ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.08.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
LUNA
AUG-2011
familie cu copii
4 AD. + 3 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
75.83%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurantul Balcic – servirea lasa de dorit

TIPĂREȘTE

«Restaurantul Balcic ne aduce aminte de frumoasa si romantica capitala a Regatului Cultural al Romaniei – Orasul Alb – oras stravechi, loc de inspiratie al multor poeti si pictori»... Asa isi incepe restaurantul incursiunea in taramul preparatelor din bucataria bulgareasca.

Intamplarea a facut sa intram si noi in acest restaurant, trecand pur si simplu cu masina pe langa el si cum discutasem anterior unde am putea manca, am decis sa oprim si sa il incercam, mai ales ca imi aminteam ca citisem pe site despre el.

Restaurantul se afla chiar pe Calea Dorobantilor, langa celebrul Restaurant Perla. Am incercat sa imi aduc aminte ce a fost aici inainte si nu reusesc, poate cineva dintre voi sa stie mai bine.

Acum, se afla un restaurant cu un design imbietor si interesant. De cum intri ai senzatia ca esti pe o terasa, dar e numai o senzatie, pentru ca spatiul este semi-inchis, dar amenajat precum o terasa. Aici exista pana si un copac ce a fost crutat si care acum este un decor viu, amintindu-mi de restaurantul amplasat in incinta Castelului Hnevin din Republica Ceha, unde s-a ales aceeasi solutie. Dupa ce treci de «terasa», intri in restaurantul propriu-zis, care are doua sali, una in dreapta, foarte frumos decorata in culori calde si in care se intrezareste marea si Castelul Reginei Maria si care pare potrivita pentru organizarea de aniversari sau alte evenimente speciale si o sala in stanga, unde se afla si barul si care iti creaza senzatia ca te afli intr-o curte interioara: podea care imita piatra de rau, felinare, geamuri inguste, balcoane false luminate, usi false din lemn de culoarea mahonului, ca si mesele si scaunele, acest material dominand «scena». Un semineu din piatra cu niste lemne asezate ce asteapta musterii insetati sa ii incalzeasca intr-o zi friguroasa de iarna, este vedeta incaperii si creaza o atmosfera calda si romantica. Fiecare detaliu, de la tablouri, obiecte diverse si pana la flori vii sau imortele, incearca sa te introduca intr-un ambient special.

Aspectul negativ a fost acela al servirii, se pare ca domnisoarele nu sunt pregatite pentru o astfel de meserie. Desi erau numai doua mese ocupate in tot restaurantul si vreo trei fete, nu prea au inteles ce trebuie sa faca. Adica nu au luat intreaga comanda, pentru ca noi eram cu copiii dupa noi si evident, atunci cand a venit una dintre ele sa ia comanda, copiii se tot foiau, parintii tot dadeau indicatii si nu puteam comanda la unison, drept pentru care am comandat partial si le-am rugat sa revina in scurt timp. Au adus mancarea intre timp si au uitat sa ia alta comanda, desi le-am specifcat acest lucru, motiv pentru care doi dintre noi nu am mai comandat, ne-am uitat la ceilalti cum mananca si atat. Un lucru elementar in privinta servirii la masa este acela ca mancarea nu se aduce pe rand ci la toti comesenii in acelasi timp. Macar ca o regula de bun simt ar trebui aplicata. Si nu stiu de ce pareau atat de suparate de la inceput, fara un zambet pe buze. Pacat de locul placut in care presteaza.

In privinta preturilor pot spune ca nu mi s-au parut chiar mici (garniturile sunt, in general, peste 10 lei, salatele aidoma, pestele cca 40 de lei, o mancare 30-40 de lei, un meniu “complet” ar costa cel putin 50 de lei/persoana, fara bauturi). Ori nu prea sunt eu dusa pe la restaurante in centrul Bucurestiului, ori nu stiu ce sa zic. Pe site-ul oficial (http://www.restaurantbalcic.ro/meniu.html) gasiti si meniul lor cu preturile afisate.

Mancarea nu mi s-a parut ca arata foarte apetisant, ori ca este nemaipomenita. Putin cam sarat orezul, precum si supa de pui. Ciorba de burta a fost buna, ca de altfel si cartofii cu ciuperci si cascaval, precum si lipia bulgareasca cu branza ce a fost devorata de fi-mea cea mica. Daca nu am fi fost cu copiii dupa noi, poate ca am fi comandat mai multe feluri, inclusiv ceva dulce, pentru ca meniul este destul de bogat (au si cap de miel, midii, precum si iepure), iar unele preparate suna tare incitant!

