BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Burgeri și Bombardieri de la Ramore...
”Burgerii sunt precum viața: întotdeauna mai buni când sunt făcuți cu ingrediente de calitate.
Locația
Nume: Ramore Fresh Food - Viilor
Adresă: Șoseaua Viilor 65A, București 050152
Link către Google Maps: Dă click pe mine
Intro
Astăzi voi scrie despre o experiență tare interesantă, care pică pe o categorie tare dragă mie... mâncarea! 😋Acum vom schimba registrul... de la pizza italienească (vezi recenzia despre Poco Pizza aici) trecem la burgerii nemțești sau... americani? Nu se știe originea exactă a acestui preparat, dar mai contează?
Ca și data trecută, m-am lăsat convins (nici nu a fost greu) de soție, să mergem la... Ramore!
Cine-i Ramore?
Pentru cei care nu știu. Ramore, pe numele lui real, adicălea din buletin... Remus Iosub a câștigat „iUmor” sezonul 13 și premiul de 20.000 de euro, undeva prin 2022. Povestea lui de viață este foarte interesantă. Ramore a povestit că înainte de a câștiga marele premiu, a fost samsar de mașini, aducea autovehicule din Germania, le cosmetiza și la vindea în România, și mai era și... dependent de păcănele, „sport” ce i-a adus mari probleme.
Dacă vreți să vedeți o poză cu Ramore... click aici.
”„Un burger nu este doar un sandwich, este o operă de artă comestibilă.”
(autor necunoscut)
Ramore Fresh Food - Viilor
Am mers la locația din Șoseaua Viilor pe lângă care mai trecusem de multe ori în trecut. Locația a fost deschisă undeva spre final de 2023, început de 2024 deci nu-i de multă vreme în branșă dar datorită lui Remus care este foarte popular pe rețelele sociale și evident datorită reclamei pe care a tot primit-o prin câștigarea iUmor, a devenit virală și este intens promovată și a tot fost apreciată de diverși vloggeri culinari care i-au trecut pragul.
Întâi de toate... de unde RAMORE? Din câte am înțeles, de la... R (Remus) + italienescul Amore, adică omul a făcut și face cu dragoste, cu pasiune, ceea ce se petrece pe acolo.
Știam din start că nu au locuri de parcare, locația fiind situată pe o șosea intens circulată. Străzile secundeare din jur sunt și ele ticsite cu autoturisme dar m-am orientat și am găsit loc (legal) fără să încurc pe cineva sau să am probleme.
Pentru cei care merg pe jos, locația este aproape și de o stație de tramvai.
Am mers la Ramore într-o zi de Sâmbătă, la prânz, când aș fi zis că prind aglomerat sau ceva de genul, însă nu a fost cazul. Că nu e vad pentru că nu ar fi mâncarea bună, știam că nu-i cazul. Locația are o onorabilă notă de 4,7 din aproape 900 de recenzii, pe Google Maps.
Amu am citit anterior și recenziile pozitive dar și cele negative, cele din urmă fiind în mare parte despre comenzi livrate. Cumva se strică ceva atunci când comanzi printr-o aplicație, existând mai multe păreri negative despre calitatea produselor.
Așa cum probabil v-ați dat seama, locația este o... burgărie. Cam 80-90% din meniu este reprezentat de burgeri. Apoi Focaccia cu Salsiccia dar și cartofi prăjiți în 3 variante. Meniul este foarte light adică nu sunt multe variante disponibile, fapt ce ușurează simțitor alegerea finală.
Ne-am hotărât din timp ce vom comanda, pentru a scurta timpul ce urma să fie pierdut la locație. Sistemul de comandă este simplu. Mergi la casierie adică în fața bucătăriei, comanzi, achiți și ulterior un angajat vine și aduce comanda. Un fel de servire la masă... Acesta este un sistem destul de întâlnit în restaurante sau localuri de tip bistro, unde clientul plasează comanda la casă, iar personalul servește masa. Au preluat asta și cei de la renumite Fast-Fooduri și este chiar ok din punctul meu de vedere.
Am comandat...
- 2 x pui de Bombardier Dublu
- 1 x Classic Burger
- 1 x Cheesburger
- 1 x porție de cartofi Parm Fries Garlic
- 1 x Fully Loaded Fries (cu bacon prăjit pe ei)
De explicat și numele ăsta de...bombardier. Ramore se considera un bombardier în trecut, în mare parte din cauza (sau datorită?) trecutului său. Așadar a preluat denumirea de bombardier, des asociată cu anumite persoane din anumite categorii sociale și a dat-o unora dintre burgeri.
Locația dispune de o terasă exterioară unde evident nu era nimeni, temperatura exterioară fiind aproape de limita de îngheț dar și de mese în interior. Am luat loc evident în interior unde am dat de niște mese normale acompaniate de scaune similare cu cele din sălile de evenimente. Erau cam 12-13 mese cu câte 4 scaune, așadar loc suficient pentru a acomoda suficienți clienți.
De menționat că locația organizează ocazional și săli de stand-up comedy, în colțul sălii unde am stat, fiind amenajată și o mică scenă. La momentul vizitei, Ramore nu era prezent, acesta fiind într-un turneu de Stand Up Comedy. Sala dispunea și de o toaletă. Așadar un amplasament similar cu cel al unui restaurant.
După fix 10 minute a venit o parte din comandă, urmată rapid și de restul acesteia. Impactul vizual a fost wow! Arăta fix ca în reclamele pe care le tot urmărisem pe social-media. Arăta atât de bine că nu ne venea să le mâncăm dar pfuai... cum să te abții de la așa ceva?
