ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.12.2009
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 24.03.08
    STATUS: PRETOR
    LUNA
    OCT-2009
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    PLAJA şi MAREA:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    TIMP CITIRE: 2 MIN

    LOCANTA JARISTEA - Revelion 2010 la Hera Calita

    TIPĂREȘTE

    Locanta Jaristea

    Revelion la Hera Calita

    Am fost in luna octombrie in acest restaurant invitata de o prietena ce isi sarbatorea ziua de nastere. Acest restaurant e o frantura de istorie. Nu va straduiti sa va imaginati cum era Bucurestiul atunci, mergeti la acest restaurant. "Doamna casei" pastreaza pentru cei ce ii calca pragul, cate putin din farmecul vremurilor de inceput se secol XX... Cu siguranta e unic in peisajul Bucurestean, te face sa te intorci pentru cateva ore in atmosfera anilor 1900. Decor vechi autentic, mobilier, sfesnice, tablouri si icoane, lustre, vesela deosebita si multe alte piese unice intregesc atmosfera.

    Si ce este si mai dragut, este ca se si vorbeste ca la 1900. Asta da locului un farmec aparte.

    Servirea este ireprosabila. Unde in alta parte, in alt restaurant ingenuncheaza ospatarii langa masa, cu tipsia cu bucate intr-o mana si cu o torta in cealalta, prezentand intai mesenilor mancarea dupa care o aseaza pe masa. Bucatele servite sunt elaborate si aspectoase, din retete vechi pastrate cat se poate de bine.

    Atmosfera e intregita de dansatori profesionisti, de cantareti de mare clasa (uneori nici de microfon nu este nevoie pentru a te impresiona cu vocea lor extraordinara) si de lautari. Credeati ca la acordeon se poate canta muzica jazz? Un mare maestru poate. Totul e perfect.

    Va recomand cu tot sufletul acest restaurant. E... e... altceva.

    Asa ca am hotarat impreuna cu prietena sarbatorita atunci, cu familia fratelui ei si inca o prietena sa Trecem in Noul An, acolo. Sa ne simtim un pic “ cucoane si boieri “ si sa intram in 2010 intr-o atmosfera minunata.

    Cand am facut rezervarile am primit si programul de Revelion: “S-a aflat deja alcatuirea; randuite asa cum se cuvine, stau pregatite jertfa, dupa pohtirea fiecaruia carafele brumate cu beutura mai tare sau mai slaba; tuici, palinci, vermuturi, vutci, si alte marafeturi din acest fel “; “Se va dantui toata noaptea, treaba cuminte de altfel si toti boierii vor rostui obrazare, asa precum furii, adeaca petrecania se cheama Ball Masque.” (am citat din program). Ceva asemanator am scris si in www.gustos.ro (Aura)


    [fb]
    ---
    Trimis de Diaura* in 20.12.09 16:39:56
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

    VIZUALIZĂRI: 5503 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Hera Calita, - Locanta Jaristea
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
    PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 900 PMA (din 5 voturi)
    NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

    ECOURI la acest articol

    21 ecouri scrise, până acum

    Maria Smeu
    [21.12.09 09:47:43]
    »

    Cu siguranta va fi un Revelion de neuitat.Pe Ana Maria si Alfredo i-am vazut la tv. si au o voce impresionanta.

    robertsir
    [21.12.09 16:05:50]
    »

    Ai idee de ce ii spune "locanta"? Am auzit ca e tare scump pe acolo.

    Diaura*AUTOR REVIEW
    [21.12.09 20:46:20]
    »

    Locanta inseamna han; deci nu vine de la locatie.

    Intr-adevar la un local de 5* daca pot spune asa , nu te astepta sa fie ieftin. Dar merita. Nu sunt preturi mari si motive sa te plangi de ceva. E un pret corect pentru toate serviciile ; amenajare, mancare, ospitalitate, serviabilitatea angajatilor si nu in ultimul rand talentul cantaretilor si al dansatorilor.

    florincrisan*
    [24.12.09 10:36:17]
    »

    Diaura, te rog sa adaugi foto dupa Revelion. Sarbatori fericite.

    david
    [17.02.10 10:42:25]
    »

    Doamna casei nu este si patroana restaurantului?

    Am vazut-o la televizor de multe ori.

    Ai ceva dezvaluiri referitoare la preturi?

