GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Pescarus
Restaurantul Pescarus se afla in Parcul Herastrau din Bucuresti, pe Aleea Pescarus. Exista acces auto pe aceasta alee care se formeaza din Bulevardul Beijing, din imediata apropiere a unui sens giratoriu. O prezentare completa a locatiei destul de cautata in Bucuresti se gaseste pe site-ul lor www.restaurantpescarus.ro. Restaurantul pEscarus s-a nascut, se pare, in anul 1939! Nu, nu am gresit. Multe generatii de bucuresteni si romani si nu numai i-au trecut pragul. Eu mi-l amintesc inca din anii ’70 cand eram copil si nu de putine ori ma plimbam in Parcul Herastrau cu tataie, cu mamaie, cu parintii, alte rude si treceam pe langa Pescarus. De frecventat insa nu l-am frecventat de foarte multe ori, dar de cateva ori, numarabile pe degetele de la o singura mana, tot am facut-o.
Pescarus a avut oaspeti de seama, despre care puteti citi pe site-ul lor sau poate le gasiti impresiile in cartea de onoare a restaurantului. Dar nu despre aceasat este vorba in articolul meu.
Pescarus face parte din grupul City Grill unde puteti folosi aplicatia Out4Food, despre care am mai amintit intr-un review despre Hanu’ Berarilor vezi impresii. De fapt de la aceasta aplicatie mi se trage si ultimul popas la Pescarus. Intr-o anume zi de noiembrie aplicatia mi-a trimis un mail care imi amintea ca vine … ziua mea. Si ca pot beneficia de un voucher aniversar cu ocazia respectiv in perioada de la la. Acesta se refera la o felie de tort gratis pentru toti invitaii mei. Daca mai pun si ca aveam vreo 100 de puncte bonus din aplicatie care inseamna tot atatia ron reducere la nota de plata, m-am convins eu pe mine sa imi invit cativa oaspeti de ziua mea la Restaurnatul Pescarus. Am facut rezervare cu o saptamana inainte, am anuntat invitatii …. A venit ziua cu pricina, pentru mine la o varsta ce da cu virgula, mult mai mult de 48, dar mai putin de 49!
Am gasit loc de parcare (se plateste la intrarea pe alee) chiar in rotundul din fata intrarii. Era seara, restaurantul era frumos iluminat. Am intrat, la “primire” ne-a intampinat o domnisoara. OK, nu stiu daca era domnisoara, e doar o presuunere si un compliment se dorea a fi. Ma asteptam de la o fata umana la un zambet, la o fata luminoasa. Mai ales de la o femeie. Mai bine puneau in locul ei o harta cu amplasarea meselor rezervate. Am fost condusi la masa noastar de 12 persoane.
Masa era in al doilea salon cum intrai, primul fiind complet liber, al doilea insa plinut. In zilele calde exista si o terasa in spatele restaurantului, anume pe malul lacului. Salonul avea in centru un bar mare, si partea opuisa acestuia o scena si o suita de instrumenet muzicale pentru formatia ce avea sa presteze incepand cu o anumita ora. Masa noastra era amplasata lipita de scena si de orchestra si ne-am bucurat ca la ora la care ne-am asezat la masa singurul zgomot din restaurant era cel de fond, si al copiilor care s-au jucat tot timpul pe scena. Pe geam puteam admira lacul atat cat se vedea la ora de seara. Un cuvant de lauda pentru trupa care avea sa vina la programul muzical, mai tarziu. Au cantat piese instrumentale calde, placate, linistite. Recunosc ca am fost ingrijorat cand am vazut masa noastra langa scena la gandul ca ne vor sparge timpanele si nu ne vom mai auzi intre noi.
Referitor la aspectul salilor atasez cateva poze. Sala de mese era una dreptunghiulara, foarte lunga. Din cand in cand auzeai cate un “la multi ani” life, ba la o masa, ba la alta.
Pe una din laturile mici ale salii, pe unde este si accesul catre terasa, era organizata piata de peste, o expozitie de vietuitoare acvatice proaspete prezentate pe un pat de gheata, produse care se puteau comanda si consuma.
