/90/90). Alt lucru care-i diferențiază de alții îl reprezintă gama de cocktailuri signature, care și ea se modifică periodic. Desigur, oferă și băuturi obișnuite, gen vin, bere, cafea, sucuri, apă.
Milena s-a ocupat de rezervare și s-a ocupat așa de bine, că a greșit-o 😊; în loc de 4 persoane, a zis 3. A realizat abia cu câteva ceasuri înainte, a sunat la ei, dar nu mai era niciun locșor liber, normal. Ne-au dat totuși o variantă: să stăm aliniați pe scaunele de la bar. Am răsuflat ușurați și am acceptat fără ezitare. (Masa noastră n-avea să rămână liberă decât câteva minute; norocoșii!)
A fost o adevărată experiență! Foarte, foarte mult ne-a plăcut, de la un capăt la altul! Atmosfera intimă, muzica în surdină, servirea promptă și veselă. Ca să nu mai zic de latura concretă a poveștii (desfătarea papilelor gustative), cea pentru care de fapt ne aflam acolo!
S-a votat în final pentru 2 meniuri complete și 2 parțiale, fără desert. Am început fiecare cu câte un cocktail și, profitând de poziția privilegiată în care ne aflam, am putut asista la prepararea lor, ceea ce a fost un spectacol în sine! Despre gust n-are rost să pomenesc; toate s-au dovedit delicioase, absolut provocatoare...
Pe urmă am primit câte o mini-gustare din partea casei, inedit prezentată, într-o... lingură. Cât să bagi o dată-n gură (amuse bouche, cum zic francezii). Ceva cu dovleac copt și brânză – iamiii! Și am primit încă o gustare din partea casei – ceva cremă de brânză cu sfeclă și un fel de pate de ficat. Pare banal, dar să știți că efectiv te lingeai pe degete; am încercat să dibuim ingredientele secrete, însă ne-a fost imposibil. La cremuțele astea ni s-a adus și un pic de pâinică de casă, câte o felie și câte o mini-chiflă de căciulă.
Cu aperitivele ne-am sincronizat perfect, în sensul că fiecare a ales ce a vrut, dar s-a nimerit să le cuprindem pe toate (normal că eram curioși să gustăm unul de la altul): crochete cu carne de vită, sos de ciuperci, un pic de salată rucola și mămăligă (reinterpretată, sub forma unei foițe crocante 😊); un mini-curry cu pește, creveți și fâșii de legume; gnochi cu dovleac, pleurotus și salvie. Minunate toate! Eu am ales prima variantă.
La felul principal s-au luat doar 2 chestii: steak de vită cu cartofi dulci (sub formă de piure) și păstârnac (chips-uri) și cocoș pitic cu dovleac (tot piure), buchețele de conopidă și chips-uri de ridiche. Varianta de rezervă, pe care n-a vrut-o nimeni, suna așa: mămăligă, smântână afumată, ou poșat, varză, spanac. De prisos să repet: curcubeu pe cerul gurii!
Desertul a constat în tartă cu cremă de vanilie, mere și alune de pădure. Mărul se prezenta copt, sub forma unei hemisfere. Aceasta fusese depusă peste aluatul de tartă (în care fuseseră încorporate alunele), în centru, fiind înconjurată, precum petalele unei flori, de guguloaie de cremă fină vanilată. Doamne, cum a fost!... Desigur, le-am dat să guste și celor care nu optaseră pentru desert.
Nota de plată a totalizat 633 lei, având inclus bacșișul de 10%. O astfel de experiență gourmet n-are cum să fie ieftină, dar n-am regretat niciun bănuț și abia aștept să revin la Cimbru Author!...
În loc de epilog
Mi-am amintit mai apoi că astă vară, când ne-am dus să-i luăm pe Paul și Diana de la Cluj, pin-uisem pe hartă 2 opțiuni de mâncătorii aproape de hotelul unde am tras (Hanul Fullton). Am ales, la întâmplare, Rochelle Restaurant & Pub (de fapt, elementul hotărâtor a fost că se află pe malul Someșului). Celălalt se cheamă Cimbru (str. Decebal 37). M-am întrebat, desigur, dacă o fi vreo legătură între Cimbru și Cimbru Author. Este. Au același patron, pe Chef Nicu Crăciun. Și mai există o locație din aceeași familie, pe care încă n-am vizitat-o (Uzina de Mici, str. Crizantemelor 24); de fapt, am aflat de ea săpând un pic pe net și descoperind acest articol: https://www.clujlife.com/2021/12/07/despre-evolutia-cimbru-interviu-cu-nicolae-craciun/
Trimis de crismis in 30.04.24 12:48:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@crismis: Foarte-foarte faină experiența voastră la acest restaurant fine dining.
”O astfel de experiență gourmet n-are cum să fie ieftină...
total de acord.
Oamenii merg la restaurant nu numai pentru că le este foame, ci pentru că uneori vor să aibă parte de lucruri inedite, prin care să iasă din cotidianul social și culinar. Și nouă ne plac chestiile de genul ăsta și când avem ocazia, nu ne dăm în lături de la a experimenta.
Am citit și interviul cu Nicu Crăciun - unul dintre antreprenorii care a avut curajul să riște și iată, a reușit să aibă succes cu aceste concepte îndrăznețe. Să sperăm că va rămâne pe piață mult timp.
Ce de bunatati ati mancat! In asemenea conditii nu mai exista nicio
regula, mananci tot ce primesti! Si daca mananci tot din farfurie, am
vazut eu, ca mai primesti si alte bunatati...
Sa va fie de bine si de invatatura! Cine papa tot... e premiat.
La ce sofistecarii ati avut e normal ca si nota sa fie pe masura.
Iar v-ați răsfățat papilele gustative, dar de data asta a fost un „regal de top” !!!
Ptiuuu! , ce de sofisticării în farfurii! Totul, începând de la ofertele din partea casei (lingurile de lemn - inedită prezentare - cu mini-aperitivul), trecând prin felurile principale și până la desertul cu măr și vanilie, frumos aranjat, este ceva mult deosebit față de alte meniuri și vă felicit pentru alegerea restaurantului!
Și cocktailurile arată bine de tot, mai ales cel din P11. Ce mai încolo-și-ncoace, un meniu de zile mari, că doar nu de multe ori te întâlnești cu copiii plecați din „cuibul” părintesc!
Cred că același concept de puțin și foaaaarte bun, l-am întâlnit la „Soro lume” , un restaurant bucureștean, la care am fost în ianuarie '23. Și acolo orarul este de numai patru zile/săptămână și în intervale diferite, dar numai după ora 12, cu pauze în anumite zile.
Acești tineri care au deschis aceste „mâncătorii” , merită tot respectul din partea noastră!
Să vă fie de bine! Aștept un viitor review cu ce veți mânca (și bea) la „Cimbru” sau la „Uzina de mici” !
Felicitări și... Să aveți un Paște așa cum vi-l doriți!!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Maimuța Plângătoare] Maimuța plângătoare – un restaurant cu nume inedit!!! — scris în 01.11.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Rhedey Cafe] Delicii ale bucatariei unguresti din Transilvania — scris în 28.08.24 de Flo66 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Câteva experiențe culinare în Cluj — scris în 28.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant & Pub Rochelle] Papa bun cu view plăcut — scris în 05.11.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Carmangeria Moldovan] La carne — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Form Cafe (Pub)] Form — scris în 04.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 2 restaurante deosebite în Cluj - Joben și Casa Boemă - și alte mărunțișuri — scris în 11.03.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