    Cand ajung in Bucuresti va fi primul restaurant in care voi merge, sa ma simt putin boier; cucoana gasesc eu pe acolo.

    Ai si votul meu

    Diaura*AUTOR REVIEW
    [17.02.10 11:28:32]
    »

    Intr-adevar, doamna casei este patroana.

    Asa cum am mai spus este un local de 5*, deci cu preturi pe masura. De exemplu o masa de patru persoane cu un platou mare cu aperitive, si o portie de prepelite cu garnitura, si alte trei portii cu fripturi de vita in nu mai stiu ce sos cu garnituri, desert cu mere coapte in sos de miere cu, patru prajituri, o carafa de vin, cafele, apa si ceva tarie pentru doua persoane, a costat 800 lei. Programul artistic incepe la ora 21. 00 si se termina dupa miezul noptii. In fiecare zi din saptamana este plin restaurantul, deci mai ales pentru weekend trebuie facuta rezervare.

    Meniul de Revelion a fost atat de bogat, incat cu greu chiar si cei mai gurmanzi au putut manca cate un pic din fiecare fel. La intrare am fost intampinati de patroana, cu sampanie cu serbet (P19) dupa un obicei de la inceputul sec. XX. In fotografia F16 se vede platoul cu aperive; crema de cascaval cu struguri facuta in casa, i cre negre, somon, branza cu gogosari, rulada de porc si de pui, pastrama, piftie, sunca de porc, si tot ce mai e acolo. Si multe alte feluri de mancare au fost aduse pe toata durata noptii; fripturi de porc, apoi de curcan si peste. In fotografia F10 ospatarii prezinta inainte de a aduce la mese prima parte din desert, apoi a urmat tortul si inghetata. Bautura a curs rauri (remarca in poza P15 in ce pahare se serveste vinul) iar programul a inceput la ora 22. 00 si la 05. 30 cand noi am plecat, inca nu se terminase. Un bilet de Revelion a costat 850 lei.

    Trebuie sa mentionez ca unor tineri, carora le place sa isi petreaca noptile in cluburi, putin probabil sa le placa acest restaurant.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
    Maria Smeu
    [17.02.10 12:07:18]
    »

    Votez din toata inima, in totala cunostiinta de cauza, nostalgica inca dupa petrecerea de anul nou

    din "Locanta Jaristea". Este cu siguranta un loc de mare rafinament, unic si special, de unde pleci doar cu regretul ca...trebuie sa pleci, fiindca nu poti ramane acolo...caci nu esti la tine acasa..offfffff!!!!

    Diaura*AUTOR REVIEW
    [17.02.10 12:11:26]
    »

    Maria ...inteleg ca ai petrecut si tu Revelionul la Jaristea? Super tare!

    magdalena
    [17.02.10 12:23:06]
    »

    Niste prieteni de-ai mei au petrecut revelionul aici intr-un an si au fost extrem de nemultumiti, cica li s-a dat peste la conserva... Acuma, eu nu am fost, dar din experienta altor evenimente similare de multe ori nu e la fel.

    Dupa cum ai povestit, l-as incerca, dar 850 ron e de persoana revelionul?? Ai putut manca tot ce e acolo??

    Altfel, cam care sunt preturile asa, intr-o zi obisnuita?

    Diaura*AUTOR REVIEW
    [17.02.10 13:01:07]
    »

    magdalena, nici vorba sa pot manca tot.

    Daca cineva se uita doar la preturi desigur va spune ca este scumpa mancarea. Dar nu asa trebuie privite lucrurile; este vorba de atmosfera, de toate decorurile vechi, autentice si scumpe si nu in ultimul rand de artisti foarte buni care si ei isi merita banii. In concluzie , pentru omul de rand , este o locatie in care mergi cu ocazia unui eveniment deosebit, nu un restaurant la care sa te opresti in drum spre casa cand nu ai chef sa gatesti.

    Dupa parerea mea, fara 150 lei /persoana nu te poti simti bine acolo, asta ca sa mananci, sa bei si sa primesti si un desert.

