GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Rasetele si bucuria au contribuit din plin la aceasta seara!
Restaurantul Pizzerie Athos se afla in centrul orasului Breaza, vis a vis de Colegiul Militar , Dimitrie Cantemir.
Intreaga zona datorita climei este recomandata celor cu probleme respiratorii si cardiacilor. Clima este asemanatoare cu cea din Davos.
Aproape de Sinaia, intre dealurile Sinoiu si Gurga, in spate Muntii Bucegi, Breaza este o ministatiune.
Am parcat pana-n benzinarie, pe o straduta cu case frumoase , am vazut si o pensiune destul de mare si cocheta.
Restaurantul Pizzerie Athos este relativ aproape de o cunoscuta si veche pizzerie, situata in complexul din centrul orasului , nu puteai trece spre munte fara a te opri sa mananci o pizza, gustoasa si cu un blat crocant. Acum este istorie...mobilierul a ramas acelasi de atatia zeci de ani iar calitatea nu mai este cea fost, pacat!
Am intrat in micutul local, destul de aglomerat si cu greu am zarit o masa libera. Mobilierul dragut, scaune confortabile iar pe masuta trona o veioza, suportul cu servetele albe, in mai multe straturi.
Muzica era in surdina si imediat o domnisoara ne-a adus meniurile si discret a revenit dupa comanda.
Servirea a fost prompta iar mancarea arata intr-un mare fel...mirosul contribuind la cresterea poftei de mancare.
Bauturile nu le-am vrut de la frigider.
Ne era foame, eu am ales paste carbonara, delicioase!
"Pastele carbonara sunt făcute cu diferite sortimente de brânză dură, ouă, piper și carne de porc. Pentru a da mai multă savoare, tipurile de brânză folosite sunt Pecorino Romano și Parmigiano-Reggiano sau chiar combinații între cele două. Deoarece sortimentul de paste carbonara a apărut în zone în care existau foarte mulți crescători de oi, era și normal ca brânza să fie folosită din belșug pentru a da gust și cremozitate compoziției. Carnea utilizată în mod traditional este Pancetta (un fel de slănină) și Guanciale (obraz de porc), două sortimente populare și des folosite în Italia, pentru mai multe tipuri de preparate, datorită texturii și gustului inedit pe care îl dau felurilor de mâncare. În afara Italiei, guanciale și pancetta sunt înlocuite cu bacon sau bacon afumat, care sunt similare la nivel de gust. Tipurile de paste cel mai des folosite la” Carbonara” sunt spaghetele, dar acestea pot fi înlocuite cu penne, fettuccini, rigatoni, linguine sau bucatini. Rețeta originală a suferit modificări, ca de fiecare dată. În funcție de zona de proveniență, unele rețete conțin pe lângă ingredientele standard și brocolli, ceapă, usturoi, ciuperci sau alt tip de legume. Secretul unor paste carbonara savuroase constă în respectarea timpilor de gătit, calitatea produselor folosite și alegerea tipului potrivit de paste. Recomandarea este ca pastele folosite să fie penne, deoarece acestea susțin mai bine sosul. Pastele carbonara sunt un preparat care la origine era foarte gras, prin tipurile de slănină folosite și brânza dură. Marele lui avantaj și cel care l-a făcut, cel mai probabil, să câștige teren în fața celorlalte tipuri de mâncăruri este că timpul de gătit este mult mai mic. Care este legătura dintre pastele carbonara și mineri? Nu ai fi crezut niciodată că există o legătură între acestea două, pentru că asocierea este surprinzătoare. Numele de” carbonara” derivă din” carbonaro” , care în limba italiană înseamnă… miner. Așa că cei mai mulți cred că aceasta a fost mâncarea de suflet a minerilor. Și pe bună dreptate. Dacă dăm crezare miturilor și legendelor urbane, atunci putem să amintim și de faptul că pastele carbonara ar fi de fapt un tribut oferit membrilor” Carbonari” , o societate secretă din Italia a cărei activitate s-a încheiat brusc la începutul secolului al XIX-lea. În unele părți din Statele Unite ale Americii, pastele carbonara chiar așa sunt numite:” spaghetti pentru mineri” . Dacă stăm să ne gândim și la ingredientele pe care le conțin pastele carbonara, totul devine foarte logic: multe ingrediente grase, care să ofere o masa sățioasă minerilor și să le dea energie pentru întreaga zi, la toate activitățile grele pe care le aveau de făcut. De la mâncarea minerilor, pastele carbonara au ajuns să fie unul dintre cele mai apreciate sortimente de mâncare la nivel mondial."
Sotul si-a luat pizza Quatro Formaggi iar baiatul pizza Diavola!
Pizza este poate cel mai popular aliment din intreaga lume. Este mancata oriunde, in mii de variante, dimensiuni si forme. Este usor de preparat, are un pret bun si potoleste foamea destul de repede.
Mancarea foarte buna si servirea, fara cusur. Cu siguranta voi reveni!
P.S Am copiat istorioarele despre paste ...am scris review-ul la foc automat, am gresit si-mi cer scuze!
Ca sursa am avut:Mangia.Ro;
Trimis de balasa violeta in 04.02.24 00:33:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BREAZA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (balasa violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Contribuţia şi impresiile proprii sunt considerate minoritare faţă de cele preluate prin documentare.
Conform Regulamentului (Cap. 1, Secţ. B, Art. 1), articolul este publicat fără PMA STD (fără "votul saitului") — poate fi votat doar simbolic, cu +/-1PMA.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2021 [Pizzeria Breaza (ex Gusti)] Pizzeria Breaza – o alegere inspirată — scris în 08.11.21 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2016 [Restaurant Lac de Verde Golf] Revelion 2017 la Resort Lac de Verde — scris în 06.01.17 de Bal din CAMPINA
- Dec.2016 [Restaurant Lac de Verde Golf] Revelion 2017 Lac de Verde Breaza — scris în 05.01.17 de CostinR din CâMPINA [PH]
- Aug.2016 La Breaza – unde mananci si ce sa faci… — scris în 23.02.17 de danaeldreny* din PANTELIMON [IF] - RECOMANDĂ
- May.2015 [Restaurant Lac de Verde Golf] Lac de Verde - Restaurant — scris în 08.06.15 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2015 [Restaurant Lac de Verde Golf] Deci 8 Martie cu ceai și stil - Lac de Verde Golf & Leisure Resort — scris în 16.03.15 de TEOANCA din CâMPINA - RECOMANDĂ
- Aug.2011 [Pizzeria Breaza (ex Gusti)] Pizzeria Gclub ,,Gusti’’ - cea mai ,,tare’’ din Breaza — scris în 13.08.11 de dananecula din PLOIEșTI - RECOMANDĂ