EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O „Trattorie” excelentă, între blocuri
Nu, nu este greșit scris numele bunicii în limba italiană! La început (în urmă cu vreo 11 luni) așa s-a numit, „Nonna” , dar au existat ceva divergențe cu un alt restaurant brașovean, care – se pare – ar fi revendicat întâietatea numelui restaurantului.
Am mai fost la acest restaurant, și-am mai merge de câte ori am vrea, singuri sau cu invitați, pentru că se mănâncă bine și este foarte aproape de casa noastră.
Dacă prima oară, în luna mai, am avut 18 invitați, care au fost foarte mulțumiți atât de bucate cât și de servire, de data asta nu am fost decât patru, pentru că am serbat un eveniment în familie și-am vrut să ne răsfățăm puțin. Din start vă spun că prețurile nu sunt mici! Se știe că restaurantele de la noi, cu specific preponderent italian, a căror rețete restaurantul se mândrește că le respectă, practică prețuri care te cam „pișcă” la buzunar, iar asta se vede și mai bine acum, după ce totul s-a scumpit! :((Dar aici se pot găti și mâncăruri specifice altor bucătării. (În luna mai când am mai fost, am ales 18 platouri cu mâncare românească: mici, ceafă de porc la grătar, cârnați, cartofi wedges și salată de varză crudă).
Restaurantul se află în cartierul Militari, relativ aproape de stația de metrou Lujerului, de aceea se specifică pe site-ul lor că este „cea de la Lujerului” . Este o „soră” mai mică – dacă pot să-i spun așa – a Trattoriei din Str. Popa Nan, din centrul orașului. Cea despre care vreau să scriu aici se află foarte aproape de intersecția B. dului Iuliu Maniu cu str. Timonierului, între blocuri, pe str. Reveriei la nr. 11. Are mai multe săli de mese în interiorul clădirii dar și două terase în exterior.
Am ajuns pe la ora 14,30, pentru masa de prânz. Afară era zăpușeală, 36°C la umbră! (cred că la soare depășea 40°). În „deschidere” am cerut trei limonade cu mentă și o vodcă „Absolute” , dublă cantitativ, adică 2x40ml. Limonada a fost făcută din lămâie verde și îndulcită cu miere, iar frunzele de mentă au fost mărunțite cu blenderul. Cupele aveau 400 ml, iar prețul unei cupe a fost de 16 lei. Vodca a fost ceva mai scumpă: 2x16 lei/buc = 32 lei, cu 2 cuburi de gheață. Imediat au venit și ne-am răcorit pe deplin, mai ales că ne-am așezat la o masă a terasei din curte, la umbra cădirii în care se prepară meniurile.
Restaurantul ocupă parterul și primul etaj al unei vile private, dar și terasele curții imobilului, dintre care una este acoperită și se află chiar în stânga intrării în curte.
Pentru că toți patru suntem mari amatori de pește și pentru că nu mai mâncasem de ceva vreme unul la grătar, am ales să luăm, fiecare, o porție de „Dorada” , cu mujdei și cartofi wedges făcuți la cuptor. Doar una din garnituri am vrut să fie cu legume gratinate. Ne-am fi dorit ca peștele să fie cu mămăliguță, dar... s-a întâmplat ca în acel moment să nu mai aibă mălai. :(Am cerut în mod expres ca mujdeiul să fie mult și „strong” , și chiar așa ni l-au făcut. A fost exact cum îl fac și eu acasă, doar că aici au pus și puțin mărar mărunțit.
Timpul de preparare n-a fost lung, chiar mai puțin de 30 minute. Toate platourile au fost așezate pe o masă vecină cu masa noastră în vederea dezosării peștelui. De ce?! Nu știu, pentru că n-am mai întâlnit pe nicăieri o asemenea practică, iar nouă ne-a fost mai ușor așa. Porțiile, chiar dezosate, arătau destul de mari. Nu mai spun de gustul doradei și-al cartofilor! :p Prețul unei porții de dorada (gramaj între 400-600 g/buc), cu garnitură, a fost de 57 lei, iar mujdeiul 20 lei. (4 porții x 5 lei/porție). Chiar dacă ne era foame, n-am putut nici unul din noi să-l „dovedim” dintr-o dată! A trebuit să mai facem niște pauze de-a lungul unei ore, când am reușit să terminăm ce aveam în farfurie. Între timp, cei doi Mihai au băut câte o bere Ursus: una la draught de 400 ml, cu alcool, (10 lei), iar celălalt una fără alcool, la sticlă de 500 ml (12 lei).
