ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 1 zile
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Vârful Dara (2500m) și Vârful Hârtopul Darei (2504m)

TIPĂREȘTE URM de aici

Ce vârfuri de peste 2500 metri ne-au mai rămas de făcut? Așa începem programarea drumețiilor. Ne-am zis, hai la Dara că vom completa dintr-un drum două vârfuri de 2500 metri și nici nu este cu porțiuni expuse.

Traseul este unul de anduranță, mediu la urcare spre greu, dar si mai greu la coborâre prin lungime și abruptul munților.

Diferența de nivel a fost cea mai mare pe care am făcut-o până în prezent, voiam să facem traseul, dar nu știam dacă putem urca aproximativ 1750m și să rezistăm 12 ore pe drum... plus ca și ziua este mai scurtă. A, un alt stres a fost ursul mare din traseu, pe care l-am văzut într-un filmuleț postat de un grup de tineri pe youtube.

Nici nu vă imaginați ce de scenarii s-au derulat în mintea noastră până am terminat drumeția, variante de acțiune în cazul în care va avea loc întâlnirea. Noi am fost doar doi, așa umblăm noi pe munți în drumețiile grele, respectiv pe vârfurile de peste 2500 metri. Soțul a emis ipoteza că îl vom sacrifica pe cel mai slab... adică pe mine!

Date tehnice

Durata – aproximativ 12 ore cu pauze incluse

Lungime – 27 km

Diferență de nivel – aproximativ 1750 metri

Dificultate – mediu (urcare), greu (coborâre)

Tip traseu - parțial circuit

Marcaje- triunghi roșu, bandă roșie, cerc roșu

Apa este doar la Cabana Sâmbăta.

Traseul este foarte bine marcat și semnalizat cu indicatoare.

Drumeția

Ne-am făcut socotelile dacă la ora 19 e noapte, și punem o durată de 13 ore drumeția cu o marjă de siguranță, trebuia să intrăm pe traseu la ora 6. Asta însemna să pornim de la Pensiunea Royal Garden vezi impresiiunde eram cazați pe la ora 5,45. De trezit ne-am trezit, sau mai bine zis nu am prea dormit de gânduri și am văzut că afara este beznă. Nu prea îmi surâdea ideea de a intra pe întuneric pe traseu doar eu cu soțul... așa ca am mai tras de timp să se lumineze un pic.

Cu o seară înainte am fost în recunoaștere ca să cronometrăm durata parcurgerii drumului forestier cu mașina până la barieră. Am făcut vreo 20 minute.

Dimineața l-am făcut mai repede, dar vă atenționez că drumul este rupt pe alocuri, dar cu grijă se poate trece.

Am ajuns la barieră la ora 6,45 min. dar surpriză, alții au fost mai matinali și soțul a trebuit să întoarcă mașina pentru a o parca mai jos. Venise un grup organizat mai mare, cu mașini și încă două grupuri de mai mici... URAAA!!! nu suntem singuri pe munte. Dar să știți că aceste grupuri cu care am interacționat în anumite momente, au fost singurii pe care i-am întâlnit pe traseu deși a fost o zi de sâmbătă.

Grupul mare a urcat pe punct roșu prin Valea Bândei, noi am citit de acasă că trebuie să urcăm prin Fereastra Sâmbetei, pe triunghi roșu, apoi să urmăm traseu de creastă pe bandă roșie iar la coborâre să ne încadrăm pe punct roșu.

Să vă spun despre vreme. La meteo era anunțat soare cu nori iar între orele 12-16 era soare curat cu 12grade Celsius.

Ce a fost în realitate – atât la urcare cât și la coborâre am avut parte până la Fereastra Sâmbetei de o ceață densă, vânt puternic, frig... mi-au înghețat mâinile pe bețe, mă simțeam ca și cum au fost zero grade, fața îmi era gheață, capul cu șapca de soare îmi vâjâia. Soțul mi-a spus că nu are sens să ne luăm gecile în timp ce urcăm pentru că oricum eram uzi din cauza efortului și ne vom îmbrăca după ce ajungem în Fereastră.

În tot timpul urcușului mi-am spus că nu se poate să fac un efort atât de mare și să nu mă pot bucura de peisajul minunat al piscurilor din Făgăraș, de pitorescul lacului Urlea, de frumusețea pe care am văzut-o în fotografii și pentru care ne aflam acolo. Muntele te pune la încercare nu numai fizic ci și emoțional, am trăit sentimente de la supărare la exuberanță, de la deznădejde la o împlinire sufletească greu de explicat, poate o rezultantă a efortului depus și a reușitei.

