ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.08.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Mini-Circuit pe Valea Prahovei — Poiana Secuilor

TIPĂREȘTE URM de aici

- Ziua 3 -

- Ziua 2: vezi impresii

- Ziua 1: vezi impresii

Salutare!

Dupa doua zile pline de drumetie, oboseala incepe sa isi spuna cuvantul. Astfel, ieri am avut un traseu mai relaxant spre deosebire de celalalte zile; am plecat mai departe, urmatoarea oprire: Predeal.

Sunt convins ca multi dintre voi veniti iarna la ski in Predeal, dar cati dintre voi veniti vara ca sa va bucurati de peisaje si de posibilele drumetii? Va invit prin acest articol, sa descoperiti o zona din aceasta statiune, desprinsa parca din povesti.

Cum intri in Predeal dinspre Azuga, imediat dupa Hotel Piemonte (situat pe partea stanga a drumului, pe colt) se deschide un drum la stanga care urca - marcajul este intrerupt in zona respectiva, asadar aveti posibilitatea de a face manevra.

Urmam acest drum si ajungem la Cabana Trei Brazi. Probabil, unii dintre voi nu ati mai auzit de acest loc; pana si eu am aflat abia in urma cu un an de locatia superba. Aceasta cabana, mare si frumoasa, este situata in mijlocul naturii, oferind privelisti memorabile, la o altitudine de 1128m. Cabana dispune de un restaurant cu specific romanesc, o terasa generoasa cat si o crama proprie.

*Parcarea privata este gratuita, avand suficiente locuri.

*Proprietatea accepta tichete de vacanta Sodexo, Edenred si Cheque Vacances.

* Mai multe informatii puteti gasi aici: cabanatreibrazi.com.

Daca ai ajuns pana aici, te rog, lasa masina in parcare si porneste la o drumetie de jumatate de ora, catre Cabana Poiana Secuilor. Inca imi este foarte greu de inteles, de ce sunt atat de multe persoane care aleg sa mearga 10 minute cu masina pana la Poiana Secuilor, in loc sa admire frumusetea naturii dintr-o scurta plimbare? Scuzele cu ' nu am venit echipat' sunt egale cu zero, se poate merge lejer in adidasi pana acolo, drumul fiind batut. Multi vor spune ca sunt rau, dar asta se numeste fie lene, fie comoditate.

Poiana Secuilor este o poiana superba, de munte, situata la altitudinea de 1070m, in apropierea cabanei Trei Brazi. Aici, cabana dispune de spatii de cazare, cat si de un restaurant de nota 10!

*Cu toate ca, turistii se pot caza la aceasta cabana, peste noapte nu ramane niciun membru al personalului acolo.

Traseul pana la cabana are 1km si dureaza maxim 30 de minute, fara sa aveti nevoie sa urmati vreun anumit marcaj; drumul va poarta spre incolo. Este un traseu superb cu peisaje uimitoare; nici nu va veti da seama cand ati ajuns.

Odata ajunsi, mergem sa ne rasfatam cu ceva bun. Aici, totul este foarte bun, preturile fiind cu mult mai accesibile fata de alte restaurante de prin statiuni :D, unde mai adaugam si privelistea pe care o avem sub ochii nostri. Meniul este divers si totul este gatit acolo, fara sa existe produse semi-preparate. De data aceasta, noi am ales sa mancam clatite cu fineti si papanasi muntenesti cu smantana si dulceata. De baut, o cafea si un shake de fructe de padure.

* Ne mai avand dulceata de afine - specifica pentru papanasi, au fost adusi cu dulceata de cirese.

* Dulceturile, toate, sunt preparate local.

* Voi atasa poze cu meniul.

De la Cabana Poiana Secuilor, se deschid urmatoarele trasee:

1) Cabana Trei Brazi - 15 min - 1,2km

2) Predeal prin Trei Brazi - 1h si 15 min - 5,2km

3) Cabana Omu prin Trei Brazi si Malaiesti - 12h - 20km

4) Cabana Postavaru - 4h - 7,3km

5) Timisul de Jos pe "Drumul Serpilor" - 8h - 13,3km

6) Brasov pe "Drumul Galben" - 8h - 15,8km

* Toate aceste trasee sunt marcate cu banda galbena.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

In imediata apropiere de Cabana Trei Brazi, se afla Fun Park Trei Brazi. In acest parc se desfasoara diverse activitati pe tot parcursul anului, programul de functionare fiind in intervalul

orar 10:00-18:30.

Fun Park Vara:

Aventura - 17 trasee prin copaci pentru copii (25Lei/tura) si 27 de trasee pentru adulti (40Lei/tura)

Tiroliana - 120m de tiroliana (20Lei/tura)

Tubbing - alunecare cu colacul pe piste sintetice cu lungimi de 100m (7Lei/1 tura)

Inchirieri biciclete - de tip mountain bike

*Accesul in parc pentru vizitatori: 5Lei - vizitator: persoana care nu participa deloc la vreo activitate.

