BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O experiență culinară plăcută și... normală
La începutul lunii octombrie am poposit 2 zile în Brașov, cu ceva treburi de rezolvat, plus „cazarmarea” lu' fi-miu la căminul unde stă de 3 ani de zile, student fiind în frumosul oraș transilvănean. Cât privește cazarea noastră, am mers pe varianta deja testată, Castle Residence Apartment, despre care am scris un review anul trecut (vezi impresii).
De rezolvat am rezolvat problemele, dar trebuia să mai și mâncăm, căutând astfel un loc unde să ne potolim foamea în Centrul Vechi, prima oprire fiind la restaurantul „La Ceaun” . Aici nu am stat prea mult, plouase destul în ziua respectivă, vântul își făcea de cap, la terase nu era nimeni, toată lumea lua masa în restaurant, deci era aglomerație mare, un nene ne-a spus că dacă dorim să luăm masa la ei trebuie să așteptăm. Nu mi-a surâs ideea de a aștepta ca milogul în frig, plus că nenea ăla mi-a vorbit un pic arogant, că de, aveau clienți destui, ce mai conta unul în plus sau în minus...
Ne-am luat mersul de-acolo și am plecat la alt restaurant, la Ursul Carpatin, destul de promovat în ultima vreme pe unele rețele de socializare, situat pe strada Michael Weiss, nr. 29. Terasa restaurantului era aproape goală, doar câțiva clienți zgribuliți, noi am preferat să luăm masa în interior, la etaj, unde era cald și bine :).
Ce am găsit la interior? Un restaurant amenajat cu gust, o atmosferă relaxantă, plăcută, cu clienți civilizați, care își vedeau liniștiți de treabă la mesele lor.
Doar ce am apucat să ne facem comozi că imediat un puștan fâșneț ne-a adus meniurile. După ce am aruncat o privire, am ajuns la concluzia că nu mori de foame în casa ursulețului, ai la alegere 3-4 feluri de ciorbă, preparate la grătar din pui, porc, pește sau vită, platouri calde, preparate tradiționale, diverse feluri de paste, garnituri și salate. Prețurile țin pasul cu vremurile în care trăim, dar să nu uităm nici faptul că ne aflăm în Centrul Vechi al Brașovului!
N-am stat prea mult pe gânduri, eu am comandat o ciorbă de fasole în bol de pâine, cu afumătură bineînțeles, și ceapă roșie, un snițel din piept de pui în crustă de porumb, cu cartofi prăjiți și salată asortată de murături, iar soția și feciorul au cerut câte un bulz tradițional Ursul Carpatin, gratinat cu ou și cu smântână, la desert au cerut o porție de papanași la 2 farfurii, iar la capitolul lichide am luat 3 sticle de bere Beck' s.
Ciorba de fasole mi-a fost adusă destul de repede, iar eu m-am conformat și am devorat-o la fel de repede! Cu mențiunea că a fost foarte bună, cu ceapa roșie a mers ca unsă!
Deoarece ne aflam cu treabă în Brașov, nu am luat aparatul foto, la restaurant am făcut poze cu telefonul, noroc cu fi-miu că a fost pe fază și m-a tras în poză când mă pregăteam să mănânc ciorba de fasole.
Despre bulz ai mei au avut numai cuvinte de laudă, combinația de mămăligă, brânză de burduf, cârnați, ou și smântână fiind una foarte reusită. Șnițelul meu a fost bun, nu ceva care să mă dea pe spate, porția de cartofi cam firavă, dar cum îmi place mie să spun, a fost „mâncabil” :). Cu papanașii însă a fost altceva, eu nu am acces la bunătățuri din astea, din cauza glicemiei mari, dar „gândăceii” mei au spus doar atât: excelenți!
Pentru ceea ce am mâncat și băut am plătit 194 de lei, plus bacșișul pentru puștanul care ne-a servit, a fost amabil și s-a mișcat repede.
La toaletă era un pic dezordine, semn că în ziua respectivă nu cred că a trecut vreun angajat pe-acolo, să vadă cum stau lucrurile.
Restaurantul este deschis de luni până joi între orele 11.00 - 22.00, iar de vineri până duminică între orele 11.00 - 23.00.
Nouă ne-a plăcut la Ursul Carpatin, mâncarea a fost bună, timpul de așteptare nu a fost mare, ospătarii sunt amabili, atmosfera e plăcută, recomand să le treceți pragul.
Trimis de Safta Radu in 04.10.22 14:42:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ia uite ce bine arată "Ursulețul " ăsta la interior, este bine de știut... !!! Și bucatele arată bine și tu zici că au fost și gustoase... cât privește prețurile nu mai comentez, îmi doresc ca raportul calitate/preț să fie corect...
