GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Noua zile si jumatate. Nu. Nu noua saptamani si jumatate ca-n celebrul film din tineretile mele, desi mi-as fi dorit sa stau atat. Insa la Londra am stat zece nopti si am prins pentru vizitarea orasului si ceva imprejurimi noua zile pline si jumatate din ziua in care am ajuns acolo.
Londra era pe lista noastra de multi ani. Dar am tot amanat-o. De fiecare data cand ziceam ca mergem, ne dadeam seama ca pentru cateva zile la Londra am fi cheltuit tot atatia bani cat pentru zece zile sau doua saptamani intr-o destinatie mult mai accesibila. Dar trebuia s-o vedem. Din mai multe motive. Unul ar fi acela ca sotia mea isi dorea foarte mult. Al doilea era ca e musai, zice-se, sa vezi si Parisul si Londra si sa te hotarasti care ti-a placut mai mult. Unii zic ca celor care le place Parisul nu le place Londra si vice-versa. Daca fac un exercitiu de memorie, mi-aduc aminte de un articol de-al lui @Robert despre Paris, in care ne povestea ca lui nu i-a placut Parisul, insa Londra i-a placut foarte mult. Printre ecourile articolului, cineva il indemna sa mearga sa viziteze Fierbinti. A fost unul din motivele care m-au facut la vremea respectiva sa renunt la a scrie articole pe AFA. Mi-am propus atunci sa nu mai scriu pana nu vom invata sa respectam si parerea altuia. Mie mi-a placut Parisul la nebunie si nici eu n-am fost de acord cu Robert. Dar e parerea lui si trebuie s-o respect. Acum, ca m-am intors de la Londra pot spune ca mi-a placut si Londra. N-as putea spune care mi-a placut mai mult. Fiecare oras, ca-i Paris, ca-i Londra, ca-i orice alt oras, mai mare sau mai mic, are farmecul lui, are istoria lui, are cultura lui.
Asa cum imi place mie, am luat-o din timp. Pe la inceputul lui decembrie mi-a intrat un mail cu o oferta de nerefuzat de la British Airways. 130 de euro/persoana dus-intors cu bagaj de cala si toate taxele incluse, cu aterizare si decolare de pe Heathrow, Terminalul 5. Am stat vreo doua seri de vorba, ne-am hotarat ce vrem sa vedem, au iesit cam multe si am ajuns la concluzia ca ne trebuie zece nopti ca sa putem beneficia de noua zile pline. Am achizitionat biletele si apoi ne-am pus pe cautat cazare. Mare belea. Scump cu draci peste tot. Mi-am pierdut vreo trei zile sapand pe fel de fel de site-uri si pana la urma tot Booking.com m-a ajutat. Despre locatia in care am dormit zece nopti voi incerca sa va povestesc in alt review, ca sa nu amestecam ciorba cu felul doi, desi tot in stomac ajung pana la urma.
Eeeee si cand am luat la puricat lista cu ce vrem sa vizitam si am vazut cat costa intrarea pe la obiective, m-a luat de cap. Dar, exista London Pass si as vrea sa va povestesc cate ceva despre el. Exista variante de London Pass pentru o zi, pentru trei zile, pentru sase si pentru zece zile. Avand in vedere ca vroiam sa iesim o zi din Londra, initial am zis ca-l iau pe cel pentru sase zile, plus o zi afara din Londra si ne-ar fi ramas doua zile sa umblam brambura pe strazi prin centrul orasului. Insa mi-am dat seama ca nu pot concentra totul in sase zile. Ar fi fost mult prea aglomerat, plus ca pe multe forumuri am citit ca timpii de asteptare la intrarea la obiective poate fi destul de mare cateodata. Si-asa este. O sa va spun doar ca la Westminster Abbey am stat doua ore pana am intrat, iar la sala cu bijuteriile coroanei de la Turnul Londrei alte doua ore. Asa ca mare grija atunci cand va faceti programul. E coada si la bilete si apoi urmeaza si coada la verificarile ce tin de securitate.