Fun Park Iarna:

Tubbing - alunecare cu colacul pe piste amenajate cu zapada - lungimi de 100m (7Lei/1 tura)

Sanius - partie pentru sanius cu lungimea de 60-70m

* Mai multe informatii puteti gasi aici: funparkpredeal.ro.

La plecare, deoarece drumul spre Sinaia era plin, circulandu-se bara la bara, am ales sa mergem sa ne plimbam in Brasov. Zis si facut, am ajuns in aproximativ 40 de minute. In oras, majoritatea locurilor de parcare au devenit cu plata, greu mai gasiti locuri fara plata - noi ne-am invartit cam 20 de minute :).

*Exista o parcare cu plata, unde obisnuim sa lasam masina de fiecare data cand ajungem acolo: mergand spre Biserica Neagra, pe partea stanga a drumului este o parcare cu bariera (nr. locurilor de parcare disponibile este afisat pe un ecran, langa bariera).

- Atractii turistice in Brasov -

Centrul Vechi - Piata Sfatului: Acesta este plin de monumente istorice, magazine, cafenele si restaurante. Tot aici gasiti Casa Negustorilor si Muzeul de Istorie.

Biserica Neagra - Cea mai mare constructie gotica din Europa SE: Constructia poarta acest nume deoarece a fost partial avariata in incendiul din anul 1689 cand zidurile ei s-au innegrit, primind astfel acest nume. Avand o lungime de peste 89 metri, este considerata a fi a doua cea mai mare biserica din Romania.

Strada Sforii - Cea mai ingusta strada din Brasov: Aceasta strada a fost initiata ca un simplu coridor, ajutand in trecut munca pompierilor. Ea se afla intre strazile Cerbului si Poarta Schei, astazi fiind cea de a treia cea mai ingusta strada a Europei.

Muntele Tampa - Emblema ca la Hollywood: Cu totii admiram emblema Brasovului deoarece seamana leit cu cea de la Hollywood. Pentru a ajunge acolo, se poate urca cu telecabina sau exista varianta unui traseu de cateva ore pana sus.

Prima Scoala Romaneasca: Aceasta se afla in interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae, din cartierul istoric Scheii Brasovului. Cladirea dateaza din anul 1760 si este considerata monument istoric.

Cetatea Brasovului: La cetate de poate ajunge de pe strada numita Dealul Cetatii. Fiind inconjurata din toate partile de padure, aceasta nu este vizibila de pe strazile aglomerate ale Brasovului. Accesul la Cetate poate fi facut cu masina sau pe jos.

Acestea sunt doar cateva dintre atractiile din Brasov... daca le scriu pe toate, scriu pana maine si tot mai gasim din apropierea Brasovului


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Daca vreti sa aveti parte de distractie, aventura si adrenalina, Aventura Parc din Brasov este locul potrivit. Parcul este deschis de luni pana duminica in intervalul orar 10:00-19:30.

*Programul casieriei: L-D: 10:00-18:00

Trasee in copaci:

Parcul de Aventura Brasov dispune de 16 trasee de dificultate progresiva, care sunt simbolizate de catre o culoare specifica.

Aventura off-road pentru copii:

Un nou concept de activitate dispune de o masina mini Land Rover Defender pentru copii (5-10 ani) pentru ca acestia sa isi poata explora abilitatile de condus intr-un mod unic.

Tarif: 50Lei/persoana - 30 minute

Tarife: sezon/extra-sezon

Vizitator: 5Lei/5Lei

Copii: 70Lei/60Lei

*Copii de la 4 la 11 ani | *Pretul include 3 ore de aventura | *Ora suplimentara: 30Lei

Adulti: 80Lei/70Lei

*Adulti de la 12+ ani | *Pretul include 3 ore de aventura | *Ora suplimentara: 30Lei


[fb]
---
Trimis de Mihnea-Alexandru in 17.08.21 10:52:00
Validat / Publicat: 17.08.21 11:31:58

VIZUALIZĂRI: 1290 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mihnea-Alexandru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Poză de la Trei Brazi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14400 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

nrs †
[17.08.21 17:37:25]
»

ce inseamna sa fii tanar!! pe vremuri exista chiar o melodie despre celebra cabana Trei Brazi asa ca nu aveai cum sa nu auzi de ea, chiar daca nu stiai unde este

adrianbogdan
[18.08.21 21:09:44]
»

5) Timisul de Jos pe "Drumul Serpilor" - 8h - 13,3km

Acesta este traseul copilariei mele, l-am parcurs de vreo 5 ori, in doi ani diferiti. Super!

Tin minte ca doamnele care conduceau grupul ne spuneau mereu sa vorbim tare ca sa se sperie ursoaicele de noi. Nici acum nu stiu daca vorbele lor sunt conforme cu realitatea.

Mihnea-AlexandruPHONEAUTOR REVIEW
[18.08.21 21:32:07]
»

@adrianbogdan: in ultimii ani, ursii isi fac aparitia din ce in ce mai des pe traseele montane... ar fi bine sa respectam vorba doamnelor dvs ????????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Mihnea-Alexandru
Alte impresii din această RUBRICĂRe/descoperă Predealul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047270059585571 sec
    ecranul dvs: 1 x 1