GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bistro Duzilor 12
Nu stiu daca si voi ati observat, dar s-au inmultit bistro-urile in Bucuresti vara asta de mai mare dragul. Carciumarii sunt oameni cu nas fin cand vine vorba de afaceri si au simtit ca pe timp de criza decat sa stea cu un restaurant de 4 stele gol toata saptamana si sa aiba doar cativa clienti in week-end, mai bine sa lase stacheta un pic mai jos, dar sa aiba clienti toata saptamana. Asa ca pe langa restaurante, acum in Bucuresti (poate si in tara) au rasarit ca ciupercile o multime de carciumioare, numite mai elegant bristro. Un bistro e acel mic restaurant, o afacere de cele mai multe ori de familie, in care mama gateste, tata face aprovizionarea si fiul sau fiica servesc clientii. Farmecul consta in relatiile de prietenie care se leaga intre cele doua tabere.
Am ajuns la acest bristro la recomandarea unor prieteni, care locuiesc in zona si care de cate ori nu au nimic prin frigider, sau ei ii este prea cald si prea lene sa gateasca ceva, dau o fuga si mananca ceva in gradina.
Daca nu esti din zona, trebuie sa fii atent sa nu ratezi intrarea in curte, atat este de discreta. Micul restaurant este amenajat intr-o casa cu etaj (nu vreo imensitate de vila) si micuta curte care are cred doar 100 mp a devenit gradina locatiei. Gardul a fost imbracat cu o impletitura de papura, pe jos a fost montata o pardoseala din lem, pentru a-i da un aer mai cald, mai primitor si usor rustic, copacul batran din curte a fost pastrat ca umbrar principala si responsabil cu adierea frunzelor, si au fost aduse mese si scaune comode. Gradina are suficienta umbra pentru vara asta caniculara (exista si trei umbrele imense) incat o cafea, un suc sau o gustare sa fie servite cu placere.
Am intrat si in cladire, ca sa imi fac o idee de cum arata interiorul pentru zilele raocorase de iarna sau in cazul in care o ploaie nu ne-ar permite sa mai stam in gradina. Mi-a placut. In holul de la intrare este amenajt barul, in fata caruia sunt doua fotolii comode, joase, din piele in care mai mare dragul sa te afunzi cu un pahar de ceva bun in mana, sau cu o ceasca de cafea aromata. Tot acolo este si un salon, cu mese si caune, unde doi cate doi sau in grup, clientii pot servi masa. Din acelasi hol, prin spatele barului se urca la etaj unde mai este un salon.
Nu am servit multe minunatii; am vrut mai mult sa iesim din casa, sa ne relaxam si sa " ciugulim " ceva, fara pretentii de lux. Preturile sunt decente, servirea prompta si ospatarita mai mult decat amabila si bucatarul indemanatic si rapid.
Daca stati in zona, merita sa va faceti un obicei de a trece pragul acestui bristro; sa va duceti acolo cu familia sau cu prietenii sa beti o bere rece in gradina, sa mancati ceva proaspat si bun pentru care nimeni din familie nu a lesinat de cald in bucatarie si sa lasati vantul sa va racoreasca dupa o zi de munca, stand in gradina.
Trimis de Diaura* in 30.07.12 22:24:43
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
am fost acolo
acum serios, am trecut in seara asta pe la bistroul cu pricina, imbiat fiind de review-ul de mai inainte. atmosfera super, bucatar pe masura, preturi decente. intradevar o afacere de familie sau asa te simti, ca acasa. cu o singura mentiune: proprietara (proprietarii) nu par a fi convertiti de la un 4 stele la un bistro, ci parca nu au vrut niciodata mai mult de atat, si sincer fac asta cum nu se poate mai bine. adevarul este ca daca ar fi incercat sa faca trecerea la bistro ar fi ramas ceva urme de fitze, insa in cazul de fata zero... nimic, nici o urma de fitza. pur si simplu un loc in care mananci bine si te simti pe masura. un minus insa: meniul care nu reflecta deloc atmosfera de bistro a locului. o multime de grilled things care nu-si gasesc locul (suntem satui de ceafa si muschi la gratar!!!) si prea putine preparate de tip "bistro". noroc cu bucatarul care iti ia meniul din mana si iti propune ce-i trece lui prin cap, numai bun sa fie. si a fost!
