EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Portobella Airport Residence Aparthotel [Otopeni](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Când cauți cazare lângă aeroport și te alegi cu încă o zi de vacanță!
O să închei povestea despre peripluul nostru cipriot cu... începutul! :) Respectiv cu cazarea pe care am avut-o în Otopeni în noaptea de dinaintea plecării. Totdeauna când avionul nostru decolează înainte de orele... hai, să zicem 11-12, preferăm să dormim în apropierea aeroportului. De-a lungul timpului, am încercat multe locuri, unele ne-au plăcut mai mult, altele mai puțin, însă de data asta l-am descoperit pe cel care a trecut detașat în topul preferințelor! Cel puțin în ceea ce mă privește. Dealtfel, proprietatea beneficiază de o notă excelentă pe booking (9,7) din peste 150 de evaluări.
Criterii de căutare: 4 adulți, parcare, preț decent. Nu m-a intersat ca locația să ofere transfer la aeroport (nu oferă), nici mic dejun (oficial, nici asta nu oferă), deoarece aveam să plecăm de acolo în jurul orei 5 dimineața cu mașina personală, pe care urma s-o „cazăm” în parcarea aeroportului pe toată perioada sejurului nostru. Am rezervat cam cu 3 săptămâni înaintea plecării un apartament pentru 4 persoane la Portobella Airport Residence – Aparthotel Otopeni, la prețul de 267 lei. Am dispus de anulare gratuită până cu 2 zile înaintea plecării, după care cardul mi-a fost automat debitat.
Am comunicat cu gazda doar în ziua plecării, anunțând-o că, deși rezervarea e pe numele meu, fiica noastră va fi cea care se va caza prima, aterizând de la Cluj în cursul dimineții. Citisem deja că „se intră” începând cu ora 15 și am menționat că nu dorim să devansăm, ci doar să știe despre situație. În câteva minute, am primit pe WhatsApp instrucțiunile pentru self-check-in (și check-out), împreună cu urările de bun venit.
Aparthotelul se află într-un complex rezidențial situat chiar în spatele restaurantului Casa Românească și a cunoscutului hotel Vienna House Easy (fost Angelo, fost Blue Sky); cu alte cuvinte, chiar vis a vis de aeroport. Există o pasarelă în zonă ce traversează DN1, Milena a ajuns din aeroport până la locație pe jos, în doar câteva minute. Cu mașina, se face dreapta (direcția Ploiești – București) imediat după Vienna House pe Drumul Gării Odăi, iar după 100 m iar dreapta, pe un drumeag ce te duce până la intrarea în complex, unde se află o mare parcare. Noi am crezut inițial că aici trebuie să lăsăm mașina, dar Tati a fost inspirat să sune la numărul pe care primisem informațiile și i s-a recomandat să mai meargă puțin și s-o cotească imediat la dreapta. Nu departe, în dreptul aparthotelului, se află o parcare mai mică dedicată.
Imediat ce pătrunzi în complex, nu-ți poți reține un sunet de uimire: wow, ce oază de liniște și frumos, atât de contrastantă cu balamucul de pe cea mai circulată și poluată șosea a patriei, de pe care abia aterizaserăm!!! Unde mai pui că, dându-ne jos din mașină, ne-a împresurat un parfum suav de iarbă și flori, de zici că ajunsesem pe vreo pajiște, la munte! Spații verzi frumos întreținute (mulți brazi), întretăiate de alei curate, ici-colo bloculețe de 3-4 etaje cu fațadele vesel colorate, un loc de joacă pentru copii, o piscină...
Unul din aceste bloculețe găzduiește aparthotelul nostru. Nu mi-am dat seama dacă toate apartamentele erau de închiriat sau doar câteva sau poate doar al nostru... În fine, nu prea contează. L-am recunoscut după intrarea haioasă; într-o parte a fost fixat pe zid un troler roz, împodobit cu un buchet de flori și cu o pancartă pe care-i scris numele reședinței. În partea opusă, într-un intrând, este amenajat un mic loc de relaxare/fumat, cu o băncuță... survolată de un aeroplan miniatural.
Milena ne spusese că avem apartamentul 5, așa că am sunat la interfon, ni s-a deschis și am intrat în holul blocului, spațios și foarte curat, decorat cu destul de mult bun gust – „covor” de marmură cu intarsii pe mijloc, tablouri colorate pe pereți și flori artizanale. Apartamentul 5 e cel din dreapta, la parter, chiar în fața scărilor ce urcă spre etaje.