Să sintetizez un pic traseul.

De la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus se merge pe un drum forestier, pe lângă păstrăvărie aproximativ 4 kilometri, până la o barieră.

De la barieră se urcă pe traseu marcat prin pădure până la Cabana Sâmbăta pe marcaj triunghi roșu. Urcarea este susținută, diferența de nivel 400 metri, timpul o oră. Să știți că la coborâre am zis că înjumătățim timpul... ce credeți? Mi s-a părut interminabil, am făcut o oră și un sfert, mă împiedicam des de rădăcini, intrucât oboseala cumulată își spunea cuvântul.

Odată ajunși la Cabana Sâmbetei ne-am mâncat sandvișurile și ne-am continuat traseul. Un pic mai sus se află cabana Salvamont. Pe cărare este un indicator care ne informează că până în Fereastra Sâmbetei avem de parcurs 2,1/2 ore, marcaj triunghi roșu. Noi am reușit să ajungem în două ore și un sfert. Nu am mâncat afine, era ceață deci nu am „pierdut” timpul cu poze și admirarea peisajului.

În Fereastra Sâmbetei veți vedea un indicator care vă îndreaptă în stânga spre lacul Urlea, marcaj bandă roșie. De aici până la Vf. Hârtopul Darei am făcut 2,30 ore. Aceasta a fost partea minunată a traseului, efortul este mult mai mic pentru că traseul de creastă urmează o traiectorie liniară, cu mici coborâri si urcușuri. Peisajul este fantastic, piscurile Făgărașului întrecându-se să ajungă cel mai sus spre cer. Pe tot parcursul traseului de creastă puteți admira Trapezul Moldoveanu – Viștea, Vf. Lespezi cu versantul alb în lumina soarelui, Vf. Negoiu, etc.

Prima dată am ajuns la Vf. Hârtopul Darei (2504m), după care în scurt timp, cam 5 min. am ajuns la Vf. Dara (2500m).

Am coborât greu, pe ceață și singuri prin Căldarea Bândei, punct roșu, o coborâre pe un versant abrupt, dar cu multe porțiuni cu iarbă și pământ, printre afini și jnepeni.

Concluzia mea este că traseul este minunat, unul dintre cele mai frumoase pe partea de creastă, în rest nu l-am văzut din cauza ceții.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 25.09.20 14:23:49
Validat / Publicat: 25.09.20 17:07:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL FĂGĂRAȘ.

VIZUALIZĂRI: 963 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Vf. Dara (2500m) și Hârtopul Darei (2504m)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

26 ecouri scrise, până acum

Aurici
[25.09.20 17:26:04]
»

Hmmm, cam nasol cu vremea. Dar sunteți curajoși și voi. Eu nu m-aș încumeta pe traseu de 12 ore decât vara când este ziua mai lungă. Că la lălăiala noastră știu eu că 12 ore înseamnă vreo 13-14.  

Bravo că ați dovedit încă 2 vârfuri. Mai aveți vreunul ? Apăi, treceți atunci în afara țării .

Cu urșii ăștia, ce să mai zic? Bine că ați știut și alți oameni prin pădure. ​ 

​​

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[25.09.20 17:51:59]
»

@Dana2008:  Bravo vouă! Încă o drumeție dificilă, dusă cu bine la capăt! Zona de creastă din Făgăraș este un loc special, care dă dependență; după ce ajungi acolo, parcă nu te mai saturi de peisajele acelea fabuloase și uiți de oboseală, uiți de efortul susținut pe care l-ai depus până să ajungi acolo sus.  

Visez și eu la aceste două vârfuri de peste 2500 metri, chiar mă gândeam nu cu multă vreme în urmă că noi le-am putea atinge vara viitoare, poate chiar într-un circuit de două zile (urcarea în prima zi pe Dara și Hârtopu, o noapte petrecută la cort în zona crestei, apoi Moldoveanu și Viștea a doua zi + coborârea) . Să vedem ce va mai fi până atunci, sănătoși să fim în primul rând!

Felicitări pentru drumeție și pentru articol! Fotografiile sunt minunate! Numai bine!