Asa ca am luat decizia logica si corecta, zic eu, sa dau ceva bani in plus si am achizitionat London Pass pentru zece zile. Mai exact, are valabilitate 240 de ore de la momentul primei validari. A costat 152 de lire sterline de persoana. O sa spuneti ca-i mult. Si aveti dreptate. Insa, hai sa vedem daca a meritat. Sa vedem ce-am vizitat si cat ar fi costat daca as fi luat bilet la fiecare obiectiv.
1) Turnul Londrei… … … … … … …... … …... 24.80 GBP
2) Hop on Hop off Bus Tour… … …... …... 34.00 GBP
3) Croaziera pe Tamisa… … … … … … …. 18.50 GBP
4) Westminster Abbey… … … … … …... …... 22.00 GBP
5) Hampton Court Palace… … … … …. …. 20.90 GBP
6) Tower Bridge… … … … … … … … … … …... 9.80 GBP
7) Windsor Castle … … … … … … … …. …... 21.20 GBP
8) St. Paul’s Cathedral… … … … … …... …. 18.00 GBP
9) Kensington Palace… … … … … … …... … 17.00 GBP
10) Shakespeare’s Globe Theatre… … …... 16.00 GBP
11) HMS Belfast… … … … … … … … … … …... 15.45 GBP
12) Royal Observatory Greenwich… … …... 10.00 GBP
13) View from the Shard… … … … … … … … 29.95 GBP
14) Royal Albert Hall… … … … … … … … …... 14.00 GBP
15) Wembley Stadium Tour… … … … … …... 20.00 GBP
16) Wimbledon Tour Experience… … … …... 25.00 GBP
17) Arsenal Stadium Tour… … … … … … …... 22.00 GBP
18) Chelsea Stadium Tour… … … … … … …... 22.00 GBP
19) The Monument… … … … … … … … … …. … 5.00 GBP
Daca le adun imi da un total de 365.60 lire sterline. Adica am platit mai putin de jumatate, folosind London Pass. Il recomand oricui, in orice varianta. Se pot vizita obiectivele in ce ordine vrei, o singura data. M-am jucat putin cu socotelile si am observat ca si daca iei varianta pe o zi si daca iei varianta pe trei zile si vizitezi obiectivele reprezentative ale Londrei, iesi cu costurile la mai putin de jumatate.
Mi-as mai fi dorit sa vad Churchill War Rooms, care e deasemenea prins in London Pass, dar il programasem in ultima zi si timpul estimat de stat la coada la intrare era de minimum doua ore, asa ca am renuntat si am preferat sa ne mai plimbam prin centrul Londrei. Gradina zoologica e deasemenea prinsa in London Pass, insa n-aveam timp de ea. Cred ca sunt vreo 40 de obiective ce se pot vizita, insa oricum ai da-o, nu ai timpul fizic in zece zile sa le vezi pe toate.
Mai exista o companie care ofera bilete combinate pentru vizitarea altor cinci obiective, neprinse, evident, in London Pass. Poti vedea Madame Tussauds, London Eye, London Dungeon, Acvariul si Sherk’s Adventure. Pretul biletului pentru toate cele cinci obiective este de 55 de lire sterline. Noi am ales doar London Eye, pentru care am platit 24.80 lire sterline, cu rezervarea facuta de-acasa, on-line, la care am beneficiat de 10% discount.
