GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ajunsi in Novaci coborand de pe Transalpina, tot am vazut indicatoare care aratau spre Pestera Muierilor si ne-am zis ca trebuie sa exploatam zona pentru ca nu se stie daca vreodata o sa mai avem ocazia sa ajungem pe aici.
Am mers pana in Baia de Fier si am urmarit in continuare indicatoarele care aratau spre pestera, usor usor am ajuns in parcare, am lasat masinile si ne-am indreptat pe niste scari spre pestera, am ajuns la intrare, am platit 10 lei intrarea, daca voiai sa faci poze trebuia sa mai platesti 15 lei si am asteptat sa vina ghidul pentru ca intrarea in pestera se facea din ora in ora.
Pestera Muierilor se afla in localitatea Baia de Fier, judetul Gorj, in muntii Capatanii, fiind creata de raul Galbenul si este prima pestera din Romania care a fost electrificata.
Numele de Pestera Muierilor (Pestera Muierii) vine de la faptul ca pe timpul razboaielor cand barbatii erau plecati la lupta, femeile, copii si indeosebi batranii se adaposteau in pestera.
In momentul in care am intrat in pestera am simtit o diferenta semnificativa de temperatura, deci aveti grija daca o sa mergeti sa vizitati pestera imbracati-va corespunzator.
Ghidul era un batranel foarte amabil si pus pe glume, incet incet a mers cu noi in toate zonele pesterii si ne-a explicat pe tot parcursul vizitei cum s-au format stalactitele si stalagmitele care erau in pestera, cate o povestioara despre toate atractiile pesterii (Valul Mic, Domul Mare, Altarul, Amvonul, Mos Craciun, Cadana, Sala Turcului fiecare denumire avand semnificatia ei), ne-a atentionat de la inceput ca pe masura ce parcurgem pestera o sa fie portiuni cu inaltimi de sub 1m dar pentru mine nu era o problema asa de mare intrucat eu am1.51m :), ne-a mai atentionat de faptul ca sunt si lilieci pe care am avut ”placerea” sa ii si vedem si ca in pestera au fost filmate si cateva filme nu mai retin numele.
Deci merita vizitata aceasta pestera, nu o ratati
La iesire impactul si diferenta de grade a fost acelasi dar ne-am revenit repede :)
Din pestera iesi pe alta parte si trebuie sa te intorci aproximativ 1km dupa masina pe care ai lasat-o in parcarea de la intrarea in pestera.
Trimis de cristina85 in 27.07.12 13:13:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLOVRAGI / NOVACI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina85); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.19213800 N, 23.75368900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Prin subteranele județului Gorj – Peștera Muierilor — scris în 17.09.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Pestera Muierilor – locul sacru unde femeile sterpe infloresc — scris în 23.10.17 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Peștera Muierilor, pe repede înainte!!! — scris în 10.11.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Peştera Muierilor — scris în 03.08.16 de zolfred din MIERCUREA-CIUC - RECOMANDĂ
- May.2016 Pestera Muierilor — scris în 31.05.16 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Pestera fetelor paleolitice (muieri) — scris în 18.06.15 de mugur007 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 La cele mai vizitate Muieri din Baia de Fier — scris în 07.08.13 de andr2eea din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