GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Drumul (partea 1) spre Hotel Turnu Moeciu (partea 2)
Dragii mei, vad ca odata cu venirea primaverii, apar multi ghiocei sub forma de rws despre locatii diverse din tara sau din strainatate. Nu stiu, poate ca asa este moda pe AFA, atunci ma inclin, vorba amicului le_maitre. Dar pentru ca toate astea imi fac o poftaaaaa de scris, o sa ma inscriu si eu in tendintele primavara-vara 2012 si voi scrie cateva vorbe mastesugite (trag nadejde) despre o pensiune-hotel drag sufletului meu. Deocamdata va spun ca am fost anul trecut de doua ori acolo, primavara si toamna.
Va spun inca de la inceput ca am impartit rw in doua, drumul si hotelul propriuzis. Am facut acest lucru pt ca ar fi fost un rw prea mic daca as fi vorbit numai despre Mausoleul De la Mateias. Rog Webmaster-ul sa nu se supere.
Partea 1- Drumul
Ca sa cresc suspense-ul (mai ceva ca Agatha Christie) va voi povesti drumul pana acolo. Dupa cum v-ati dat seama din titlu, trebuia sa ajung la Moeciu, nu am tinut minte niciodata daca cel de Jos sau cel de Sus. Whatever...
Nu am mers pe drumul obisnuit: Bucuresti, DN1, la intrarea in Predeal stanga spre Bran, apoi Moeciu. Am hotarat, just for fun, s-o iau pe Pitesti, Campulung, Rucar, Moeciu. Si bine am facut pentru ca drumul (desi cu multe gropi, atentie) ne-a purtat rotile pe la Mausoleul Eroilor din Razboiul 1916-1918 sau Mausoleul de la Mateias, aflat intr-o zona frumoasa (ca toata tara noastra) in Valea Mare Pravat, din judetul Arges. Mausoleul are 2 parti: o cladire orizontala ai carei pereti sunt acoperiti de placi de marmura pe care sunt gravate numele ostasilor cazuti pe frontul primului razboi mondial, si unde se afla si o racla cu oasele gasite in aceasta zona si un turn cu foisor unde sunt cripte cu osemintele ostasilor. Cand am fost noi in sept 2011, turnul era inchis. In muzeu se afla expuse uniforme vechi, desene cu scene de lupta. Este deasemenea si un spatiu unde se petrece oarecum live o scena de lupta din acea vreme (focuri de arme, tun, soldati manechine etc). Impresionant in special numele miilor de ostasi care si-au pierdut viata in razboi (nu vreau sa spun „cazuti la datorie”, bine? Mi se pare asa un cliseu). Cu istoria in suflet si-n simtiri, am plecat mai departe la Moeciu.
Partea a 2a Hotel Turnu Moeciu
Si acum sa va spun povestea unei familii adevarate care stie sa faca turism si-si respecta oaspetii. Imi este greu sa nu recunosc si sa apreciez niste merite ale unor oameni cu un bun simt iesit din comun. Patronii sunt familia Tanase, pe doamna am cunoscut-o mai putin, dar domnul Dan este o prezenta continua si discreta a tuturor activitatilor din hotel. In primul rand locatia este extraordinara, pe un deal, spre iesirea din Moeciu (asa mi s-a parut, sper sa fie adevarat) cu o priveliste minunata. Din parcarea incapatoare, trebuie sa urci niste trepte de piatra, ce-i drept cam multe, ca sa ajungi la hotel. Sa nu va ingrijoreze cine va duce bagajele pana sus. Mie mi le-a dus patronul. Asta ca sa vedeti ce fel de om este. Dupa ce intrati, ajungeti la receptie, dar nu veti putea sa nu remarcati bunul gust al amenajarii interioare. Culorile peretilor interiori sunt calde si primitoare. Sunt piese de mobilier vechi, obiecte vechi (telefoane, masini de calcat etc). Veti gasi si un pian.
Aveti de unde alege la cazare. Detalii de preturi si tipuri de camere gasiti aici: hotelturnul.ro
Eu am avut o camera la etajul unu, cam 13, dupa cum vedeti nu sunt deloc superstitioasa. Si ma bucur ca nu sunt pentru ca privelistea de pe balconul „imbracat” cu muscate, desi da spre drumul principal, este minunata. Vedeti in pozele atasate. Tip pentru camere: nu stati in camera de la parter, din stanga receptiei, daca aveti somnul mai usor. Dincolo de peretii camerei, afara in curte, langa cladire, este centrala cred (nu sunt sigura), care de cate ori este folosita apa in hotel, incepe sa uruie. Prima data in primavara am fost cazata acolo, dar receptionera a fost f draguta si ne-a dat alta camera a doua zi dimineata.
