GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Horind prin Tara Motilor
Pensiunea Steaua Ariesului e situata in Albac, in Tara Motilor, undeva pe valea Ariesului, acolo unde iarna tine cam 6 luni pe an, cu zapada ca-n povesti!
Se poate ajunge si dinspre Campeni, dar si dinspre Stei.
Am fost musafirii lor, in februarie 2007, cu un grup mai mare din orasul nostru, care obisnuia sa mearga foarte des acolo iarna la schii, cat si vara, pentru a merge sa viziteze pesterile sau in drumetii!
Pensiunea e construita cu fonduri Sapard, e o afacere de familie, include inca o pensiune''Perla Ariesului'' si ''Cabanuta Ancuta'', ultima fiind situata in curtea pensiunii ''Steaua Ariesului''!
Se ocupa de ea, partea feminina, iar de cealata-barbatii!
Dupa cum ii e si numele... va imaginati ca e o pensiune cocheta, noua, de 5 margarete!
E situata pe partea dreapta a soselei care duce catre Arieseni, la 23 km de aceasta locatie, unde e ''Vartop'', una dintre cele mai renumite partii din zona!
Pensiunea are 13 camere spatioase, dotate cu mobilier nou, pentru 1-2 sau 3 persoane. Sunt cu baie proprie sau cu baie comuna, in functie de pret.
Baile sunt si cu dus si cu cada si au faianta in culori vii, rosu, roz, verde sau albastru! Au televizor in dotare si incalzire centrala corespunzatoare. Camerele au pat matrimonial sau paturi separate. Parcare incapatoare pentru numarul de camere! Au bar de zi si un restaurant destul de mare. E permis si accesul cu animale de casa.
Are si o sala de conferinte, sauna si sala de fitnes, asta asa, am vazut in trecere, pentru ca noi am venit pentru zapada si pentru ca m-a innebunit o prietena, care are un dar de a povesti de-ti vine sa bagi cheile in contact si sa pleci urgent acolo!
Cu ce m-a innebunit? Veti afla, dar sper sa nu picati si voi ''in ispita''!
... in primul rand cu placinta traditionala cu branza si marar, coapta pe vatra! , apoi cu restul de mancaruri sanatoase, preparate din legume, fructe, lactate sau carne, totul productie proprie! Fara conservanti, totul dupa retete proprii, pastrate din mosi stramosi!
Si cum sa nu innebunesti de pofta... cand auzi ca la micul dejun te serveste cu lapte proaspat muls, cu unt de casa, cu miere de albine, cu gem de afine sau de macese? Cu ochiuri de oua sau omleta de la gainile care mai ieri le auzeai cotcodacind in apropiere?
Cu slaninuta si carnati? Toate stropite cu tuica ardeleneasca, ca sa nu te prinda usor frigul pe partie!
Pentru la pranz eram intrebati cam ce dorim si aia ne gatea, fiind si un grup mai mare! De obicei ciorba de burta sau de vacuta, sarmalute, balmos, alta data pastavi!
Pretul nu mi s-a parut exagerat! Iar daca ar fi fost... aici puteam spune cu sinceritate ca ''scopul scuza mijloacele''!
As dori sa precizez ca micul dejun intra in pretul cazarii. Puteti alege si meniu din bucataria occidentala, daca doriti. Personalul mi s-a parut a fi deosebit de amabil si atent.
Tot acolo in curte era si ''Cabanuta Ancuta'', unde preturile erau un pic mai mici la cazare si unde aveai acces si la bucatarie.
In apropiere, la aproximativ 500 de metri este si partia de schii, care are si tun de zapada, insa noi am preferat sa mergem la Arieseni.
Albacul- este un loc pe care macar o data-n viata ar trebui fiecare om sa-l viziteze.
Si vara si iarna este frumos. Iar ardelenii sunt oameni deosebiti, vestiti pentru ospitalitaea si rabdarea lor tipica. In general in sezonul rece sunt turisti mai multi, pentru schii.
La Arieseni sunt 2 partii; Vartop 1 si Vartop 2, dotate cu instalatie de teleschii, au cam 1 km lungime. Partia Vartop are instalatie nocturna. Se poate folosi si pentru cei incepatori si pentru avansati.