Culmea, desi esti la Londra, un oras scump spre foarte scump, exista si locuri unde intri si nu platesti nimic. Sa va spun cateva dintre ele. Cel mai important si de neratat as zice eu ar fi British Museum. Apoi o scurta vizita la Tate Modern, pe malul sudic al Tamisei, eu zic ca merita. Eu nu sunt mare amator de arta, insa chiar si-asa, sa urci pana pe terasa pentru cateva fotografii sau chiar si-o cafea, tot merita. Southwork Cathedral, o minunatie de arhitectura gotica, la cateva minute de Tate Modern se poate vizita gratuit. Ti se cere o lira sterlina pentru a putea fotografia, bani pentru care primesti si un pliant cu informatii despre interiorul catedralei. Royal Air Force Museum se poate vizita gratuit. Il aveam pe lista, dar l-am ratat din lipsa de timp. E adevarat ca e putin dificil de ajuns la el, dar nu-i totusi mare filozofie. Si nu in ultimul rand v-as recomanda o vizita matinala la Sky Gardens, o mini gradina de palmieri si plante exotice aflata in Turnul Lloyds, la etajul 33. Merita, va spun eu. O sa va povestesc mai pe larg intr-un alt review.
Sa vedem cum stam cu transportul in Londra. Cel mai rapid este desigur, metroul. Citeam printr-o statie c-ar fi a treia retea urbana din lume cu cele 11 linii care insumeaza o lungime de 402 kilometri si are 270 de statii. Vreo cinci milioane de persoane sunt transportate zilnic cu metroul. Ar mai fi vreo 600 de linii de autobuze care transporta calatorii in zona urbana si metropolitana a Londrei. Aceste 600 de linii de autobuz sunt deservite de peste 8,000 de autobuze dintre care 1,200 sunt 100% electrice si 3,000 au motoare hibrid. Mie personal mi se par cifre fabuloase care contribuie la un transport in comun perfect organizat, eficient si civilizat.
Ca regula generala, atat autobuzele cat si metrourile au inscriptionat in fata capatul de linie la care ajung. In fiecare statie de autobuz exista harti cu traseul tuturor liniilor care opresc in acea statie, precum si programul de circulatie. Programul mijoacelor de transport este de la cinci dimineata la unu noaptea in zilele lucratoare si de la sase dimineata la douasprezece noaptea in weekend si in zilele de sarbatoare legala. Exista mai multe sisteme de a plati transportul in comun. Le-am citit pe toate si am ajuns la concluzia ca cel mai economic pentru noi este Oystercard. E un card magnetic pe care-l poti incarca in orice statie de metrou, atat la automate unde platesti cu cardul, cat si la automate care primesc cash, moneda sau bancnota. L-am achizitionat si l-am incarcat cu 50 de lire sterline, insa mai platesti 5 lire in plus si asta nu reprezinta valoarea cardului, ci reprezinta o garantie, pentru o calatorie facuta atunci cand creditul de pe card este spre zero. Cu alte cuvinte, poti trece pe sold negativ, urmand ca la proxima incarcare sa ti se completeze prima data garantia de cinci lire, restul mergand la creditul pentru calatorii. N-a fost suficient si pana la sfarsit a trebuit sa mai incarcam fiecare cu cate 25 de lire sterline. Scump, dar macar stii pe ce dai banii. Trenurile vin la intervale de 3-4 minute, sunt curate, iar in timpul calatoriei nu trebuie sa cunosti prea multa engleza ca sa intelegi ce statie urmeaza sau cu ce linii se poate face schimbarea in statia care urmeaza. In fapt, cam toata semnalistica la metrou este intuitiva si nu trebuie decat putina atentie ca sa nu gresesti.
La metrou se valideaza cardul la intrarea in statie, apoi la iesire trebuie validat din nou, moment in care ti se calculeaza costul cursei. Ti se afiseaza atat costul ultimei calatorii cat si creditul ramas disponibil. La autobuze e mai simplu. Se valideaza doar la urcare si o calatorie costa 1.50 lire sterline, indiferent cate statii mergi.
