GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Trófea Grill Budapesta
Sfârșitul anului 2019, ne-a prins în Budapesta, un loc pe care voiam de multa vreme sa îl vizitam.
Iată-ne pentru 7 zile de vacanță, in acest oraș minunat. În săptămâna dinaintea Crăciunului a plouat în fiecare zi și a fost destul de frig dar din 26.12, când am ajuns noi, a fost soare și asa a fost pana la sfârșitul anului și în prima zi a anului nou.
Am ajuns la Budapesta cu avionul și pentru ca aveam sa stam aici o săptămână, am zis sa
experimentam pentru prima data, ca și varianta de cazare, închirierea unui apartament, prin Air...
Desi aveam posibilitatea de a găti acasă, am ales sa mâncăm în fiecare zi afara, în oraș.
In prima zi, după ce am ajuns, am mâncat ceva rapid într-unul din târgurile de Crăciun, aflate în apropierea străzii Vaci Utca. A fost prima si ultima data când am mâncat pe strada, cât am stat în Budapesta, căci aveam programat sa ajungem la Trofea Grill. Ma interesa conceptul de all you can eat pe care l-am cautat și la Viena când am fost dar am găsit doar ceva cu specific asiatic și nu ne-a convins prea tare. În fine, revenim la Budapesta, la Trofea Grill, mai exact despre care citisem pe un site unde turiști din întreaga lume lasă recenzii restaurantelor (și nu numai). Chiar și aici pe site, am găsit niște recenzii mai vechi care făceau trimitere la Trofea Grill.
Așadar, sunt 6 locații răspândite în oraș, doua peste Dunăre, în Pesta și 4 locații în Buda. Programul de funcționare este 11.30-12.00 = 00.00, in fiecare zi.
Apartamentul in care am stat în Budapesta era situat pe strada Vámház krt, în imediata apropiere a Central Market Hall, care este cea mai mare și mai veche piață interioară din Budapesta. Aceasta este situata pe malul Dunarii, langa Podul Libertatii.
Cel mai apropiat de apartamentul unde locuiam, era restaurantul Trofea Grill din Király ut. 30-32, situat cam la 2 km. Acesta este și restaurantul în care am mâncat 6 zile pentru ca într-una din zile, am ales sa mâncăm în alta locație, Trófea Grill situat în Margit krt. 2, langa Podul Margareta, (în maghiară Margit híd) care este unul din cele nouă poduri peste Dunăre, legând Buda și Pesta.
Am ajuns în prima noastă seara, la Trofea Grill din Király ut., destul de ușor (trăiască Google!)
Am fost întâmpinati la ușa de un ospatar care ne-a întrebat dacă este prima data când mergem într-un restaurant Trófea. Am răspuns ca da, suntem pentru prima data acolo și ne-a explicat cum stau lucrurile:
Timp de 2 ore poți sa mănânci și sa bei cât vrei, pentru un preț fix. Fiind în perioada sărbătorilor, prețul a fost același in fiecare zi, și pentru prânz și pentru cina, plăteam 26€ / persoana.
Băuturile sunt servite la masa, de ospătari.
Prețul conține un consum nelimitat de vin, bere draft, băuturi răcoritoare, apă minerală, cafea și cappucino și cocktailuri și vin spumant (ei o numeau șampanie). Alte băuturi alcoolice, înscrise pe cărțile din meniu, pot fi comandate contra cost.
La grătar, puteți alege dintre o mare varietate de carne crudă, care va fi pregătită de bucătar pentru dvs, carne de pui, curcan, porc, creveți, ton, calamar, somon și multe legume: ciuperci, dovlecei, vinete, ardei...
Zona unde era așezată mâncarea era ca un fel de scena, în forma pătrată accesul se făcea urcând câteva scări, prin stânga sau urcând o rampa, în partea dreapta. Accesul era ușor și de-o parte și de cealaltă.
Despre felurile de mâncare, numai de bine, ca să zic asa:
Supe: Supa de carne cu legume, gulaș, supa ragu cu tarhon, supa crema de legume.
Startere: ficat de gâscă, platou tradițional unguresc, racitura de curcan, vinete cu maioneză, platou mix de peste: somon afumat, macrou afumat, creveți in sos sweet chili, sushi.
Salate: salata Waldorf, salata grecească, salata de cartofi cu maioneza, salata de porumb cu maioneza, salata de oua, salata Caesar.
Preparate calde: carne de vânat in stil Burgundi, tocana ungureasca de miel, tocana de vită cu găluște, rață la cuptor cu varza roșie, clătite umplute cu pui paprika, coaste la grătar, rulouri din piept de pui, în bacon.
Garnituri: Găluște din cartof, orez, cartofi picanți, varza călită, legume la tigaie, legume la grătar.