Pentru desert ne-am fi dorit câte o porție de „tiramisu” , dar abia atunci o preparau și, după cum se știe, prăjitura trebuie să stea câteva ore la frigider. Ne-am mulțumit cu câte două cupe/porție de înghețată de vanilie. Prețul pe cupă este 8 lei. Noi n-am luat decât trei porții de câte două cupe, iar prețul înghețatei a fost 48 lei.
La sfârșit am mai luat două cafele espresso, 10 lei/ceșcuță. Tot acest festin ne-a costat 418 lei și am plătit cu cardul. Am lăsat și tips-ul cuvenit, adică 50 lei.
Ne-am simțit bine la acest restaurant și îl recomand cu căldură, pentru că mâncarea este foarte gustoasă, servirea rapidă și personalul amabil. Egalează, dacă nu chiar depășește, serviciile oferite de alte restaurante cu pretenții, din zone mult mai centrale ale capitalei!
Nu am făcut poze cu ofertele din meniu pentru că acesta poate fi consultat foarte ușor dacă accesați: www.nonnacatering.ro/meniu-militari.
Trimis de doinafil in 17.07.22 14:40:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Rog frumos Webmasterul de serviciu să rotească pozele care sunt în neregulă.
@doinafil: Cred ca intuiesc bine evenimentul si meritati sa va rasfatati.
Mda, cam mult piper in preturi, dar nu va rasfatati in fiecare zi, nu? Si arata tare bine portiile. Doar ca ala nu e bol cu usturoi, e ceaun cu usturoi
Nici eu n-am vazut / auzit pana la voi de peste dezosat, dar suna bine si promitator.
P08 e superba.
Sa va fie de bine!
@Zoazore: Așa este, Zozo, ai intuit bine motivul nostru și merita să ne regalăm împreună cu cei dragi nouă!
Din păcate pozele - deocamdată - se văd răsucite. Am rugat Webmasterul să intervină pentru a le corecta poziția.
Locul este chiar mai aproape decât „Condor” -ul pe care tu-l știi, practic este în spatele blocului nostru.
„Ceaunul” cu usturoi este, ce-i drept, un bol mai măricel, că ne-a ajuns la toți patru și a mai rămas ceva pe fundul lui. Eu când mănânc pește pun mujdei cu nădejde, nu fac economie, și mie-mi place ăsta muntenesc, fără adaosuri, doar usturoi din belșug, apă și sare. Am mâncat și altfel, dres cu ulei, smântână sau iaurt, dar nu se compară cu cel știut de la mama, de-acasă!
Cu peștele dezosat n-a mai fost nevoie să ne „luptăm” cu oasele! Și... DA, „puiul” meu arată bine în P08!
Mulțumesc pentru vizită, ecou și...
@doinafil:
”Din păcate pozele - deocamdată - se văd răsucite. Am rugat Webmasterul să intervină pentru a le corecta poziția.
Pentru o vizualizare corectă a pozelor, apasă CTRL+F5 şi vei vedea că se rezolvă de la sine.
Să vă fie de bine!
La fotografii o să mă uit după ce mănânc , nu înainte, că-i pericol
Pentru tine nu e pericol, Tiza! E cu pește! Mult și bun, dar pește! ????????????
@nicole33: Uraaaaa! S-a rezolvat cu bine, după ce mi-ai spus cum să butonez!
Îți mulțumesc frumos pentru că m-ai ajutat!
”Pentru tine nu e pericol, Tiza! E cu pește! Mult și bun, dar pește! ????????????
Din ce spune Zozo în ecoul ei, trebuie să înțeleg că ție nu-ți place peștele?! (... dar pește!)
Eu aș mânca orice fel și oricum ar fi gătit. Cu „fructele de mare” mă împac, daaaaaar, pentru mine tot crapul este regele peștilor!
@Zoazore:
”Pentru tine nu e pericol, Tiza! E cu pește! Mult și bun, dar pește!
Ai dreptate! A fost uşor, a trecut Mulţumesc pentru încurajare!
Citisem eu ceva, dar nu credeam că toţi au comandat doar peşte. Pe Doina o ştiu că-i mare amatoare de peşte cu mult usturoi, cam cât îmi place mie să adaug la ciorba de burtă , dar ceilalţi comeseni puteau face variaţii.