MikaPHONE
[25.09.20 18:10:09]
»

@Dana2008:  Felicitări pentru drumeție și pentru atingerea celor  doua vârfuri de peste 2500 m. Am parcurs și eu anul trecut același traseu și confirm cele spuse de tine. Este foarte solicitant mai ales partea de coborâre. Noi am coborât de cabana pe întuneric dar eram prea obosiți sa ne mai fie frica de urși. Peisajele sunt de vis, fotografii superbe. Drumeții frumoase în continuare!  

webmaster
[25.09.20 19:42:59]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

adrianaglogoPHONE
[25.09.20 20:20:40]
»

@Dana2008:  Mai, astia care umblati pe munti, ma faceti sa regret ca am imbatranit! Dar imi trece repede, nu ma fac pe mine cei 63 de ani ai mei!

Uite, acum ma duc sa ma uit la diapozitivele facute acum 35-40 de ani cand faceam creasta Fagarasului intr-o viteza, ca sa zic asa. Cu cort si conserve, cu primus cu benzina.

Drumetii minunate va doresc! ​​

Aurici
[25.09.20 20:52:43]
»

@adrianaglogo:  Da' de ce crezi că noi suntem mai tinerei? Soțul meu este aproape de vârsta ta și eu acuș, acuș, sunt pe drumul cel bun.  

Hai, cu cort, fără cort, cu conserve, fără, nu contează viteza, cum îți e mai bine..., dar nu te lăsa la noi .

adrianaglogoPHONE
[25.09.20 20:59:02]
»

@Aurici:  Din pacate chiar nu se mai poate. Nu zic de un genunchi al meu operat, ca e ok acum, dar sotul are probleme mai grave. Ne bucuram ca inca putem merge cu masina in destinatii nu prea indepartate si ca putem face mici plimbari. (de ex, drumul Pitesti-Thassos l-am facut anul trrcut din doua bucati, pt confortul lui)

Dar ne multumim cu atat, ne bucuram ca pana acum 2 ani am facut multe, multe lucruri. ​

mishu
[25.09.20 22:59:39]
»

@Dana2008

Traseul este unul de anduranță, mediu la urcare spre greu, dar si mai greu la coborâre prin lungime și abruptul munților.

as prefera de 10 ori sa urc decat sa cobor, insa astea sunt legile naturii, ce urca trebuie sa si coboare .

Si daca tu spui ca traseul era de 12 ore, la mine sigur dura dublu , asa ca, mai bine citesc articolul tau, sa ma bucur de poze si sa iti dau un binemeritat SB. ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michi
[25.09.20 23:03:56]
»

@Dana2008:  Adrianaglogo : ˝Uite, acum ma duc sa ma uit la diapozitivele facute acum 35-40 de ani cand faceam creasta Fagarasului intr-o viteza, ca sa zic asa. Cu cort si conserve, cu primus cu benzina. ˝ 

 Parcă ar fi copy-paste cu mine, cu singura corectură: acum 50-60 de ani.  

 Mulţumesc pt review şi tuturor care scriu despre Mţii Făgăraş. ​

adrianaglogoPHONE
[25.09.20 23:33:52]
»

@Michi:  Apropos de diapozitive, s-au pastrat surprinzator de bine. Acum vreo 3 ani dotul meu a cumparat o chestie cu care a salvat diapozitivele in calculator si e f usor sa le vedem. Chiar sunt f bune, un pic mai decolorate, dar nu mult. Ma mir cu ce rucsac umblam in spate, eu sunt f scunda, nici nu ma vedeam din spate!!

Michi
[26.09.20 00:17:46]
»

@adrianaglogo:noi le-am aruncat, în special am pierdut pe cele din URSS.

​În tinereţea mea aveam un aparat foto Smena, făceam poze pe hârtie dar nu cunoşteam ce valoare aveau pt rememorare.

​Apropo de înălţime eu aveam 1.55, soţul 1.85. Purtam tocuri de 10 cm plus cel puţin 5 cm de la coafura tapată, mă scoteam la umărul lui. Acum am scăzut la sub 1.50 şi port toc 0. C´est la vie, noi să fim sănătoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[26.09.20 08:14:44]
»

@Aurici:  Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Vârfuri peste 2500 metri mai avem trei : Lespezi, Călțun și Negoiu.

​Anul acesta l-am dedicat drumețiilor împreună cu juniorul, în mare parte.

​ Am dublat vizita anul acesta la Peleaga și intenționăm să mergem iar la Vânătoarea lui Buteanu cu băiatul. Cred că cele trei vârfuri rămân pentru anul viitor.