Meniul restaurantului este unul foarte bogat si nu imi propun sa il prezint. Cam scump, ca, deh, suntem in nordul Capitalei.
La masa noastra unii au comandat individual, altii ne-am bagat la platouri. S-au adus pe masa, snitele, cartofi prajiti, salata de cruditati, platouri cu carnuri (inclusiv pastrami de oaie adaugata la cerere), un platou cu multe branzeturi, muraturi. A baut fiecare cea poftit, au predominat non-alocoolicele.
Despre bucate parerile mesenilor au fost impartite. Foarte laudate salaat, snitelul pastrami, restul cam la polul opus. Tortul adus bonus la sfarsit a fost insa delicios, cu crema de vanilie, cu ciocolata, cu ceva cranturi pe deasupra, pufos, unanim apreciat.
Servirea a lasat foarte foarte mult de dorit. Minusuri mari la comenzi uitate, timpi de asteptare foarte lungi, stangacii ale ospatarului si ajutorului sau, care erau neimplicati, foarte senini la toate lipsurile semnalate, dar in ceata cand au vazut mai putin bacsis decat se asteptau. Nici curatenia nu excela in restaurant si in spatiile vizitate. Nota foarte mica pentru sevicii.
Tinand cont ca oferta pe piata este imensa, nu ma voi mai inghesui prea curand in acest loc, poate doar daca sunt invitat.
Trimis de Dan&Ema in 28.11.17 13:51:13
27 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
27 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dan&Ema: Ma manca pe undeva, prin zone dorsale sa merg la Pescarus. Am auzit ca e chef Sorin Bontea, tipul care a fost pe la Master Chef si eram curios sa mananc ceva gatit de el (sau, ma rog, sub supravegherea lui).
Dar la fel de importanta ca mancarea este si servirea si daca zici ca-s cu pluta in Pacific, ma mai gandesc.
Oricum iti multumesc pentru articol. Pe mine unul chiar ma ajuta.
@Dan&Ema: Un restaurant vechi și cunoscut, de care mă leagă multe amintiri din tinerețe. Cu toate minusurile, sper că te-ai simțit bine de ziua ta. La Mulți Ani!
Şi noi am fost acolo astă vară şi nu am fost foarte mulţumiţi nici de ambient, nici de serviciu, nici de mâncare, adică aşa şi aşa. În tinereţea mea era cel mai select local la care puteai merge vara. O tempora, o mores! La mulţi ani încă o dată Dane, să-ţi trăiască franţuzoaica şi să vă bucuraţi de copii.
@Dan&Ema: Să trăiești, să-ntinerești, că tu n-ai nici o treabă cu-mbătrânitul!
Vezi, măi Dane, măi? Dacă citeai pe AFA ce-a scris @fanespoitoru, n-ai mai fi fost așa șocat! Că și conu” Fănică și-a luat-o la Pescăruș!
Dar, totu-i bine când se termină cu bine! Ai fost cu oameni dragi și asta a contat!
Hai, LA MULȚI ANI! și sănătate!
@Zoazore: Multumesc! Saru’ mana! Sanatate, voie buna si tinerete la toata lumea! ????????
@Michi:
Sarut mana, mama Michi! Stiu ca pe vremea lui nea Nicu era considerat un restaurant select. Acum este sa ii spunem “Noul Pescarus” care se dovedeste ca nu a stiut sa tina stacheta acolo sus, numai numele ce il recomanda. Dar daca mergi si il percepi ca asa si asa, apoi cauti alta optiune ca doar sunt destule.
Multumesc pentru lectura, ecou si urari! Sanatate! ????????
@Carmen Ion:
M-am simtit foarte bine fiind cu cei dragi aproape, ba pot spune ca a fost clickul care m-a scos dintr-o pasa proasta. Imi place mult amplasarea Pescarusului acolo pe malul Herastraului. Este un reper. Mai ales ca ma plimbam des prin parcul H.
A propos de pescarus, cand i-am spus Denisei ca mergem la pescarus si-a amintit de pescarusul care a muscat-o la Eforie asta primavara si a acceptat doar explicatii suplimentare sa onoreze invitatia! ????
