ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.06.2009
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 19.01.09
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    JUN-2009
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    PLAJA şi MAREA:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 2 MIN

    Despre Slanic Prahova

    TIPĂREȘTE

    Caldura mare domle'! Asa ca la ce sa stam in Bucuresti? ! Pe la 10 dimineata, sambata, 13, (iunie) pornim si noi la drum: la 40 de km de Ploiesti este Slanic Prahova. Salina am vazut-o prin '89, dar asta e doar un motiv in plus sa ne asternem la drum. Pe marginea drumului, dupa ce iesim din Bucuresti, munti de cirese. Asa ca oprim si facem aprovizionarea de la un batranel tare simpatic, ce mai avea putin si ne povestea toata viata lui.

    Ajungem in Slanic si prima oprire: mina Unirea. Este un restaurant afara si mai multe tarabe cu suveniruri. Trecem de ele si mergem la intrarea in mina.

    Programul este:

    marti - vineri: 09. 00 - 15. 00;

    sambata - duminica: 09. 00 - 17. 00;

    biletul de intrare pentru adulti este 14 ron, pentru elevi si studenti este 7 ron;

    taxa foto este 6 ron;

    taxa video este 12 ron.

    E bine ca am avut si haine ceva mai groase, caci in salina temperatura este de aprox. 12*C. Salina este tare frumoasa, cred ca am stat vreo 3 ore: plimbat, fotografii, dat in leagan. Sunt si mese, unde poti manca, sunt si locuri de unde iti poti cumpara suveniruri sau ceva de rontait, toalete, spatiu de joaca pentru copii. Foarte multi turisti straini, mai ales germani.

    De la salina am plecat catre Muntele de Sare si Grota Miresei. Am descoperit complexul Baia Baciului, unde este un restaurant (restaurant Grota Miresei, neaparat incercat ciorba de fasole cu afumatura!!!! ). Tot aici mai este si un strand, amenajat in jurul lacului Baciului. Daca aveti chef sau nevoie de tratament cu namol terapeutic, neaparat incercati Baia Porcilor.

    Mai departe vizitati Muzeul Sarii din Slanic Prahova; este incredibil cum dintr-un lucru atat de mic poti afla povesti atat de interesante. Asta multumita ghidului care timp de 30 min. va povesteste istoricul zonei, va ofera detalii interesante despre zacamantul de sare de la Slanic ce ar trebui sa fie in Cartea Recordurilor si va raspunde cat se poate de complet la orice intrebare.

    La intoarcere ne aprovizionam iara cu cirese... de la acelasi batranel... si povestea vietii lui ajunge in zilele noastre...

    Pana cand veti ajunge la salina, va trimitem mai jos cateva fotografii si detalii despre locurile vizitate.

    http://picasaweb.google.com/cristinadumitru1977/SalinaUnireaSlanicPrahova13Iunie2009#

    Calatorii placute!

    Cristina si Cristin DUMITRU


    [fb]
    ---
    Trimis de cristinadumitru* in 18.06.09 23:29:20
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 10528 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristinadumitru*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 salina Unirea - Mina este alcatuita din 14 camere cu profil trapezoidal,avand 10m deschidere la tavan si 32m la talpa si o inaltime de 54m. Diferenta de cota intre suprafata si vatra minei este 208m si este parcursa cu liftul in 90 sec. Aerajul minei este natural,cu temperatura constanta tot timpul anului 12*C, presiunea atmosferica 730 mm.col.HG,iar umiditatea mai redusa cu 10% fata de cea de la suprafata. Spatiul excavat ocupa un volum de 2,9 milioane metri cubi de sare si se intinde pe o suprafata de 7,8 ha.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 650 PMA (din 3 voturi)

    ECOURI la acest articol

    8 ecouri scrise, până acum

    crinatudosie
    [19.06.09 12:06:34]
    »

    MI-a facut placere sa imi aduc aminte de zona aceasta.

    In salina am fost cind eram mica, si imi amintesc cu groaza de liftul acela care scirtiia si era intuneric bezna in el. Acum cum mai este?

    In alta ordine de idei, m-a facut sa imi doresc sa revad locurile acelea. Multumesc,

    cristinadumitru*AUTOR REVIEW
    [19.06.09 12:43:59]
    »

    Ma bucur ca v-a placut ce ati citit despre excursia noastra.

