GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Beijing - parcul Bei Hai si restaurantul Fangshan
Continui saga chinezeasca cu Parcul Bei Hai si restaurantul Fangshan.
Parcul Bei Hai se afla in partea de nord a Orasului Interzis, adica in Beijingul de nord. Puteti ajunge acolo cu metroul albastru, linia 2 circulara, coborand la statia Chegong Zhuang si facand o plimbare de 20 minute pe jos. Cum iesiti de la metrou pe str Ping’an Dajie, veti vedea pe partea dreapta a strazii o zona de hutonguri, f interesanta cu stradute mici si inguste, unde oamenii simpli isi petrec viata sub ochii turistilor rataciti pe acolo (cand am fost nu cred ca am vazut in total 5 turisti, in tot drumul spre parc).
Parcul Bei Hai poarta numele lacului care se afla acolo, creeat artificial. Din pamantul excavat au format in mijlocul lacului Insula de Jad. In varful insulei de afla o stupa in stil tibetan construita in cinstea vizitei celui de-al cincilea Dalai Lama in China, din anul 1651, Dagoba/Pagoda Alba. Parcul a fost gradina imperiala timp de 1000 de ani. Majoritatea dealurilor pe care le veti vedea acolo sunt artificiale. Zona este bogata in temple, zidul celor 9 dragoni, un zid imbracat in ceramica smaltuita pe care sunt reprezentati 9 dragoni care au rolul de a alunga spiritele rele. Deci, iar dragoni – cuvantul de ordine la poporul chinez. Aveti un dragon in casa? Nuuuu??? Luati-va, chiar daca nu sunteti chinezi :) :). Sa fie.
Dupa o plimbare relativ scurta (o ora) prin parc, pentru ca se facuse deja seara am mers sa luam cina la restaurantul Fangshan, unde ne facusem rezervare cu doua seri in urma (asa ne-a sfatuit ghida), ajutati de receptionerii de la hotel. Mai multe informatii (numere de telefon, locatie, harta parc Bei Hai) puteti gasi accesand link-ul:
Pentru ca eram un grup destul de mare, am avut un separeu intr-o sala mai mare. Cladirea restaurantului este impresionanta (desi cu mult auriu, care la un moment dat frizeaza kitch-ul, dar va obisnuiti). Lampioanele rosii indica faptul ca acolo este un restaurat. Dar ce altceva credeati? :)
Primirea a fost regala, ne-au intampinat chinezoaice imbracate in port specific, din pacate nu ne-am inteles bine cu ele in engleza ca sa le intrebam daca reprezenta ceva anume.
Veti vedea meniul pa care l-am avut in acea seara. Am stat efectiv la masa si am mancat 2 ore. Un chin gustos si f bine calculat, in sensul in care, mancarea desi era adusa pe platouri, era calculata sa ajunga exact la numarul de persoane de la masa. La milimetru. Daca aveai nesansa sa mananci mai incet, ramaneai sa lingi platourile. Concurenta era acerba, mai ales cand nimeresti la masa cu una sau doua persoane cu iuteala de mana si de gura. Unii dintre noi uitau sa si respire. Noroc ca ii mai tineam de vorba (faceam cu schimbul). Trebuie sa va spun ca am reusit sa gust din toate felurile de mancare, desi majoritatea aveau cate ceva dulce in ele, ba un sos, ba o crusta de zahar caramel, bleah. Bineinteles ca toate „intre felurile”de mancare se stingeau cu deja bine cunoscutul ceai de iasomie. Am baut si un pahar de vin rosu (nu se compara cu nici unul de la noi) la friptura de forc, cat si bere locala, care mi s-a parut putin mai dulce. Cred ca deja papilele mele gustative erau dereglate si ametite.
Masa a costat cca 50 USD si a meritat fiecare cent. La sfarsit le-am lasat si ceva bacsis si au fost f recunoscatori.
Cand am iesit, era deja noapte, peisajul era minunat, romantismul era in floare, luna stralucea, oamenii „mergea” ca sa fac si rime. A fost o seara reusita. Va recomand cu toata caldura restaurantul. Sau poate doriti sa mancati in hutonguri frigarui de scorpioni (in cel mai bun caz)
O sa inchei periplul (de cand vroiam sa folosesc cuvantul asta, hai ca mi-a iesit) cu vizita la Palatul de Vara si cina plus spectacol la Teatrul Liyuan.
Pe curand.
Trimis de MCM in 21.03.12 23:46:47
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MCM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Draga mea, ne-ai rasfatat, ai grija sa nu ajungi la fundul sacului si sa ne lasi cu ochii-n soare! Bine nu-ti va fi!
O zi frumoasa tuturor!
Sper sa placa clipul atasat, se poate insa sterge/schimba!
@balasa violeta:
"Şi de-a fi să mor
În câmp de mohor,
Să spui lui vrâncean
Şi lui ungurean
Ca să mă îngroape
Aici pe-aproape
În strunga de oi,
Să fiu tot cu voi... "
@webmaster13:
multumesc, f frumos, impresionant si... nu stiu cum se face ca imi tot intra muste in ochi.
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Beijing, BEIJING" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2017 Pekin Duck — sau cum am pus gand rau ratei in restaurantul Hua Jia Yi Yuan — scris în 12.05.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Restaurantul Hai Wan Ju din Beijing — scris în 08.05.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2010 Beijing - Quand Ju De, sau rata la nivel de arta culinara — scris în 17.03.12 de MCM din BUCURESTI - RECOMANDĂ