Sanatate! Numai bine! ????????
@ghisor:
Si eu am auzit ca e un Chef, cum se spune acum, pe la bucataria lor. Daca e adevarat, atunci e unul modest. Eu am fost in alta locatie unde activa un asemenea Chef, dar functionand dupa concept “open” vedeai ce face si iti mai si explica si experimenta si cu tine daca vroiai si absolut totul a fost senzational. Pe cand la Pescarus ceea ce am laudat ar trebui considerat oarecare prin comparatie. Si servirea face parte din impresie, ca si primirea. Si chiar au fost pluta. De aia cred ca era plin bolul ala din poza cu plute.
Chiar nu recomand Pescarusul intr-o piata libera si bogata in optiuni.
Multumesc de lectura si ecou! Numai bine! ????????
@Dan&Ema: La mulți ani!
Să vă fie de bine!
Când e un grup mare, facem haz de necaz, ne amuzam pe tema serviciilor. Altfel ar fi deranjant, spun eu
Ești Săgetător?
@krisstinna:
Sagetator, sa traiti!
Normal ca facem haz si continuam sa ne simtim bine, dar ca organizator, stii tu, iti doresti sa iasa bine si sa fei invitatii multumiti. Oricum nu au fost fitosi si nu a fost o problema majora calitatea serviciilor oferite de restaurant.
Iti multumesc pentru urari! Numai de bine si sa ne vedem sanatosi si voiosi!
City Grill au meritul de a fi reînviat o serie de cîrciumi emblematice și clădiri istorice. Dar sînt o industrie, și mîncarea e în ton cu asta: cantitate mare și calitate mediocră. Nu mi se pare că vreunul din restaurantele lor se evidențiază prin ceva, și nici nu cred că au în intenție. Sînt ospătării pe bandă rulantă.
@Dan&Ema: Mulți ani trăiască! Mulți ani trăiască! Laaaa muuuulți ani! Sănătoși, voioși și plimbăcioși! În ordinea asta.
@abancor:
Eu am pareri diferite despre locatiile luate de ei sub palarie. Hanu Berarilor Casa Soare - excelent si mancare si servicii, mai putin bauturi, parere rezultata din peste 10 vizite. Caru cu Bere - excelnt mancare si servicii, din vreo 5 vizite. In ultimii 3 ani. Asa ca nu i-as baga pe toti in aceeasi oala, parerea mea.
Ideea e că nici unul nu mai e în elita gastronomică a orașului, cum erau unele dintre ele odată (cum zic ecourile de mai sus, eu nu le știu de pe vremea aia). Acum sînt restaurante populare, nu se poziționează în categoria „select”.
@Dan&Ema: Nu va speriati, ca nu am trecut la capitolul restaurante. Dar asa cum am promis, voi incerca sa adaug ceva, din ce imi aduc aminte si de legatura mea cu acest restaurant. Am fost in acest restaurant o singura data, in 1970, cand impreuna cu cativa colegi, cautam un local unde sa organizam banchetul de absolvire a STACO. Daca pana la urma am ales restaurantul Bordei, peste mal cum ziceam noi in acea vreme. Si pentru ca promisiunea mea de a scrie ecouri la asemenea articole se refera la amintirea modalitatilor de a ajunge la acel local cu ITB-ul, eventual cladiri importante care erau cu multi ani in urma in zona, la munca Liviule!
La restaurantul Pescarus se ajungea in anii 1967-1970, cu troleibuzul 83, care venea de la Bellu, Magistrala, Piata Unirii, Universitate, Romana, Piata Victoriei, bd. Aviatorilor si avea capatul langa intrarea in parc spre restaurant si la cateva zeci de metri de intrarea la depoul si garajul Nordului, unde se retrageau troleibuzele de pe linille 81,82 si 83, sau autobuzele liniei 31. Tot acolo intorcea si autobuzul 45, care mergea in comuna Tunari., iar sos. Nordului mai era traversata de autobuzul 112, care venea de la Laromet, prin Damaroaia, Straulesti, traversa sos Ploiesti, prin spatele aeroportului Baneasa, sos Pipera, pana la linia CFR Constanta.