Oystercardul asta mai are o smecherie interesanta. Dupa ce faci trei calatorii intr-o zi, de la a patra nu te mai taxeaza daca mergi in zonele 1 si 2. Apropos, Londra e impartita in 6 zone de taxare a calatoriilor cu metroul. Cum majoritatea obiectivelor turistice se gasesc in zonele 1 si 2, renteaza. Am avut cateva zile in care am beneficiat de aceasta facilitate. Locatia unde ne-am cazat se afla in zona 2, asa ca drumul spre casa l-am facut gratis in mai multe zile. In zona 1 pretul unei calatorii daca folosesti Oystercard este 2.90 lire daca mergi in orele aglomerate (adica 6.30-9.30 si 16.00-19.00 de luni pana vineri) si 2.40 lire in restul timpului. Pentru comparatie, un bilet cu o singura calatorie costa 4.90 lire in zona 1.
Una peste alta, transportul public este civilizat si foarte eficient. Poate ca asta este si motivul pentru care traficul de suprafata in Londra este muuuult mai lejer decat in Bucuresti. O spun cu regret. Sunt cu cel putin 100 de ani inaintea noastra la capitolul asta. Si nu numai la asta.
Observ ca m-am lungit mult cu articolul asta, insa nu pot sa nu spun macar cateva cuvinte despre a manca sau a bea in Londra. O sa fiu scurt. Nu se poate muri de foame sau de sete in Londra. Ca alegi restaurant sau ca alegi street food, gasesti mancare din toate colturile lumii. Traditionalul fish and chips de la 6 lire pe stradute mai izolate pana la 9-10 lire in jurul obiectivelor turistice. O bere draft de la 4 lire la 6-7 lire intr-un restaurant. Mancare chinezeasca, thailandeza, indoneziana la 5-6 lire portia daca alegi varianta take away si cu 1-2 lire mai mult daca alegi s-o servesti la terasa localului. O apa la 0.5 litri se poate cumpara pe strada cu o lira si cu 0.6 lire in magazin. Cola, fanta la 0.5 litri, 1.50 lire pe strada sau o lira in magazin.
Ramane sa gasesc timp sa scriu cate ceva despre ce-am vizitat. Despre Londra si despre ziua petrecuta la Stonehenge, Salisbury si Bath.
Pana atunci va doresc vacante cu zile linistite si nopti romantice.
Trimis de Pușcașu Marin in 05.06.18 22:04:40
- A fost prima sa vizită/vacanță în MAREA BRITANIE
32 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pușcașu Marin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
32 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 96&ridAnt=86243
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@ghisor: Hai ca iar ai treaba, nu gluma.
Pai sa povestesti 10 zile de Londra e ceva. Nu ca despre cele 33, dar tot munca e!
@ghisor:
Un articol după gustul meu când caut informații turistice. Felicitări! Problema cu city pass pentru mulți turiști este că nu vor să dea mulți bani într-o singură tranșă dar nici nu pun în balanță avantajele. Nu mă lungesc cu ecoul dar ti-am trecut articolul la favorite, desi nu-mi folosește mâine sau... cine știe, poate!
Foarte foarte utile sfaturi! Garantat voi printa acest articol! Am vizitat Parisul de doua ori, insa sunt sigur ca nu voi putea face diferenta intre cele doua... Ambele sunt incarcate de istorie si cu siguranta te vor impresiona. Abia astept review-urile urmatoare! Inca o data felicitari!
@webmasterX: Am gandit aticolul ca fiind unul cu informatii generale si nu stiu ce poze sa pun. Dar promit sa ma revansez la articolele tematice .
@adrianaglogo: Treaba ar fi, ai dreptate. Timp nu prea este . Ma duc sambata la obor, poate gasesc sa cumpar vreo doi-trei saci cu timp.
Vedem cum facem si le rezolvam pe toate.
Multumesc pentru vizita.
@elviramvio: Multumesc frumos. Ma onoreaza ecoul tau, asa... de la prima ora a diminetii.
Sincer, e prima data cand cumpar city pass si am facut asta pentru ca am vazut ca se potriveste perfect cu ce vrem noi sa vedem.
In afara de aspectul financiar mai are un avantaj. Sunt obiective, nu multe dar sunt cateva, unde nu mai stai la coada daca ai London Pass.
