BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
After Dark, joy follows
De fapt, bucuria revederii a inceput pe la doua sau trei in dupa amiaza zilei de duminica, 11 decembrie, cand un coleg din liceu, traitor pe alte meleaguri, a venit in Braila. Cum nu a putut strange o gasca inteaga, fiind plecati care pe unde, s-a intalnit pe rand, cu cei care i-au raspuns la telefon.
Cum de obicei, intalnirile noastre erau la Heaven’s vezi impresii sau la After Dark, vezi impresii, cum la Heaven’s era cam peste mana, fiind amandoi fumatori, castigator a iesit pizzeria-restaurant After Dark.
Pizzeria este pe strada Plevnei, nr. 64, Telefon: +40 239 613 230, program: 09:00-23:00... Nu are website propriu, este pe Facebook, pe Tripadvisor sau pe diverse saituri consacrate. Strada pe care este plasat este o strada linistita, care duce, cum altfel, la Dunare. Punct de reper e biserica Sf. Constantin si Elena. Trecand de biserica prima strada la stanga, sau, pana in biserica, prima la dreapta. Adica foarte aproape de casa mea.
Prima chestie “descoperita” de mine cand am ajuns acolo: i-a disparut “eticheta” . Noi, brailenii, stim ca este acolo, dar daca vine cineva ne-brailean… Cam nasol. Dar a aparut parcarea in stanga. Mare, curata si gratis.
Am intrat si am ales o masa in zona de fumatori (cum altfel?). Stiindu-l fan ciorba de burta si pentru mine fiind singurul fel pe care-l puteam manca, ne-am uitat unul la celalalta si am stiut ce vrem: ciorba de burta.
Dar cum era cam frig, am sarit peste bere, asa ca am ales eu o caffe frappee cu inghetata de ciocolata si el o cafea simpla, clasica. Domnisoara care ne servea, insa, a avut alta parere si lui i-a adus tot un frappee, dar fara frisca. Ne-am distrat copios pe faza asta. Apoi am rugat-o eu s-o schimbe cu un espresso lung, fara adaosuri. 15 lei oricare frappe, 9 lei espresso.
Ca de obicei, cand sunt cu prietenii, nu cronometrez timpii de asteptare, dar nu cred sa fi durat foarte mult pana au venit ciorbele. Fierbinti si cu “anexele aferente” : mujdei, smantana si ardei iuti. Totul fiind 25 lei / portie. Si un cos cu paine proaspata, intermediara. Foarte buna. Copiind-o pe @mishu, am mancat miezul unei felii de paine cu smantana, dupa ce colegul isi pusese in farfurie. La cat era de buna, riscam sa ramanem fara.
Ciorba a fost gatita corect, zeama era echilibrata, dar carnea nu prea avea sare. Era, insa, proaspata. Am reglat-o doar din usturoi, de rest, mie mi-a placut!
Am vrut si desert, chiar am comandat o portie de placinta After Dark, cu branza dulce, stafide si smantana, dar burtile noastre s-au opus, asa ca mi-a revenit mie cinstea de a o conduce spre casa mea. (Acum, la o saptamana dupa, va pot spune ca a fost buna. Putin cam dulce pentru gustul meu, dar buna).
Am vorbit, am povestit, am intrebat, am raspuns, cafeaua lui se racise demult, dar cui i-a pasat?
Amenda am platit-o nemteste: 96 lei+ 10 lei pour-boirul. Am constatat ca nu s-au schimbat prea mult cei de la After Dark in cei 2-3 ani de cand nu i-am mai vizitat. Ii recomand in continuare. Cred ca sunt singurul local unde se poate fuma civilizat cand este frig. Vara da, sunt multe gradini de vara, terase, dar iarna…
Dupa vreo patru ore ne-am urnit cu greu, cu azimut Targul de Iarna, sa prinza Zana inchiderea, nu?
L-am mituit si pe el cu un pahar cu vin fiert (vin fiert dacic, 7 lei / paharul), am mai povesti putin si am plecat spre casele noastre.