Locuri de parcare... dupa noroc, depinde la ce ora ajungi!
Zapada ajungea cam aproape de un metru si continua sa tot ninga. Le dadea in permanenta celor de la drumuri de lucru, pentru ca la cateva minute dupa ce treceau, abia se mai cunostea ca au fost.
Si fulgii erau mari, ca-n povesti. Brazii,in unele locuri, nu mai aveau culoarea verde, ci alb imaculat!
In februarie, pe la mijlocul lunii, acolo este cel mai mare eveniment al anului- ''Serbarile Zapezii''! Atunci, impatimitii muntelui si nu numai, 3 zile, iau cu asalt muntele!
Sunt concerte, premii, vin fiert, bucate traditionale si foc de artificii. Si nu in ultimul rand multa veselie.
Salvamontistii fac un adevarat ''sarpe de lumina'', coborand pe schii cu faclii aprinse-n mana!
Daca nu vrei sa schiezi poti sa te dai cu saniuta, poti face caiac canoe pe Aries, poti sa te plimbi cu sania trasa de cai, sau pur si simplu sa faci plimbari prin comuna.
Este un loc foarte pitoresc, plin de istorie! Locuitorii se indelednicesc cu ''horitul'', adica ei canta din fluier cu multa pasiune!
Va recomand cu mult drag aceasta locatie selecta, unde ne-am simtit ca acasa. Iar peisajele ametitoare te farmeca din prima clipa!
Iar dupa ce ati terminat de citit, daca nu v-am convins, inca, sa bagati cheile in contact si sa fugiti in Apuseni, va sfatuiesc sa mai asteptati un pic si pozele, poate ele vor fi mai graitoare!
Trimis de georgiana in 31.01.10 18:15:01
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ALBAC [AB].
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (georgiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.45264400 N, 22.95419700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ca iarna este de vis acolo...m-ai convins. Dar spune-mi te rog ai aflat cumva de la localnici ce se poate face vara acolo, in afara de odihna si o cura de aer curat?
Krondia,
Nu pot sa-ti dau un raspuns exact, deoarece am fost in grup si am platit impreuna.
Am achitat, la sfarsit undeva un pic mai mult de 4 milioane de familie, adica de 2 persoane, eu si sotul, ca baiatul nu mai vroia sa mearga cu noi de ceva vreme! Asta insemnand 2 nopti de cazare, vineri si sambata, vineri cina, sambata mic dejun, pranz si cina, iar duminica doar micul dejun, ca de acolo am plecat la partia din Arieseni si am si eliberat camerele.
Aici au fost incluse si bauturile alcoolice si racoritoare, iar mancarea de obicei era la platou, cat mai diferite preparatele, ca sa fie toata lumea multumita!
"cu placinta traditionala cu branza si marar, coapta pe vatra! , apoi cu restul de mancaruri sanatoase, preparate din legume, fructe, lactate sau carne, totul productie proprie! Fara conservanti, totul dupa retete proprii, pastrate din mosi stramosi!
Si cum sa nu innebunesti de pofta... cand auzi ca la micul dejun te serveste cu lapte proaspat muls, cu unt de casa, cu miere de albine, cu gem de afine sau de macese? Cu ochiuri de oua sau omleta de la gainile care mai ieri le auzeai cotcodacind in apropiere?"
Aoleu, Georgiana, ce-mi faci tu mie cu descrierea ta? Fac o pauza de atacat frigiderul, ca nu se mai poate!
Poti te rog data viitoare sa scrii si tu mai devreme de ora 19, pentru ca tin la silueta!
Ar trebui ca webmasterul sa interzica accesarea de review-uri cu descrieri culinare la astfel de ore!
"Review recomandat doamnelor, doar intre orele 10 (ca sa tinem cont si de somnul de frumusete) -19. Dupa aceasta ora, orice accesare se face pe propriu risc! " HeHe!
Glumesc desigur! Dar mi-ai facut o pofta!
Si mi-am adus aminte si de bunicii mei, unde mancam si eu totul natural.
De cand s-au prapadit, cumpar totul de la supermarket, si chiar se vede diferenta la gust!
Ellada_sagapo,
daca esti un pic mai atenta, vei constata ca am ''mancat'' 2 litere, acum am observat si eu, citind ce ai pus in ghilimele din textul meu!