Vara asta m-am tot plimbat prin centrul Brașovului și am văzut doar terasele... unde iarna nu prea poți să stai...
Să vă fie de bine!
@ANILU: Sunt sigur că vei mai ajunge la Brașov, așa că... Terasele arată aproape la fel, nu prea știi la care să te oprești .
Eu am un fix vizavi de cei care lucrează în bucătăria unui restaurant, în sensul că un preparat gătit bine astăzi nu e obligatoriu să fie la fel mâine, depinde ce schimb ai norocul să prinzi. Eu am observat foarte clar acest aspect la pensiunea Câmpia Soarelui din Padeș, în cele 2 zile micul dejun a fost oarecum diferit. De ce spun asta, pentru că și Ursul Carpatin are recenzii negative, nu toți au fost mulțumiți de calitatea preparatelor, probabil că noi am prins tura mai bună .
Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.
@Safta Radu: Tot cu Softransul aţi fost? Am avut şi noi în acest weekend prima călătorie cu trenul după muuulţi ani pentru noi adulţii, iar pentru copii chiar a fost prima experienţă de acest fel. Am fost foarte încântaţi, aşa că e foarte probabil să facem curând o escapadă şi la Braşov, iar apartamentul în care v-aţi cazat este de avut în vedere. În weekend am fost la Sinaia la Pensiunea Thomas, reviewul tău contribuind în mare măsură la această alegere. Alegeri cel puţin la fel de inspirate pe viitor!
@cris1982:
”In weekend am fost la Sinaia la Pensiunea Thomas
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@Safta Radu: Si eu as fi vrut sa te intreb daca ati fost cu Softransul sau a condus Nina! Baniuiesc ca a castigat trenul!
”Ne-am luat mersul de-acolo și am plecat la alt restaurant, la Ursul Carpatin, destul de promovat în ultima vreme pe unele rețele de socializare, situat pe strada Michael Weiss, nr. 29
de unde reiese ca si localurile promovate sunt de succes, nu doar de vorbe. Si arata destul de bine interiorul! Dovada ca oamenii stiu sa-si primeasca oaspetii.
”N-am stat prea mult pe gânduri, eu am comandat o ciorbă de fasole în bol de pâine, cu afumătură bineînțeles, și ceapă roșie, un snițel din piept de pui în crustă de porumb, cu cartofi prăjiți și salată asortată de murături, iar soția și feciorul au cerut câte un bulz tradițional Ursul Carpatin, gratinat cu ou și cu smântână, la desert au cerut o porție de papanași la 2 farfurii, iar la capitolul lichide am luat 3 sticle de bere Beck' s.
Ciorba ta nu m-a dat pe spate. Nu mananc fasole boabe niciodata si sa mor de foame!
Dar bulzul ala e de vis frumos! Si papanasul! Offf, ma fac eu mare...
Cat despre preturi... normale, ca peste tot!
P06 e fantastica!
@webmasterX:
” Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Voi scrie un review imediat ce voi avea timpul necesar, în zilele următoare.
@cris1982: De data aceasta am fost cu mașina, că aveam bagajul băiatului nostru, dar data viitoare am să merg cu Softransul. Mă bucură faptul că ai ales pensiunea Thomas după ce ai citit și review-ul meu, și că v-ați simțit bine la Sinaia.
Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.
@Zoazore: Nu ai ghicit, nu am fost cu trenul și nu a condus Nina, ci eu! Era imposibil să nu cârcotești tu ceva. Nu-ți place să mănânci fasole boabe? E problema ta, mie îmi place. Ce ți se pare așa de fantastic în P06? E o fotografie ca oricare alta.
Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.
@Safta Radu:
”Nu-ți place să mănânci fasole boabe? E problema ta, mie îmi place.
Nici mie nu-mi place fasolea sub nicio formă, la fel ca Tizei, dar, ştiu , nu este problema ta .
”Ce ți se pare așa de fantastic în P06? E o fotografie ca oricare alta.
De poza P06 voiam să mă leg şi eu, dar mi-a luat-o Tiza înainte.
Rareori fac complimente bărbaţilor, însă parcă ai întinerit. Care este secretul? Cumva îţi prieşte atât de mult noul statut?
@Safta Radu:
Să vă fie de bine şi să mai repetaţi!
Arată tare bine "ursuleţul" şi îmi place şi că nu este aglomerat.
Peste ciorba de fasole în pâine aş sări şi eu fără regrete, însă m-ar tenta şniţelul cu cartofi prăjiţi, care merge cu o bere rece, şi mai ales papanaşii, chiar dacă mi-a crescut glicemia doar privind pozele postate la articol.