Ca structură, se intră într-un hol de dimensiuni medii, din care pornesc celelalte încăperi: baia în dreapta, dormitorul în față și livingul cu chicinetă în stânga. Totul este modern și frumos decorat, predomină nuanțele de gri, albastru și auriu (în general îmi plac decorurile luminoase, n-aș fi crezut să mă încânte atmosfera acestei case așa cum a făcut-o). Pretutindeni întâlnești accente romantice, sporind farmecul locului: un sfeșnic pe masa din sufragerie, aranjamente florale și plante verzi în ghivece supradimensionate, scaune de epocă.
Dar să trecem la partea practică a lucrurilor. Dormitorul conține un pat dublu încadrat de noptiere, vis a vis se află o comodă cu sertare. Evident, tot felul de amănunte care-ți fac viața mai ușoară: saltea și perne de calitate, lenjerie albă de bumbac, pilotă ușoară și călduroasă, veioze, oglindă, prize.
Cum intri în living, partea stângă este ocupată de chicinetă, dotată cu tot felul de chestii utile, oricum, mult mai multe decât ar fi necesare unui popas de o noapte. Avem aici aragaz cu cuptor, frigider cu congelator, cuptor cu microunde, espressor și ceainic electric, dulapuri și sertare pline cu pahare și căni, veselă și tacâmuri, vase de gătit și altele. Spuneam că oficial nu se oferă mic dejun, dar poți să-ți încropești unul destul de consistent cu rezervele din frigider și de prin recipientele de pe blatul de bucătărie: pateu, unt, gemuri și miere ambalate, lapte și suc, fructe, croasante, vreo 2-3 feluri de biscuiți și fulgi de cereale. La dispoziția oaspeților sunt și pliculețe de ceai și zahăr, „pastile” de cafea. Există și un dozator uriaș cu apă de băut.
În apropiere se află o masă înconjurată de scaune, locul de mâncat cum ar veni. Urmează zona de relaxare, formată din canapea, măsuță scundă și comoda pe care stă televizorul. Livingul are 2 balconașe atașate, iar dormitorul mai are și el unul. Toate dau spre spațiile verzi înconjurătoare.
Baia este decorată în alb și negru, cu accente de albastru și auriu și are tot ce trebuie: chiuvetă cu spații de depozitare dedesubt, oglindă, cabină de duș, vas de toaletă, uscător de păr, consumabile: hârtie igienică, săpun lichid, kit-uri gen „vanity set” și chiar periuțe de dinți ambalate individual. Am avut la dispoziție câte 2 prosoape de fiecare.
În dulapul încăpător de pe hol am găsit lenjerie suplimentară pentru canapeaua extensibilă din living.
A fost în plan să mâncăm de seară la Casa Românească, dar, trecând pe lângă ea, Milenei i s-a părut că-i închis. Foarte posibil, deoarece restricțiile abia începuseră să se ridice timid, pe ici, pe colo, nici nu știam cum stă treaba pe-aici, prin Otopeni, dacă ai voie la cârciumă sau până la ce oră poți bântui pe stradă. Ca să nu ne mai complicăm și pentru că oricum nu aveam prea mult timp la dispoziție, am decis să apelăm la sistemul „delivery” , așa că am intrat pe site-ul lui „Nenea Iancu” (un restaurant din centrul Otopenilor pe care-l testaserăm de câteva ori în trecut) și am comandat de acolo.
Până a venit mâncarea, am avut timp să fac câțiva pași prin cartier, ocazie cu care am executat ceva poze și am descoperit șirul de vilișoare pastelate, de-a dreptul fermecătoare, ce mărginesc complexul. Super, super-drăguțe! (Unele sunt de închiriat pe airbnb, am aflat ulterior.) Am dat o tură și pe la piscină, apa era curată, sistemul de recirculare funcționa, era încă prea răcoare pentru a fi folosită. Evident, piscina este destinată doar rezidenților, după cum scria pe un afiș din apropiere. Un altul prezenta reclama unei pizzerii și a unui restaurant din Snagov; comanda minimă 100 lei (poate informația e de folos).
Nu era încă vremea de piscină, dar era perfectă pentru o mică șuetă nocturnă, înainte de culcare, pe șezlonguri, la o bere și un pahar de vorbă! :) Aerul călduț și parfumat, luna plină, anticiparea vacanței ce stătea să înceapă... Dar ce spun eu?! Deja începuse!... Toată lumea a fost de acord că n-am avut nicicând o cazare mai bună în Otopeni și că, dacă vom avea noroc s-o mai găsim disponibilă și altădată, vom reveni cu plăcere!...
