GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Popas Sâmbăta, nu doar loc de popas
La mijlocul lunii mai am fost împreună cu familia fratelui meu în week-end la Pensiunea Popasul Sâmbăta, pensiune de 4 margarete aflată în comuna Sâmbăta de Sus, sat Sâmbăta de Sus, strada Zona Turistică, nr. 12. Are coordonatele GPS 45.6825284 N și 24.7936749 E. Ca date de contact se pot menționa telefonul cu numărul +40 744 573 694 și site-ul popas-sambata.ro
Cum mai fusesem în urma cu câteva luni în zona Sâmbăta, știam că se află la circa 200 kilometri de Pitești, la aproape 100 de kilometri de Brașov și la 80 de kilometri de Sibiu, pe șoseaua Brașov – Sibiu, undeva la 30 de kilometri de municipiul Făgăraș și că este aproape de Mănăstirea Brâncoveanu.
Din Pitești la Sâmbăta de Sus, la Pensiunea Popasul Sâmbăta
Am plecat din Pitești în jurul orei 13:00 cu autoturismul propriu pe drumul național DN7/E81 prin Rm. Vâlcea până la Tălmaciu, apoi pe DN1/E68 prin Avrig până la Sâmbăta de Jos continuând pe DJ105B și, în final, pe DJ102G până la pensiune. Până la Sâmbăta de Jos și în continuare până la Stațiunea Climaterică Sâmbăta am mers pe marcajele rutiere care sunt bine amplasate și te orientează fără probleme. De aici am mers pe GPS până la destinația finală, ajungând fără nicio dificultate la destinație, unde ne-am întâlnit cu fratele care ajunsese deja. Am parcurs acest traseu în circa 3 ore.
Se putea merge și pe drumul național DN73/E574 prin Câmpulung Muscel până la Râșnov, apoi pe DN73A prin Făgăraș până la Sâmbăta de Jos continuând până la pensiune. L-am evitat pentru că este puțin mai lung și se mai lucra la modernizarea drumului Pitești – Câmpulung.
Amplasarea pensiunii
Pensiunea este situată la poalele Munților Făgăraș, în apropierea Mănăstirii Brâncoveanu, se trece de ea, înconjurată de un impunător peisaj montan și oferă turiștilor privelişti plăcute şi relaxante precum și posibilități de a petrece în mod plăcut timpul liber.
De pe balcoane se pot admira culmile înalte ale Munților Valea Sâmbetei și pădurile verzi sau înzăpezite ale vârfului Fereastra Mare, se pot vizita în plimbări scurte, Mănăstirea Brâncoveanu, Izvorul Părintelui Arsenie Boca sau se pot practica sporturi la Aventura Park sau pe Pârtia de Sky. Ceva mai depărtate, la 9 kilometri se află Herghelia de cai lipițani de la Sâmbata de Jos, iar pe un traseu montan de circa 1,5 ore Chilia Parintelui Arsenie Boca. Se pot face excursii la Castelul Brâncoveanu de la Sâmbăta de Jos, la Cetatea Făgăraș, pe Transfăgărășan sau la Cascada Bâlea. Se mai pot vizita Mănăstirea Cisterciană de la Cârța și Muzeul Badea Cârțan de la Cârțișoara.
Facilitățile pensiunii
Pensiunea funcționează în două clădiri noi, fiecare cu câte două etaje și mansardă, cu dotări moderne și de bună calitate, oferind cazare în 14 camere, respectiv 12 camere cu pat dublu, cum am avut şi noi, sau cu două paturi. În altă clădire funcționează Royal Events Sâmbăta de Sus, loc special amenajat pentru evenimente deosebite.
Pensiunea are o parcare mare, o alta mai mică fiind în curs de amenajare, parcarea neplătindu-se separat. În curte este un loc de joacă pentru copii, iar pentru adulți o terasă și un foișor. Întreg ansamblul este înconjurat cu un gard mare, frumos realizat.
Check-in se face după orele 14:00, iar check-out se face cel târziu la ora 12:00 dar se poate discuta cu administratorii. Rezervările se fac telefonic, pe site-ul pensiunii sau [...] pe saiturile de rezervări.
Politica de anulare a rezervării şi de plată în avans se discută direct cu administratorii care au multă flexibilitate.
Camera
”Am fost acolo” în luna mai pentru o noapte, fără mic dejun, costul afișat fiind de 160 lei pe cameră cu mic dejun inclus. Noi am plătit 120 lei.
Camerele sunt mari, în jur de 20 metri pătraţi, au balcoane proprii, cele mai multe cu vederi spre Munții Făgăraș și sunt dotate cu TV, minifrigider și un birou.