Ploua. A fost o dupa amiaza superba!
despre SERVICII
Fatuta s-a miscat original, era tot timpul atenta la mesele ei, sa nu ne lipseasca ceva. Dar a avut acea "parere personala" cu referire la cafea.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Painea, mujdeiul, smantana au fost OK, zeama echilibrata, dar carnea cam nesarata
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Strada linistita, curata, aproape de casa
Trimis de Zoazore in 17.12.22 18:20:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRĂILA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Zoazore:
Hai să vă fie de bine şi întâlnirea şi mâncarea!
”Am intrat si am ales o masa in zona de fumatori (cum altfel?)
&
”Ii recomand in continuare. Cred ca sunt singurul local unde se poate fuma civilizat cand este frig.
Reţinut şi notat!
Asemenea facilităţi sunt tot mai rare de câţiva ani încoace şi atunci cu atât mai de apreciat. Mi se pare corect ca fiecare să fie liber să aleagă unde îşi doreşte să stea şi să beneficieze de un tratament egal, tot aşa cum egale sunt şi preţurile plătite de ambele categorii pentru cele consumate.
”Stiindu-l fan ciorba de burta si pentru mine fiind singurul fel pe care-l puteam manca, ne-am uitat unul la celalalta si am stiut ce vrem: ciorba de burta.
Graţie articolului tău, şi eu ştiu deja ce voi comanda la After Dark dacă voi ajunge prin Brăila şi voi povesti pe aici, totodată asumându-mi riscul de a fi criticată de unii pentru că aş alege să mănânc ciorbă de burtă la pizzerie , dar puţin îmi pasă.
”Ca de obicei, cand sunt cu prietenii, nu cronometrez timpii de asteptare, dar nu cred sa fi durat foarte mult pana au venit ciorbele. Fierbinti si cu “anexele aferente” : mujdei, smantana si ardei iuti. Totul fiind 25 lei / portie. Si un cos cu paine proaspata, intermediara. Foarte buna.
Nici eu nu cronometrez, insă, dacă mi-e foame, este de preferat ca durata aşteptării şi fie cât mai redusă .
Am văzut că ţi-au marcat pe bon doar ciorba şi smântâna, fără pâine, usturoi şi ardei. Frumos din partea lor . În multe alte locuri "anexele" umflă preţul de bază, dar nici nu poţi renunţa la ele.
”Dupa vreo patru ore ne-am urnit cu greu, cu azimut Targul de Iarna, sa prinza Zana inchiderea, nu?
Corect!
”L-am mituit si pe el cu un pahar cu vin fiert (vin fiert dacic, 7 lei / paharul), am mai povesti putin si am plecat spre casele noastre.
Am văzut pozele nou-postate la articolul cu Târgul, inclusiv "dovada" că ai mâncat ceea ce ai scris, nu poveşti .
Producătorii de Kurtos ar trebui să-şi diversifice gama sortimentală pentru a satisface şi preferinţele mai ciudate ale Zânei
@nicole33:
”Mi se pare corect ca fiecare să fie liber să aleagă unde îşi doreşte să stea şi să beneficieze de un tratament egal, tot aşa cum egale sunt şi preţurile plătite de ambele categorii pentru cele consumate.
Asta asa este. Daca preturile sunt egale, si oaspetii trebuie tratati egal.
”Graţie articolului tău, şi eu ştiu deja ce voi comanda la After Dark dacă voi ajunge prin Brăila şi voi povesti pe aici, totodată asumându-mi riscul de a fi criticată de unii pentru că aş alege să mănânc ciorbă de burtă la pizzerie, dar puţin îmi pasă.
Gresit! Este RESTAURANT-pizzerie cu specific international. Da, predomina pizza, dar au si alte oferte.
”Am văzut că ţi-au marcat pe bon doar ciorba şi smântâna, fără pâine, usturoi şi ardei. Frumos din partea lor . În multe alte locuri "anexele" umflă preţul de bază, dar nici nu poţi renunţa la ele.