”Nouă ne-a plăcut la Ursul Carpatin, mâncarea a fost bună, timpul de așteptare nu a fost mare, ospătarii sunt amabili, atmosfera e plăcută, recomand să le treceți pragul.
Pe mine m-ai convins
@nicole33: Mulțumesc pentru compliment, dar am „întinerit” din cauza problemelor din ultimele luni, pentru mine anul 2022 a fost extrem de urât, am călătorit puțin, și evident că am scris mai puține review-uri, semn că se cam apropie vremea retragerii din AFA.
Restaurantul arată bine, când am fost noi nu era aglomerat, dar să nu uităm că e amplasat în Centrul Vechi, unde de obicei este aglomerație cam peste tot oricând. Mă bucur că te-am convins prin cele scrise de mine.
Mulțumesc mult pentru cele două ecouri, pentru urări și pentru vot.
@Safta Radu:
”Mulțumesc pentru compliment, dar am „întinerit” din cauza problemelor din ultimele luni, pentru mine anul 2022 a fost extrem de urât, am călătorit puțin, și evident că am scris mai puține review-uri, semn că se cam apropie vremea retragerii din AFA.
Îmi pare tare rău să aud că ai avut probleme anul acesta, dar am convingerea că lucrurile vor reveni la normal cât mai curând şi că vă veţi relua plimbările dese.
Vor fi multe alte ocazii de a face noi descoperiri de cazări speciale şi vor urma multe articole pe AFA, deci, nici vorbă de retragere
”Restaurantul arată bine, când am fost noi nu era aglomerat, dar să nu uităm că e amplasat în Centrul Vechi, unde de obicei este aglomerație cam peste tot oricând.
Braşovul este aglomerat în orice anotimp. Pentru că nici eu nu aş fi stat ca miloaga în aşteptarea eliberării unei mese în frig sau ploaie, am apreciat că la acest restaurant totul a fost aerisit, servirea bună şi cu timpi scurţi de aşteptare.
@Safta Radu:
Cu scuzele de rigoare pentru că am înţeles/aflat mai târziu despre ce a fost vorba, vă doresc şi ţie şi Ninei putere să treceţi mai uşor peste pierderea suferită.
@Safta Radu:
”Ciorba de fasole mi-a fost adusă destul de repede, iar eu m-am conformat și am devorat-o la fel de repede! Cu mențiunea că a fost foarte bună, cu ceapa roșie a mers ca unsă!
mi s-a pus o ceata pe ochi, si acum am gura plina, miros de ceapa in nari, daca m-as putea teleporta acolo as fi fost in secunda urmatoare iar ecoul vedeam eu cand il scriam .
”Despre bulz ai mei au avut numai cuvinte de laudă, combinația de mămăligă, brânză de burduf, cârnați, ou și smântână fiind una foarte reusită.
tot la bulz m-as fi bagat si eu si de snitel nu mi-ar fi fost pofta, asa ca ma bucur ca a fost grozav, iar papanasii... cireasa de pe tort.
Sa va fie de bine, chiar arata bine produsele, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: De regula, când merg la un restaurant și vreau o ciorba, ma uit sa vad dacă au de fasole, cu atât mai bine dacă e în bol de pâine, doar daca nu au ma orientez catre altceva. La bulz nu m-am băgat, brânza era de oaie, ori eu nu mănânc asa ceva, nu-mi place nimic de origine ovina . Nici la papanasi nu am avut acces, din cauza glicemiei, bat-o vina! M-am mulțumit cu... șnitzelul . Când ajungi în Brașov, încearcă ciorba de fasole în pâine la Ursul Carpatin, nu vei fi dezamăgită.
Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.
@Safta Radu:
”Nu-ți place să mănânci fasole boabe? E problema ta, mie îmi place.”
”Nici mie nu-mi place fasolea sub nicio formă, la fel ca Tizei, dar, ştiu, nu este problema ta.
Nu comentez gusturile nimanui. Daca era oricare alta ciorba, m-ar si tentat. Normal ca-ti place, altfel n-o comandai! Si vad ca nu sunt singura!
”Ce ți se pare așa de fantastic în P06? E o fotografie ca oricare alta.”
”De poza P06 voiam să mă leg şi eu, dar mi-a luat-o Tiza înainte. Rareori fac complimente bărbaţilor, însă parcă ai întinerit. Care este secretul? Cumva îţi prieşte atât de mult noul statut?
=
Pe mine te-ai suparat ca ti-am zis ca-mi place cum arati in P06. ????. De ce?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Ursul Carpatin] La Ursul Carpatin – nimic deosebit — scris în 09.09.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Jul.2023 [Restaurant Sub Tâmpa] Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa” — scris în 31.07.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