    Sau mai exista varianta sa comanzi un platou cu aperitive ( 200 lei unul mic sau 400 unul mare ) la care sa adaugi ceva de baut.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    magdalena
    [17.02.10 18:47:55]
    »

    Am inteles.... Pana la urma trebuie sa fii gurmand totusi.

    webmaster13
    [17.02.10 20:50:39]
    »

    jazz? acordeon? atmosfera anilor 1900?

    in consecinta o melodie zic eu la fix pentru aceste impresii. Mai ramane parerea Diaurei!

    ps. ia ghiciti ce inseamna 400?

    Diaura*AUTOR REVIEW
    [17.02.10 22:02:37]
    »

    webmaster13 (cu noroc acest 13) daca esti asa de dragut si vrei sa faci pe plac unor doamne, poate ca " Zaraza cu Cristian Vasile " ar fi mai potrivita? si ce inseamna 400?

    Admin
    [17.02.10 23:41:29]
    »

    "400" inseamna ca... si webmasterii au drept sa voteze, nu vi se pare normal?

    Diaura*AUTOR REVIEW
    [17.02.10 23:56:32]
    »

    Multumesc pentru 400 si iti ofer paharul cu sampanie cu serbet din P19.

    webmaster13
    [18.02.10 00:07:20]
    »

    atunci Zaraza sa fie !

    sisiri
    [07.11.10 19:25:09]
    »

    Jaristea = dupa parerea mea, restaurantul nu se adreseaza decat celor cu venituri foarte mari si care nu le pasa daca nota e incarcata la greu, daca vreti sa sarbatoriti un eveniment nu poti sa te bazezi pe un buget calculat in prealabil, cand ajungi acolo ti se baga pe gat obligatoriu aperitivele aproximativ 700 ron10 persoane, bauturile se aduc la masa fara numar fara sa comanzi. Si la sfarsit surpriza in jur de 3500 ron pentru 10 pesoane. M-a dezgustat faptul ca la orice contact cu ospatarii simti ca sunt instruiti sa te jupoaie. Am o parere groaznica, mai ales ca nici programul artistic numai este cine stie ce.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    Diaura*AUTOR REVIEW
    [07.11.10 20:02:40]
    »

    @sisiri Inteleg ca ai fost acolo cel putin de doua ori, daca poti compara programul de acum cu ce ce se desfasura mai demult; spui ca... " nici programul artistic numai este cine stie ce". Atunci inseamna ca a doua oara stiai la ce sa te astepti si ai fost motivata sa repeti experienta.

    Eu nu vad cum (indiferent de locatie) poate un ospatar sa iti bage pe gat aperitive (tu afirmi asta). Ti se aduce un meniu din care tu alegi ce doresti, vazand clar in partea dreapta pretul. Este foarte adevarat ca nu este un restaurant unde sa dai o fuga in orice zi cand vrei sa mananci in oras - macar din motiv ca trebuie sa faci rezervare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    sisiri
    [08.11.10 10:26:10]
    »

    Intaia oara am fost ca invitat acum 5 ani, iar acum am organizat eu petrecerea cu 10 persoane. La ei cand organizezi o masa cu un grup nu iti spune nimeni ca trebuie sa comanzi aperitivele si cand ajungi acolo iti spun ca asta e regula, ca inainte de felul 2 trebuie sa comanzi si aperitive, si ce poti face, cu invitatii la masa si cu fitele de rigoare nu poti sa refuzi, daca asta e regula. Numai spun ca daca vrei sa comanzi vinul casei, nu mai exista "s-a terminat" si trebuie sa comanzi la 750 ml care cel mai ieftin este 80 ron sticla. Deci acum iti povestesc in calitate de organizator, cand te duci ca invitat vezi lucrurile mult mai interesante.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
    webmaster26
    [29.10.17 16:29:59]
    »

    Mutat în rubrica "Organizare nunţi, alte evenimente private, BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!

    webmaster26
    [07.08.18 10:16:12]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

    ===

    Conform regulamentului art. 14, secț. B

    Articolele care descriu nunţi, botezuri, banchete, tabere, zile onomastice, revelioane, alte evenimente private — organizate, evident, în condiţii cu totul particulare — nu sunt acceptate în concurs = se publică fără PMA. În plus, articolele se publică FĂRĂ NOTE (notele nu sunt relevante pentru condiţii de cazare sau de servire a mesei etc din postura unui turist)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    david, Diaura*, florincrisan*, magdalena, Maria Smeu, robertsir, sisiri
    Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.094536066055298 sec
    ecranul dvs: 1 x 1