Trimis de crismis in 05.06.21 17:31:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.56929259 N, 26.06796214 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelent
Mutat în rubrica "Portobella Airport Residence Aparthotel [Otopeni], BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Mulțumesc! Da, localizarea pe hartă e corectă.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@crismis: „Aparthotel” din denumirea unității sugrează că ar fi acolo mai multe apartamente precum cel în care ați stat.
Știi cumva, așa o fi? Sau e doar un singur astfel de apartament în acea locație?
@crismis:
În opinia mea apartamentul asta are mai multe minusuri decât plusuri, dar aici conteaza si ce caută si ce are nevoie fiecare.
”. Nu m-a intersat ca locația să ofere transfer la aeroport (nu oferă), nici mic dejun (oficial, nici asta nu oferă), deoarece aveam să plecăm de acolo în jurul orei 5 dimineața cu mașina personală, pe care urma s-o „cazăm” în parcarea aeroportului pe toată perioada sejurului nostru.
Nu ofera mic dejun pentru că probabil nu are restaurant, nu ofera transfer la aeroport -ăsta imi pare un mare minus, si cel mai probabil nu ofera nici parcare pe termen lung neavând decât un singur loc de parcare alocat.
Cat a costat parcarea la aeroport si pentru cate zile?
@webmasterX: Înclin să cred că sunt mai multe apartamente de închiriat, pentru că am văzut în parcare 3-4 mașini din mai multe zone ale țării. Și atâta desfășurare de forțe (mă refer la felul cum au fost amenajate intrarea și holul comun) nu prea s-ar justifica doar pt un apartament... Dar sigur-sigur (vorba unui personaj de serial ????) nu știu...
@Arya:
”În opinia mea apartamentul asta are mai multe minusuri decât plusuri, dar aici conteaza si ce caută si ce are nevoie fiecare.
Exact de asta ne descriem aici, pe site, experiențele, ca să decidă fiecare dacă o chestie i se potrivește sau nu. Pentru noi, la momentul acela, a fost excelent, am explicat de ce am ales această cazare. La întoarcere, am avut nevoie de o cameră simplă pentru fiica noastră, care avea zborul spre Cluj în ziua următoare și am căutat după alte criterii (inclus transfer la aeroport etc).
Mie mi-a plăcut foarte mult micul cartier în care se află apartamentul, iar faptul că poți ajunge și pe jos la aeroport cred că de asemenea reprezintă un avantaj major. Micul dejun nu e un criteriu de alegere absolut pentru noi, găsim câte ceva de mâncare pe oriunde (iar croasantul și cafeaua din aeroport chiar ne sunt pe plac!). Mi-a plăcut și felul cum a fost decorat, confortabil și relaxant.
Despre parcare pe termen lung în aeroport... Nu știu, că se ocupă soțul meu, care e șofer. Uite, am căutat pe site-ul aeroportului: bucharestairports.ro/ro/p ... are-termen-lung
Călătorii frumoase și alegeri inspirate vă doresc!
@crismis:
Eu sunt bucureșteanca si nu ma interesează să mă cazez în Otopeni. Nici mic dejunul nu este o prioritate pentru mine. O cafea găsesc pe aeroport.
Eu căutam variante de parcare pentru masina undeva in zonă si in siguranță pentru o săptămână și transfer la aeroport. Cu cate doua trolere fiecare nu ma amuza traversarea pasarelelor.
Am verificat acum tarifele. 240 lei pentru opt zile mi se pare exagerat de mult. Nu merita sa plătesc atât. Mai caut prin împrejurimi si cu transfer inclus si sper sa găsesc la jumătate din banii ăștia.
Mulțumesc!
Sunt o sumedenie de variante de parcare pe termen lung în zona aeroportului, le găsești ușor pe net. Deși organizarea lasă de dorit rău de tot, o preferăm totuși pe cea a aeroportului, pt că e cea mai apropiată. Altfel, când n-am găsit locuri, am apelat și la altele; de obicei, soțul meu ne debarca la intrarea în aeroport cu bagajele și pe urmă se duce să caute loc de parcare.