Cat despre momentul in care-ti vor fi de folos ceva informatii, eu iti doresc sa fie acel moment exact atunci cand va veti dori voi. C-o fi maine, c-o fi la anul, nu conteaza. Chiar daca ies din UE, nu cred ca se vor schimba prea multe din punct de vedere turistic. Banii din turism sunt prea multi si prea buni.
@iulian68: Multumesc pentru vizita si pentru aprecieri. Ai perfecta dreptate cu istoria Frantei si cea a Angliei, mai ales ca o parte din ea e oarecum comuna. Senzatia mea este ca nici in ziua de azi nu se iubesc prea tare, insa se respecta reciproc.
La capitolul diferente... ce sa zic. Parca Londra mi s-a parut putin mai curata. Si tot la capitolul diferente, atat Londra cat si Parisul sunt cu o suta de ani in fata Bucurestiului . Cam trist, dar n-ai cum sa nu observi.
@ghisor: Excelent articol, excepțională excursie! Noi am stat la Londra 2 zile jumate, deci îți dai seama că pot spune că abia ce-am prins gustul... De atunci tot visez o reîntoarcere, dar nu știu când îi va veni rândul. În orice situație, m-am mai linistit un pic; când va fi să fie, o să beneficiez de mini-ghidul turistic marca "ghisor", salvând timp prețios și... bani! Că veni vorba... hai că dau o bere cu prima ocazie, așa mi se pare corect!
@ghisor: super excursie în unul din orașele mele preferate! Am fost de două ori în Londra si tot aș mai merge, dacă nu ar fi lumea asta atât de mare si atât de multe de văzut!
Sunt foarte plăcut surprins că mi-ai citit și ți-ai adus aminte de un articol mai vechi al meu, ce a creat atâtea polemici. Mă bucur din suflet că gândim la fel în privința respectării opiniei celorlalți, fie că ne place, fie că nu.
Aștept cu interes urmatoarele articole despre Londra, această superbă metropolă a Europei!
Felicitări pentru destinație, dar si pentru articolul foarte util!
@ghisor: Daca gasesti ia- mi si mie cativa. Dar nu mi- i dai la suprapret, ca imi trebuie bani de vacante!
Foarte bine documentat articolul, ca de obicei . Felicitări pentru această excursie reușită!
Legat de zicerea că
”celor care le place Parisul nu le place Londra si vice-versa
, cred că e legată în principal de faptul că Londra nu a suferit o sistematizare ca cea a Parisului din timpul lui Napoleon al III-lea, făcută de Haussmann. De fapt multe capitale au suferit sistematizari in vremea respectivă: la Viena a făcut-o Franz Josef, la Madrid Isabela a II-a etc. Englezii, fiind mai conservatori au păstrat orașul așa cum era, cu sistematizarea de pe la 1600, astfel încât nu vezi bulevarde largi de sute de metri sau piețe enorme ca cele din Paris. Dacă nu știi lucrul ăsta înainte de a ajunge acolo, poți fi un pic bulversat.
Mie mi-a plăcut Parisul, la Londra încă n-am ajuns, dar știind cele de mai sus, sper să-mi placă și Londra.
M-au îngrozit prețurile. Și mai zicea Robert că e scump la Oslo...
@RoxanaGRS: Si Londra si Oslo sunt orașe foarte scumpe! Diferenta e ca Londra e dintre cele mai scumpe orașe din Europa, iar Oslo dintre cele mai scumpe orașe din lume!
@ghisor: Felicitări pentru articol!
Nu am fost la Paris, dar la Londra am ajuns. Visele se îndeplinesc... mi-am dorit de când eram în liceu să merg și să vorbesc engleză la ea acasă... sunt înnebunita după accentul britanic. Am vorbit într-una cu toată lumea, la cumpărături, transport, pe stradă...
