ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.10.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.07.08
STATUS: PRETOR
LUNA
OCT-2010
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Classico un restaurant primitor

TIPĂREȘTE

Vad ca nu prea am ce citi in ultimele 2 zile si atunci am zis sa va dau eu ceva voua ceva de citit si poate se mai ia si altcineva dupa mine.

Este primul meu review despre un restaurant sau manastire, daca la manastiri nu am nici o compatibilitate de nici un fel, la restaurante sunt totusi mai deschis.

In Bucuresti noi nu am fost la restaurant in ultimii ani, decat in 2 locuri si unul dintre ele este restaurantul Classico. Acesta este situat pe strada Gh. I Sisesti nr 23-25 in sectorul 1, in nordul capitalei, intr-un cartier linistit de vile, apartamente si case, la cativa kilometri de aeroportul Baneasa. Mai exact restaurantul se afla la intersectia strazilor Sisesti si Oaspetilor.

Am ajuns prima data aici, din cauza aglomeratiei de la intrarea in Bucuresti pe DN1. Veneam intr-o dupa-amiaza de duminica, octombrie 2008, de la Snagov, unde fusesem cu nasii nostrii la o plimbare, la aer curat. Fiind cu masina nasilor, i-am lasat sa ne duca pe unde stiau si intrucat era coada mare de tot la intrare in Bucuresti, la primul giratoriu, acolo unde daca faci stanga pe sub pod, ajungi la padurea Baneasa si Casa Alba, nasul a virat dreapta, intrucat altfel era foarte greu spre imposibil totul fiind blocat, pe strada Jandarmeriei, a mers repede pana in capat si apoi stanga pe Oaspetilor. Pe vremea aceea Bd Oaspetilor era cu dublu sens, acum are sens unic. Si stupoare, la iesirea in Bd Sisesti alta coada imensa care ne dadea ceva nervi la stomac. Se iesea cu mare greutate din cauza prioritatii ce trebuia acordata, acum acolo exista semafor si lucrurile sunt mult mai civilizate.

Stand noi asa la coada si inaintand cate 5 m pe minut, nasa vede reclama unui restaurant si ne propune pe loc, sa intram sa luam o gustare ca sa mai treaca aglomeratia si sa stam linistiti ca platesc ei. Normal negociem un pic, ne facem ca nu vrem, dar pana la urma, ca gaina care se preface ca fuge si se impiedica in fata cocosului, acceptam cu zambetul pe buze.

Zis si facut. Dupa ce parcam in fata restaurantului, ce parea foarte nou, intram si imediat, un domn inalt, bine facut, foarte prezentabil, in jur de 40 de ani, imbracat la 4 ace, ne intampina zambind cu „- Buna ziua, bine ati venit pe la noi” si ne conduce la o masa libera. Spatiul este foarte larg inauntru si lasa loc de intimitate oaspetilor de la mese.

In scurt timp am aflat ca am fost intampinati chiar de patron si ca restaurantul se deschisese cu doar 2 luni inainte. La momentul respectiv avea specific italian, dar acum dupa cateva transformari si colaborari, specificul este romanesc si international. Afacerea este una de familie exact asa cum imi place mie, asa cum sunt cu miile in Grecia si asta le-a placut si nasilor. Ei intra in discutii cu toata lumea, obisnuiti ca in Grecia, deci si aici s-au comportat la fel, au descusut bietul om pe toate partile, pana l-au determinat sa ne-o prezinte si pe sotia sa, ba chiar si pe cumnata sa, impreuna ocupandu-se de managementul restaurantului. S-a facut schimb de carti de vizita si promisiuni de revenire.

Restaurantul arata foarte bine, mirosea a nou, iar mesele, scaunele si fetele de masa ni se pareau imaculate. Totul arata foarte bine, totul e classic, pana si muzica care se aude in surdina face parte mai mult din muzica anilor 80. Exista doua saloane, unul mare la intrarea din strada pentru maxim 120 de persoane si altul mai mic pentru 50 de persoane. Din strada se intra intr-un mic hol unde exista si o garderoba dar si o masuta cu oferte speciale si carti de vizita ori pliante de prezentare. In salonul mare exista un bar pentru bauturi unde doi baieti harnici, dau bauturile chelnerilor sau fac cockteiluri ori frappeuri sau capuccino. Scaunele sunt din piele ecologica iar mesele sunt frumos aranjate. Atmosfera generala e foarte placuta si nimic strident nu iti atrage atentia. Din contra, intreg aranjamentul interior e facut cu mult bun gust si lasa impresia de loc primitor, unde ai vrea sa te intorci.