Călătorii plăcute! ????????​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[26.09.20 08:20:59]
»

@Crazy_Mouse:  Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Vreți să faceți drumeția acestea împreună cu juniorul? Este destul de grea, lungă​ tare.  

Peisajul de creastă merită orice efort... nu garantez că voi mai urca încă o dată, dar nu se știe niciodată, dacă juniorul nostru va dori să urce cu noi, atunci cu siguranță îl vom însoți​.

Făgărașii sunt impresionanți, minunați!

Călătorii plăcute! Sănătate! Numai bine! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[26.09.20 08:26:08]
»

@Mika:  Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Mika îți știu articolul pe dinafară, l-am citit de n ori înainte să plecăm în drumeție... soțul mi-a atras in special atenția să nu mă opresc sa mănânc afine pentru că ne prinde noaptea ca pe tine și i-am promis că de data aceasta nu mănânc afine????... dar la coborâre tot am ciugulit câteva din mers.

Călătorii plăcute!

Sănătate! Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[26.09.20 09:31:10]
»

@adrianaglogo:  Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

​Ce făceați voi pe vremuri era chiar un efort mult mai mare decât trebuie să facem acum pentru a ajunge pe piscurile montane. Acum putem merge cu mașina  până la intrarea în parcurile naționale, să ne cazam la pensiuni, să mâncăm ceva cald la coborârea de pe traseu la o terasă, haine și echipamente tehnice, etc.

Tot respectul pentru drumețiile montane făcute pe vremuri.

​Multă sănătate! Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[26.09.20 09:43:05]
»

@mishu:  Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Într-o​ zi din păcate, va trebui să mă mulțumesc și eu doar cu fotografiile. Cu trecerea timpului vor începe să ne doară toate, genunchii au început de pe acum să ne doară la coborâri, ne mai supără nervul sciatic, etc.

Ne mișcăm cât de mult putem​.  

Multă sănătate! Numai bine!

Te pup! ????????​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[26.09.20 09:59:44]
»

@Michi:  Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Munții Făgăraș sunt spectaculoși, au cele mai multe vârfuri de peste 2500m​ și culmea, chiar dacă este grea urcarea, frumusețea lor îți dă dependență, te recheamă să îi urci iar, ți se face dor de ei.

Vremurile erau mai neprietenoase cu montaniarzii acum 50-60 de ani și de aici respectele mele tuturor celor din generațiile acelea... erau oameni cu voință de fier care făceau eforturi substanțiale pentru ascensiunile montane.

Felicitări, mama Michi!!! ​

P. s. Oamenii mici sunt mai energici ????

Sănătate! Numai bine! ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
MikaPHONE
[26.09.20 10:19:57]
»

@Dana2008 Ma simt onorata și sunt bucuroasa ca ți-a fost de folos review-ul meu! Chiar ma gândeam ca scriu prea mult despre trasee montane și nu prea e lumea interesată de ele! Dar uite ca mai sunt muntomani pe AFA.  

Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[26.09.20 10:47:07]
»

@Mika:  Mika!!! Articolele despre drumeții nu își pierd valabilitatea, citim multe impresii înainte să o apucăm pe cărări de munte și multe chiar foarte vechi căci muntele este același, nu se modifică mare lucru, poate noi poteci.

Continuă să împărtășești experiențele tale de pe munți, poate le vor folosi și nepoții tai.

Drumeții plăcute! Sănătate! Numai bine!

krisstinnaPHONE
[27.09.20 04:18:14]
»

@Dana2008:  Felicitări pentru drumeții, pozele sunt foarte frumoase.  Eu nu mă pricep la echipamente și vreau să te întreb (din curiozitate) dacă adidașii sunt ok pentru asemenea trasee, credeam că e nevoie de ghete/bocanci pentru astfel de cărări.  Am și eu adidași ca ai tăi, sunt foarte comozi, parcă sunt desculță când merg cu ei la munte, pe asfalt, prin oraș ​​

​​Drumeții frumoase vă doresc!

​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaPHONE
[27.09.20 04:25:31]
»

@Mika:  Nu scrii prea mult, nici tu și nici colegii care iubesc drumețiile astea, sunteți vreo 7 care bătătoriti munții, eu vă citesc din curiozitate, vă felicit și vă admir pozele frumoase ​​

​​Și, chiar dacă v-ar citi un singur om și l-ar ajuta articolele voastre, asta înseamnă că scopul acestor articole a fost îndeplinit, ajutați cu info utile, ceea ce e important. ​​

O toamnă frumoasă vă doresc!