Ce bine mi-ar fi prins articolul tău... eu am fost în 2009 și am stat efectiv 4 zile din 5. Am fost pe toate podurile Millenium, ne-am plimbat mult pe Tamisa, am prins Tower Bridge deschis, am fost în minunata catedrală St. Paul, am fost la Aquarium și am trecut pe deasupra rechinilor, pe London Eye nu am urcat deși era la intrarea în Aquarium, mi se părea că pierd prea mult timp pentru că se mișca încet... acum îmi pare rău dar dacă voi ajunge iar acolo voi experimenta și London Eye.
Hop 0n hop Off tour bus este încă ceva ce am ratat pentru că prietena mea cu care am fost, mi-a spus să nu vorbesc cu vânzătorii ambulanți de tichete pentru că sunt condamnați și dedesfășoară muncă în folosul comunității, sunt periculoși, etc.
Am cheltuit mult pe transport pentru că stăteam lângă O2 Arena, nu am fost la nici un concert, și pentru a ajunge în centru pe Oxford Street, pe care ne plimbam zilnic, trebuia să luăm un autobuz și metroul. Am prins o zi cu grevă la metrou, atunci am schimbat multe autobuze.
La St. Paul nu am plătit taxă pt intrare.
Da, este o destinație turistică scumpă și mâncarea la fel. Noi am stat acasă la o cunoștință și nu am plătit cazarea care așa cum scriai e ft scumpă.
Am prins reduceri la îmbrăcăminte la un magazin foarte mare...a fost nebunie, așa cum arata la televizor la știri.
Călătorii plăcute! Mi-e dor de Londra.
@crismis: Multumesc mult pentru ecou. Eu n-am nimic impotriva sa dai o bere. O beau cu multa placere. Dar pe principiul care sta la baza deciziei tale eu trebuie sa dau cateva lazi .
Si-atunci sa vad daca te tin balamalele.
Cine stie... cand mai veniti prin Ploiesti poate iesim la o bere sau mai multe
@robert: Si eu iti multumesc pentru ecou si pentru aprecieri.
Cat despre citit, vreo trei ani am citit mult din ce s-a scris aici, fara insa sa intervin in niciun fel. Nu sunt convins nici acum ca stim sa ne respectam unii altora parerea, insa parca nu mai sunt derapaje ca-n 2013-2015. Si-apoi, perfectiune nu exista, asa ca mai bine povestim si ne bucuram impreuna de locurile frumoase din lumea asta.
@ghisor: Foarte bun articol, felicitări!
Pe mine mă interesează doamna ta: a fost sau nu super încântată?
Prețurile nu contează, v-ați dorit și ați reușit să vizitați Londra.
Bravo! Aștept continuările, mai ales cazarea, știi tu de ce! Să nu zici că nu te pricepi că nu e adevărat.
@RoxanaGRS: Multumesc pentru ecou, pentru aprecieri si pentru completari. Acum c-am citit ce-ai scris tu, intr-adevar, realizez ca-n Londra nu-s spatii de-astea generoase ca-n Paris. Dar acolo, la Londra, plimbandu-ma pe strazi, nu mi-am dat seama .
M-au fascinat atat de tare casele-alea in stil victorian, din caramida rosie sau galbuie, ca nu mi-am dat seama de faptul ca lipsesc spatiile largi.
Dar cred ca tine si de trasaturile lor, ca popoare. Francezii sunt ceva mai grandomani si-atunci probabil le place sa si epateze putin, pe cand englezii... cunoastem proverbiala lor zgarcenie.
@ghisor: Uuuuuf, ce dor mi-e de Londra! Am fost de două ori acolo și tot n-am reușit să vedem tot ce ne-am fi dorit, chiar dacă am fost într-un „maraton” nebun. Poate cu altă ocazie vom reuși, cine știe?!
Am folosit și noi cardul magnetic „Oystercard”, cel mai avantajos și care ne-a scutit de statul la coadă pentru unele obiective.