Pe langa bar se intra la bucatarie care este de ultima ora, acolo o echipa intreaga de oameni harnici se ingrijesc ca mancarea sa fie servita repede si sa fie extrem de buna, asa cum a fost si masa noastra de atunci. Din pacate nu mai tin minte exact ce am luat atunci. Stiu ca nasa si-a luat o dorada la gratar (e moarta dupa peste si in special dorada) iar noi ceva mai usor, o ciorba de vacuta si ceva o gustare usoara.

Din cauza ca nasilor le-a placut mult aici atmosfera, localul si mancarea, dupa cateva luni, am revenit in aceeasi formatie tot la invitatia lor. Din nou am fost multumiti si am remarcat deja ca sunt mai multi clienti ca data trecuta. Am descoperit cu placere ca exista in plus o frumoasa terasa, afara in lateralul restaurantului.

Pentru a 3-a oara am revenit aici in urma cu 3 saptamani, cand un prieten aflat in vizita la Bucuresti ne-a invitat sa bem ceva in oras. Stiind ca la Classico e sarbatoarea mustului, pentru ca seful de acolo imi trimite mereu ofertele lor speciale pe mail, am mers toti trei acolo, inainte ca prietenul nostru sa ia avionul spre casa. Fiind duminica seara, nu era aglomerat si am fost serviti imediat, iar mancarea a fost mai mult decat delicioasa. Chelnerii s-au miscat foarte repede si sunt bine instruiti.

Eu am comandat o pizza calzone, pentru ca imi doream o pizza si daca ma pui pe mine sa aleg dintr-o lista de meniu, citesc juma de ora si pana al urma aleg tot calzone. Pizza a fost poate cea mai buna din cele gustate de mine, desi nu am incercat una de la mama ei din Italia, inca. Prietenul nostru si-a ales bulzul ciobanesc si dupa spusele lui a fost excelent, iar Cris care nu prea mananca seara si-a luat niste excelente foccacia cu parmezan si ulei de masline. De baut am luat un litru de must, si 50 de wiskey pentru a trezi curajul de a merge cu avionul al prietenului nostru.

Comanda a venit in maxim 10 minute si totul a fost delicios. La sfarsit dupa ce am achitat consumatia (80 roni), chelnerul ne-a anuntat ca mustul a fost din partea casei, lucru care ne-a mangaiat orgoliiile si ne-a facut sa revenim foarte curand. Mustul excelent este facut din struguri si fara nici un adaos de zahar, nu are alcool deloc si e foarte bun. Am plecat spre aeroport spre seara observand ca restaurantul era aproape plin, desi cand venisem noi era destul de liber.

Ieri pe la pranz am revenit de asta data doar noi doi ca doi porumbei, avand treaba prin zona, am trecut pe langa Classico si am observat un banner urias cu petrecerea de Halloween ce are loc in seara asta de 30 octombrie. Stiam ca nu o sa venim de haloween, dar macar sa ne interesam de petrecerea de revelion pentru cativa prieteni si chiar si pentru noi, am intors si am intrat un pic. Din pacate nu am putut sa mai iesim prea repede, pentru ca fiind ora pranzului si vazand oferta irezistibila de meniul zilei la 19 lei de persoana, imbiati fiind si de patron, nu am rezistat si am luat si noi cate un meniu al zilei.

De cum am intrat, nu am putut rata una din primele mese, unde 4 baieti stateau linistiti cu ceva bauturi in fata discutand. Doi dintre ei pareau cunoscuti, poate prea cunoscuti imi zic, si aflu ca erau Razvan si Dani de la Neata’! Baietii au mancat linistiti au baut o racoritoare si au plecat, insa eu nu am putut face poze cat au fost ei in restaurant, pentru a nu fi confundat cu un paparazzo si pentru a nu-i stanjeni. Am pozat dupa ce au plecat ei si meniu si peste tot unde am vrut. L-am cunoscut si pe bucatarul sef Cristi Vaduva, care este foarte talentat si despre care mi s-a spus ca s-a inscris la concursul Bucatarul de aur, profit si ii urez succes! Intreaga echipa e formata din baieti tineri si foarte agili, serviabili si atenti.