​​

Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[27.09.20 11:17:12]
»

@krisstinna:  Bună Krisstinna!

Ghetele semiînalte Adidas Terrex sunt speciale pentru drumeții. Poți să vezi pe net recomandările. Cu ei am făcut 11 vârfuri de peste 2500 metri și multe alte trasee. Am trecut prin apă, pe lespezile din Munții Retezat și au aderență foarte bună, au talpa traction. I-am folosit și pentru drumeția aceasta lungă de 26 kilometri și cu cea mai mare diferență de nivel pe care am fost până acum și au fost super. Sunt  foarte ușori. I-am verificat și pe ploaie, sunt rezistenți la apa, goretex. Sunt ok, poți să urci și tu pe munte cu ei daca ai același model. Eu i-am luat de la magazinul adidas la jumătate de preț, cu 360lei. Mi-am mai cumpărat o pereche Skarp dar sunt atât de rigizi încât nu îi pot suporta numai câteva ore, vin foarte fix pe picior, ca turnați, dar prefer Adidas pt comoditate.

Călătorii/ drumeții plăcute!

robert
[27.09.20 12:22:44]
»

@Dana2008:  Bravo mai Dana! Sunteți tari! Mă bucur tare mult că iubiți muntele și drumețiile montane și că-l educați pe junior în același spirit!

Stați foarte bine cu vârfurile de peste 2500, da ce faceți după ce le terminați!? În apropiere la bulgari sunt câteva interesante de 2900 metri! Plus munții Tatra din Cehia ori Alpii! Aveți de lucru! ​

La partea cu încalțările îmi permit să te contrazic: or fi ei comozi, impermeabili și cu o aderență bună, oi fi mers tu mult pe munte cu ei, dar îți recomand ghete de munte care să țină glezna! Doar un pas greșit o mică alunecare pe o piatră pot fi un adevărat dezastru pe munte! Entorsă ori fractură fără semnal la telefon... nu e de glumă!

Drumeții faine în continuare vă doresc! ​

​​​

Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[27.09.20 15:04:48]
»

@robert:  Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Anul trecut am făcut 9 vârfuri de peste 2500metri și anul ăsta am mai adăugat încă două vârfuri noi. Mai avem de făcut încă Lespezi, Negoiu și Călțun... la anul.

După ce le terminăm le reluăm. Am întâlnit persoane care le parcurg anual pe toate, poate vom ajunge și noi să facem la fel. Să fim sănătoși​​ că om găsi ce să urcăm.

Drumeții plăcute! Numai bine! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianaglogoPHONE
[27.09.20 16:07:31]
»

@Dana2008:  M-a miscat profund ecoul tau, sa stii. Da, era mai greu in tinetetea noastra, nu aveam echipament ca acum. Imi amintesc de un pulover de lana, lucrat de bunica, pt turele de iarna. Avea o tona! Iar cortul 7 kg, sacii de dormit si ei grei.

Studenti fiind, am gasit la Bucur un cort polonez de 3 kg. Am dat toti banii pe el, luna aia am facut foamea. Dar efectiv foamea, ne era rusine sa cerem alti bani acasa.

Dar ce fuduli eram pe munte, ca era cel mai misto cort!

Pe la cabane mai mancam si noi uneori, dar rar, ca nu aveam bani.

De-abia ne ajungeau de... bere! ​​​​

Si era bine si cu transportul, mergeam cu " nasu".

Uneori, cand trenul era f aglomerat, nici nasu nu ne gasea, asa ca mergeam gratis.

Daca ar fi stiut tatal meu... Era om de vaza in comuna, director de scoala. Nu ar fi vrut sa- l fac de ras!

E, frumoase vremuri.

Ascensiuni placute sa aveti! ​​​​​

Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[27.09.20 16:44:42]
»

@adrianaglogo:  Ce amintiri frumoase pline de aventură!

Îmi plac enorm poveștile de demult.

Felicitări pentru strădanie și curaj!

Mă înclin in fața adevăraților montaniarzi care au făcut sacrificii și eforturi uriașe pentru a vedea muntele.

Ați cărat greutăți cu mult mai mari decât se duc în spate în prezent, iar hainele sunt foarte ușoare și se usucă pe tine imediat ce ai terminat ascensiunea.

Sănătate și numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, Aurici, Dana2008, Michi, Mika, mishu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă masivul Făgăraș:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.095122098922729 sec
    ecranul dvs: 1 x 1