Probabil ca... de foame, cu gandul la meniul ardelenesc, desigur!
Si partea proasta e ca nu mai pot corecta, poate isi arunca seful o privire si adauga un ''l'' la cealalta, iar la conservanti un ''n'', ca incep sa rosesc!
Stii care-i treaba? Eu acasa nu mananc niciodata la micul dejun unt cu gem, dar la munte, mor daca nu manac asa ceva... unde o fi explicatia, nu stiu!!!
fratele meu, nu va mai faceti atatea probleme pentru o litera lipsa intr-un text de 1 km! Eu fac MII de astfel de greseli pe zi ) si nu rosesc deloc - pur si simplu e de inteles un asemenea procent de greseli la un text lung.
"n"-ul din conservanti l-am gasit si... impuscat dar "l"-ul cellalt - nu-l vad si pace, da-l naibii, ca doar n-o sa-i stea nimanui in gat.
Diaura,
In afara de odihna, aer curat si... mancat... vara mai poti face foarte multe lucruri. In primul rand zona e una tocmai buna de a porni in nenumarate drumetii in Muntii Apuseni! Atat din Garda, dar si din Arieseni, poti pleca spre;
-Padis
- Pestera Scarisoara
-Ghetarul Vartop
-Groapa Ruginoasa
-Ghetarul Scarisoara
-Pestera Poarta lui Ionele
-In Garda este o biserica veche din lemn, de prin secolul 18.
Iar in rest... ce sa spun, mai poti prinde serbarile campenesti care se tin si la Albac, care am auzit ca sunt foarte frumoase, mai exista niste muzee, daca esti pasionata de asa ceva si la Mihaesti ar fi un baraj, dar noi nu am fost.
Dar poti sa te cazezi pentru o noapte, daca esti in drum spre alta destinatie din Muntii Apuseni, deoarece pensiunea e chiar la sosea!
Cred ca o vizita la masa si tot tebuie bifata la vara pensiunea! De cand astept sa vizitez Apusenii, mai ales ca acum cand iti scriu, vorbesc si cu cu coleg care e de "tarana"dinPosaga de sus, aproape de Turda, parca, si-mi explica ce e balmosul si cat de gustoase sunt placintele alea... Asta e masochism din partea mea sa mai intreb retete la ora asta! Foarte frumos ai scris, aviz celor care nu frecventeaza decat meleaguri straine!
Si vara este foarte frumos la Perla Ariesului. Eu abia m-am intors si inca mai visez la acele locuri de vis. Si ca sa completez ce-a scris Georgiana, pot spune ca la micul dejun ne-au servit niste gogosi si placinte cu branza cum numai bunica stia sa-mi faca. Nu ratati sa mergeti in zona nici iarna nici vara. Este magnific in orice perioada a anului si nu ai timp sa te plictisesti ca ai ce vedea.
Ghetarii de la Scarisoara
pestera lui ionele
Casa memoriala Avram Iancu si multe altele...
Am gustat si eu din gogosile cu branza si marar, am respirat aerul curat si tare al Ariesenilor, proaspat intoarsa de acolo sunt pur si simplu vrajita, nu speram sa ajung acolo; si acum retraiesc farmecul zilelor petrecute printre moti; fii-mea, care a fost in tabara acolo, zice sa ne intoarcem ca vrea acolo, este o magie a zonei, nu stiu, dar cine calca pe acolo face legamant secret sa se reintoarca cat ma curand...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 Super experienta — scris în 25.02.24 de ux133094 din VăLENII DE MUNTE [PH] - RECOMANDĂ
- Feb.2021 Agreabil si relaxant — scris în 28.02.21 de LiviuNotar din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- May.2017 Steaua Ariesului - Albac — scris în 06.06.17 de Trank din SATU MARE - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Pensiunea Steaua Ariesului — scris în 12.05.17 de Cristi C-ta din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Jul.2016 O pensiune deosebita in inima Apusenilor — scris în 24.08.16 de mateiut din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Targul National de Turism Rural Albac — scris în 26.11.15 de Mina12 din ROGOZ DE BELIU [AR] - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Prin muntii Apuseni (III). Pensiunea Steaua Ariesului — scris în 16.08.15 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