Meniul nostru a constat dintr-o supa de pui cu taitei, o portie de spaghete bolognese si pandispan cu prune. Inca ma ling pe degete dupa pandispan si plang dupa spaghete. Supa a fost si ea foarte buna, dar eu sunt adeptul exclusiv al ciorbei de vacuta nedreasa cu nimic, asa cum o face nevasta-mea cu zeama de varza. Dupa toate astea am baut la final cate un frappe si un capuccino, foarte bune si aspectoase.

Meniul Zilei are 3 forme, prima de 15 roni, a doua de 19 roni si a treia de 21 de roni. La 15 roni ai meniu fix trei feluri, in fiecare zi altceva si produsele sunt luate la pachet sau sunt livrate in zona apropiata restaurantului. La 19 lei poti servi acelasi lucru in restaurantul Classico, iar la 21 de roni poti alege intre mai multe feluri existente in meniu si pe care o sa le puteti vedea in pozele mele. In rest meniul e plin de toate nebuniile posibile, pe care bucatarul sef se straduie sa le faca cu mare arta, insa la preturi pe masura.

In seara asta este o petrecere de haloween a carei oferta o veti vedea atasata in poze. Patronul profita de orice ocazie deosebita si organizeaza din cate stiu, cate o petrecere dansanta cu clientii doritori. Preturile sunt accesibile zic eu si poate de acest revelion vom fi si noi printre petrecareti. In restaurant se pot organiza tot felul de evenimente ca nunti, botezuri, zile onomastice, oamenii fiind foarte deschisi la problemele clientilor. Cele doua saloane asigura spatiul necesar oricarei doleante.

Am hotarat sa scriu acest review din simpatie si apreciere pentru cei care conduc acest restaurant, oameni deosebiti, care se straduie din rasputeri sa faca aceasta afacere sa mearga, intr-un moment foarte greu, de criza.

Mai multe date, oferte speciale, poze si harta google le puteti gasi pe site-ul oficial aici.


[fb]
---
Trimis de ionescunic in 30.10.10 21:38:11

VIZUALIZĂRI: 5745 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Classico , un restaurant foarte placut
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12400 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

creivean
[30.10.10 21:47:06]
»

Aşa. Mă bucur să văd review-uri bine scrise, de useri apreciaţi. La mai mare.

Clar că v-aţi simţit bine dacă v-aţi întors şi nu o dată.

Sincer, aş citi cu plăcere review-urile tale despre tavernele din Grecia. În fond, vine iarna şi, din amintiri o putem trece mai uşor.

webmaster13
[30.10.10 22:27:44]
»

Am atasat aceasta melodie, am auzit-o ultima data intr-un restaurant din Bucuresti, dar daca sunt alte preferinte se poate schimba!

cosminp
[30.10.10 22:44:52]
»

pe unde-mi umbli, vecine.

preturile la liber nu par sa fie prea mari, dar portiile? raportul pret/cantitate? caci calitate am inteles ca este.

p.s.: melodia este superba. chiar astazi am fredonat-o in masina intr-o mica plimbare de nevoie prin Bucuresti.

ionescunicAUTOR REVIEW
[30.10.10 23:01:18]
»

Multumesc mult pentru apreciere si melodie, este exact genul care se poate auzi la Classico.

Vecine Cosmin: Portiile erau indestulatoare, dupa mine iar preturile la meniul zilei sunt bune, specialitatile sunt mai scumpute, dar acolo se folosesc ingrediente mult mai rare si scumpe.

Restaurantul se afla cam departe de noi, insa eu intr-o saptamana cutreier tot Bucurestiul, intre limitele centurii, asa ca trec prin fata pe la Classico cel putin o data pe saptamana.

Bd Sisesti e o mare descoperire pentru mine, face legatura intre iesirea dinspre Bucurestii noi DN1A (Mogosoaia), si DN1 (aeroportul Baneasa)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Andox
[31.10.10 02:05:52]
»

Eu prima data am baut frappe in Grecia. Si mi-a placut foarte mult (desi dupa primul baut pentru mine specificam fara lapte. Dar in nici un caz nu arata ca ala din poza P11.