Internetul WI-FI și încălzirea au funcționat foarte bine aducând un plus de confort.
Mobilierul din lemn masiv, patul mare și comod bun pentru odihnă, covoarele, perdelele și culorile alese pentru decorare creau o atmosferă plăcută, deconectantă.
Baia cu duș este suficient de mare și are toate dotările necesare, inclusiv uscător de păr. La fiecare nivel era o zonă amenajată pentru relasare. Se urcă pe scări destul de ușor, casa scărilor fiind mare și scara avea schimbări de direcție.
Mai neplăcut a fost că a plouat continuu așa că dimineața am renunțat la programul pe care îl făcusem, la masă renunțasem de seara. Nu am mai mers la nici măcar la Mănăstirea Brâncoveanu, am trecut pe acolo dar ploaia ne-a trimis urgent la Piteşti, unde am ajuns tot pe ploaie…
Întoarcerea am făcut-o prin Orașul Victoria și apoi pe drumul pe care venisem. Pe drum am oprit să bem o cafea la Popasul Bradu și ne-am hotărât să și mâncăm. Meniul arăta bine, cu poze și prețuri, dar, când a venit nota, Surprizăăă! Deși în poze erau trecute salate și garnituri, în nota de plată apăreau în plus față de prețul menționat. M-a deranjat și mi-am propus să nu scriu decât atât despre acest restaurant.
Prețurile rezonabile practicate, raportul preț calitate foarte bun, face Pensiunea Popasul Sâmbăta recomandabilă turiștilor interesați de mișcare, de drumeții sau de diverse sporturi, celor dornici de vizite, de istorie și cultură. Merită menționată și dorința administratorilor ca oaspeții pensiunii să se simtă cât mai bine, așa cum m-am simțit și eu. Trecuse Paștele dar se mai găseau încă în pensiune ornamente specifice, iar gazdele pregăteau sărbătorirea Rusaliilor.
Un singur inconvenient al acestei pensiuni este drumul neasfaltat din partea lui finală. Vremea ploioasă a accentuat și mai mult acest lucru.
Mi-a plăcut la această pensiune, poziția ei în vecinătatea Munților Făgăraș, liniștea și confortul pe care le oferă, obiectivele turistice din apropiere ce pot fi și merită vizitate. Voi mai reveni la Popas și în zonă pentru ceea ce oferă și pentru a vedea sau revedea obiectivele amintite mai sus. Sper ca atunci să fie vreme frumoasă, fără pic de ploaie, așa cum a fost în noiembrie și să pot să văd și să revăd cât mai multe...
Trimis de mprofeanu in 09.12.17 18:48:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.68274600 N, 24.79302200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "Pensiunea Popas Sâmbăta, SÂMBĂTA de SUS [BV]" (nou-creată pe sait)
--
Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@mprofeanu:
O zonă frumoasă pentru un popas așa că recomandarea ta pică foarte bine celor ce caută o cazare în zonă.
@ioan marinescu: Mulțumesc pentru ecou și pentru vizită!
@mprofeanu: Chiar arata bine locul si cred ca va intra pe lista multor AFA-isti care vor dori sa ajunga acolo. Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Ai dreptate, este o cazare foarte bună și prețul pentru ce oferă este la fel.
Mulțumesc frumos pentru ecou!
@mprofeanu: O zonă minunată din punct de vedere peisagistic... și liniștitoare pentru suflet. pensiunea arată bine și e demnă de reținut pentru o eventuală vizită/reîntoarcere la poalele munților Făgăraș.
În privința obiectivelor cred că ai vrut să te referi la Palatul Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus. Deși din ansamblul original nu s-au păstrat decât poarta de acces pe proprietate (deși degradată ea mai păstrează capitelurile bogat ornamentate) și beciurile palatului; clădirea a suferit modificări și chiar dacă a fost renovată în anii din urmă, șade încă închisă.
Alte două recomandări sunt valoroase: Casa memorială Badea Cârțan și ruinele abației cisterciene de la Cârța - nu ocoliți cele două obiective!
@tata123: Mulțumesc frumos pentru completare și pentru ecou!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2019 Super locație super servicii!!! — scris în 02.08.20 de ux116503 din SIGHISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2019 O pensiune de EVITAT!! Nu recomand — scris în 04.08.19 de free_aurora din PăULEşTI [PH] - nu recomandă
- Apr.2018 Multumiri Pensiunea Miruna / Popas Sâmbăta — scris în 08.04.18 de DanCruceru din BUCUREşTI - RECOMANDĂ