ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.01.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2016
DURATA: 3 nopți
prieteni
5 AD. + 2 COPII -- v: 8 şi 5

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Pensiunea Otilia - ne-am simţit ca acasă

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Crăciunul din 2016 ne-am dorit să-l petrecem undeva la munte, dar nu prea departe de Râmnicu Vâlcea. Încă din luna septembrie am început căutările, şi după lungi căutări, am ales Pensiunea Otilia din Răşinari, judeţul Sibiu, mai precis Mărginimea sibiului. Un lucru care ne-a făcut să alegem această pensiune a fost şi numărul mare de recenzi pozitive de pe AmFostAcolo.

Rezervarea. Rezervarea am făcut-o telefonic. Mi-a răspuns doamna de la pensiune, cu greutate pentru că era în vie culegea strugurii, din care a făcut vinul pe care l-am testat în timpul sejurului. Încă de la primele fraze în glasul doamnei se simţea o blândeţe şi o bunătate, de care am beneficiat din plin în timpul sejurului. După ce am vorbit cu doamna mi-a trimis prin sms un cont unde a trebuit să depun jumătate din valoarea sejurului iar cealaltă jumătate am achitat-o cănd am ajuns la pensiune. In ziua când am depus banii, m-a sunat doamna, spunându-mi că banii au intrat, că totul este în regulă şi că ne aşteaptă să petrecem Crăciunul la pensiunea Otilia.

Drumul. Timpul a zburat şi a venit repede luna decembrie. În după amiaza zilei de 23 decembrie ne-am urcat în „bolizi” şi am pornit spre Răşinari. Traseul clasic pe Valea Oltului până la Sibiu, apoi de aici am urmat drumul spre Păltiniş până la Răşinari. În Râmnicu Vâlcea până la aceea dată nu a nins deloc şi mare ne-a fost bucuria când am văzut că pe marginea drumului spre Răşinari era zăpadă. Când am ajuns în Răşinari aici satul era plin de zăpadă.

Pensiunea. Pensiunea Otilia se află în comuna răşinari, judeţul Sibiu, pe strada Emanoil Ciucian la numărul 1707. Ca să ajungeţi la pensiune de la drumul principal care străbate comuna, după ce se termină linia de tranvai, viraţi la stânga iar după vreo 100 de metri viraţi la dreapta şi mai mergeţi vreo 200 de metri paralel cu drumul principal şi aţi ajuns la pensiune. Ca să nu aveţi probleme cu găsirea pensiunii vă dau şi coordonatele GPS care sunt următoarele: N – 45.710553 şi E – 24.075189.

Parcarea. Pensiunea are o marcare destul de mare aflată în curtea locaţiei, în momentul când am fost noi erau vreo 8 maşini şi mai era loc de una-două.

Locaţia. Pensiunea Otilia vă pune la dispoziţie 8 camere pentru cazare, 4 triple şi patru duble şi are o capacitate de maxim 25 de persoane. Pensiunea a fost construită în anul 2007. Camerele au baie prpopie, încălzire centrală şi balcon. La parterul locaţiei se află un living destul de mare unde vă puteţi relaxa. Pensiunea a fost construită în două etape, în prima etapă s-a construit corpul unde sunt camere de trei locuri iar în etapa a doua s-a construit corpul cu camerele cu 2 locuri. Legătura între aceste corpuri se face printr-o terasă. În interiorul terasei se află un adevărat spaţiu de relaxare unde se pot practica jocuri de societate, table, rumy, şah. Aici era amenajat şi bradul de Crăciun, unde a venit moşul cel bogat pentru nepoţii noştri. Să vă spun şi ceva hazliu, în ajunul Crăciunului cănd eram la masă nepoţică cu curaj o întreabă pe gazdă: La pensiune mai sunt şi alţi copii înafară de noi? Când răspunsul gazdei a fost negativ pe faţa feteţei a apărut un zâmbet, iar seara după ce moşul a lăsat cadourile bcuria a fost fără limite.

Curtea. Pensiunea Otilia are o curte mare, am vorbit cu gazda şi mi-a zis că are 2000 de metri pătraţi şi că vara este acoperită cu gazon, acum era acoperită cu un strat gros de zăpadă. Pe marginea curţii se vedeau butuci de trandafiri pe toată lungimea curţii. În curte se află un foişor unde vara se poate servi masa sau petrece timpul liber. Tot în curte se află şi un balansoar dar care din păcate nu l-am putut utiliza, era prea frig afară.

Camera. Noi am avut trei camere în corpul unde camerele sunt pentru două persoane. Vă voi descrie doar camera noastră pentru că şi celelalte sunt identice. Camera este destul de mare, are în dotare un pat matrimonial care avea o saltea confortabilă. Patul era încadrat de două noptiere pe care se afla o veoză. În cameră mai era un şifonier şi un mic birou pe care se afla un televizor destul de vechi. Tot mobilierul era din lemn masiv iar curăţenia a fost impecabilă, nu se vedea urme de praf nicăieri pe mobilier (pe mobilierul de culoare închisă se vede imediat praful). Balconul era în continuarea camerei. În interior se afla o masă şi două scaune, loc ideal vara pentru a bea cafeaua. Acum l-am folosit doar pentru a admira priveliştea care înconjoară locul, formată din dealuri şi codrii plini de zăpadă. Baia este destul de mare, are în dotare, cabină de duş, vas wc, coş de gunoi şi chiuvetă. Apă caldă a fost la orice oră. Ca şi consumabile am primit pliculeţe cu şampon, săpun lichid şi hârtie igienică. Camera a fost călduroasă căldură emanată de caloriferele fierbinţi pe tot parcursul unei zile.