Sa fie oare romanii mai priceputi?

Cris
[31.10.10 06:37:44]
»

A picat bine acest review. În fiecare dimineaţă deschid calculatorul să văd ultimele noutăţi, dar azi eram sigură că nu vor fi multe.

Îţi mulţumesc că m-ai ajutat să îmi beau cafeaua având ce citi.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[31.10.10 09:21:01]
»

E la 1000m de locul meu de muncă, da' încă n-am apucat să intru... Bine că m-ai "dus" tu cu povestea ta!

creivean
[31.10.10 15:16:33]
»

Îmi revine onoarea de a acorda primul vot, după restaurarea acestei funcţii, pentru acest prim review culinar scris de talentatul nostru coleg.

P. S. Nu uita de taverne, te rog...

pepsi70ro
[31.10.10 17:04:46]
»

Am verificat sistemul de votare aici la rw. tau. FunctioneazA ! Saptamana viitoare cand ajung in Bucuresti poate ne conduci si pe noi aici frappe-ul din poza 11 a inebunit-o pe nevasta-mea iar eu sunt cu gandul la pandispan. Nu-ti mai spun felicitari pentru review ca-mi sare lumea in cap

ionescunicAUTOR REVIEW
[31.10.10 17:15:12]
»

Multumesc mult, dar am uitat un amanunt important: meniul zilei se serveste intre 12.00- 16.00, adica e valabil pentru masa de pranz.

Am obsevat si eu ca s-a dat drumul la votare, am mult mai multe de citit acum, se pare.

@Creivean sa stii ca am scris ceva despre doua taverne, unele dintre cele mai frumoase din ce am vazut eu in Grecia. Taverna Panorama Kalamitsi care merita numai si pentru ceea ce poti vedea de la terasele sale si Taverna Poseidon din Agios Nikitas , deci nu eram chiar incepator totusi.

In rest nu prea am facut poze si fara poze, uiti cum se numesc, insa pe viitor voi fi mai atent.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
aida.alecu*
[31.10.10 17:26:23]
»

Felicitari! Un loc in plus pt a bea un frappe sau un must! Multumim pt impresii!

creivean
[31.10.10 17:57:30]
»

Da, le citisem, la review-ul despre Taverna Poseidon am şi fost primul care am comentat, iar pe celalalt de la Taverna Panorama, doar l-am savurat. Dar, am uitat. Bat-o s-o bată de bătrâneţe, încep să uit )

ascent
[02.11.10 19:26:13]
»

Prima data cand am servit un frappe in Bucuresti a fost in pasajul de la Universitate. Mi s-a parut excelent, era o combinatie foarte reusita intre inghetata, frisca si cafea.

Cat despre pandispan, il prefer pe cel facut de mine - cu diverse fructe - fie caise, fie piersici, fie prune ...

celeste
[04.11.10 23:09:34]
»

Frumoasa locatie si de retinut... felicitari pentru review si pentru poze.

ionescunicAUTOR REVIEW
[05.11.10 06:01:09]
»

Multumesc frumos!

adryana
[08.11.10 10:14:54]
»

uite-asa mai aflam si noi de locuri care nu merita ratate, mai ales cand ai un eveniment de sarbatorit. Mi-a placut interiorul, eu sunt cu verdele, si servirea se vede ca e ireprosabila, frumos. La prima ocazie, vom merge si noi acolo.

ionescunicAUTOR REVIEW
[04.01.11 22:29:55]
»

Am petrecut Revelionul 2011, aici in formatie marita de 10 persoane, pretul a fost de 270 de lei/persoana, avand in vedere ca am platit avansul cu ceva timp inainte si ca am fost mai multi.

Au fost 10 mese a cate 12 persoane, foarte frumos aranjate, pe marginea restaurantului, iar in mijloc s-a lasat spatiu pentru dans sau pentru cei care au cantat in diverse momente.

Mancarea a fost foarte buna, foarte diversa, mult prea sofisticata ca sa pot sa va spun ce am mancat si mai mult decat indestulatoare, am plecat si acasa cu o casoleta cu diverse bunatati pentru prietenii nostrii cu 4 labute.