Daca am batut campii imi cer scuze, dar eu inca mai cred ca daca nu ne cunoastem trecutul, nu vom avea viitor.
Numai bine si calatorii placute!
@liviu49:
Eu tin minte ca mergeam zilnic cu linia 81 de troliebuze de la Romana la capatul de la intrarea in Parcul Herastrau dinspre roata. Eu asa stiu: 81! Pe atunci faceam ceea ce azi s-ar numi gradinita particulara cu predare in limba germana, cu Tante Kuki care lua o gramada de copii de 3-5 ani si statea cu noi in Herastrau la roata mare, unde erau si pauni, si se juca cu noi conversand numai in germana si ne mai facea si educatie... tot germana.
Foarte bine mi-a prins in viata! Dumnezeu s-o ierte, a murit la cutremurul din 77 in blocul de la Casata (Piata Romana) care s-a prabusit.
@Dan&Ema: Anunț pe FB: Revelion ghiduș la... Pescăruș! Ce zici”neamțule”?
@Zoazore:
Nu petrec revelioane la restaurant, cu atat mai putin la Pescarus
@Dan&Ema: Troleibuzul 81 circula de la Gara de Nord la Aeroportul Baneasa, pe traseul IG DUca, str Dreapta, Nicolae Titulescu, pana in piata Victoriei o lua la stanga pe 1 Mai, apoi la dreapta, prin spatele Muzeului Partidului, iesea in Kisselef, Arcul de Triumf, Piata Scanteii, gara Baneasa, Aeroport. De la Romana se ajungea la Herastrau cu 82 si 83, care pana la piata Aviatorilor aveau traseu comun. De acolo 82 o lua la stanga pe Aleea Trandafirilor la Arcul de Triumf, pe langa parcul Herastrau si de acolo la aeroport. Troleul 83, de la piata Aviatorilor mergea inainte pe Aviatorilor, trecea de Kalinin, traversa podul peste lacul Floreasca, apoi strandul si restaurantul Bordei si capatul, pe sos Nordului, langa depou.
In acelasi bloc de la Casata, la cutremurul din 1977, a mai murit Doina Badea, impreuna cu sotul si cei copii. Iar in fata cofetariei, chiar in scuar avea statia autobuzul 34, care mergea la piata Clabucet, unde intorcea in fata cinematografului Excelsior. Numai bine si calatorii placute!
@liviu49: Ai dreptate! Acum imi amintesc corect! 81 era de la Gara la Baneasa, am confundat! Mea culpa! Si cand te gandesti ca la 10 ani nu faceam asemenea greseli, stiam toate liniile ITB si adultii se distrau cum le explicam eu cu ce mojloc de transport se ajunge dintr-un loc intr-altul, in Bucuresti!
????
@Dan&Ema: Si cu troleul 81 se putea ajunge la roata din Herastrau.
Avea o statie la Arcul de Triumf, apoi la Muzeul Satului, apoi la Pavilionul h, la avion si apoi la Piata Scanteii.
Troleul 82 avea o statie in plus fata de 81, la Piata Aviatorilor, iar troleul 83 avea statie la Piata Aviatorilor, apoi la Kalinin, urmatoarea la Bordei si apoi la capat, la depou. Toate aceste statii erau in imediata apropiere de o intrare in Parcul Herastrau.
Nu am intrat pe acolo, dar banuiesc ca se putea intra in Herastrau si de la Fantana Miorita, sau de la podul dintre lacul Baneasa si lacul Herastrau.
Numai bine si calatorii placute!
Celebrul și pretențiosul Pescăruș...
Creveții golden îmi par cam vineți
Salonul îmi pare drăguț însă la renumele restaurantului parcă m-aș aștepta la altfel de pahare decât ce văd pe bar.
Îmi place și butoiul de lângă bar.
Interesantă explicarea nodurilor – dacă era în română mi-ar fi folosit și mai mult
chiar au confiscat cadoul?? Aha! Credeam că era decor de la restaurant... m-am lămurit...
Bonu-mi place că-i cu reduceri multe are efect psihic, așa...
@Dan&Ema: Cred ca umorul ne mai scoate la suprafata. Felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