Mi-a plăcut tot ce-am văzut și mi-au rămas în suflet toate. M-au impresionat puternic catedralele Westminster, St. Paul, (am urcat până sus de tot, toate cele peste 530 de trepte), Turnul Londrei cu bijuteriile coroanei, London Eye - despre care am scris un articol pe AFA -, și altele. N-am ratat nici vizita la „Hampton court Palace”, despre care, de asemeni, am scris un articol detaliat, apreciat ca „minighid”.
Londra e frumoasă și scumpă, însă merită făcut efortul financiar de-a vedea câte ceva din frumusețile ei, măcar pe cele devenite celebre!
Felicitări, am votat cu drag și aștept impresiile de la cele văzute! (și pozele, bineînțeles!)
@Dana2008: Multumesc mult.
Pe de alta parte, felicitari si tie . Pentru mine a fost un chin sa ma-nteleg cu ei. Eu sunt setat mai mult pe engleza americana si am probleme cu accentul BBC. Dar nu e dracu' atat de negru. Pana la urma se-ajunge la un numitor comun. In schimb, sotia mea a fost la fel ca tine. E innebunita sa vorbeasca engleza britanica.
In afara de obiectivele pe care le-am vizitat, ne-am plimbat si noi de nebuni pe jos. Am dat kilometrajul peste cap, iar seara cand ajungeam in camera eram rupti in doua de oboseala.
Vacante frumoase iti doresc si eu, oriunde vor fi sa fie
@krisstinna: Multumesc pentru ecou si pentru cuvintele frumoase.
Pffff, Doamna inca e cu gandul la Londra. Cam cum mi-am dorit eu sa vad piramidele si Machu Picchu, cam asa si-a dorit ea sa vada Londra. A indurat si durerile de spate, a facut zeci de kilometri, a stat la toate cozile la obiectivele turistice fara sa cracneasca. La Westminster Abbey am crezut ca n-o mai scot de-acolo.
Chestia e ca si mie mi-a placut. Si parca e bine cand ne place amandorura.
I-am propus sa-si faca cont pe AFA si sa scrie ea despre aceasta vacanta . Insa, daca pentru mine timpul e o problema, pentru ea ziua ar trebui sa aiba 30 de ore.
M-a incurajat sa scriu eu, mi-a spus ca are incredere in mine si cel mai promitator... mi-a promis c-o sa citeasca si ea ce scriu eu
@doinafil: Of, of. Parca-mi pare rau c-ai scris ecoul asta si-ai amintit de London Eye (glumesc desigur).
Stii cum ma gandisem sa incep articolul despre London Eye?
" Cand am intrat in capsula parca am vazut fata radioasa a colegei @doinafil din fotografiile atasate la articolul ei despre London Eye".
Am citit articolele la vremea lor, dar cred ca eram inca in perioada de silenzio pe AFA .
Multumesc mult pentru ecou si pentru aprecieri. Vor veni si pozele .
@ghisor: Foarte bun și util acest review de început despre excursia voastră în Londra! Le voi citi cu plăcere și atenție și pe următoarele. Aștept și poze!
Nu îmi imaginam că se stă la cozi la unele obiective așa de mult...
@mprofeanu: Multumesc pentru ecou si pentru aprecieri.
Din pacate se sta. Si probabil in iulie-august se sta si mai mult. Nici eu nu m-am gandit la doua ore. Si cum eu imi fac programul zilnic pe ore, mi s-au incurcat putin socotelile. Vroiam sa profit si mai mult de London Pass si sa vad Curchill War Rooms, Kew Gardens si Arcelor Mittal Orbit Tower, insa a trebuit sa le tai de pe lista tocmai din cauza timpului pierdut cu statul la coada la alte obiective.
Te incurca si faptul ca majoritatea obiectivelor de vizitat au program intre 10.00 si 17.00, asa ca nu prea ai loc de-ntors.
@ghisor: hai că acu mi-a picat fisa: cred ca ati fost invitati la nunta lui Harry cu Meghan! ????????????