Bautura s-a servit in felul urmator: la inceput o tarie sau un vermuth ori altceva ce se bea inainte de masa, apoi vin Beciul D. alb sau rosu, foarte bun la discretie, la fel si bauturi racoritoare sau apa minerala. La masa noastra s-au baut la greu si cafele si capuccino care s-au achitat separat la sfarsit.

Servirea a fost foarte promta, am avut ca si chelner un baiat tanar si foarte rapid, care ne-a servit numai pe noi. Fiecare masa a avut chelnerul ei.

Programul artistic a fost foarte reusit si foarte bine structurat, muzica fiind aleasa impreuna cu proprietarii localului. Initial trebuia sa fie toata noaptea muzica pusa de un DJ profesionist, insa acolo am fost surprinsi sa avem trei aparitii neasteptate.

Initial am avut o ora de muzica superba, cantata de 4 fete tinere si dragute , la viorile lor electrice si la orga, care se numeau Hypnotic. Apoi o ora de muzica internationala si inca o ora de muzica populara din aceea care incepe rapid si se termina si mai rapid astfel incat , dansatorii cad lati la sfarsitul fiecarei melodii de 15 minute. Cele doua momente au fost sustinute de 2 interprete si au fost acompaniate de un saxofonist foarte bun, care a muncit mai mult decat dansatorii si cantaretele la un loc. Intre programele artistice si dupa acestea am avut muzica foarte buna, de dansat, din anii 80 pana in momentul actual si din toate sortimentele, mai putin manele. Au fost si melodii grecesti si foarte multe romanesti si chiar am avut si AC/DC si Compact. La Thunder Struck am avut placerea sa vedem doi meseni, care si-au pus niste peruci cu par lung si au dat din cap pana au ametit si ei si noi privindu-i.

Oamenii de la petrecere au fost in medie mai tineri decat noi si s-a dansat la greu, de la inceput pana la sfasit. Au fost cateva fete, foarte frumoase si mai multe destul de sumar imbracate, dar cu gust, iar in ce priveste partea masculina erau vreo doi musculosi dar... nu era nici un fat-frumos... inafara de "mine" si de patron.

As vrea sa descriu prajitura din final, care m-a dat pe spate efectiv: o farfurie mare, la care ni s-au adus cutit si furculita, in care se afla o felie de tort de ciocolata, Krantz, iar alaturi era ceva extrem de bun: fasii de clatita, taiate in lungime, stropite cu dulceata de afine si acoperite cu inghetata. Sublim!

Din pacate, asta era ultima iesire programata si din cauza crizei nu se intrevede absolut nimic in viitorul apropiat. O sa ajungem sa ne facem concediul la prieteni in Chirigiu poate facem schimb de apartamente pentru 2 saptamani!!!

Un an mai bun tuturor si sper ca macar cu zambetul pe buze sa ramanem !

ionescunicAUTOR REVIEW
[05.01.11 09:57:45]
»

Am o rugaminte destul de grea pentru web13 poate face o scamatorie si ataseaza (acolo unde vrea si unde se poate, daca se poate) urmatorul videoclip filmat de mine la acest revelion: click aici.

Ris
[06.01.11 14:39:16]
»

Bun gasit si La multi ani tuturor!

Am petrecut un Revelion de pomina la Restaurantul Classico. Despre bucatar stiam deja ca este unul excelent, mancand deseori aici, despre manageri stiam ca sunt de nota 10, ce am aflat eu insa nou in noaptea dintre ani, e faptul ca sotul meu este un foarte bun dansator, fiind vorba despre unul dintre cei doi care au dansat cu perucile in cap, pana au ametit. Atmosfera a fost excelenta: mancare foarte buna, variata si suficienta, bautura buna si suficienta, muzica super, locatie accesibila, restaurantul si baile foarte curate! Abia astept o noua ocazie de a reveni!

An bun tuturor!

Ramona

susu
[30.08.11 18:57:30]
»

Multumim pentru informatii, sunt foarte utile. Avand in vedere faptul ca iesitul in oras e un sport frecventat de mine ma bucur ca nu trebuie sa fac experiente. Am deja pe lista cateva locatii pentru eventuale ocazii.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, aida.alecu*, ascent, celeste, cosminp, Cris, Ris, susu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.095048904418945 sec
    ecranul dvs: 1 x 1