Restaurantul. Este amplasat la parter în corpul cu camere duble. Este destul de mic, dar suficient pentru capacitatea pensiunii. Aici se află şi un mic bar de unde gazdele vă pot servi cu cea ce doriţi. De data aceasta restaurantul a fost aranjat în funcţie de numărul de persoane din fiecare grup, noi am avut o masă de 7 persoane. Aici am servit masa pe tot parcursul sejurului. Mâncarea a fost foarte multă şi foarte bună. Tot ce am mâncat a fost făcut de casă în gospodăria gazdelor. La micul dejun era şi un platou cu caşcaval, salam şi nu mai ştiu ce din magazine dar rămânea aproape intact, în schimb platoul cu produse de casă se consuma. Gazda era foarte atentă şi cum vedea că se termină ceva de pe vreo masă imediat te întreba dacă mai doreşti ceva iar cine mai dorea îi aducea imdiat, adică porţile nu erau numărate (mă refer la toate mesele). Un produs care ne-a plăcut foarte mult au fost cârnaţii de porc fierţi în zeamă de varză şi apoi puţin prăjiţe, a fost produsul care s-a cerut suplimentat la toate mesele. Toate mesele au fost în exces, de nu putem face faţă cât ne ofereau gazdele. Ca şi băuturi pe lângă vinul de casă, care era la discreţie, au fost care au primit câte o carafă şi în cameră, am mai primit bere şi ţuică, am impresia că doamnele au primit afinată.

Gazdele. V-am spus de la început că de cănd am auzit-o pe domna la telefon mi s-a părut o femeie blânda şi nu m-am înşelat. Aşa bunătate nu am mai văzut de mult, doar acasă la părinţi. Doamna se purta cu toată lumea ca şi cu nişte copii, era atentă să nui lipsească nimic nimănui. Pe pereţi restaurantului era două diplome semnate de clienţi ai pensiunii în care gazdele erau numite „cele mai bune”. În seara de Ajun la pensiune au venit colindătorii comunei. După ce au cântat aceştia vreo două colinde au rugat-o pe gazda să li se alăture. Când a deschis doamna gura şi a început să colinde ni s-a făcut instantaneu pielea de găina. A cântat mai întâi o colindă foarte frumoasă, pe care până atunci nu am mai auzito şi chiar dacă a trecut vremea colindelor rog un webmaster să încarce acest clip cu colinda cântată de gazda noastră https://www.youtube.com/watch?v=9A7122QXEsE. La sfârfit toată lumea a aplaudat iar doamna a fost aşa emoţionată că în colţul ochiilori-au apărut două firicele de lacrimi. În ziua plecării domnul ca să mulţumească şi ami mult oaspeţii a pus-o pe doamna, după ce am sercit micul dejun, să ne încânte din nou. Pe lângă colinde a avut ocazia să ascultăm şi câteva doine ardeleşti (pentru mine a fost aproape delir) care au uns ăe suflet pe toată lumea. Dar pe lângă faptul că a „ expoaltat” calităţile doamnei, gazda ne-a făcut şi dânsul o surpiză, când să plecăm la porbagajul fiecărei maşini se afla câte o sticlă cu vin, să bem şi acasă.

După ce le-am mulţumit gazdelor pentru ospitalitate şi generozitate ne-am luat rămas bun, dar am făcut o promisiune că o să ne întoarcem şi la vară aici ca să ne bucurăm de frumuseţea locului.

Dacă aveţi drum prin zonă încercaţi cu încredere acestă pensiune, veţi găsi linişte, confort şi voie bună.

Vă doresc vacanţe plăcute.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de zlatna in 27.01.17 09:06:59
Validat / Publicat: 27.01.17 11:36:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂRGINIMEA SIBIULUI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3179 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 foişorul pe care tot vara îl puteţi utiliza
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[27.01.17 14:34:19]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

zlatnaAUTOR REVIEW
[27.01.17 19:35:57]
»

@webmasterX: Mulțumesc

roth
[28.01.17 23:22:43]
»

am impresia că doamnele au primit afinată.

adica? voi ati fost doar barbati in gasca? sau ce sa cred/inteleg

Oricum rar gasesti gazde/proprietari de pensiune asa ospitalieri, la maxim chiar si de aceea am trecut la catastiv. Daca voi avea nevoie vreodata sa stii ca revin cu intrebari.

Felicitari pentru alegere, din cate am citit a fost una cu belsug si voie buna.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[28.01.17 23:32:21]
»

@roth: Mulţumesc pentru vizită şi vot.

Nu am fost doar bărbaţi, ba cred că am fost minoritari. Afinata a adus voia bună.

Despre gazde numai de bine. Dacă citiţi şi alte articole despre pensiune, veţi vedea că majoritatea au aceiaşi părere.

Cât despre informaţii, oricând şi la orice oră, vi le ofer cu mare plăcere.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
roth, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Otilia [Rășinari]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056643009185791 sec
    ecranul dvs: 1 x 1