Camera este mare, cu balcon care avea atasata (era oferta promotionala) o privelisteeeee. Mi-a placut ca avea lemn mult, lucru care mi se pare potrivit pentru un hotel/pensiune de la munte. Saltelele, dupa spusele colegilor care se pricep, sunt cele mai bune pt ca sunt ferme. Eu am cam intepenit, pentru ca acasa am saltele moi, chiar daca nu sunt tocmai potrivite pentru coloana, ca cele mai tari. Baia foarte curata si frumos amenajata. Prosoapele albe ca zapada si mirosind a curat de munte.
Veti gasi aici: pian, sauna, sala de conferinte, crama, un caine ciobanesc enorm si foaaaarte bland (sa nu va speriati de statura lui). In spatele hotelului sunt leagane pentru copii. Sssst, sa nu-i spuneti patronului ca m-am dat si eu in ele. Sa ramana secretul nostru. Mai este si un foisor si un loc special unde se poate face un foc de tabara, asa cum am facut noi. Vezi poze.
Mancarea este f gustoasaaaa. Doar doua lucruri o sa laud (pt ca daca ma gandesc prea mult, fac gaura in bugetul familiei cu un drum pana acolo, ca sa mancam). Fac o ciorba de fasole in paine, nu stiu care este denumirea, dar pot sa va spun ca este minunata cu niste ceapa rosie alaturi. Iar placinta cu mere este cea mai buna placinta cu mere pe care am mancat-o ever. E chiar mai buna decat a mea. Stati n-am terminat, nu pot sa nu pomenesc si muzica ce se aude in restaurant, in receptie. Este o selectie frumoasa de melodii, pe toate gusturile si varstele. Data viitoare cand ne vedem vin cu un CD blank. Pe scurt un hotel cu o servire, mancare, ospitalitate care ar trebui date de exemplu. Si toate aceste nu sunt „saritoare” in ochi, sunt discrete si cu bun simt. Felicitari domnule Dan.
Nu stiu ce se poate face daca sta cineva mai multe zile. Din cate imi aduc aminte se puteau organiza si excursii in imprejurimi cu ajutorul celor de la hotel, de care nu am putut beneficia pentru ca nu am stat decat 2 nopti. Poate cine sta mai mult afla ce se poate vizita, daca este ceva de facut in zona.
Si nu, nu suntem rude. Asta a fost experienta proprie si personala. Bine ca nu am scris atunci imediat rw pentru ati fi vazut multa pasiune (pasiune de leoaica) izvorand din vorbele mele. Acum sunt mai potolita pt ca a trecut atata timp. Mergeti si convingeti-va.
Trimis de MCM in 06.04.12 16:13:44
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MCM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.49152750 N, 25.32704630 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
webmaster please melodia youtube
Il ascult pe Andries cand merg la drum lung, singura. Este... nu gasesc rima potrivita. Este!
Rezolvat.
Iata un road-trip cu folos, in stilul clasic consacrat, zona Moeciu fiind in topul preferintelor mele! Ave!
asa este, o zona frumoasa. Multumesc pt aprecieri. De cand am invatat sa scriu m-am bazat pe vorba cantecului ))))
„Scrieți băieți, orice, numai scrieți! ” - Ion Eliade- Radulescu. Asta este secretul. Da' nu-l stiti de la mine.
Ave, right back at you
E bine de stiut! Felicitari pentru fotografii... Sunt admirabile!
@elenahelen:
Multumesc pt aprecieri.
Poate la fel de mult ca umblatu' prin lume, imi place sa fac fotografii si asta cred ca se simte/vede )
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 De la înălțimea Turnului — scris în 07.09.17 de AnaEscu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Super locatie — scris în 19.08.16 de Andreeami din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Nov.2012 Dezamagitor — scris în 01.01.13 de andrei1981 din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2012 Servicii excelente — scris în 09.08.12 de Ilink* din BUZăU - RECOMANDĂ
- Dec.2011 Un hotel interesant intr-un loc neinteresant — scris în 12.12.11 de RobertRO* din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2011 Mini-vacanta la Moeciu de Jos — scris în 01.09.11 de MarianaCarmen* din CONSTANTA - RECOMANDĂ