GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Poiana Avrigului
Am stabilit împreună cu fina mea ca de Moș Nicolae să mergem undeva, la o pensiune, să serbăm împreună ziua ei onomastică. Noi am fost cu ideea, alții cu organizarea. Finul nostru s-a ocupat de cazare și a optat, oare el?? , pentru Pensiunea Poiana Avrigului, o pensiune cu trei margarete din Avrig, eu de transport, tot îi place soțului să conducă!?...., toată lumea a fost de acord și am așteptat plecarea...
Avrig este o veche localitate din județul Sibiu atestată documentar pe la mijlocul secolului 14, declarată oraș în 1989. Este formată din Avrig și din satele Bradu, Glâmboaca, Mârșa și Săcădate, dar a fost locuit cu mult timp înainte, s-au descoperit două site-uri daco-romane din secolele 2 – 3 d. Hr. și un vas ce datează din epoca bronzului.
Din Pitești la Avrig, Pensiunea Poiana Avrigului
Pensiunea este situată pe strada Valea Avrigului, la circa 160 kilometri de Piteşti, aproape 30 kilometri de Sibiu şi la 125 kilometri de Brașov. Are coordonatele GPS 45.685385 N și 24.441718 E iar la telefonul cu numărul 0740 180 833 se poate comunica direct cu administratorul, amabilul Florin. Pensiunea este pe Booking din iulie 2015, fiind apreciată cu 9,2 din 125 de evaluări. Se pot face rezervări pe Booking, dar și pe alte site-uri...
Am plecat din Pitești în jurul orei 12:00 cu autoturismul propriu pe drumul național DN7/E8 prin Râmnicu Vâlcea până la Tălmaciu, apoi pe DN1/E68 până la Avrig continuând circa 8 kilometri pe DJ105F până la pensiune.
Până la Avrig se poate merge pe marcajele rutiere, bine amplasate, te orientează fără probleme, nu era prima dată când mergeam pe acest traseu. De aici am mers cu ajutor “Wase”, ajungând fără nicio dificultate la destinație.
Amplasarea pensiunii
Pensiunea, situată în apropierea Munților Făgăraș, este punct de plecare pe câteva trasee montane, unul din ele circa 16 kilometri până la Vârful Suru, urcuș pe valea râului Avrig, 4 – 5 ore odinioară, azi… ??
Se pot vedea în Avrig, la 8 kilometri, Palatul de vară Brukenthal, Biserica Evanghelică-Lutherană, Biserica Ortodoxă, Casa Memorială Gheorghe Lazăr și la 7 kilometri dar în direcție opusă Pensiunea Poiana Neamțului și o deosebită Fermă de Cerbi. La 14 kilometri se află Fortificația Medievală de la Avrig-Racovița iar la 22 de kilometri, în Porumbacu de Sus, Castelul de Lut Valea Zânelor. Despre aceste interesante atracții turistice s-a scris pe AFA și nu-i mai enumăr pe colegi, se pot vizita stând mai multe zile, odihnă dar și drumeții, plăcut dar și util….
Facilitățile pensiunii
Pensiunea este formată din două clădiri cu mansarde, cu dotări moderne și de calitate, oferind cazare pentru 18 adulți și 2 copii în camere de 2 sau 4 persoane, o garsonieră și apartamente pentru 4 persoane. Pensiunea oferă, opțional, și micul dejun.
La parterul clădirii principale se află o sală amenajată pentru relaxare, unde se poate bea un ceai, o cafea sau altceva din surse proprii sau de la barul aprovizionat cu băuturi alcoolice sau nonalcoolice, acidulate sau neacidulate. Tot acolo se află bucătăria și sala de mese unde se poate servi masa, sursă proprie sau oferită de pensiune, care nu are regim de restaurant.
În curtea destul de mare se află o mulțime de obiecte, unele decorative, o căruță, un plug, altele utile, mese, scaune, bănci, un foișor cu grătar și locuri de joacă pentru copii amenajate cu tobogane, leagăne și balansoare. Există și un teren de minifotbal și o minipiscină care aștepta să se umple cu zăpadă.
La cerere, turiștii pot închiria biciclete sau face plimbări cu ponei, iar fără cerere, gratuit și păzit se pot parca autoturismele în curtea pensiunii sau depozita bagajele. Gratuit este și accesul la internet Wi-Fi funcțional în toată pensiunea.
Check-in și check-out se face de comun acord cu administratorul, rezervările se fac telefonic, pe e-mail, pe internet sau pe diferite site-uri, iar anularea rezervării, plata în avans și alte aspecte se discută direct cu administratorul care are multă flexibilitate.
Camera
”Am fost acolo” în decembrie, o noapte, rezervasem două camere de două persoane, cu mic dejun, cost cameră 140 lei pe noapte. Dar la pensiune surpriză...