Hotelul Otopeni are, de asemenea, o parcare pe termen lung, am lăsat și noi mașina acolo de vreo 2-3 ori, când ne-am cazat la ei. Și un sistem foarte flexibil de transfer la aeroport, practic te înțelegi cu ei asupra orelor dorite. Spre deosebire de vecinul Rin, mult mai fițos, care asigură transfer doar din ora în ora.
Cât despre preț... Da, o fi mult, dar noi mergem pe principiul "unde merge mia, merge și suta"! În fond, în alte locuri din Europa, s-a întâmplat să dăm banii ăștia pe parcare doar într-o zi și n-am mai crâcnit.
@Arya: Nu te supăra că te întreb: dacă ești bucureșteancă și ai câte 2 trollere când pleci în vacanță, nu este mai ușor să iei un taxi până la aeroport?
În felul ăsta ai doar avantaje: nu mai cheltui bani pe parcare, nu ai nevoie de alt transfer între parcare și aeroport, nu traversezi pe pasarele pt ca taxiul te la să fix la plecări în aeroport, bei cafeaua/mânci croissantul acasă...
@k-lator:
”Nu te supăra că te întreb: dacă ești bucureșteancă și ai câte 2 trollere când pleci în vacanță, nu este mai ușor să iei un taxi până la aeroport?
Nu ma supăr, nu am de ce.
Noi avem fiecare masina lui si de când a început pandemia nu am avut curaj să ne urcam in vreun taxi si nici sa luam pe altcineva în mașină cu noi.
Mi-ar fi convenit o parcare chiar în aeroport de unde să mergem imediat la check in, dar nu asa de scumpă.
Un taxi de acasă până la aeroport ma costă 60-70 lei pe ceas, fără ciubuc si asta dis de dimineata cand nu este trafic. Dar nu stiu în mașina cui ma urc sau daca am loc pentru toate bagajele.
Am găsit parcare la 113 lei pt opt zile, ceea ce mi se pare convenabil, dar nu în aeroport, ci undeva pe dn1 si cred ca voi contacta firma respectivă pentru mai multe lămuriri.
Ca bani ies tot la fel ca în cazul taxiului, dar merg liniștită doar eu cu soțul în confortul mașinii mele.
Nu pot mânca dimineața devreme. O cafea bună si câteva țigări imi sunt de ajuns. Sper sa nu ma certe doamna doctor pentru regimul nesănătos cu care mă laud.
@Arya:
”nu am avut curaj să ne urcam in vreun taxi
Nu e mai usor sa rugati un prieten de incredere sa va duca/aduca?
”dar merg liniștită doar eu cu soțul în confortul mașinii mele.
Parcatul masinii la o anumita distanta de aeroport presupune transfer de acolo la aeroport, adica exact ce nu prea iti place: urcatul in masina cuiva pe care nu il cunosti, poate chiar la gramada cu mai multi.
Ceva gen scapi de dracu si dai de tacsu'
@Arya: Mă bag în vorbă neinvitat, dar: taxiul până la aeroport nu sare de 30 de lei pe ceas, verificat recent de mine (Speed Taxi). Plus ce lași șoferului, nu se ajunge la suma pomenită de dvs.
În plus, autobuzele către aeroport merg GOALE. Parcă e 3,5 lei biletul. Respectă programul, sunt ieftine și asigură distanțare socială. Am verificat și asta, tot de curând.
Încă nu am încercat trenul, am auzit opinii care se bat cap în cap. Dar voi face și acest experiment, cândva.
@crismis: Am stat și noi aici, o noapte la dus și una la întoarcere, acum câțiva ani. Într-adevăr, ne-am simțit bine. Am recunoscut pozele.
Atunci am avut mic dejun (doar la revenirea în țară, că la plecare am avut zbor devreme), și au asigurat și transferul la aeroport, dus-întors. Poate pandemia să mai fi schimbat lucrurile.
@gpopa: Așa m-am gândit și eu. Pandemia, bat-o s-o bată!... De-am scăpa odată de ea!...
@Nasshu:
”Nu e mai usor sa rugati un prieten de incredere sa va duca/aduca?
Zborul este la 7 dimineața. Agenția imi cere sa fiu cu trei ore înainte în aeroport, nu stiu de ce dar ma voi conforma. Ăsta înseamnă să plec la 3.15 maxim 3.30 de acasă.
Cine se trezește la 2 jumătate ca să mă ducă pe mine si apoi mai doarme o oră și pleacă la muncă?
Am zis ca vreau sa cer lămuriri la cei cu parcarea să aflu distanța exactă față de Otopeni si condițiile transferului.
