BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa”
Suntem la Brașov... este început de sfârșit de săptămână... vremea este numai bună pentru plimbare... așa că mergem prin centru și urcăm până la restaurantul Sub Tâmpa... pentru că trebuie să știți accesul este numai pietonal și este un pic de urcat... fie până la restaurant, fie până la liftul ce urcă până în vârful muntelui Tâmpa... !!!
Am precizat asta pentru că am prins și perioada când am urcat cu mașina până în apropierea liftului... acum toată zona de la poalele muntelui este de promenadă... o încântare!!!
Restaurantul are o capacitate măricică, atât pe terasă cât și la interior dar eu vă recomand să faceți rezervare, mai ales dacă doriți să mergeți la sfârșit de săptămână... nu de alta dar să nu urcați degeaba și să nu găsiți o masă liberă... noi am riscat și am găsit o masă liberă pe terasă, iar pe scaune am găsit câte o păturică... pentru mine a fost utilă... dar pot spune că la plecare toate mesele erau ocupate.
De cum am ajuns pe terasă am fost preluați de un tânăr, ce ne-a recomandat să ocupăm o masă de 2 persoane, exact pe marginea terasei spre pădure. Toate mesele sunt protejate cu umbrele mari... dar aici cred că problema este ploaia și nu soarele...
Într-un top 10 restaurante din Brașov pe care nu trebuie să le ratezi, Sub Tâmpa l-am găsit pe locul 2.
Restaurantul aduce un concept unic, gastronomia transilvăneană neo-tradițională... rețetele tradiționale românești sunt reinterpretate cu măiestrie, în stilul bucătăriei clasice... așa este prezentat.
Este deschis tot timpul anului și are program de la 12,00 la 23,00... ultima comandă se ia la ora 22,00 în timpul săptămâni, iar în weekend la ora 22,30... La intrare este un afiș prin care restaurantul își rezervă dreptul de a selecta clienții!!!
În fiecare joi de la ora 19,00 și duminica de la ora 14,00, o tânără artista ukrainiană, alături de violoncelul său, încântă oaspeții restaurantului cu muzică de calitate!
Am primit meniurile... le-am studiat și ne-am hotărât ce vom mânca... o porție de paste de casă cu hribi și trufe și o porție de obraji de vițel cu sos roșu și piure de cartofi cu trufe... astea la capitolul mâncare. Fac o paranteză... la Roma am descoperit trufele combinate cu paste... cele mai bune mâncate vreodată... și de atunci când văd preparate cu trufe, le prefer din prima... Aici la Sub Tâmpa sunt mai multe preparate cu trufe... iar tânărul ospătar ne-a spus că au o sursă sigură de aprovizionare cu trufe necesare pentru preparatele din meniul restaurantului.
Iar de băut, pentru început eu am vrut un Mojito și Sorin o tărie cu un cub de gheață... iar pentru vin am mers pe mâna tânărului ospătar ce ne-a servit. Ne-a recomandat Roze de Gitana... l-a prezentat atât de bine încât ne-a convins... Roz de Gitana este un vin roz sec din Republica Moldova, buunnnn...
Trebuie să precizez că meniul nu este foarte bogat, găsești ce să mănânci începând cu aperitive calde și reci, trufandale și terminând cu desert... dar sunt mai sofisticate... inedite și unice, iar prețurile sunt pe măsura calității preparatelor...
Am primit băuturile... cam mic paharul meu cu Mojito, dar a fost concentrat... și nu a durat foarte mult și am primit și preparatele comandate... curcubeu pe cerul gurii... delicioase pastele, iar obrăjori de vițel... yammiii...
Vinul Roz de Gitana s-a potrivit perfect cu ce am mâncat...
Toate acestea au costat 287 lei plus 17 lei apa minerală pe care uitase să o treacă pe bonul inițial, am achitat cu cardul... și separat tipsul pentru ospătar pe care l-a meritat din plin...
Am fost și la toaletă... curat, frumos decorată... unde se ajunge trecând prin salon... foarte plăcut și la interior, multe plante... lumină caldă...
Tânărul ospătar a fost foarte amabil și atent la detalii... știe să-și facă meseria... am observat că vorbea foarte bine limba engleză cu oaspeții străini... condiție obligatorie pentru acest tip de restaurant într-un oraș turistic precum este Brașovul!
De wi-fi nu știu ce să zic pentru că nu am avut timp de telefoane... doar cât am făcut poze... am admirat o mierlă ce zbura în jurul nostru... obișnuită probabil să primească frimituri...
Mi-a plăcut atmosfera... doar zgomotul tacâmurilor în farfurii mai spărgea liniștea pădurii ce înconjoară restaurantul... relaxare și răsfăț total!!!
Recomand cu drag restaurantul, pentru un pic de răsfăț merită să urcați până Sub Tâmpa!!!
Alegeri inspirate și toate cele bune!
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Curcubeu pe cerul gurii...
Trimis de ANILU in 31.07.23 10:12:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Ursul Carpatin] La Ursul Carpatin – nimic deosebit — scris în 09.09.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Apr.2023 [Old Jack Burger House] Burgeri savuroși la Old Jack's Burger House, din inima Brașovului — scris în 19.04.23 de raluca banu din GOLEşTI [VN] - RECOMANDĂ