Burgerul cu care m-am înfruptat, cel Clasic, era compus din... Chiflă artizanală, sosul casei, ceapă caramelizată, două paline de carne de vită, castraveți murați, salată iceberg și cântărea (conform meniului) 350 de grame. Amu nu știu dacă avea atât dar tind să cred că avea mai mult.
Nu am mâncat eu mulți burgeri la viața mea dar pot spune că a fost probabil cel mai bun din toate. Sau poate că trecuseră prea mult timp de la celelalte și sunt doar subiectiv? Cert este că a fost bun, foarte bun! Carnea deloc zgârcioasă, perfect făcută, nici over-cooked, nici crudă la mijloc. Ingredientele foarte bune, proaspete, chifla foarte moale, pufoasă, fără cocă inutilă în interior. Sosul delicios, la fel și cartofii cu bacon care au venit ca o completare excelentă! De asemenea de menționat că palinele de carne erau smashed adică turtite, nu bucăți groase de carne care de obicei sunt mai nefăcute în interior tocmai din cauza grosimii.
Am gustat și din burgerul de pui, acel Pui de Bombardier Dublu. Îi zice dublu pentru că are două paline de carne de pui. Mvai cum a fost și ăsta... carnea delicioasă, totul perfect echilibrat. Ăsta zicea în meniu că ar avea... 405 grame!
Că tot scriu de gramaje, cel mai nemernic burger se vrea a fi Bombardierul cu ou, care este și cel mai scump dintre toți burgerii ofertați. Nu am avut curaj să mă arunci direct la cel mai periculos Burger, nu de alta dar am terminat cu greu, chiar și burgerul clasic comandat. De altfel, toți participanții de la masa rotundă, au terminat cu greu burgerii comandați. Mai mai să arunce sabia și să abandoneze lupta culinară.
Dacă tot nu v-am convins, mai am ceva... o chestie super tare, super inteligentă și bine marketată. Să zicem că te duci și tu să comanzi mâncare, dar na... nu te lasă inima (a se citi buzunarul) să mai dai bani pe suc, nu este nici o problemă pentru că Ramore, care a fost și el prin lume, are o soluție. În incinta sălii unde sunt mesele, există un dozator de apă plată/minerală unde clienții se pot servi GRATUIT și nelimitat. Au pahare de plastic de unică folosință și apă la discreție. Cât de tare este asta? De același beneficiu ne-am bucurat la Via Pasteria din Italia, despre care am scris aici. Mi se pare o chestie super tare și de bun simț.
Chiar dacă legea specifică că ar trebui să primești la cerere apă gratuită în restaurante, prea puține localuri o respectă, multe pentru că se tem că cei care le trec pragul, nu vor mai comanda produsele îmbuteliate.
Concluzii
Per total experiența a fost una foarte bună, un deliciu culinar dacă aș putea spune așa. Totuși trebuie să menționez că prețul l-am considerat ușor ridicat, similar cu cel de la alte burgării celebre. Majoritatea burgerilor au un preț de 40 de lei dar sunt și câteva variante de 35 de lei (Pui de Bombardier cu pui) sau extrema de 55 de lei (Triplu Smash).
Aș fi preferat un meniu de genul Burger + Cartofi prăjiți care să conțină evident un mic discount de pachet de... 20-25%. Nici cartofii nu-s foarte ieftini. Porția clasică este 10 lei și are 150 de grame, iar Fully Loaded Fries de 200 grame costă... 20 de lei.
Toată consumația a costat FIX 200 de lei. Dacă mai adăugam și ceva licori îmbuteliate, probabil săream de 250 dar ne-am delectat cu apa moca și nu a fost cazul.
Eu unul recomand locația mai ales fanilor acestui preparat. Din punctul meu de vedere, dacă se aliniază planetele, dacă nu comandați online și dacă prindeți bucătarii pe care i-am prins noi, sigur veți fi mulțumiți.
Mai departe câteva fotografii de la fața locului...
Later edit. Rog scuzați eventualele greșeli gramaticale. Mă chinui de 4-5 ore să scriu recenzia asta și mă tot întrerup.🤨
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 20.01.25 15:41:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@⭐ValentinB_88⭐: Recunosc cinstit ca nu nu sunt fan burger absolut deloc, ii evit de cate ori pot... dar am avut in Bucuresti o experienta excelenta... nu stiu daca am povestit-o, am sa verific, dar in decembrie am avut o experienta interesanta cu burgeri, voi povesti.
De ce nu imi plac, pentru ca de multe ori chifla nu este chiar ce trebuie, sau daca hamburgerul este gros, este greu de mancat, asa ca il evit.
Insa experienta ta este una interesanta si atractiva, asa incat fiind in Bucuresti, s-ar putea sa o incerc.
Sa va fie de bine, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Perfect de acord! Nici nouă nu ne plac burgerii ăia clasici... cu carnea groasă dar burgerii despre care am scris aici, așa cum se vede și prin fotografii, sunt smashed adică palina de carne este turtită și chiar iese un pic în exteriorul chiflei.
Mulțumesc pentru vizită, vot și ecou și așteptăm și recenzia ta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2025 [Restaurant MACE by Joseph Hadad] Alt masterchef... — scris în 13.01.25 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Noua, bucătărie românească] O seară de neuitat — scris în 30.12.24 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Derby Pub & Restaurant] O petrecere de familie şi prieteni la Pub & Restaurant Derby — scris în 22.12.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Ventto Pizza & Caffè] Ventto Pizza & Caffè – Când ţi-e poftă de pizza — scris în 18.12.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Grafitti UrbanFood] Aniversare˝ 90˝ la restaurant Grafitti — scris în 15.12.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