Păi eu nu ma urc in mașina alora, doar soțul.
Ma lasa cu bagajele la terminalul plecări si merge să parcheze masina. Revine cu transferul celor cu parcarea. La întoarcere facem invers. Îl aștept cu bagajele până recuperează mașina. El este vaccinat, eu nu.
Mai am două săptămâni să caut cea mai bună variantă pentru noi.
@gpopa:
”Mă bag în vorbă neinvitat, dar: taxiul până la aeroport nu sare de 30 de lei pe ceas, verificat recent de mine (Speed Taxi). Plus ce lași șoferului, nu se ajunge la suma pomenită de dvs.
Orice sugestie este binevenită. Multumesc.
Costul unei curse cu taxiul depinde de distanța de parcurs si de condițiile de trafic
Am plătit 57 lei în urma cu doi ani tot asa noaptea si 65 la întoarcere pe timp de zi duminica. A fost 1,99 lei kilometru. De atunci nu am mai zburat. Cand stai la periferie, costurile sunt mai mari.
Autobuzele pleacă din Piața unirii și de la gara. Tot de la gara de nord pleacă si trenul ăsta nou. Ambele variante sunt mult mai ieftine, dar nu si potrivite pentru noi.
@webmasterX:
”„Aparthotel” din denumirea unității sugrează că ar fi acolo mai multe apartamente precum cel în care ați stat.
Știi cumva, așa o fi? Sau e doar un singur astfel de apartament în acea locație?
Am făcut eu o simulare pe booking şi-mi dădea vreo 4-5 apartamente cu un dormitor+ suite disponibile la data selectată de mine, deci nu este unul singur.
Evident că nu intenţionam să mă cazez acolo , dar mi-a plăcut cum arăta apartamentul Cristinei, foarte cochet şi frumos decorat, chiar luxos.
@Arya:
”Noi avem fiecare masina lui si de când a început pandemia nu am avut curaj să ne urcam in vreun taxi si nici sa luam pe altcineva în mașină cu noi.
Nici eu nu am mai folosit taxiul de când a început nebunia, dar am fost nevoită să o fac în urmă cu o lună pentru a ajunge la aeroport. Toţi trei (noi doi şi şoferul) am purtat permanent mască, regulamentar, eu am mai deschis şi geamul maşinii şi a fost destul de ok. Ca element de noutate în această perioadă, nu ştiu dacă este de bine sau de rău, aş semnala faptul că nu am avut voie să stau în faţă lângă şofer pe scaunul pasagerului. Pentru mine nu a fost bine, deoarece mi s-a făcut rău pe drum, însă a fost mai sigur pentru toată lumea.
Şi eu plătesc aproape 60 lei pentru o cursă de Otopeni, dar... asta e.
Nu cred că merită să te complici cu parcarea la Otopeni sau prin zonă, dar fiecare ştie mai bine.
@Arya: Da, aveți dreptate, noi am plecat ultima dată către aeroport de la Euro Hotels, din zona Gării de Nord, cu taxi chemat de recepționer. Sunt 16 km, iar Speed avea tariful sub 2 lei/km, nu mai minte exact suma.
Țin minte doar că mi s-a părut extrem se ieftin să mergi cu taxiul în București, de fiecare dată când am folosit metoda asta. (Am mai spus pe undeva, eu prefer metroul, din motive ciudate, pe care nu le mai explic.)
În Iași taxiurile sunt mult mai scumpe, de ani de zile e către 3 lei/km. Dacă merg undeva la marginea orașului, mă costă dublu decât Gară-Aeroport în București. (Iașul este foarte întins, are o formă de caracatiță, cu tentaculele strecurându-se printre dealuri. La 350 000 de locuitori, distanțele sunt comparabile cu cele din București, sunt 10 km N-S si vreo 12 km E-V. Fără a pune la socoteală localitățile limitrofe, unde locuiesc încă 150 000 de oameni și care dublează suprafața, că sunt mai mult case pe acolo.)
@Nasshu:
”Parcatul masinii la o anumita distanta de aeroport presupune transfer de acolo la aeroport, adica exact ce nu prea iti place: urcatul in masina cuiva pe care nu il cunosti, poate chiar la gramada cu mai multi.
Bună observaţia!
Stând la fumat la intrarea în terminal, am remarcat nu o dată microbuze inscripţionate care aduceau pasageri şi bagaje la aeroport, dar nu ştiu dacă aceştia erau împreună sau nu.
Deci, tot mai bine cu taxiul
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)