GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Popasul dacilor 2 Grădiștea de munte
Sunt două popasuri ale Dacilor, m-am prins până la urmă consultând site-ul web unde sunt informații despre ambele, pare-se că sunt ale aceluiași proprietar. Un popas e în Costești, în sat cumva. Celălalt, la care mă refer în acest articol e mai sus, spre Sarmisegetuza și e în Grădiștea de Munte. Însă tot în comuna Costești, asta te poate fenta un pic. He he, e ca și cum ai avea un băiețel, Ionel și mai faci un băiețel și-l botezi… Ionel, așa, să nu-i încurce lumea :)
Mie mi-a plăcut mult aici, pensiunea e postată pe valea unui pârâu de munte (Sargetia după site-ul pensiunii, Grădiștea după alți autori) E faină pădurea care parcă se prăvălește peste cabană.
Curtea e foarte mare, cu iarbă bine îngrijită, cu pomi, flori și alte cele plăcute ochiului obosit de prea mult calculator și flipchart. Sunt foișoare prin curte, care mai mari, care mai mici, foarte inspirat făcute, fiecare găsește ce vrea, fie o masă liniștită, retrasa, fie un loc de stat cu prietenii laolaltă, oricum te poți bucura de liniște și de natură.
Semnal la telefon cam subțirel, depinde de rețea și asta ajută la și mai multă liniște. Este însă wifi, nu ca fulgerul dar merge, cât să nu rămâi în urma cu feisbucuceala.
Foarte mulți se opresc la pensiune pentru masă; pensiunea e fix la drumul ce duce către Sarmisegetuza, de la pensiune până la situl arheologic sunt vreo 7 km. Preturile mi se par a fi rezonabile unele chiar… mici (4 lei, he, he, cu muștar), tradiționala ceafă la grătar 14 lei, cartofi pai 6, o ciorbă cam 12 lei. Am atașat și doua poze cu meniul disponibil.
Parcă mi-ar fi plăcut să fie disponibile bucate mai tradiționale, locale, specifice, cred ca ar avea mare trecere. Sau, de exemplu – un meniu cu ce fel de mâncăruri erau pe vremea dacilor (ei, bucătari amatori dumneavoastră, să vad ce meniu ați găti fără roșii, ardei, porumb, cartofi, vinete, ulei de floarea soarelui, piper… și alte bunătăți, fie americane fie nedescoperite încă). Cam greu, trebuie sa fi fost tare mare plictiseala în bucătărie pe atunci… Totuși cred că merita încercat, doar suntem într-o zonă în care te aștepți la așa ceva.
Micul dejun nu e inclus în prețul camerei și costa 16 lei de căciulă.
Camera frumoasă, nu au fost probleme, este balcon și la cameră și un balcon mai mare pe etaj, numai bun dacă ai de gând sa ieși si să savurezi peisajul. În baie este săpun din partea casei, nu însă și șampon, să vă aduceți cu voi. Curățenia – ok peste tot. Pentru doritori, este și loc de grătar, chiar și o bucătărioară comună, amenajată cu tot ce trebuie.
V-am mai spus parca de peisaj și de pădure că sunt punctele forte ale locației. Ei, acum să vă dau un algoritm de deconectare:
Pasul 1: se ia o bere de la barul pensiunii (5 lei, bere locală foarte bună)
Pasul 2: se mai ia încă una, de rezervă,
Pasul 3: se efectuează deplasarea până la pârâul de lângă pensiune, se alege un loc fain, cu soare
Pasul 4: se alege o piatra așa, mai lată
Pasul 5: se dau jos încălțările
Pasul 6: se desface berea (sau sticla de vin, după caz)
Pasul 7: ne așezăm pe pietroi și ne (scuzați) băgam picioarele în apă în particular și în probleme în general
Pasul 8: se ia o gură de bere, se privește apa din pârâu sau pădurea,
Pasul 9: se inspiră adânc și se mai ia un gât de bere, în acest moment butonul de rest se apasă în mod automat. Daca nu, reîncepeți de la pasul 8 până ajungeți la rezultatul dorit.
Cam asta ar fi, e un loc fain de venit fie cu familia, fie in gașcă cu prietenii, pentru plimbat în natură, sau chiar pentru… bicileală. Camera triplă costă 150 de lei, e ok. Mai este o clădire în construcție în apropiere, e o zonă cu potențial aici, eu zic că în curând se va aglomera și de altfel, așa e și normal.
Aș reveni oricând cu drag aici, ceea ce vă recomand și vouă. Fiți însă siguri că executați în mod riguros algoritmul precizat mai sus :)
Trimis de Trank in 13.03.20 15:22:07
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.62246750 N, 23.24636220 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte bun review-ul, frumoase fotografiile, o zonă frumoasă, unde sincer să fiu, nu prea am ajuns, dar unde întâlneşti istoria la fiecare pas. Fiind un împătimit fan al muntelui, pot să spun că am aplicat de multe ori algoritmul propus de tine, care de altfel este unul de preferat atunci când mergi la munte, recomandarea ta este de apreciat.
Toate cele bune!!
@webmaster: coordonatele GPS sunt setate pentru Popasul Dacilor Costesti (sau 1...), Popasul Dacilor Gradistea de munte e putin mai departe, spre Sarmisegetuza, va rgo sa corectati, Multumesc,
@Trank: Am corectat, multumim pentru sesizare!
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Popasul Dacilor [Grădiştea de Munte], COSTEȘTI [HD]" (deja existentă pe sait)
@webmaster26:... inca putin pana sa fie bine;
pe site sunt asa:
Pensiunea Popasul Dacilor / COSTEȘTI [HD], are coordonatele bune
si
Popasul Dacilor [Grădiştea de Munte] [cazare] — din COSTEȘTI [HD], coordonatele nu sunt OK aici pe site. Articolul scris de mine saptamana tercuta sa refera la aceasta locatie. E tot pe drumul 705A, insa in afara satului, spre Sarmisegetuza. Pe Google Maps, la " Popasul Dacilor" apar ambele locatii, una cu Pensiune una fara...
Sper sa fie de folos
@Trank: Bun, hai sa vedem daca am nimerit pina la urma!
Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
@webmaster26: Acum e bine, super, multumesc mult
@Trank: Toate bune si frumoase, dar mie tot nu-mi place meniul, nu tu o ciorba de burta, nu tu papanasi?! , dar trecem peste asta, chiar e ok, asa ca felicitari, votat cu mare drag.
Am fost la Popasul Dacilor, numai că am stat la pensiunea din Costești. Poți să te consideri norocos. Pensiunea ”veche” este la fel ca cea ”nouă” în privința curățeniei și a priveliștei. Dar spre deosebire de locul unde ai stat, aici bucătăria și sala de mese erau la parter, la comun, cumva. Norocul nostru că am ocupat toată vila (aproximativ 6 camere) și ne-am gospodărit singuri, nederanjați de nimeni. Locul ales e numai bun ca bază de plecare spre drumeții și locuri ale dacilor liberi.
Frumos review-ul, votat ca atare.
Numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2017 Am plecat cu zambetul pe buze — scris în 09.06.17 de shimano din TARGU MURES - RECOMANDĂ
- Jun.2016 La Decebal acasă — scris în 01.07.16 de spirid72 din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 La origini... — scris în 12.07.14 de dorothea din BUCURESTI - RECOMANDĂ