    Prima data am vazut salina Unirea prin 1989, cand aveam vreo 12 ani, asa ca si eu imi amintesc liftul de scanduri cu care se cobora in mina. Acum liftul este foarte bun, luminat, nu-ti mai picura apa in cap de pe scanduri... Dureaza aproximativ 90 de secunde coborarea celor 200 m. pana in salina. Liftul nu se compara totusi cu unul de bloc; culoarul 23 august prin care se coboara in salina Unirea nu este perfect drept; sunt montate de-a lungul culoarului un fel de tampoane de cauciuc, pentru a permite urcarea si coborarea liftului in perfecta siguranta. Va doresc o revedere cat mai placuta a salinei Unirea!

    Cristina Dumitru

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cristi_an3000
    [27.09.09 17:59:52]
    »

    am fost si eu in vizita pe la salina, vara trecuta (2008).

    subliniez doar ca mi-a lasat un gust extrem de amar: un loc atat de deosebit lasat la limita paraginei de niste autoritati care habar n-au cum sa scoata un ban din posibilele obiective turistice pe care le-am putea dezvolta. nu mai fac un review separat pentru ca nu sunt prea multe de spus. in schimb o sa mai adaug niste poze la acest review.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    lizuk
    [12.10.09 00:07:39]
    »

    Ultima data am fost la salina prin 2006, si am zis ca nu ma mai duc degraba... asta pentru ca desi am mai vizitat locul de cateva ori, nu am avut niciodata nevoie de toaleta pana atunci. Doamne, arata ca cel mai murdar grajd! Or fi si oamenii nesimtiti ca fac pe jos, dar si cei care au locul in intretinere nu-si dau (sau dadeau, s-o fi schimbat ceva?) deloc interesul. Mi-e scarba si numai cand imi amintesc... Imputit e foarte putin spus... Poti fii curajos, sa zici ca nu faci, ca "te tii" pana sus, dar la liftul care merge (sau mergea, spuneai ca au pus altul?) cu viteza melcului se formeaza o coada enorma in weekend, mai pe la inchiderea programului.

    Altfel, daca n-ar mai fi problemele astea (lift si toaleta), locul este intr-adevar fain si merita vazut

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cristinadumitru*AUTOR REVIEW
    [26.10.09 17:15:29]
    »

    Salina Unirea este inchisa pana dupa data de 01 noiembrie 2009. Daca doriti sa o vizitati dupa aceasta data, ar fi bine sa dati un telefon inainte: iata numarul unde puteti cere informatii legate de orarul de functionare 0244. 240. 995.

    Cat priveste toaletele din salina: da, sunt murdare, este adevarat; noi cand am fost era cineva care facea curat acolo. Am asteptat pana a terminat si a fost ok... Insa erau doi "baietzi de baietzi" cu cefe si "lantzuri" groase care isi faceau nevoile langa toalete... evident, aveau si obrazul gros!!! Clar ca si cei ce administreaza salina au o parte de vina: as vrea sa vad toalete noi (sau ca cele de la Praid) si amenzi usturatoare pentru nesimtitii ce isi fac nevoile pe unde apuca...

    Am si o veste interesanta: la Valenii de Munte va avea loc Festivalul Tuicii: 30 octombrie - 01 noiembrie 2009, in centrul orasului. Asa ca daca Salina Unirea este inchisa, dar aveti totusi chef de o plimbare... poate faceti un ocol pana la Valenii de Munte. Noi vom merge asa ca vom avea ce povesti week-end-ul viitor!

    gushpi
    [14.01.10 16:22:21]
    »

    1. Nu faceti baie in "Baia porcilor"! Incercati sa utilizati doar namolul

    2. Grota Miresii a ramas doar un nume si o legenda (n-am stiu sa conservam cel mare munte de sare exterior din lume)

    3. Nu va mai plangeti de WC-urile infecte din RO pt ca riscati sa umpleti pagini de review-uri cu aceasta tema (sfat: scrieti WCtipRO sau WCtipUE, dupa caz si intelegem noi)!

    4. Zona este mult mai pitoreasca decat Breaza sau Azuga, dar duce lipsa de idei... (este deasemenea mult mai bun aerul in comparatie cu orice zona din RO - Breaza sau Olanesti - sarea e de vina)

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    magdalena
    [24.01.10 00:36:03]
    »

    Evitati hotelurile vechi. Am platit 100 de ron in 2006 pe o camera cu mocheta murdara, clanta semicazuta si un miros ingrozitor, nu am avut alta solutie atunci.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    magdalena
    [08.04.10 20:46:26]
    »

    Acum vad si eu programul, postasem la celalalt review...

    Foarte complete impresiile tale.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    carriebradshaw, crinatudosie, cristinadumitru*, gushpi, lizuk, magdalena
    Alte impresii din această RUBRICĂSalina Unirea Slănic Prahova:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064437866210938 sec
    ecranul dvs: 1 x 1