@doinafil:
”S-a rezolvat cu bine, după ce mi-ai spus cum să butonez!
Metoda e sigură. Ştiam că va funcţiona şi la tine, cât timp la mine erau afişate corect. Nu aş fi vrut să cadă cumva peştele din farfurie .
”Din ce spune Zozo în ecoul ei, trebuie să înțeleg că ție nu-ți place peștele?! (... dar pește!)
Ai înţeles bine. Oricât de ciudat ar părea, mănânc peşte foarte foarte rar, maxim de două trei ori pe an, mai ales dacă nu am încotro , iar acasă la mine nu gătesc niciodată, pentru că ar trebui să suport mirosul încă trei zile după. Altfel, dacă am variante, aleg oricând nişte copane de porc
Nici cu fructele de mare nu mă omor, îmi plac chestiile la care nu trebuie să muncesc prea mult ca să mănânc , cum sunt calamarii, de exemplu.
Mi s-a părut tare interesantă povestea asta cu desosarea peştilor. Te scapă de efort şi ai şi mai mult loc în farfurie.
=
Mulţi ani sănătoşi împreună!
@nicole33:
”Nu aş fi vrut să cadă cumva peştele din farfurie
”Altfel, dacă am variante, aleg oricând nişte copane de porc
Răspunsul ăsta ne-a amuzat teribil pe amândoi!!!
Despre calamari, ce să spun?! Sunt singurii din „regnul lighioanelor de mare” care nu-mi plac deloc! În august mergem pe litoralul nostru și Mihai mă răsfață cu pește de toate felurile și pregătit în toate modurile. Eu prefer saramura de crap înaintea oricărei oferte!
Mulțumim de urare! să dea Domnul să fim sănătoși și bucuroși, cu toții!
@doinafil: Si uite cum mi-a revenit cinstea sa vin cu SB-ul . Cat despre
”Este o „soră” mai mică – dacă pot să-i spun așa – a Trattoriei din Str. Popa Nan, din centrul orașului.
este la 5 minute de mers pe jos de mine insa pana in prezent nu am reusit sa ii trec pragul insa va veni si acel moment, iar articolul tau vine ca un branci care sa ma faca sa il pun mai in fata pe lista .
Mi-a placut ce am vazut in poze, si recunosc ca am inghitt in sec la vederea bolului cu mujdei, nu sunt fan inrait peste, insa un peste bun nu il refuz niciodata, pot spune ca acum doua zile am mancat peste prajit cu mamaliguta si mujdei si a fost o nebunie.
Sa va fie de bine, felicitari pentru aniversare si sa sarbatoriti cat mai multe evenimente cat mai multi ani, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu :
Mulțumesc pentru superbonusul tău și să fie cu noroc!
Ar fi păcat să nu încerci la cea din Popa Nan! Cred că este O. K. și acolo, dar asta mai depinde și de numărul personalului angajat, de ce au prin cămară, de bucătari, etc... (ai văzut că la noi nu mai aveau mălai)
Aici, la Lujerului, nu sunt mulți angajați, iar fătuca care răspunde de tot ce se întâmplă - - adică Șefa - este ca o zvârlugă, aleargă sus, în clădire la bucătărie, apoi coboară la terase, ia comenzi, ajută și la servire. Ea a fost una din cei doi care au dezosat dorada. Tot timpul este cu zâmbetul pe buze și gata să te ajute să-ți fie bine!
Mulțumim și pentru urările de la final și vă dorim la fel și vouă! Nu uita s-o saluți pe mama, din partea mea și...
@doinafil: Ai mare dreptate in cea ce privește localul/angajații, poate chiar și-n carul aceluiași local, pot face diferența bucătarii dacă sunt mai mulți și lucrează in zile diferite. Sper însă sa fie cu noroc și sa nimerim bine.
Multumesc frumos și pentru urări, acum mama este in exercițiul funcțiuni, profita ca e o zi mai racoaroasa (cel puțin la noi in curte așa se simte acum) și face pâine ????.
Sa ne auzim de bine ❤️.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 [Restaurant Belli Siciliani] O mare teapa — scris în 23.07.24 de ux134965 din SEATTLE
- Jul.2024 [Burgeria Știrbei] Burgerul by Malacu, mamă, mamă! — scris în 01.07.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 [Restaurant Cafeneaua Actorilor] Un colț de rai în inima Bucureștiului — scris în 16.07.24 de ux134857 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