Si eu am vazut asta, dar am zis ca nu vad eu bine, ca voi studia poza acasa. Am uitat si a ramas asa. Tare faza asta. De obicei se pune in plus, nu in minus
”Producătorii de Kurtos ar trebui să-şi diversifice gama sortimentală pentru a satisface şi preferinţele mai ciudate ale Zâne
Sa stii ca le-am sugerat asta, dar cica sanchi, nu pot ca sa coaca zmeura! Erau din... Buzau. Pogoanele, sau Patarlagele, ca mereu incurc. Lucrau la 5 rotisoare si aveau cu: scortisoara, nuca, susan, seminte de floarea soarelui, ciocolata, caramel si mix de doua glazuri la alegere.
Multumesc pentru vot, ecou si aprecieri.
@Zoazore:
”Copiind-o pe @mishu, am mancat miezul unei felii de paine cu smantana, dupa ce colegul isi pusese in farfurie.
asta e musai, cineva comanda ciorba cu smântâna separat, și noi ii mâncam smântâna ????????. E frumos sa te vezi cu prietenii și atunci e clar, timpul nu mai contează, constați doar ca a trecut prea repede. Sa va fie de bine și sa mai repetați, felicitări pentru articol dar și pentru noul statut ????????????.
@mishu: Pentru noul statut, vouă, prietenii mei de aici EU trebuie sa vă mulțumesc. Voi ați citit și votat toate elucubrațiile mele. Eu va mulțumesc tuturor.
Și DA, întâlnire astea sunt foarte importante și bune. Mă relaxează și-mi încarcă bateriile. Nu contează unde și când, contează să fie.
Sărbători fericite cu sănătate și bucurii.
Mulțumesc pentru aprecieri, ecou și vot.
@Zoazore: Să vă fie de bine! Amintiri frumoase depănate la o cafea cu un fost coleg din alte părți ale lumii! Ciorba de burtă este și preferata mea, sărată, nesărată, nu contează de burtă să fie! Cât despre smântână și eu aș fi procedat ca și tine...
@mprofeanu: Mari, mereu am ținut legătura cu cei care au vrut să țină legătura cu mine și am răspuns cu drag și bucurie la întâlni cu prietenii.
Ciorba nu a fost rea, dar se putea și mai bună. La Heaven's a fost mult mai buna. A fost proaspăt gătită, echilibrată, dar îi lipsea acel "ceva" să fie foarte buna.
Mulțumesc pentru aprecieri, ecou și vot.
Sărbători fericite!
În primul rând, felicitări pentru noul statut, meritat pe deplin!
Așa este, când te întâlnești după ani și ani cu prieteni vechi, cu foști colegi, nu mai stai cu ochii pe ceas, parcă niciodată nu este suficient timp pentru a sta cu aceștia.
Iar cu ciorba asta de burtă atât de iubită de românași ce pot să spun, în urmă cu niște ani mâncam așa ceva, însă pe parcurs am renunțat, preferând alte feluri de ciorbe.
Sărbători binecuvântate!
@Safta Radu: Drag mi-ar fi să va întâlnesc și pe voi, prietenii mei dragi de aici. Nu contează unde și când, dar sa va întâlnesc. Mi-e dor de voi toți.
Și eu mai încerc și alte feluri de mâncare, dar ciorba de burta va rămâne mereu preferata mea.
Mulțumesc pentru aprecieri, ecou și vot.
Să avem un Crăciun fericit și un An Nou plin cu bucurie.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant Heaven’s] Restaurant Heavens Braila — scris în 31.08.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Cherhanaua Peștele Dunării] Am mâncat pește sau o piramida de cartofi prajiți? — scris în 29.08.24 de Yolanda din PITESTI - nu recomandă
- Nov.2023 [Restaurant All Saints] Pe toți Sfinții că este bine! -- RESTAURANT ALL SAINTS BRĂILA — scris în 10.11.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Cabana Stejarilor] Experienta culinara neasteptat de buna — scris în 06.11.23 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- May.2023 [Restaurant Continental] Restaurant Continental Brăila – o junglă haioasă — scris în 05.06.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Heaven’s] Din nou in Rai—Heaven’s, Raiul din Orasul cu salcami — scris în 22.10.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- May.2022 [Restaurant La Casa cu Stuf [Baldovinești]] Chiar o desfătare a ochiului și stomacului. — scris în 23.05.22 de Albinoium din BUCUREșTI - RECOMANDĂ