daca am sa revin? fireste, in limita concediului ce il mai am de facut in Romania. De vizitat neaparat!
ps - nota minus 14 acestui site, care pentru a posta o opinie iti cere 12 autentificari si o trecere prin sectiunea cumperi/nu cumperi o excursie. concluzie, poate au fost mai multi cei care a avut ceva de spus, insa au renuntat din cauza modului greoi de a o face. probabil ca proprietarilor domeniului le este teama sa nu se ocupe prea mult spatiu pe server.
@roro33, asteptam impresiile tale de acolo scrise ca review nou. Procedand astfel, ai ocazia ca prin notele si evaluarile proprii sa contribui la o medie mai reprezentativa a acestei destinatii. Daca doresti, copiaza textul de mai sus si reincarca-l - cu eventuale ajustari, completari etc - folosind linkul ADAUGA IMPRESII NOI (vezi imediat mai jos).
Mai ales ca ai reusit sa treci de cele 14 autentificari, drept pentru care meriti toate felicitarile comunitatii.
PS astea sunt strategic puse, ca sa descurajam amatorii de facut reclama!
@Diaura: @Diaura: Sa stii ca nu e totul asa minunat!
Eu am fost cu o prietena sa mancam la pranz (ora 15) si nu aveau bucatar, ne-a pregatit ceva (altceva decat am comandat) o tanara lituanianca vorbitoare de engleza (care avea si un copilas de un an in brate), dar ce a fost tragic: un ditamai sobolanul pe gardul curtii de alaturi care s-a plimbat linistit pret de vreo 5 minute (suficient cat sa imi stea pestele (semi) preparat in gat. Invitatia am facut-o eu asa ca nu i-am spus prietenei mele (statea cu spatele la gard) nimic despre sobolan. Am luat o teapa. Mare! Nu mai calc pe acolo. Never!
@eleb:
Imi pare rau sa aud ca ai patit asa ceva. Cu siguranta nimeni nu iubeste sobolanii.
Despre bucatar ce sa spun? ... se poate intampla orice. Acum sa il aiba... maine sa plece... Sau poate a lipsit doar in ziua aceea.
Buna,
am fost si eu acolo in 8 martie 2013 si am stricat o seara care s-ar fi vrut a fi macar placuta. Am sunat, am facut rezervare (desi nu era cazul pentru ca mai era doar o pereche la o masa), ne-a primit o domnisoara zambitoare care dupa ce ne-a adus mancarea (departe de minunatiile despre care se tot vorbeste in review-urile de mai sus), ne-a abandonat total pentru ca avea ceva important de discutat la masa celeilalte perechi. Si ca sa fie sigura ca nu o deranjam s-a asezat cu spatele la noi astfel incat o rugam pe doamna de la aceea masa sa ii spuna sa se uite la noi atunci cand am vrut o sticla de apa. Acum va las sa judecati daca gresesc cand spun NU acestui bistro.
@inic: și de la tine ne-ar plăcea să citim impresiile de mai sus scrise ca articol nou. Ar fi mai ușor de găsit de către cei ce se interesează de acest local și l-ar caracteriza mai eficient.
@webmaster: te rog sa ma crezi ca a fost singurul mod in care am reusit sa scriu. Probabil ca nu sunt eu familiarizata cu traseul care trebuie urmat
@inic: te cred; tocmai de aceea, am pus în ecoul meu anterior și link-ul pe care trebuie să faci clic cu șoricelul din dotare pentru a accesa formularul de introducere articol nou.
@inic:
Imi pare rau ca nu v-ati simtit bine, mai ales ca de 8 martie ma gandesc ca era un cadou facut sotiei (sau iubitei).
Eu am povestit cum ne-am simtit noi si cum am fost tratati. Fiecare isi povesteste experienta si in functie de ea recomanda sau nu un anumit local.
Cum oamenii sfintesc sau defaimeaza locul... se pare ca si ospatarii promoveaza un restaurant sau il pot baga in faliment cu o atitudine lipsita de politete si de profesionalism.
În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în București, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.
Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