Deserturi: Somlói galuska - prăjitură cu sos de ciocolata, tiramisu, cheese cake, tarte cu fructe, biluțe cu cocos, tort Sacher, prăjituri de casa (foi umplute cu ciocolata, dulceața, nuci), bagli cu mac și nuca, fructe proaspete, tarte cu lămâie.
Băuturi: Șampanie, vin alb și rosu, bere, suc de fructe, Coca-Cola, cappy (0.2l), apa plata, minerală, cafea, cocktailuri: Cuba Libre, Mojito, Gin Tonic, Cosmpolitan, Margarita, Sex On The Beach, Testarossa, Safe Sex On The Beach... Si multe altele, căci nu le-am scris eu chiar pe toate.
Ce este de reținut, faptul ca mâncarea este foarte gustoasa, se vede ca este proaspăta, nu am sesizat nimic anormal timp de o săptămână cât am mâncat acolo. Tot timpul verificau sa fie pline toate tăvile, și nu am văzut niciuna goala, în niciuna din zile. Felurile de mâncare sunt cam aceleași (cred) în toate restaurantele. Cel puțin în cele doua în care am mâncat, erau cam la fel. (cu mici excepții).
Restaurantul din Király ut. era împărțit în trei zone, delimitate într-o parte (dreapta) de niște pereți de lemn și sticla, în cealaltă parte (stânga) pe recepția /garderoba. Peste tot este curatenie, în restaurant și la toalete.
Înăuntru restaurantului este o atmosfera plăcută, cu lumini calde nu foarte puternice care îți dau o stare de intimitate, muzica în surdina. Ospătarii foarte atenți, aduceau la masa o cana cu limonadă (una din cele mai bune pe care le-am băut vreodată) și întrebau tot timpul, ce vrei sa bei, ce va mai aduc de băut, doriți cafea? ...
Tot ei aduceau la masa pizza, treceau pe lângă masa și lăsau o farfurie cu doua felii mari de pizza abia scoasa din cuptor. Erau tot timpul atenți, sa ia de pe masa farfuriile goale și n-am avut niciodată senzația ca se fac ca nu vad, asa cum se mai întâmplă pe la noi.
Aceeași atitudine a angajaților am întâlnit-o în ambele locații, de fiecare data când am intrat în restaurant, ni se explicau care sunt condițiile apoi ne întrebau dacă suntem de acord sa rămânem și abia după aceea ne conduceau la masa. Restaurantul era plin tot timpul, și nu erau doar turiști, erau și localnici care luau masa cu familia. Ei organizează tot felul de evenimente, seri cu folclor, sunt disponibili pentru petreceri private, zile de naștere etc
Tariful plătit de noi a fost unul pentru zile de sărbătoare. In afara de luna decembrie (când tarifele sunt modificate), exista tarife diferite pentru mesele din zi și de la sfârșit de săptămâna când preturile sunt mai mici decât în zilele de sărbătoare. Se poate plăti cu cardul, inclusiv bacșișul!!
Copiii între 8 și 14 ani beneficiază de reducere de 50% la ora prânzului în weekend și de sărbătorile naționale. Copiii sub 3 ani mănâncă gratuit în fiecare zi. Pentru a primi reducere, este necesară un act de identitate pentru dovada vârstei.
Recomand Trófea Grill, pentru calitatea mâncării, pentru diversitate și nu în ultimul rand pentru calitatea serviciilor! Este o experiență!!
Va atașez poze, din ambele locații în care am fost.
Va doresc un an nou plin de realizări și multe vacanțe frumoase!!
Trimis de Florris in 05.01.20 12:48:22
- A fost prima sa vizită/vacanță în UNGARIA
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Florris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte bine descris restaurantul Trofea Grill din centrul Budapestei de catre Florris.
Vin cu un update, cu preturile din luna mai 2023 la restaurantul din Kiraly utca. Pretul pranzului este de 21 Euro/persoana de luni pana vineri iar pentru cina de 29 Euro/persoana de luni pana joi.
Cina in zilele de vineri, pranzul si cina sambata si duminica precum si in zilele de sarbatori legale este de 34 Euro.
Recomand restaurantul.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Meat Heaven by Tuning] Restaurant super în Budapesta — scris în 01.12.23 de Arismat din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Pleh Csarda] Restaurant :) Pleh Csarda Budapesta — scris în 14.03.23 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Pekary-kastely etterem [Pecel]] La conacul cu mâncare — scris în 25.02.23 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [New York Cafe] New York Cafe Budapesta, un must see — scris în 15.06.22 de creivean din ORADEA - RECOMANDĂ
- May.2019 [Restaurant Kiosk] Restaurant Kiosk Budapesta — scris în 12.08.19 de silvia tudoran din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Unde am mâncat (și unde nu am mâncat) la Budapesta, de Crăciun 2017 — scris în 19.12.18 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 [La Lucia Restaurant] La Lucia, restaurant scump dar drăguț — scris în 07.01.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