@robert: Pffff, am fost desconspirati .
Nu pteai sa dai si tu un mesaj in privat? Acum stie toata lumea.
”De la noi, cei din Ploiești,
Pân. la Londra-nbătrânești
Atâta doar, să nu-ți dorești,
Cu Ryanair, să călătorești”.
La întoarcere, în sept. 2014, am pierdut avionul. Numai cine a trecut prin așa ceva, știe cum e!! Nu doresc la nimeni! Și asta numai din cauza controalelor excesive, care au luat enorm de mult timp. Nu a fost vinovat Ryanair, am zis așa, să rimeze, dar cozile la unele obiective au fost nimic pe lângă cea creată la controlul vamal din Luton. Nici nu îi interesa că multă lume atunci au pierdut cursele, că protestau sau că unii alergau cu pantofii în mână către porțile care erau hăt-departe. Asta mi-a lăsat un gust amar despre englezi. Aroganța și indiferența adusă la maxim.
Despre Londra? Un oraș superb! Enorm de multe obiective de văzut, pe toate gusturile și preferințele. Am fost de trei ori, dar după ultima călătorie a pus punct.
Eu nu aș face niciun fel de comparație între Paris și Londra, pentru că sunt total diferite. La prima călătorie, în 1998, Londra mi s-a părut cel mai cel, oraș. Totul, la superlativ, după care, NU.
Parisul e precum o doamnă elegantă, cu mult șarm, Londra precum o doamnă conservatoare și scorțoasă.
Aștept să văd ce ai văzut!
Cu bine și multe salutări din Ploiești! Am dat votul 50. La mai multe!!
@mihaelavoicu: Multumesc pentru vizita si pentru ecou. Da, controalele la aeroport sunt mai amanuntite fata de ce-am intalnit prin alte parti, insa sunt de inteles, daca te gandesti c-au avut niste evenimente neplacute in ultimii ani. E unul din motivele pentru care prefer sa ajung la aeroport cu trei ore inainte, nu cu doua. Al doilea motiv ar fi ca dac-as fi in intarziere, as pierde avionul sigur. Eu cu alergatura, ca ursul cu zborurile spatiale
In rest, sunt de acord. N-are rost sa compari mere cu pere. Fiecare oras are farmecul lui. Totul e sa ai rabdare sa-l cauti si sa-l gasesti.
Toate cele bune.
Daca stiaaaam... Daca stiam ca o sa citesc un asa articol despre Londra, pai merita sa mai astept doi ani si sa utilizez toate informatiile astea.
Nu mai pierde, dom'le vremea, incearca la o editura care face ghiduri de turism. Mai faci un ban pentru Insula Pastelui...
Iar mi-a placut!
@Bujie: M-am tot gandit si eu la treaba cu editura. Dar e casa plina de toate prostioarele de ni le cumparam prin vacante si n-as mai avea unde sa pun Pulitzerul ala de l-as castiga .
Da' mai bine scriu aici si m-as bucura sa fie utile informatiile, tot asa cum ma bucur atunci cand si eu gasesc informatii utile pentru ce-mi doresc sa vizitez.
Multumesc pentru vizita si pentru ecou
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2023 Călătorește în Londra cu ajutorul Cardului bancar — scris în 16.04.23 de apolegio din IAşI - RECOMANDĂ
- May.2019 Londra orașul de care m-am îndrăgostit — scris în 12.09.19 de hanibalbogdan din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2019 Londra, un oraș fascinant :-) — scris în 11.06.19 de Simona12345 din BISTRIţA - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Poate fi util celor care viziteaza pentru prima data Londra — scris în 03.05.16 de cata74 din IAşI - RECOMANDĂ
- Nov.2015 LONDRA - City break bine documentat — scris în 08.12.15 de viculean din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 TFL - Transportul in Londra — scris în 31.07.14 de deliutza27 din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- Apr.2014 Tips and tricks - Londra pe cont propriu — scris în 20.04.14 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