Venise un grup de turiști, serbau încheierea anului, care a ocupat toată clădirea principală, nouă oferindu-ni-se clădirea mai mică. Așa că noi am stat la parter, finii la mansardă, nu ne-a deranjat nimeni, dimpotrivă, am avut spațiu mai mare, costul fiind cel inițial. Mai mult, administratorul ne-a propus să luăm masa de seară împreună cu grupul de turiști.
Practic noi am stat în două camere, una de circa 18 metri pătrați cu un pat mare și comod, alta de circa 9 metri pătrați cu un pat mai mic și, cred, comod, simplist mobilate, cu noptiere, comode, scaune. În cameră erau și televizoare, am văzut multe televizoare în pensiune, chiar și la foișorul cu grătar. Am înțeles că și celelalte camere erau mobilate în același stil, precis cele două camere ale apartamentului de deasupra noastră, atmosfera pe care o creau fiind una lejeră, de odihnă.
Internetul și încălzirea au funcționat foarte bine oferind un confort sporit.
Baia cu cabină de duș este suficient de mare și are toate dotările necesare, inclusiv uscător de păr, prosoape albe și pufoase.
Micul dejun
Micul dejun servit a fost cel obișnuit combinat cu ceva local, produse luate direct de la stână, caș afumat, brânză și cașcaval sau cumpărate din comerț, unt, salam de Sibiu și mușchi file, cele preparate în casă, pastramă, zacuscă și dulceață, ouăle ochiuri sau omletă (papară cum îi spuneau gazdele). Pot spune că toate au fost gustoase și în cantități mai mult decât suficiente chiar pentru cei care se apropie de sută… Nu au lipsit fructele.
Cafeaua, ceaiul au fost de bună calitate și fără limită cantitativă.
Masa de seară
Spuneam că masa de seară am luat-o împreună cu grupul de turiști și a constat în bufet cu fripturi de porc și pasăre la grătar, mici, cîrnăciori, cartofi copți cu sos preparate de simpaticul Mihai, bucătar-dansator, a dansat mai tot timpul cât a stat la grătar. Însoțite de murături de casă au fost foarte apreciate de toți musafirii. De băut, țuică și vin fierte, bune spun unii, despre cele reci n-au spus nimic, tăriile uzuale, bere, apă plată și minerală, cola, fanta, etc….
La final s-a servit tort. Costul a fost, am zis noi, unul convenabil...
Prețurile rezonabile practicate, raportul preț calitate foarte bun, face pensiunea recomandabilă turiștilor interesați de mișcare, de drumeții sau de diverse sporturi, celor dornici de vizitare, de istorie și cultură. Merită menționată și dorința administratorului ca oaspeții pensiunii să se simtă cât mai bine, așa cum m-am simțit și eu.
Mi-a plăcut la această pensiune poziția ei, liniștea și confortul pe care le oferă, obiectivele turistice din apropiere ce pot fi și merită văzute. Voi mai reveni în zonă pentru a vedea obiectivele amintite mai sus și vă invit pe toți să vizitați zona.
Trimis de mprofeanu in 14.12.18 15:53:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AVRIG.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.68571220 N, 24.44254520 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea Poiana Avrigului, AVRIG" (nou-creată pe sait)
--
ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE
Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: Este OK!
Sărut mânuțele,
Foarte bun și foarte util acest review, care îmi amintește de o întâmplare oarecum hazlie. În anul 2010, prin octombrie, m-am cazat 3 nopți la Poiana Avrigului. Nici nu am intrat bine în curtea pensiunii, după un drum de peste 300 de km., că-l aud pe proprietar:
- Să-mi dați va rog banii pe cazare!
Bineînțeles ca m-a lăsat masca, nici nu apucasem să facem prezentarile. Pe atunci aveam un Logan, noi eram îmbrăcați comod, cu treninguri și încălțați cu pantofi sport, i s-o fi părut omului ca suntem mai... păcălici. Ma rog, i-am dat banii, dar apoi nu am mai avut nicio problema, s-a comportat ireproșabil.
Țin minte ca într-una din nopți am fost plecați la rudele mele din Sibiu, iar proprietarul a fost corect, a vrut să-mi restituie banii pentru o noapte de cazare, dar eu am refuzat.
Din ce mai rețin, încă se mai lucra la pensiune pe atunci, erau acolo câțiva muncitori care trudeau la finisarea unor camere și a sălii de mese. Amintiri...
Toate cele bune!
@Safta Radu: Ce repede trece timpul! Ce mică e lumea!
Atunci probabil administratorul era la începuturi, era foarte tânăr și...
Acum s-a comportat foarte bine, spuneam și în impresii și ne-a întrebat de ce nu stăm până spre seară. Se vede că s-a lucrat, totul era curat și relativ nou, pregătită pentru musafiri de la copii mici până la pensionari (viitori).
Muțumesc frumos pentru ecou și pentru amintiri!
@mprofeanu: Buna seara. Ati facut rezervarea direct la pensiunea sau prin booking?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)