Baia era curata, insa lipseau prosoapele de hartie, a trebuit sa folosim hartia igienica din toaleta pentru a ne sterge pe maini. Ghinion sa mergem la baie tocmai cand nu era hartie... Trebuie sa mentionez, insa, ca la masa, servetelele erau de calitate si suficiente.

Restaurantul se vrea unul ambitios, insa in ciuda atmosferei placute si a pozitiei centrale, prefer sa incerc un altul, la cate restaurante sunt in Bucuresti, nu vad de ce m-as mai intoarce la «Balcic». Mai bine ma urc in masina si ma duc peste granita, in orasul de unde isi trage numele restaurantul!. Pacat de «echipa de specialisti» care si-a pus amprenta aici, si care a fost adunata. «cu multa dragoste si rabdare» de catre proprietarii restaurantului, cum se declara in preambulul meniului. Ceva scolarizare pentru ospatarite nu ar strica.


[fb]
---
Trimis de magdalena in 30.08.11 07:25:59
Validat / Publicat: 30.08.11 09:09:56
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2315 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Restaurantul Balcic - una dintre firmele luminoase ale acestuia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[30.08.11 09:16:40]
»

Restaurantul se afla chiar pe Calea Dorobantilor, langa celebrul Restaurant Perla. Am incercat sa imi aduc aminte ce a fost aici inainte si nu reusesc, poate cineva dintre voi sa stie mai bine.

Era cofetaria Perla acolo, acum un secol (adica in cel de-al XX-lea, cand mai bantuiam io prin zona)...

magdalenaAUTOR REVIEW
[30.08.11 09:17:53]
»

De o cofetarie imi aminteam si eu, dar nu eram sigura...

Alex_Macedo
[30.08.11 09:18:35]
»

Pacat... pacat... pacat... ca de aratat, nu e rau... chiar primitor!... dar si ciorba aia de burta... parca e servita intr-o cana de ceai!!... deh... ma rog... eu sunt obisnuit, poate cu portiile din Ardeal!!

magdalenaAUTOR REVIEW
[30.08.11 09:28:24]
»

Tocmai de aceea spuneam ca mancarea nu pare foarte apetisanta! Pacat ca locul este frumos.

susu
[30.08.11 14:50:01]
»

Magdalena multumim pentru informatii. Am mancat si eu acolo acum ceva vreme pe la inceput cand s-a deschis insa nu am postat nimic pentru ca nu am facut fotografii. Arata foarte bine restaurantul, mi-a placut insa mancarea nu. Imi aduc aminte ca am luat niste sarmale pentru ca aveam mare pofta si au fost aproape reci, doar vasul in care au fost aduse era cald iar ciorba de miel parca era nu mi-a placut. Oricum se poate vedea din fotografiile tale ca mancarea nu arata ca de restaurant, orezul saracu s-a cam inmuiat nare si el un aspect frumos, patrunjelul mare si ciorbele cam apa chioara. Pacat ca e si in zona buna si le mai intra si turisti straini

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
magdalenaAUTOR REVIEW
[30.08.11 19:04:15]
»

Asa e, orezul era cam spart, semn ca bucatarul nu stie cum se pregateste un pilaf/orez. Se fierbe 10 minute si apoi 10 minute se lasa in afara focului, sa se umfle orezul in totalitate, fara a se sparge bobul. Oricum era si foarte sarat. Si supa de pui era sarata.

Mancarea nu prea avea aspect comercial, la mine arata mai bine si sunt departe de a fi o bucatareasa perfecta!

DENYSS
[02.09.11 15:29:14]
»

Magdalena as vrea sa stiu cand sa petrecut asa zisul eveniment neplacut pentru ca eu si prieteni mei mergem regulat si nu am avut niciodata parte de evenimente neplacute...

magdalenaAUTOR REVIEW
[02.09.11 21:25:07]
»

Nu inteleg la care eveniment neplacut faci referire. A fost doar un cumul de aspecte negative.

Duminica trecuta am fost, 28 august.

RobertCodescu
[03.09.11 13:05:33]
»

Mai că ai reuşit să mă păcăleşti, credeam că e Balcic din Balcic, dar este Balcic din Bucureşti!!! Oricum acest lucru NU m-a împiedicat să îţi admir pozele!!!

webmaster26
[04.11.17 13:27:31]
»

În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în București, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.

Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, DENYSS, magdalena, susu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.08694314956665 sec
    ecranul dvs: 1 x 1